Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
KosMa
Kreisi kasutaja

|
11.02.2003 17:13:44
JAMA pildiga... kas videokaart?? või miski muu?... |
|
|
Asi järgmine - sai ostetud kaks täpselt identset arvutit (põhi koostisosad samad). Probleem selles, et mõlemil arvutil on analoogne viga ja viga ise seisneb järgnevas:
läks siis arvutiostust juba paar kuud mööda, kui äkki hakkasid aeg-ajalt ekraanile tekima paigalseisvad täpid (täiesti suvalisse kohta, täiesti suvaliselt paigutatuna ja selleks ei pidanud midagi tegema = need tekkisid iseenesest... ), kuid mõnikord läks ka hullemini ja ekraan kattus niiöelda maleruudustikuga - erinevat värvi (lillakad, rohekad, sinakad) pisikesed ruudukesed ekraanil värelemas. Peamiselt juhrus see arvuti käivitamise järel windowsis, kuid seda juhtus mõnikord ka siis, kui arvuti oli juba mõnda aega töötanud.
Praeguseks on siis üks arvuti neist kahest juba üks kord remondis olnud ja praegu on teist korda, kuna esimesel korral viga parandada ei suudetud - esimesel korral vahetati videokaart uue vastu välja...
Ise olen proovinud monitori teiste arvutite taga - viga pole monitoris...
proovisin seda remondis käinud arvutit peale remonti teise monitoriga - viga esines endiselt...
pärast remondiskäiku tegin arvutile ka veel format C: ja lasin kogu softi uuesti peale, aga viga esines endiselt...
Format C: tegin ka teisel arvutil, kuid ka seal ei läinud midagi paremaks...
Ise oskan praegu kahtlustada vaid veel emaplaati (kui ikka videokaardil tõesti midagi viga pole)...
AVUTITE PÕHIGONFIGURATSIOON:
CPU - AMD Athlon XP 1700+
MOBO - DFI AD75
VGA - Poin of View RADEON 7500 64MB DDR TV-Out, DVI
võib veel lisada ka...
RAM - 256MB PC2100
HDD - 20GB Maxtor
MONITOR - 17" AOC Diamontron
Palun aidake... ehk on kellelgi taolise juhtumiga tegemist olnud või oskab soovitada, mida ette võtta
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
predator
HV Guru

|
11.02.2003 17:36:53
|
|
|
Oled sa üldse kindel, et video vahetati uue vastu välja, K-saluuni tegelastest võib kõike oodata . Proovi emme Bios korra resettida ja vaata selle parameetrid hoolikalt üle. Proovi seda videokaarti ka mõnes teises arvutis. Äkki tahab videokaardi bios uuendamist, võid ka emmele uue biosi peale lasta kui see olemas on.
|
|
Kommentaarid: 177 loe/lisa |
   |
3 :: |
154 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
11.02.2003 17:41:43
|
|
|
OK! Thnx.. proovin kindlasti järele!
Aga, muide, minu viga, aga jätsin mainimata, et ülejäänud komplekt sai jah ostetud k-saluunist, aga videokaardi ostsin ma Beestingust
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mardikas
HV kasutaja

|
11.02.2003 17:47:59
|
|
|
Ma pakuks ka BIOS settinguid. Nendega võiks mängida. Kui kahel arvutil sama jama, siis on pigem tegemist riistvara kokkusobimatusega, kui defektiga. Kui viga kohe peale sisselülitamist ilmneb, siis jahutuses ka nagu asi pole.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
1 :: |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
11.02.2003 17:54:09
|
|
|
Aga antud juhul nii ongi, et üks neist on kontoris Tallinnas ja teine kodus maal...
ja Mardikas, mis sa täpsemalt selle riistvara kokkusobimatuse all mõtled - mis see näiteks võib olla...
kas võib olla siis nii, et näiteks antud emaplaadile (DFI AD75) ei meeldi antud videokaart (PoV RADEON 7500)...
sellisel juhul loodan, et leian kusagilt netist (kõige tõenäolisemalt vist emme kodukalt) vastava paranduse selle kohta...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
12.02.2003 00:46:15
|
|
|
Viga on üsna kindlalt selles, et videokaardi mälust loetakse framebuffer valesti välja (erinevat värvi ruudukesed viitavad sellele - videomälus hoitakse pilti mitte ridade vaid ruutude kaupa). Aga miks see nii on, on muidugi teine asi. Esimesena kargaks muidugi videokaardi kraesse, aga arvestades, et arvuti on k-salongist ja praktiliselt minimaalse konfiguratsiooniga, võib arvata, et ka toiteplokiga ei ole priisatud ja see annab kas kohati väga valet pinget välja või teatud tingimustel tekitab müra pinge liinidele. Veel üks variant on odava ja kehva AGPga emaplaat, mille vead tulevad eriti välja odava ja kehva videokaardi peal. Odava otsa asjades hoitakse tootmises iga kopikat kokku, ja vahel see maksab kurjasti kätte.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karzum
HV veteran

