Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sacker
HV veteran
|
02.01.2005 23:22:19
Probleem: Dell Latitude C810 TV-out |
|
|
Tean, et see tv-out teema on läbi nämmutatud juba, kuid mina vastust siit ei leidnud.
Antud läpakal on Geforce2 Go video ning 7-pinine s-video.
Kuid nagu paljud brandid, on ka Dell lahendanud asja originaalselt.
Nimelt sellise BOXiga:
Kuna pin-out pole standardne, siis ei saa ka tavakaabliga antud läpakast TV-out pilti.
Nimelt on Dell lahendanud asja nii, et sealt 7-pinisest otsast läheb välja ka audio signaal.
Minu küsimus:
1. Kas kellelgi on pakkuda mulle selle BOXi pinout-skeemi, et saaksin asja ise joota
2. Kas kellelgi on pakkuda mõistliku summa eest BOXi ennast
_________________ Clint Eastwood: "Opinions are like assholes, everybody has one" |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
03.01.2005 01:17:39
|
|
|
Katse-eksituse meetodil saad ise teada.
Vajalik: paber, pliiats, 4 nööpnõela, 2 juhtmejuppi.
Ja veel "force tv detection" võimistaoli.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
sacker
HV veteran
|
03.01.2005 02:31:15
|
|
|
Niih, kas keegi viitsib hr elukaz toodud teooriat mulle ka praktikas lahti seletada (mis pin peab millega kokku minema jne.)
_________________ Clint Eastwood: "Opinions are like assholes, everybody has one" |
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
03.01.2005 02:41:06
|
|
|
Nõelte ja juhtmete abil saad saad tekitada ühenduse tv ja videokaardi vahel.
Nõeltega on nimelt hea kontrollida signaali video pinide pealt, pliiatsiga kirjutad paberile, kust mida leidsid ja ehitad pärast korraliku juhtme.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
03.01.2005 02:49:35
|
|
|
heh.. vaata aga vaata... mul oli just täna umbes samasugune katsumus... just mõtlesin, mille krdi jaoks need keskmised 3 otsa seal veel olid...
Sa tavalist S-Video kablat oled proovinud? Mul oli näiteks läpakas, millest ei õnnestunud mul ühe 7pin -> composite adapteriga pilti kätte saada. Probleemi lahendas aga kõige tavalisem S-Video kaabel...
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
sacker
HV veteran
|
03.01.2005 03:16:22
|
|
|
warwas, tavalisest 4-pinisest ega ka 7-pinisest composite üleminekust polnud kahjuks abi
Siis tuleb vist hakata eksperimenteerima
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
03.01.2005 12:27:36
|
|
|
mis otsad sinna box'i välja tulevad? S-Video ja heli L & R?
Pead vist katsetama hakkama jah... Võta aga tester kätte ja kuku mõõtma... kered/varjed saad kohe lihtsalt teada... video ja heli varjed on küll veidike erinevad, aga lõpkokkuvõttes jõuavad nad suht ühte kohta välja...
seejärel mõõda heli otsad välja (pane miskit masinast mängima ja hakka mingisuguse võimu sisendiga katsetama... kahest otsast pead käte saama heli). Kui heli käes, siis peab sul järgi jääma kaks otsa, mis on siis s-video otsad.. kumb on kumb tuleb jälle katse-eksitus meetodil välja uurida...
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
sacker
HV veteran
|
03.01.2005 13:07:47
|
|
|
Kusjuures ei ole, on hoopis S-video, composite ja audio.
Leidsin ka ühe parema pildi:
Kui nüüd keegi julgeks spekuleerida ja vaadata pildil olevat pinouti selle pilguga, mis võiks olla video ja mis audio pinid
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
03.01.2005 13:39:08
|
|
|
sacker kirjutas: |
Kusjuures ei ole, on hoopis S-video, composite ja audio.
Leidsin ka ühe parema pildi:
Kui nüüd keegi julgeks spekuleerida ja vaadata pildil olevat pinouti selle pilguga, mis võiks olla video ja mis audio pinid  |
Heips!
Kui sa nüid näiteks siit -> http://my.tele2.ee/ruum/hwb/co_SVideo.html võrdled seda 7-pinnise otsikut ja testriga kõik läbi käid, peaksid neile vasted saama.
