Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Vanemad Matrox, ATI ja nVidia ning nende 3d'st jõust ja tv-out'ist märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 26.03.2003 12:26:13 Vanemad Matrox, ATI ja nVidia ning nende 3d'st jõust ja tv-out'ist vasta tsitaadiga

Tere.

Hetkel oman Herculese Radeon8500LE'd, mis tuksub Duron1200 otsas. Kuid kuna uued mängud ei tõmba juba pikemat aega, siis mõtlesin, et teeks videokaardi osas vahetuse ning asendaks ta mõne aeglasema ja vähemvõimekamaga(ning vaheraha kulutaks kasvõi 256 MB mälu kahekordistamisele). Kuna eelmine videkaart oli GF2 MX400 ja see rahuldas näiteks mu mängude vajaduse täiesti(mõnikord Counter-Strike'i, Quake3'e, tsipa strateegiat) siis ehk oleks mõtet sinna kanti vaadata?

Mida ma kaardilt tahan?

1. Põhiline on hea 2D pilt. Selle rahuldas MX400 täiesti(ka 1600x1200 reso juures, ise kasutan reeglina 1152x864).
2. Hea tv-out. Ka sellega sai MX400 väga hästi hakkama(muide - sõbra Chaintech'i analoogne kaart on ka väga hea ja ilusa tv-out'iga, isegi imestan).
3. Peab töötama probleemivabalt nii linuxi ja M$'i op.süs'ides. Taas roheline tuli MX400'le.
4. Quake3'e fps võiks olla minimaalselt 120. Ka sellega sai MX400 väga hästi hakkama.

Ise sihingi hetkel MX400 suunas kuna tundub optimaalseim valik olevat + linuxi all töötavad nVidia kaardid(ka nende 3D osa) üsna hästi(omal nahal järgi proovitud).

Aga mis mu hinge vaevab? See, et Matrox'i kaarte on nende 2D pildipärast kiidetud. Aga kuidas on nende tv-out'iga? Ja 3D osaga on lood millised? Äkki keegi oskab omadest kogemustest pajatada?

ATI vanema otsa kaarte(7xxx) ma ise kipun pelgama, niiet võimaluse korral välistaks nad. Või oskab keegi teadjamees sel teemal sõna võtta?

Esialgsete kalkulatsioonide põhjal hindaksin praegust 8500LE väärtuseks nii 1400 krooni(kuna ta on poteka abil hääletuks tehtud) ning MX400 hind paistab ~400 raha olevat. On nii?

Tänud nendele, kes viitsisid selle pika jutu läbi lugeda ja oskavad midagi vastu kosta.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
JevgeniT
HV kasutaja
JevgeniT

sõnum 26.03.2003 12:43:12 vasta tsitaadiga

Täesti rahul oma matrox millenium g450 32mb ddr kaardiga.
2D on tõesti 5+ ja tv-out on sama hea (kasutan seda iga päev:)
3D aga võiks natuke parem olla...
RTCW jookseb ilusti, aga NOLF2 natuke halvasti, sest hardware T&L matrox'il puudub.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 74
tagasi üles
Marxim
HV kasutaja

sõnum 26.03.2003 12:54:28 vasta tsitaadiga

Ise võin omast kogemusest öelda,et mx200 tv-out on nigel.Vähemalt kahte MX200 mida mina näinud olen.Enamasti on nii,et oleneb ikka tootjast ja kasutatud kivide kvaliteedist.
MX400 puhul sai juba resolutsiooni 1024*768 panna.Olenes kaardist muidugi.Minu arvates se R8500LE 1400.- väärt ei ole.Omasin ka kunagi seda Herc R8500Led ja ei ütle ühtegi halba sõna.Sain praagivaba ilmeslt.See kaart ei hakka ainult iga emmega hästi tööle.Mina ei näe kaardi vahetuses peale raha nappuse mingit põhjust.
tagasi üles
blas
Kreisi kasutaja
blas

sõnum 26.03.2003 13:01:19 vasta tsitaadiga

JevgeniT kirjutas:
RTCW jookseb ilusti, aga NOLF2 natuke halvasti, sest hardware T&L matrox'il puudub.

kas sa said NOLF2-e tööle?
mul nagu ei õnnestunud justnimelt selle t&l puudumise pärast

aga muidu yhinen kiidulauluga matroxile:)
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 76
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 26.03.2003 13:12:30 vasta tsitaadiga

Marxim kirjutas:
Minu arvates se R8500LE 1400.- väärt ei ole.Omasin ka kunagi seda Herc R8500Led ja ei ütle ühtegi halba sõna.Sain praagivaba ilmeslt.See kaart ei hakka ainult iga emmega hästi tööle.

Mu eksemplar on töötanud kolme erineva emaplaadi ja protsessoriga. Niiet ka mul on praagivaba eksemplar.

Ja point vahetuseks on lihtne - tahan kaarti, mis mu senised vajadused täidaks ning lisaraha saaks kuhugi mujale kulutada. Aga see pole praegu teemaks. Iva on selles, et milline vanema kaart on hea. Matrox'id on vist tiba kallivõitu(uuest peast minimaalselt 1800.-).
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 26.03.2003 14:33:08 vasta tsitaadiga

Sain üllatusega teada, et Radeon9100(mis on põhimõtteliselt sama nagu 8500le) hind on juba 1200+ raha kandis. Ehk siis pole nähtavasti mõtet kaartide vahetusega võimlema hakata.

Tänud vastajatele!
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.03.2003 14:38:52 vasta tsitaadiga

kuule...aga Riva TNT 2 ultratest praegu turg ujub, TV out'i pole proovinud aga 3d ja 2d olid minu mäletamist mööda head -> lähen proovin icon_smile.gif
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Vanemad Matrox, ATI ja nVidia ning nende 3d'st jõust ja tv-out'ist
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.