Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Asus P5E3-Deluxe & Raidi tegemine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
BullDoze
HV kasutaja
BullDoze

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.05.2008 00:40:41 Asus P5E3-Deluxe & Raidi tegemine vasta tsitaadiga

Tere

Tekkis väike probleem. Emaplaadiks Asus P5E3-Deluxe. Arvutis on 200GB Sata ketas, kus windows peal. Täna ostsin 2 ühesugust kõvaketast juurde, et panna failide jaoks RAID1'te. Emaplaat RAID0,1,5,10't toetab. BIOS'is panin Sata configuratsioni alt RAID. Siis panin raidi tegemise kohas 2 uut ketast, et oleks RAID1's ja see vana 200gigane ketas on non-raid. Firest boot device on samuti vana 200 ketas. OK, hakkab siis windowsi minema, aga tuleb blue screen ja restart. Ühesõnaga windows või miski arvab, et see 200gigane on ka raidis. Anyway, installisin siis windowsile ka need mingid raidi driverid mis tootja kodulehelt sain, ei aitanud.

Et kui ma BIOS'is panen SATA CONF'iks RAID, siis emaplaat määrab, et kõik SATA kettad, mis on ühendatud, on raid'i kettad, kuigi raidi tegemise kohas on non-raid 200 ketas ja teised 2 raid1's.

Nagu ma asjast aru saan, siis formatit tehes ja uue windowsi installi alguses kohe raidi driverid ette andes peaks kõik töötama. Aga ma ei taha formatit teha sellepärast.

Vaja siis 200GB jätta nii nagu on ja uued 2 saada RAID1'te tööle.

Törts segane jutt aga äkki oskab keegi nõu anda ? icon_rolleyes.gif

Ette tänades!
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
themm
HV kasutaja
themm

sõnum 28.05.2008 21:10:33 vasta tsitaadiga

RAID 1 (ehk siis mirror) töötab kahe samasuguse kettaga,3 kettaga ta tööle ei hakkagi, selle jaoks pead panema need kaks ketast raid utility abil raidi (raid 1)ning seejärel windowsi installi alguses ette söötma raidi draiverid...pikk jutt siit saad täpsemalt http://en.wikipedia.org/wiki/Redundant_array_of_independent_disks
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 24
tagasi üles
BullDoze
HV kasutaja
BullDoze

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.06.2008 03:16:09 vasta tsitaadiga

Jah, seda teemat ma tean. Mul enne ka kettad RAIDIS olnud ja igakord siis uue windowsi peale installinud. Lihtsalt tekkis küsimus, kui mul on 200GB peal juba windows olemas ja tahaks lihtsalt juurde lisada 2 ketast mis omakorda raidi panna, kas ma siis pean ilmtingimata vana windowsi maha laskma ning uuesti 200GB kettale selga panema või on olemas mingid driverid näiteks, et enne biosis raidi panekut installin windowsis ära, teen shut downi, määran biosis kettad raidiks ning siis ei pea uut winni raidi pärast panema.

EDIT:

Lasin uue windowsi peale ära ja probleem lahendatud. thumbs_up.gif

Aga huvitab ikka, kas kuidagi saab ka vana windowsi maha laskmata osad kettad raidi panna.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Asus P5E3-Deluxe & Raidi tegemine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.