Nagu hwb saidilt näha, on selles s-video pistikus vaid heleduse ja värvuse signaalid. Need lähevad teleka s-video sisendisse või selle puudumisel tuleb hankida vastav(s-video to scart) adapter-kaabel scart sisendi jaoks. NB! Kauplustes müüdav tuleb vist mingil määral ümber ehitada, et värvilist pilti saada(või oli see composite kabla puhul nii), kuid Tevalo's teeb müüja selle "leti äärest lahkumata" xx kronu eest ära.
Video pistikus on nn composite video signaal. Käib teleka antenni pistikusse või vastavasse sisendisse. Vist on ka vajalik vastav (adapter)kaabel. Kehtib ülal Tevalo kohta toodud jutt.
Audio tuleb ainult (mono)audio connectorist. Kui sul tegu stereoheli variandiga(left/right channel) siis pista see ükskõik kumba sisendisse või hangi/tee sillatud kaabel, milles sama mono signaal juhitud mõlemasse kanalisse.
Kuidas kõik see sääl adapteri sees lahendatud on, teab ainuüksi tootja, kui sa ise seda just lahti ei lammuta. Kaldun arvama, et sääl tavakodaniku jaoks suht keerukas elektrooniline skeem ja lammutamine midagi targemat ei annaks
EDIT: sry, ei lugenud algul hoolikalt ja eeldasin, et sul see BOX olemas.
Kahjuks hetkel rohkemaga aidata ei saa. Kas User Manual'is või tootja kodukal midagi selle kohta pole?
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
sacker
HV veteran
|
03.01.2005 14:21:55
|
|
|
hashi, kahjuks kuskil mingit infot asja kohta pole
Endal on telekal olemas composite ja Scart ning kaablitest:
1. 4pin S-video male -> SCART
2. 7pin S-video male -> composite adapter ning composite kaabel.
Kummagi variandiga mingit tulemust ei andnud, seega on tegu suht unikaalse lahendusega.
Kui keegi midagi uut õhtuks ei pajata, siis tuleb vist testerisse uus koroona osta ja nõeltega mängima hakata
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
sacker
HV veteran
|
03.01.2005 15:12:13
|
|
|
Ahjaa, üks tähtis küsimus veel:
Ega selle eksperimenteerimisega midagi tuksi ei ole võimalik keerata
Näiteks kui nende 7me pini seest katse-eksituse meetodil kahte composite otsa otsin ja siis groundi asemel teleka sisendisse mingi volt satub hoopis
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
03.01.2005 15:37:27
|
|
|
Niikaua kui maandus ehk arvuti ja teleka omavaheline kereühendus on korras, ei juhtu midagi.
Vastasel korral võivad mõlemad otsad kuni 220 vahelduvat saada, aga seda juhtub ka korraliku juhtmega, sest näiteks rca-l ühendub signaali ots enne maad.
Kui tester töötab, mõõda kindlasti enne üle.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
03.01.2005 17:08:05
|
|
|
hashi kirjutas: |
Video pistikus on nn composite video signaal. Käib teleka antenni pistikusse või vastavasse sisendisse. Vist on ka vajalik vastav (adapter)kaabel. Kehtib ülal Tevalo kohta toodud jutt.
|
pigem ikka sinna "vastavasse siendisse". Antennipessa toppimisest pole sul grammigi kasu, kuna sinna tuleb anda raadiosagedusliksignaal (videosignaal koos kandvaga). Komposiit on aga puhas videosignaal ilma kandvata.
Kuidas kõik see sääl adapteri sees lahendatud on, teab ainuüksi tootja, kui sa ise seda just lahti ei lammuta. Kaldun arvama, et sääl tavakodaniku jaoks suht keerukas elektrooniline skeem ja lammutamine midagi targemat ei annaks
|
milleks teha keerulist skeemi, kui sellest 7 pinnist ju täiesti piisab: heledus, heleduse maa, värv, värvi maa, heli, video ja heli & video ühine maa...
usun et otste välja mõõtmine ei tohiks raskeks osutuda, kuna maa-otsad saad lihtsalt kätte, ja heli on ka kust lihtne kontrollida... vaata mul eelmist posti.. seal ma kirjutasin veidi pikemalt...
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
04.01.2005 11:08:01
|
|
|
warwas kirjutas: |
|
pigem ikka sinna "vastavasse siendisse". Antennipessa toppimisest pole sul grammigi kasu, kuna sinna tuleb anda raadiosagedusliksignaal (videosignaal koos kandvaga). Komposiit on aga puhas videosignaal ilma kandvata.
|
milleks teha keerulist skeemi, kui sellest 7 pinnist ju täiesti piisab: heledus, heleduse maa, värv, värvi maa, heli, video ja heli & video ühine maa...
usun et otste välja mõõtmine ei tohiks raskeks osutuda, kuna maa-otsad saad lihtsalt kätte, ja heli on ka kust lihtne kontrollida... vaata mul eelmist posti.. seal ma kirjutasin veidi pikemalt... |
Heips!
