praegune kellaaeg 24.06.2025 19:57:35
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
07.03.2003 16:53:48
ATI All-In-Wonder Pro ja WDM capture |
|
|
Ma hakkan ATI peale juba päris kurjaks saama. Asi selles, et mul on ATI AIW Pro kaart, mis lasti välja sel ajal, kui valdav enamus Windows 98 taga klõbistas. Sellele platvormile on kenasti olemas ka VFW (Video For Windows) draiver, mistõttu on võimalik VirtualDubi pruukides ka analoogvideot korraliku audio-video süngiga masinasse võtta. Kõik oleks justkui tore, kuid asjal on üks suur aga juures - ma ei kasuta Windows 98 OSi ja ei kavatse seda õudust oma masina lähedalegi lasta. Kaart ise aga ei vaja väljavahetamist, töötab täiesti korralikult ja rahuldab mind omaduste poolest. Windows 2000 all aga pole capture reaalselt võimalik. ATI on kirja pannud seisukoha, et kuna capture programmid liiguvad hetkel DirectShow suunas, pole neil vähimatki plaani sellele kaardile VFW draivereid välja lasta, ainsad draiverid on erinevad WDM flavourid, mis võimaldavad korraliku (loe: VFWd kasutava) capture programmi abil videot sisse võtta keskmiselt 16,6 fps. Pakkimisest asi ei sõltu, võid ka toorelt sisse võtta, samas nui neljaks - suuremaks fps ei lähe. Proovitud on VirtualDubi, AVI_IOd, iuVCRi, tulemust ei mingit. 25 fps jääbki vaid heledaks unistuseks. Rääkimata muidugi ATI enda Multimedia Centerist, mis ei suuda heli ja pildi vahel sünki hoida ja vahetevahel pärast capture lõppu arvutile buudi teeb. Ka viimane ei suuda rabada üle 16,x fps.
Küsimus siis: kas keegi on kuulnud, et mingi jorss oleks ATI AIW Pro (mitte 128 Pro!) Windows 2000 all korralikult tööle saanud? Ehk on keegi asjale VFW draiverid aretanud, aga mina lihtsalt ei suuda neid netist leida?
Uue kaardi ostmist ja Windows 98 installeerimist palun mitte pakkuda. Kaart töötab muidu kenasti ja sarnane probleem WDM capture'iga vaevab ka uuemate AIW Radeonide omanikke. Windows 98 kohta aga ei taha lihtsalt keskustelu algatada
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Inferno
Kreisi kasutaja

|
07.03.2003 18:48:23
|
|
|
mul on vist selline kaart ja pole mingeid probleeme märganud !?!
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
kellu
HV kasutaja

|
07.03.2003 19:02:22
Re: ATI All-In-Wonder Pro ja WDM capture |
|
|
s.p.o.c.k kirjutas: |
...Rääkimata muidugi ATI enda Multimedia Centerist, mis ei suuda heli ja pildi vahel sünki hoida ja vahetevahel pärast capture lõppu arvutile buudi teeb. Ka viimane ei suuda rabada üle 16,x fps.
Küsimus siis: kas keegi on kuulnud, et mingi jorss oleks ATI AIW Pro (mitte 128 Pro!) Windows 2000 all korralikult tööle saanud? Ehk on keegi asjale VFW draiverid aretanud, aga mina lihtsalt ei suuda neid netist leida?
Uue kaardi ostmist ja Windows 98 installeerimist palun mitte pakkuda. Kaart töötab muidu kenasti ja sarnane probleem WDM capture'iga vaevab ka uuemate AIW Radeonide omanikke. Windows 98 kohta aga ei taha lihtsalt keskustelu algatada  |
Mina ei ole sellisest kaardist kuulnudki. Olen ise AIW8500DV kasutaja ja MMC capture võimekuse üle ei kurda. Kasutan küll XP Pro-d, aga see ju natuke maskeeritud W2K.
Olin kunagi TV-Wonder VE kasutajana sama asjaga hädas. Sama heli ja video süngist äraminek. A selle probleemi põhjustajaks oli hoopis ebatäpse kellaga saundikaart. Ei väida, et sul sama probleem on. Viimase aja diagnostikasoft, mis MMC-ga kaasas käib, teeb vastava testi ka ja mu masina sisseehitatud AC97 kõrbeb selle testi tegemisel 80% juhtudest, liig ebastabiilne.
Ketas on ikka piisavalt kiire? Võibolla on softi poolt piirang ketta IO kiiruse pärast, mäletan midagi sellist nagu MMC-s oli? Võibolla see kaart ei peagi üle 16fps oskama (väga ebatõenäoline, TV Wonder VE suutis).
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
07.03.2003 22:56:02
|
|
|
Ei lähe veel soojaks. Ketta kiirus ei puhu pilli. MJPEG kodekiga pakkides on tihedus ca. 20 MB/min ja VCR 2.0ga ca. 15 MB/min. Nüüd mõtleme, milline ketas ei suuda kirjutada 20 mega andmeid minutis
Pole kaardist kuulnud... Mmm, liiga uue kooli mees. Esmalt oli ATI TV-Wonder, siis tulid erinevad All-In-Wonderid, alguses PCI, siis AGP - AIW Pro, AIW 128, AIW 128 Pro, jne.
