praegune kellaaeg 20.06.2025 20:58:54
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
BullDoze
HV kasutaja

|
27.05.2008 00:40:41
Asus P5E3-Deluxe & Raidi tegemine |
|
|
Tere
Tekkis väike probleem. Emaplaadiks Asus P5E3-Deluxe. Arvutis on 200GB Sata ketas, kus windows peal. Täna ostsin 2 ühesugust kõvaketast juurde, et panna failide jaoks RAID1'te. Emaplaat RAID0,1,5,10't toetab. BIOS'is panin Sata configuratsioni alt RAID. Siis panin raidi tegemise kohas 2 uut ketast, et oleks RAID1's ja see vana 200gigane ketas on non-raid. Firest boot device on samuti vana 200 ketas. OK, hakkab siis windowsi minema, aga tuleb blue screen ja restart. Ühesõnaga windows või miski arvab, et see 200gigane on ka raidis. Anyway, installisin siis windowsile ka need mingid raidi driverid mis tootja kodulehelt sain, ei aitanud.
Et kui ma BIOS'is panen SATA CONF'iks RAID, siis emaplaat määrab, et kõik SATA kettad, mis on ühendatud, on raid'i kettad, kuigi raidi tegemise kohas on non-raid 200 ketas ja teised 2 raid1's.
Nagu ma asjast aru saan, siis formatit tehes ja uue windowsi installi alguses kohe raidi driverid ette andes peaks kõik töötama. Aga ma ei taha formatit teha sellepärast.
Vaja siis 200GB jätta nii nagu on ja uued 2 saada RAID1'te tööle.
Törts segane jutt aga äkki oskab keegi nõu anda ?
Ette tänades!
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
themm
HV kasutaja

|
28.05.2008 21:10:33
|
|
|
RAID 1 (ehk siis mirror) töötab kahe samasuguse kettaga,3 kettaga ta tööle ei hakkagi, selle jaoks pead panema need kaks ketast raid utility abil raidi (raid 1)ning seejärel windowsi installi alguses ette söötma raidi draiverid...pikk jutt siit saad täpsemalt http://en.wikipedia.org/wiki/Redundant_array_of_independent_disks
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
1 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
BullDoze
HV kasutaja

|
02.06.2008 03:16:09
|
|
|
Jah, seda teemat ma tean. Mul enne ka kettad RAIDIS olnud ja igakord siis uue windowsi peale installinud. Lihtsalt tekkis küsimus, kui mul on 200GB peal juba windows olemas ja tahaks lihtsalt juurde lisada 2 ketast mis omakorda raidi panna, kas ma siis pean ilmtingimata vana windowsi maha laskma ning uuesti 200GB kettale selga panema või on olemas mingid driverid näiteks, et enne biosis raidi panekut installin windowsis ära, teen shut downi, määran biosis kettad raidiks ning siis ei pea uut winni raidi pärast panema.
EDIT:
Lasin uue windowsi peale ära ja probleem lahendatud.
Aga huvitab ikka, kas kuidagi saab ka vana windowsi maha laskmata osad kettad raidi panna.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|