|
12.02.2003 19:21:04
|
|
|
Proovi mingi lambi videokaardiga selles masinas, siis saad teada, kas on kaardi viga. Nad võisid vahetada garantiis selle küll uue, aga sama mudeli vastu. Võimalik, et probleem esineb konkreetse mudeliga.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
kmail
HV kasutaja

|
12.02.2003 22:06:52
|
|
|
mul oli kunagi sama asi väikese erinevusega
nimelt viskas 3d mängudes,pcmargis ekraanile igasugust värvilist paska aga viisin videokaardi garantisse,vahetati välla ja nüüd töötab nagu kellavärk...
Aga krt kahes arvutis sama viga....see juba vähendab ikka seda võimalust et kaart võib defektiga olla..aga siiski see võimalus on!
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
mots
HV kasutaja
|
13.02.2003 14:59:12
|
|
|
terve seeria duksis videokarte ?? - arvan et videomälu jurab - proovi erinevaid setinguid ja tsekka temperatuuri
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
13.02.2003 17:04:45
|
|
|
Seda viimast (mälude testi ja muud sellist) nad seal Beestingus paranduses praegu ehk teevadki... ma loodan
asi lihtsalt selles, et kui ma nüüd uuesti selle eelmisel korral väljavahetatud VGA sinna viisin, siis ähvardati mind sellega, et nad esitavad mulle arve, kuna toon remonti täiesti terveid kaarte - nemad aga peavad nad tagasi saatma (vist tootjale) ning neile esitati eelmisel korral arve...
krt küll... kas pole siis nii, et see ikka rohkem nende probleem kui minu oma - minu jaoks on ainult see tähtis, et asi töötaks korralikult vähemalt garantiiperioodi jooksul - tehku nad seal remondis selle kaardiga ükskõik mis imet, et see korras oleks...
AITÄH kõigile abilistele-nõuandjatele! Esialgu tundub, et selles ühes arvutis (koduses) olev kaart saab juba oma töötamisega hakkama (tegin BIOS'le reseti)... aga eks lähitulevikus saab näha, kas ta ka töötama jääb...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
mots
HV kasutaja
|
13.02.2003 18:17:20
|
|
|
see on tavaline väljapressimine - äkki võtavad passi panti kui raha pole - kunagi ühes mobla poes tehti tuttavale sellist garantiid (korda küll ei tehtud - sohvtivhetus)
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
14.02.2003 12:33:24
|
|
|
Heh... käisin siis eile õhtul Beestingus remondis oleva videokaardi järel ja... tuli välja, et ventikas ei töötanud korralikult ning videokaart kuumenes tõenäoliselt kohati üle ja seega tekkis ka selline pildidefekt... nüüd anti asemele ilma ventikata (radikaga) variant ja eks siis nüüd näis, kas asi töötab või mitte... mõistmatuks jääb mulle aga siiani, miks mõnikord ka kohe arvuti käivitamisel juba selline täpikestega pilt oli... see vast ikka mingi raudvaraline sobimatus on... kui midagi täpsemalt selgub eks siis kirjutan jälle...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Romb
Bännitud

|
14.02.2003 19:30:53
|
|
|
Peab mainima, et otsin samale probleemile juba kuu aega vastust. Tegu Matroxi 8 megase kaardiga. Vahel viskab suvalisi valgeid laigukesi sisse, aga sagedamini jookseb lihtsalt kinni. Eriti hull oli siis, kui panin uusimad driverid peale- tuli kohe vanemate vastu välja vahetada. Peaks vist lausa installi plaadil olevatega proovima. Jama selles, et teinekord töötab ilusti, samas tuleb tunni jooksul 2 restarti teha. Aga samas kaart ise väga hea ja vahetada ka ei tahaks. Ootaks tänuga nõuandeid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
17.02.2003 10:16:07
|
|
|
Nonii, sai siis kaart lastud arvutisse panna ja vähemalt esialgu töötab... hetkel ka ATI viimased 3.1 Catalyst draiverid peal... hoidsin ka arvutit ikka natikese aja töös - tegin ära mõned testid, et kaarti niiöelda kuumaks ajada, et tuleks kiiremini välja, kas tegu võis olla tõesti halva jahutusega või ikkagi millegi muuga... hetkel veel lõplikku vastust ei annaks, las töötab nii umbes nädalakene, aga loodan ise loomulikult parimat...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Romb
Bännitud

|
17.02.2003 20:11:45
|
|
|
No minu omal oli asi jahutuses. Panin suurema radika. Silverit vahele ja käib kui kellavärk.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
18.02.2003 11:50:04
|
|
|
Jah, senimaani tundub tõesti, et ASI OLI JAHUTUSES, sest see ilma ventikata kaart pole seni segast pannud - ju siis ikka sellel eelmisel kaardil (ventikaga) see ventikas korralikult ei töötanud ja seepärast kuumeneski üle ning hakkas siis segast viskama... sellega ei taha ma aga öelda, et ventikaga kaardid halvemad oleks = ju siis antud seeria kaarte olid ventikate osas lihtsalt mitte just kõige kvaliteetsemad...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |