praegune kellaaeg 17.06.2025 12:54:29
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Krunge
HV kasutaja
|
05.04.2007 19:06:56
Club3D x1950 hangub 3d's |
|
|
Desktopis töötab asi probleemideta, aga 3d's hangub üsna lühikese aja jooksul. Garantiis vahetati uue vastu ja sama probleem endiselt alles. Kaevasin foorumites ringi ja sain teada et mu 550w Chieftec ei anna molexist nõutud 30A välja. Tegin siis adapteri mis liitis kaks molexit kokku ja lootsin et kummastki võetud 18A teeb kokku 36A. Probleem säilis ja kaevamine foorumites andis sellise vastuse: kaart vajab kas ühest molexist 30A, kahest 2x22 või kolmest 3x19. Seega ei ole mul lootustki oma toitekast piisavalt toidet saada (mul kõik kolm molexi haru 18A).
Samas käivad jutud et x1950 Pro voldiregulaatorid kaardi tagaosas lähevad liiga kuumaks ja see tingib ka hangumise. On kellelgi kogemusi sarnase probleemiga ja mis toitekaga on keegi sellise kaardi üldse tööle saanud? Tegu siis AGP-versiooniga kaardist.
Pool päeva hiljem:
Leidsin ilmselt probleemi ühe põhjuse. Club3D oli kaardile paigaldanud massiivse Accelero2 jahutaja niiviisi, et kaart oli paindes ja osade mälukiipideni radikas ei küündinudki, võis vabalt paberi vahelt läbi tõmmata. Tundub et antud kaardi disain on Club3D'l üsna ebaõnnestunud, teine kaart järjest samade sümptomitega, eelmisel kahjuks ei taibanud seda mäluvärki kontrollida.
Foorumite põhjal tundub x1950Pro üldse üks õnnetuse hunnik, aga ma üritan selle ikka tööle saada - ikkagi võimsaim kaart AGPle.
Lasen kaardile mingi ZALMAN VF900 peale kruttida, loodan et see aitab, sobiva toiteka juba leidsin.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
05.04.2007 20:12:51
|
|
|
see toitekas on sobiv nii selle kui absoluutselt IGA teistsuguse kaardi jaoks, mida üle maailma poodides pakutakse...muuhulgas SLI konfide jaoks. 3 18amprist 12v ahelat on ikka väga võimas setup! ise kasutan natuke väiksemat chiefut, 2*18A railidega, ja jooksutan täiesti edukalt ülikõrge OC'ga süsteemi 24/7. kusjuures toiteka ventikas on sunnitud 5v peale. (korpust samas ei ole, niiet toitest käib läbi nö. külm õhk)
niipalju toitekast! ...rääkides hangumisest, siis ülekuumenev toiteosa võib tõepoolest probleemiks olla. selles ma aga kahtlen väga, et mälud üle kuumenevad, eks muidugi pisut parem ehk oleks kui need mälud ikka radikaga kokku puutuks, kuid vaevalt su hangumised sellest tulenevad.
kui juba teine kaart täpselt samasugust pulli teeb, võib muidugi asi olla ka hoopis mõnes muus komponendis.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Krunge
HV kasutaja
|
05.04.2007 20:56:18
|
|
|
Kaalusin kah varianti, et muus asi, aga olen igat pidi erinevaid komponente testinud ja pole probleeme avastanud. Eelmine kaart oli masinas 6600GT ja sellega oli asi väga stabiilne. Pealegi on selle kaardi (x1950 Pro) tüüpvead just sellised nagu mul st pildi hangumine, lambist standbysse viskamine 3D's.
Voldiregulaatorite ülekuumenemine on reaalne, aga ei saa ma aru kuidas seni üsna hea reputatsiooniga Club3D sellise jama läbi lasi.
Kahtlane on muidugi ka see plaadi paine seal jahutuse all - äkki on seal mõni külmjoode, mis temperatuuriga mängib.
Kaardi karbil on muide kirjas voolunõue 12v/27A, netist leidsin et pigem 30A, kuigi see tundub absurdselt suur number, on selle nõude täitmine väidetavalt aidanud.
viimati muutis Krunge 05.04.2007 20:59:07, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
05.04.2007 20:57:06
|
|
|
nagunii sama vigane partii
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
05.04.2007 21:06:00
|
|
|
Tundub jah, et asemele saadud kaart pärineb samast partiist, millest esimenegi ja ka see on vigane.
Club3D 1950pro PCI-E kaartide puhul on olnud viga, et mängus viskab ekraani mustaks. Samas on helist kuulda, et mäng läheb edasi.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
05.04.2007 22:37:40
|
|
|
Krunge, võid välistada selle toite puudu jäämise, tõsiselt! mõtle...30A*12=360w, kas videokaart tahab sellist meeletut energiahulka? need netist leitud nõudmised käivad natuke teise asja kohta, silmas on peetud seda, et toiteka railid peaksid andma 12v peale kokku vähemalt 30A, ja see on ka päris hea varuga antud ma pakuks!
külmjoode, hmm...kahtlen, kuid ei välista, eks põmst võib ju ka selline probleem olla. aga selle üle ma küll ei imestaks, et kuidas nüüd ikka club3d ja siiani nii kvaliteetvärk olnud. eks kõigil juhtub s*tta! on juhtunud igasugustel tuntud nimedel ja kvaliteettootjatel
mina toimiks nii, et nõuaks lihtsalt uut kaarti, kuni saad asja tööle. muidugi parem oleks siis kui ise oled 100% kindel (no vähemalt 99% ), et asi ikkagi kaardis. aga kuivõrd sulle on juba korra uus kaart antud, mis samuti vigane tundub, siis nüüd oleks sul põmst nagu õigus nõuda kas teistsugust (natuke paremat) kaarti või siis vähemalt teise tootja oma
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Evil
Hull

|
06.04.2007 00:46:31
Re: Club3D x1950 hangub 3d's |
|
|
Krunge kirjutas: |
ikkagi võimsaim kaart AGPle |
Tegelikult on AGP-le kõige võimsam kaart 256mb X1950XT peltieriga.
Toide on sul täiesti piisav nagu Wiltz juba ütles, pigem asi halvas seerias. Äkki andsid üldse sulle sama kaardi tagasi. Veel on variant teist kaarti küsida, midagi nvidialt näiteks.
|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
   |
2 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|