Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  pordid on suletud nii aktiveeritud tulemyyri kui ka aktiveerimata tulemyyri korral ? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 07.06.2006 03:02:38 pordid on suletud nii aktiveeritud tulemyyri kui ka aktiveerimata tulemyyri korral ? vasta tsitaadiga

Kasutan Elioni Kodu 2 paketti ning Windows'i sisseehitatud tulemyyri. Jooksutades siin Basic Security Test'i sain tulemuseks, et ykski port pole mul avatud- seda nii siis kui tulemyyr oli ativeeritud ja vastupidi. Eks nii pidigi vist minema- peale port 113 pole midagi sissetulevat avatud. On mul õigus? Aga mis port 113'nega saab- kas ja kuidas ma selle sulgema peaksin?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ernits
HV veteran
Ernits

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.06.2006 03:13:56 vasta tsitaadiga

Kodu2-l on avatud ainult port 113. kodu3-l on by default sama, kuid pordid on avatavad. Seda porti ei pea sulgema ja ma ei ole kindel, kas seda saabki. Seda arvestatkse küll mõnevõrrase turvariskina, kuna kasutajad väljaspoolt pääsevad sinu arvutisse, kuid ise olen juba pea pool aastat Kodu3 taga istunud lahtiste portidega ja pole häda midagist. kui viirusetõrje on korralik, ei tule ka pahalased sisse thumbs_up.gif
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 86
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 07.06.2006 14:44:26 vasta tsitaadiga

Esiteks: kas ikka sind skänniti ja mitte su ISPi proxyt (läbi mille reeglina välismaistele saitidele minek toimub? Teiseks: sul port 113 otsas midagi parajasti istus kah mida skänn oleks saanud tuvastada? Kolmandaks: mõnda lisablokeerijat (a'la NATiv ruuter) ei istu sinu ja maailma vahel?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 07.06.2006 16:49:24 vasta tsitaadiga

HacaX kirjutas:
Esiteks: kas ikka sind skänniti ja mitte su ISPi proxyt (läbi mille reeglina välismaistele saitidele minek toimub? Teiseks: sul port 113 otsas midagi parajasti istus kah mida skänn oleks saanud tuvastada? Kolmandaks: mõnda lisablokeerijat (a'la NATiv ruuter) ei istu sinu ja maailma vahel?

tõttöelda ma ei teagi siis, mida skänniti...ma ise arvasin, et minu masinat skänniti icon_rolleyes.gif Port 113'e otsas ei istunud see hetk midagi. Peale Windowsi sisse ehitatud tulemyyri ei istu midagi.
tagasi üles
olc
HV Guru
olc

sõnum 07.06.2006 16:57:01 vasta tsitaadiga

no pordi peal peaks ikka mingi rakendus ka jooksma et see test vastava pordi numbri juurde open kirjutax
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 07.06.2006 18:36:03 vasta tsitaadiga

olc kirjutas:
no pordi peal peaks ikka mingi rakendus ka jooksma et see test vastava pordi numbri juurde open kirjutax

ok...mina arvasin, et kui mingi rakendus mingil pordil jookseb, siis see port on selle rakenduse poolt hoivatud, ehk teisonu on port siis kinni icon_rolleyes.gif Kas ei ole siis nii?
tagasi üles
Ernits
HV veteran
Ernits

sõnum 07.06.2006 19:22:00 vasta tsitaadiga

Ei ole. Port on lahti rakendusest olenemata. Näiteks kui sul jookseb BiCmet pordil 113 ja ka Skype on häälestatud pordile 113, saad sa mõlemaid kasutada
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 86
tagasi üles
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 07.06.2006 19:33:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Näiteks kui sul jookseb BiCmet pordil 113 ja ka Skype on häälestatud pordile 113, saad sa mõlemaid kasutada

oled sa ikka kindel?

marqs
HV veteran
marqs

sõnum 07.06.2006 20:16:37 vasta tsitaadiga

icon_eek.gif ootoot nüüd vähe...
see tcp/udp port ei ole midagi muud, kui 1 väli nende pakettide päistes. kasutusel on ta selleks, et andmevoog lõpuks ikka õige rakenduse/teenuseni jõuaks. et seda saavutada, antakse sama pordiga sokkel korraga vaid ikka ühe protsessi käsutusse. kui mõni teine rakendus plaanib samal ajal sama pordi küljes oma teenuseid osutada, antakse talle vastu näppe - port on kasutusel.

kui keegi teine nüüd hakkab sinnu masinasse mingi pordi pihta ühendust looma ja see kinni paistab olevat, ei ole tema poolt eirilist vahet, kas see port on nüüd kinni selle pärast, et seal lihtsalt ühtegi teenust ei jookse, või siis selle pärast, et isp või kasutaja paketifliter tema ühenduskatseid kaikaga eemale ajab.

muide, mightythor, on sul lihtsalt adslmodem või mingi targem seebikas? kui variant 2 ja sa mingit veidrat dmz või muud pordisuunamist ei harrasta, siis koputati parimal juhul läbi vaid see karp, mitte sinu raal.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  pordid on suletud nii aktiveeritud tulemyyri kui ka aktiveerimata tulemyyri korral ?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.