Ja fps piirangut pole kindlasti, kui kasutada Windows 98 ja VFW draivereid, siis tuleb nagu ludinal kas või 30 fps, sõltuvalt resost. Asi selles, et ATI tunnistab ise ka, et alates mingist WDM draiverist (capture siis MS WDM wrapperi kaudu, eks ole) hakkab capture juba olema võimalik, aga jääb kvaliteedilt Windows 98le igal juhul alla. Minu masina puhul tähendab see siis 16,6 fps. Kurjaks teeb, kui sellist draiverit pakuvad maailmakuulsa firma tüübid, kes polemiseerivad VFW tarbetusest ja DirectShow headusest. Tahaks neile ata-ata teha.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
08.03.2003 00:37:37
|
|
|
Ma ei tea , aga see fail on salvestatud minu masinaga (vaata profiili) neljapäeva hommikul. Ati originaal draiveritega. Või saan ma asjast valesti aru ja mingit pildi-heli ebasünkroonsust pole ma ka täheldanud.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
08.03.2003 14:48:21
|
|
|
Sul on AIW 128 Pro, mul on AIW Pro, see on kaks järku vanem kaart. Samas ikkagi AGP 2x ja oleks ju loogiline, et tänase päevani toetataks seda korralikult. Seepärast ma postituses toonitasingi, et mul on Pro, mitte 128 Pro, et nendel on toetuse koha pealt suur vahe.
Sünk sõltub helikaardi kellast ja kui see mööda on, siis ATI tarkvara kompenseerida ei oska. Usu mind, ma olen kaua aega videot rabanud. VirtualDub on THE tööriist sellise töö jaoks, aga ta, kurask, armastab VFWd. WDM wrapperi abil rabamine on bugine ja pask.
Aargh, miks, MIKS pole ATI mu kaardile VFW draivereid välja lasknud?
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
jannos
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
jossi
Kreisi kasutaja
|
09.03.2003 15:20:51
|
|
|
Aargh, miks, MIKS pole ATI mu kaardile VFW draivereid välja lasknud? |
Sa ju kasutasid neid win98 all. Win2k/xp all VFW draivereid ei saagi olla. Aeg on parem kaart muretseda. Ja mitte mingi kombain vaid korralik Tv-capture kaart, siis jääb vaba valik videokaardi vahetuseks.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
09.03.2003 18:37:28
|
|
|
ma ei tea kas see sind aitab..
aga tv wonderiga olen kasutand btwincapi draivereid ja virtualdub jms. jaoks olen kasutand vfw wrapperit.
ja töötab ilusti..
|
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
10.03.2003 10:44:28
|
|
|
Esmapilgul tundub, et bt829 pole toetatud kiipide hulgas, aga aitäh vihje eest. Ma uurin seda natuke lähemalt, kui aega saan. Lisaks proovin Linuxi all järele GATOS draiverid, põhimõtteliselt on AIW Pro capture toetusega loetelus. Kui viimase all toimib, siis on ühest küljest rõõm, aga teisest küljest... minu suurepärane PICVideo MJPEG codec jääb kasutuseta.
Njah, igasuguseid kaarte on proovitud - Pinnacle, Hauppauge, erinevaid ATI omasid. Siin eelnevalt soovitati uus kaart hankida. Vaat pean ütlema, et ei lähe täppi see soovitus. Mitte valiku piiratuses pole minu probleem, vaid selles, et kurjaks teeb, kui ühel hetkel otsustab üks suur firma, et tal on mingist tarbijategrupist ***** ja täiesti elujõulisele kaardile antakse välja ainult mingid pooletoobised draiverid, kirjutades lakooniliselt veebi, et neil pole eriti isu seda edaspidi toetada. Suurimad tänud arvutimängude mängijatele ja nende mängude tootjatele, kelle koostöö tulemusena annavad videokaartide valmistajad oma kaarte välja üle päeva. Maailm on tänu sellisele arengule kohe palju parem paik
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
10.03.2003 11:45:17
|
|
|
ma tegelikult mõtlesin, et ehk aitab see vfw wrapper..
see btwincap vist ei sobi.. bt829 vist oli ISA tv tuneril ka..
Esmapilgul tundub, et bt829 pole toetatud kiipide hulgas, aga aitäh vihje eest. Ma uurin seda natuke lähemalt, kui aega saan. Lisaks proovin Linuxi all järele GATOS draiverid, põhimõtteliselt on AIW Pro capture toetusega loetelus. Kui viimase all toimib, siis on ühest küljest rõõm, aga teisest küljest... minu suurepärane PICVideo MJPEG codec jääb kasutuseta.
Njah, igasuguseid kaarte on proovitud - Pinnacle, Hauppauge, erinevaid ATI omasid. Siin eelnevalt soovitati uus kaart hankida. Vaat pean ütlema, et ei lähe täppi see soovitus. Mitte valiku piiratuses pole minu probleem, vaid selles, et kurjaks teeb, kui ühel hetkel otsustab üks suur firma, et tal on mingist tarbijategrupist ***** ja täiesti elujõulisele kaardile antakse välja ainult mingid pooletoobised draiverid, kirjutades lakooniliselt veebi, et neil pole eriti isu seda edaspidi toetada. Suurimad tänud arvutimängude mängijatele ja nende mängude tootjatele, kelle koostöö tulemusena annavad videokaartide valmistajad oma kaarte välja üle päeva. Maailm on tänu sellisele arengule kohe palju parem paik  |
|
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alligaator
HV kasutaja
|
10.03.2003 11:54:29
|
|
|
tsitaat: |
ühel hetkel otsustab üks suur firma, et tal on mingist tarbijategrupist *****
|
hehe täitsa nõus. Need suured firmad on ju aint kasumi peal väljas seepärast keegi ei hakkagi seal vanemaid kaarte toetama´. Nendel on eesmärk et sa hiljemalt iga aasta oma videot (ja ka muid juppe) uuendaksid. Muidu ei saa ju norm kasumit.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|