Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
07.06.2006 03:02:38
pordid on suletud nii aktiveeritud tulemyyri kui ka aktiveerimata tulemyyri korral ? |
|
|
Kasutan Elioni Kodu 2 paketti ning Windows'i sisseehitatud tulemyyri. Jooksutades siin Basic Security Test'i sain tulemuseks, et ykski port pole mul avatud- seda nii siis kui tulemyyr oli ativeeritud ja vastupidi. Eks nii pidigi vist minema- peale port 113 pole midagi sissetulevat avatud. On mul õigus? Aga mis port 113'nega saab- kas ja kuidas ma selle sulgema peaksin?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ernits
HV veteran

|
07.06.2006 03:13:56
|
|
|
Kodu2-l on avatud ainult port 113. kodu3-l on by default sama, kuid pordid on avatavad. Seda porti ei pea sulgema ja ma ei ole kindel, kas seda saabki. Seda arvestatkse küll mõnevõrrase turvariskina, kuna kasutajad väljaspoolt pääsevad sinu arvutisse, kuid ise olen juba pea pool aastat Kodu3 taga istunud lahtiste portidega ja pole häda midagist. kui viirusetõrje on korralik, ei tule ka pahalased sisse
|
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
2 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
07.06.2006 14:44:26
|
|
|
Esiteks: kas ikka sind skänniti ja mitte su ISPi proxyt (läbi mille reeglina välismaistele saitidele minek toimub? Teiseks: sul port 113 otsas midagi parajasti istus kah mida skänn oleks saanud tuvastada? Kolmandaks: mõnda lisablokeerijat (a'la NATiv ruuter) ei istu sinu ja maailma vahel?
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
07.06.2006 16:49:24
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Esiteks: kas ikka sind skänniti ja mitte su ISPi proxyt (läbi mille reeglina välismaistele saitidele minek toimub? Teiseks: sul port 113 otsas midagi parajasti istus kah mida skänn oleks saanud tuvastada? Kolmandaks: mõnda lisablokeerijat (a'la NATiv ruuter) ei istu sinu ja maailma vahel? |
tõttöelda ma ei teagi siis, mida skänniti...ma ise arvasin, et minu masinat skänniti Port 113'e otsas ei istunud see hetk midagi. Peale Windowsi sisse ehitatud tulemyyri ei istu midagi.
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
07.06.2006 16:57:01
|
|
|
no pordi peal peaks ikka mingi rakendus ka jooksma et see test vastava pordi numbri juurde open kirjutax
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
07.06.2006 18:36:03
|
|
|
olc kirjutas: |
no pordi peal peaks ikka mingi rakendus ka jooksma et see test vastava pordi numbri juurde open kirjutax |
ok...mina arvasin, et kui mingi rakendus mingil pordil jookseb, siis see port on selle rakenduse poolt hoivatud, ehk teisonu on port siis kinni Kas ei ole siis nii?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ernits
HV veteran

|
07.06.2006 19:22:00
|
|
|
Ei ole. Port on lahti rakendusest olenemata. Näiteks kui sul jookseb BiCmet pordil 113 ja ka Skype on häälestatud pordile 113, saad sa mõlemaid kasutada
|
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
2 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
07.06.2006 19:33:32
|
|
|
tsitaat: |
Näiteks kui sul jookseb BiCmet pordil 113 ja ka Skype on häälestatud pordile 113, saad sa mõlemaid kasutada |
oled sa ikka kindel?
_________________ I prepared Explosive Runes this morning |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
07.06.2006 20:16:37
|
|
|
ootoot nüüd vähe...
see tcp/udp port ei ole midagi muud, kui 1 väli nende pakettide päistes. kasutusel on ta selleks, et andmevoog lõpuks ikka õige rakenduse/teenuseni jõuaks. et seda saavutada, antakse sama pordiga sokkel korraga vaid ikka ühe protsessi käsutusse. kui mõni teine rakendus plaanib samal ajal sama pordi küljes oma teenuseid osutada, antakse talle vastu näppe - port on kasutusel.
kui keegi teine nüüd hakkab sinnu masinasse mingi pordi pihta ühendust looma ja see kinni paistab olevat, ei ole tema poolt eirilist vahet, kas see port on nüüd kinni selle pärast, et seal lihtsalt ühtegi teenust ei jookse, või siis selle pärast, et isp või kasutaja paketifliter tema ühenduskatseid kaikaga eemale ajab.
muide, mightythor, on sul lihtsalt adslmodem või mingi targem seebikas? kui variant 2 ja sa mingit veidrat dmz või muud pordisuunamist ei harrasta, siis koputati parimal juhul läbi vaid see karp, mitte sinu raal.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|