Komposiidi kohta ajasin mula jah - vanadel mängukonsoolidel oli siuke ots, kus oli raadiosageduslik videosignaal. Seniilsus annab tunda ja mäletamist mööda kutsuti ka seda ühendustüüpi composite, kuid arvatavasti eksin. Ei meenugi praegu, kuidas selle nimetus oli...
Ka piisab 7 pinnist täielikult nii video, audio, kui ka s-video jaoks. Kas see selles adapteris aga sel kombel ka lahendet on, tuleb endal järgi proovida. Arvatavasti on tõepoolest "straight thru" kaabliga.
Inime on ekslik - ehk andestate
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
04.01.2005 11:26:57
|
|
|
Niih, kas keegi viitsib hr elukaz toodud teooriat mulle ka praktikas lahti seletada (mis pin peab millega kokku minema jne.)  |
Heips!
Äkist on sellest viitest abi? -> http://www.weethet.nl/english/video_connect_pc2tv.php
EDIT: vaata lehe allosasse, sääl on 4 ja 7 connectorite pinout välja toodud.
Karta on, et pin 5, mis on viitel toodud skeemil nö kasutamata, on tegelikult audio. Võin muidugi ka eksida, kuid katseta ise järgi(vaata testriga või lase signaal võimendisse).
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
04.01.2005 12:47:06
|
|
|
Niih, kas keegi viitsib hr elukaz toodud teooriat mulle ka praktikas lahti seletada (mis pin peab millega kokku minema jne.)  |
Heips!
Äkist on sellest viitest abi? -> http://www.weethet.nl/english/video_connect_pc2tv.php
EDIT: vaata lehe allosasse, sääl on 4 ja 7 connectorite pinout välja toodud.
Karta on, et pin 5, mis on viitel toodud skeemil nö kasutamata, on tegelikult audio. Võin muidugi ka eksida, kuid katseta ise järgi(vaata testriga või lase signaal võimendisse). |
loogiline oleks, aga... nagu teemaalgataja juba alguses ütles, et ta juba on proovinud 4pin -> comp. adapterit, aga kasutult. See adapter kasutabki neid samu otsi, mis seal pildilt näidatud... lihtsalt tõmmatakse värvi ots läbi 470pF konni heledusega kokku (a.k.a S-video "toetuse" tekitamine, mis pole tekelikult mitte midagi muud, kui lihtsalt s-videost komposiidi tegemine).
Tegelikult võiks teemalagataja võtta korra oma läppari ja minna korra mõne sellise teleka juurde, millel on s-video pesa olemas (siiamaani on küll jäänud mulje, et ta enda telekal seda pole...) & proovida korra sealt puhast s-video kätte saada. Selline kondega kokkutõmbamine ei ole IMO just kõige targem tegevus, kuna pildile mõjub see ikkagi suht laastavalt. Kui veel läpaka väljund on nõrk ja telekas ka suht tuim, siis võibki juhtuda, et lihtsalt telekas ei saa aru, et mingit signaali üldse tulemas on.
Nagu ma juba alguses ütlesin, oli mul ka hiljuti näppida üks Delli läppar, mille tv-out'ist ei tulnud sellise "adapteriga" mitte essugi välja... tavalise s-video kaabliga aga oli pilt 5+
btw... kas win teleka üldse ära tunneb?
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
sacker
HV veteran
|
04.01.2005 13:05:37
|
|
|
Ei tunne ja olen hetkel arvamusel, et signaal tõesti vist liiga nõrk. Igatahes hetkel asi niikaugel, et üritan kusagilt seda Delli junni saada.
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
04.01.2005 18:09:16
|
|
|
Ei tunne ja olen hetkel arvamusel, et signaal tõesti vist liiga nõrk. Igatahes hetkel asi niikaugel, et üritan kusagilt seda Delli junni saada. |
sa tavalist s-video kaablit oled proovinud? Mõtlen lasta pilt masinast OTSE teleka s-video sisendisse.. ilma igasugste vaheadapteriteta...
|
|
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
sacker
HV veteran
|
04.01.2005 19:10:37
|
|
|
pole kuskil testida seda varianti
|
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |