Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  inverteri küsimus... märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
--hussar--
HV kasutaja
--hussar--

sõnum 12.07.2007 21:22:57 inverteri küsimus... vasta tsitaadiga

Niisis...Ostsin omale 12" woofri ja ehitasin talle kasti ka ümber ja siis üks vana helitehnik nägi seda kasti ja ütles,et see woofer on sul nädalaks ajaks ainult,sest inverter pole ja papp läheb läbi.....aga seda juttu ma küll ei usu..oskab keegi midagi tarka öelda mida ma võiks talle öelda,et ta usuks mind,et inventerit pole vaja...tegu siis spl pro q12 woofriga ja 53l kinnises kastis...

viimati muutis --hussar-- 12.07.2007 21:29:48, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 20
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
emty
HV Guru
emty

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.07.2007 21:28:00 vasta tsitaadiga

inventer = leidur, leiutaja?...ei tea, miks kastil seda vaja olekski?...

kui aga inverterit m6tled, siis oleneb selle vajalikkus kasti suurusest - kindlasti oli elemendiga kaasas teabeleht kinnise ja inverterkasti minimaalsed/soovituslikud m66tmed - sealt uurigi...

tagasi üles
--hussar--
HV kasutaja
--hussar--

sõnum 12.07.2007 21:30:23 vasta tsitaadiga

ei olnud sellist asja kaasas
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 13.07.2007 02:34:42 vasta tsitaadiga

tsitaat:

nägi seda kasti ja ütles,et see woofer on sul nädalaks ajaks ainult,sest inverter pole ja papp läheb läbi

Vabalt võimalik et vähemalt nn mädaks tambid. Kui kasutad kinnist kasti, suure pindalaga bassi (ja 12"seda on) ning ta on paberkoonusega siis suurel võimsusel /amplituudil hakkab kastis olev õhk membraani kinni hoidma. Tulemuseks on see et paberkoonus väänatakse pehmeks ning pikapeale kaob kujust tulenev jäikus täiesti. Järele jääb selline pehme veidi ebamäärase soundiga valjukas. Väga pehme valjuka korral hakkab lõpuks võnkepool ära vajuma vastu magnetpilu, edasi tahab sinna kinni jääda ning lõpuks sulab mähisetraat lahti kuna jahutust enam ei ole ( kui võnkepool juba seisab), edasine sõltub juba traadist -kas katkeb või paneb valjuka põlema. Minu arust oli sul juba pilt olemas sellisest valjukast kus juhe välja tuli icon_rolleyes.gif .
Kirjeldatud protsess võib tõsisema huvi korral ka vähem kui nädal võtta, ka soodustab seda vähene kõlari siseruumala (õhk nimelt piiratud elastsusega on). Seepärast tasub uurida enne valjukale vajalikke ruumalasid erinevate kastitüüpide korral. Ehk googeldades saad andmed kätte kuna datalehte ei ole.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 13.07.2007 11:16:30 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif jälle sina...

1. kas keegi on näinud elementi mis on purunenud surve tõttu?
2. selline asi sai juhtud 15" vana ja niigi pehme elemendiga
3. mängib praegu 12" xe(väga odav junn) element kogu aeg üle lubatud võimsuse 42l kastis...ning seda pea et aasta!

Uuema aja elemntide papp on nii kuradi kõva et see nüüd küll ei anna nii lihtsalt järgi. Pealegi on antud mehe elemendi materjaliks plastik minu arust!(aga pole kindel)

Ei krt...enamus ehitavad endale ju küll mõttetu aga lihtsad kastid 12" elemendile nii 30l(alla selle ei mahu element enam ära sise) ja ei ole veel kellegi suust kuunud et ära lagunes!

tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 13.07.2007 15:52:10 vasta tsitaadiga

