Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Samsung SyncMaster 920N - valge on kuidagi helesinine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tauntz
HV vaatleja

sõnum 26.09.2006 10:03:07 Samsung SyncMaster 920N - valge on kuidagi helesinine vasta tsitaadiga

Ega kellelgi kogemusi pole taolise jamaga:

Uus monitor - Samsung SyncMaster 920N. Valget värvi (ja elehalli) ei saa kätte sellest kuidagi. Monitori enda OSD taust on ilus selge lumivalge.. sellepärast ma oletan, et monitor on ikkaagi suuteline valget näitama. WinXP aga näitab mulle valge asemel helesinist (kusjuuresmonitori ülemises servas on valge rohkem sinine kui alumises (jah, vaatan monitori täitsa otse)). Ei aita RGB kruttimine OSD'st, videokaardi draiveritest (Nvidia GF FX 5200) ega Adobe Gammast - kui mõnega neist valge valgeks saan, siis on teised värvid paigast ära. Samsungi enda troubleshooting ütleb, et kui OSD taust on valge, siis olen mina loll ja monitor on tegelikult korras (võibolla viga kaablis - vaatasin, pin'id on sirged ja alles kõik:) aga uut kaablit ennast ei ole saanud proovida.. ei ole ühtegi käepärast lihtsalt). Olen üritanud kõiki settinguid resettida, kust aga annab (OSD, videokaardi draiverid, Adobe Gamma) või siis uuemaid versioone programmidest installida - kõik aga asjatult.

On kellelgi mingeid ettepanekuid, mida veel proovida?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.09.2006 10:54:02 vasta tsitaadiga

Ega järsku OSD settingutest näiteks gamma mingi "Cool" või mode 3'me peal ole? Ise praegu näpin siis on kahh nii, et üks on nö. normal, teine siuke punaks ja kolmas sinakas.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
dima_boiss
HV vaatleja
dima_boiss

sõnum 26.09.2006 12:46:28 vasta tsitaadiga

ehk on tegemist värvitemperatuuriga, mis üle 9000K kisubki räiget sinakaks, kui sul kõrvutamiseks on lumivalget
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
tauntz
HV vaatleja

sõnum 26.09.2006 13:46:51 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Ega järsku OSD settingutest näiteks gamma mingi "Cool" või mode 3'me peal ole? Ise praegu näpin siis on kahh nii, et üks on nö. normal, teine siuke punaks ja kolmas sinakas.

OSD'st gammat muutes (1,2,3) muutub ainult sinise intensiivsus (kõrgema gammaga kõik heledam.. sh sinine:)) Color Tone'i muutes: Cool: hästi sinine, Normal: lihtsalt helesinine, Warm: natuke kollakam.. aga siiski sinine.

dima_boiss kirjutas:
ehk on tegemist värvitemperatuuriga, mis üle 9000K kisubki räiget sinakaks, kui sul kõrvutamiseks on lumivalget

Adobe Gammaga (ainuke koht, kust ma värvustemperatuuri muutmise leidsin) muutes saab miinimumi 5000K panna - siis läheb jällegi helesinine hästi natuke heledamaks ja kollakamaks aga siiski jääb asi väga kaugele valgest.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.09.2006 13:50:18 vasta tsitaadiga

Saaksid sa nüüd igaks kümneks juhuks mingi muu suvalise masina taga proovida siis oleks selge kas garantiikeiss või mitte.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
tauntz
HV vaatleja

sõnum 26.09.2006 14:04:57 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Saaksid sa nüüd igaks kümneks juhuks mingi muu suvalise masina taga proovida siis oleks selge kas garantiikeiss või mitte.

Endal oli kah plaanis mõne teise arvutiga või siis teise videokaabliga proovida aga hetkel on nendega seis natuke nutune - lihtsalt ei ole kusagilt võtta ühtegi lähima paari päeva jooksul. Eks ma siis pean kannatama lihtsalt need mõned päevad icon_smile.gif

Samas ma sain Samsungi kodulehelt nii aru, et kui OSD menüüs kõik värvid korras, siis pole garantii teema - monitor ju iseenesest suudab värve korralikult näidata.
"The Color On My LCD Monitor Is Not Right."
"My Monitor Screen Has A Pinkish (Green, Yellow) Cast."
tagasi üles
dima_boiss
HV vaatleja
dima_boiss

sõnum 26.09.2006 14:25:57 vasta tsitaadiga

videokaardi teema siis ehk. hambadlaks
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Samsung SyncMaster 920N - valge on kuidagi helesinine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.