Jälle mina, ikka mina. Niikui midagi on kohe mina! icon_biggrin.gif
Ma olen tõesti näinud kuidas tutikas vene papikas hävis ca 3 tunniga.
Antud elemendiga selline kogemus puudub (nagu ka element ja nii jääbki), seepärast täpsustasin et näite puhul tegemist paberkoonusega.
Kui valjuka valmistaja on teinud valjuka mis mõeldud ca 40 liitriga suletuna töötama siis ,jumal paraku,töötab võibolla elu lõpuni. Tootja andmeid tuleks mahu osas proovida järgida.

edit: meelde tuli et miskit 3-4 aastat tagasi sai vahetatud Audese 75W104 välja samal põhjusel - oli mädaks tambitud autosubbakas. See kah pabervaljukas, vanem väljapoole tolmukupliga.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 13.07.2007 16:06:12 vasta tsitaadiga

Pole veel inverterita subwoofrit oma silmaga ausaltöeldes näinud, niiet kardan küll, et ega tast head nahka ei tule. Kas ta üldse korralikku häält teeb? Endal küll kinnised stuudiomonitorid, nendega pole küll midagi juhtund aga jah nende membraan ei pea ka taluma pidevat suurt liikumist. Ja inverteriga saaksid sa ilmselt ka palju parema tulemuse oma kõlarist, seda pole ju raske teha icon_smile.gif Aga ma pole ka asjatundja
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 13.07.2007 16:24:41 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
Pole veel inverterita subwoofrit oma silmaga ausaltöeldes näinud, niiet kardan küll, et ega tast head nahka ei tule. Kas ta üldse korralikku häält teeb? Endal küll kinnised stuudiomonitorid, nendega pole küll midagi juhtund aga jah nende membraan ei pea ka taluma pidevat suurt liikumist. Ja inverteriga saaksid sa ilmselt ka palju parema tulemuse oma kõlarist, seda pole ju raske teha icon_smile.gif Aga ma pole ka asjatundja

Tule külla ja näitan kui hea võib olla kinnine kast...Ei teagi..suht koba vist.(sama kast inverteriga ei teinudki häält)

Asi siis auto subar!

tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 13.07.2007 22:21:24 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Priido kirjutas:

Tule külla ja näitan kui hea võib olla kinnine kast...Ei teagi..suht koba vist.(sama kast inverteriga ei teinudki häält)

Asi siis auto subar!

Usu, tean kui hästi kinnised kastid mängivad ja olen ka ise neid hulka kokku klopsind, juba sellepärast et kinnine kast annab päris palju vigu andeks, mis arvutamisel mööda pandud icon_smile.gif Aga lihtsalt supaka element vajab liikumiseks palju rohkem ruumi/õhku ja sellepärast arvan ise, et see võib pikema aja jooksul elementi kahjustada icon_smile.gif Aga jah, ribadeks ma ei usu, et selline asi lendab icon_biggrin.gif
tagasi üles
--hussar--
HV kasutaja
--hussar--

sõnum 13.07.2007 23:55:16 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
Pole veel inverterita subwoofrit oma silmaga ausaltöeldes näinud
Järgmine postitus:
olen ka ise neid hulka kokku klopsind, juba sellepärast et kinnine kast annab päris palju vigu andeks

icon_neutral.gif
Igatahes mis oleks teie soovitus????
tagasi üles
Lemmy
Kreisi kasutaja

sõnum 14.07.2007 19:58:52 vasta tsitaadiga

Soovitus selline: otsi kuskilt (netist näiteks) oma elemendi andmed ja vaata, kas sinu kasti maht on asjale sobiv. Kui pole (st. on liig väike), siis võid inverteri juurde panna. Selle peaks aga korralikult väljua arvutama, muidu võib kogu saund üldse puusse minna..
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 15.07.2007 22:26:22 vasta tsitaadiga

Minu soovitus on, et kui ta häält teeb korralikku ja väga hyper levelil muusikat ei kuula, siis las ta olla icon_smile.gif Aga kui otsustad midagi ikkagi arvutama hakata ja inverteri kasuks, siis bassbox nimeline programmijupp on asjal abiks icon_smile.gif
tagasi üles
--hussar--
HV kasutaja
--hussar--

sõnum 17.07.2007 21:06:06 vasta tsitaadiga

Tehtud inverterkast millele juba 2inverteri auku tehtud,aga mitme tollised augud teha?? 2tollistega hakkas vilisema juba veerandi vol. peal.
Praegu pole torusi kh veel sees,et siis kui jämedad ja pikad torud panna?
Oskab keegi öelda inverteri arvutamise valemi?
tagasi üles
raygo226
HV kasutaja
raygo226

sõnum 17.07.2007 21:17:49 vasta tsitaadiga

Mis mõttes vilisema ? Äkki kajama ? Siis kui kajama hakkas, on õhuaugud liiga suured. Seda saab tsipa parandada kui inverterid sisse saad. Mina soovitan igaljuhul kinnist kasti, sest siis on bass pehmem jne.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
Lemmy
Kreisi kasutaja

sõnum 17.07.2007 23:07:27 vasta tsitaadiga

--hussar-- kirjutas:
Oskab keegi öelda inverteri arvutamise valemi?

Bassbox Pro

--hussar--
HV kasutaja
--hussar--

sõnum 17.07.2007 23:09:24 vasta tsitaadiga

mis ma selle bassbox'iga peale hakkan kui netist pole kuskilt selle elemendi andmeid saada
Ei hakkand kajama...inverteri august tuleb õhk nagu vile välja
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 19.07.2007 18:59:40 vasta tsitaadiga

No kui sa selle elemendi andmeid ei tea, hakkad inverterit ise katsetama. 2 tolli hakkab muidugi vilisema woofri puhul, õhku ju vaja päris palju ja kiiresti sealt inverterist liigutada. Võta mingi 10cm solgitoru (oli vist umbes sellise läbimõõduga) ja hakka vaikselt ise katsetama. Ise prooviks pikkuseks ligikaudu 25cm alustuseks, ja hakkaks seda tasapisi vähendama, aga seda pead juba ise proovima oma kõrvaga. Soovitan sul vatti kah sisse toppida, mitte inverterisse ja mitte niisama lahtiselt kasti toppida, vaid ilusti seintele liimida. See muudab kasti niiöelda "suuremaks".
tagasi üles
likoor
HV kasutaja

sõnum 20.07.2007 10:46:25 vasta tsitaadiga

Inverterkõlaril annab inverter ainult madalat otsa juurde, mida valjukas ise ei suuda esitada. Kinnine kast on väga levinud ja isegi olen 2 tükki teinud ja kumbki valjukas pole veel puruks läinud (üks on 10" ja teine 15") ning ma ei ütleks, et ma just vaikselt kuulaksin. Kumbki kast ei ohusta valjukat, kui on korralikult tehtud (arvutatud) kast.

Muide, inverteri tegemisel:

* inventeri ots peab olema eemal kõigist seintest vähemalt poole oma läbimõõdust
* inventeri ots ei tohi olla jahutuse otsas, kuna võib tekitada ebameeldivaid helisid
* inventeri väljatulek võiks olla ikkagi elemendiga samas küljes, kuna siis see välistab kõiksugused dealy'd.
* indeaalne inventeri pikkus on 2/1-3/1 läbimõõdust ja üle 5/1 seda ajada pole mõtet.
* mida peenem inventer, seda suurem on tõonäosus, et hakkab vilistama.
* inventeri suurendamisel tuleb silmas pidada ristlõike pindala ja pikkuse suhet.
* ineventer ei tohiks olla lahtiselt kasti sees, kuna hakkab vibreerima
* inventeri ots ei tohiks kasti sees olla ümbritsetud villaga, kuna see takistab mingil määral õhu liikumist torusse. Erandiks on probleem "vilistab"

Need ei ole minu enda omad, vaid kopeeritud Tevalo foorumist ja kirjutas need basssoundman.
icon_wink.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 42
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  inverteri küsimus...
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.