praegune kellaaeg 20.06.2025 22:57:59
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
puhv
HV vaatleja
|
01.03.2006 01:39:30
Monitor läheb pimedaks madalatel resolutsioonidel |
|
|
Tere keskööd!
Ühel mu tuttaval tekkis selline imelik probleem -- monitor suudab töötada küll 1024x768 resolutsioonis, kuid mitte madalamatel resolutsioonidel (nagu näiteks 800x600 või 640x480). Kui proovida lülitada 800x600 peale, siis monitor läheb pimedaks (st lülitub justkui välja, ka sisselülitamisnupu juures olev tuluke muutub kollaseks). Ma saaksin veel aru, kui oleks vastupidine olukord (st et kui ei kannataks kõrgemaid resolutsioone), aga antud juhul ei oska kohe arvata, milles võib olla asi.
Olen proovinud kõigepealt lülitada kaadrisagedust madalamaks. Muidu on kogu aeg 1024x768 ja 85Hz juures töötab; lülitan siis 60 Hz peale -- ka töötab (1024x768), aga kui nüüd muudan 800x600 peale, siis lülitub "pimedaks".
Windows'i kuvarisätingutes (vist oli Control Panel | Display | Settings | Advanced jne) või siis videokaardi sätingutes (Control Panel | nVidia... jne) on näha, et kõik rez^iimid on toetatud (st mitte ainult 1024x768, vaid ka 800x600 jne ja igasugused kaadrisagedused 60 Hz kuni 85 Hz, ka värvid 8-bitistest 32-bitisteni).
Aga just madalat resolutsiooni on tal vaja mängude jaoks. Sest paistab, et mäng pärast käivitumist automaatselt lülitub 800x600 peale (või 640x480 peale, täpselt ei tea).
Ta väidab, et probleem tekkis pärast seda, kui ta ostis vajaliku kaabli ja ühendas videokaardi TV-ga. Kuna ta ise arvutites ei orienteeru, siis kõik seadistused tegi ta kellegi juhendamisel telefoni teel. Ise arvan, et probleem võib olla tekkinud just mingite valede sätingute pärast, sest tuttav väidab, et kunagi kõik mängud töötasid küll (et siis monitor näitas küll madalaid resolutsioone).
Kas kellelgi on ideid, mis võib siin olla valesti sätitud või milles on asi?
Ja veel üks küsimus. Kust saab väljundit ümber lülitada kas PAL või NTSC rez^iimi? Mina ei leidnud seda võimalust kusagilt, kuigi tuttav väidab, et ise "klõpsas hiirega kusagil" ja nägi küll sellist valikut. Vaja oleks sellepärast, et tundub, nagu oleks väljund praegu NTSC või midagi sellist, aga telekas toetab arvatavasti vaid PAL'i (telekal mingit valikuvõimalust ka ei leidnud). Pilt on küll värviline, kuid värvid on kuidagi veidi valed -- eriti väikese s^riftiga teksti puhul tekib selline efekt, kus must tekst paistab punakas-siiruviiruline ja raskesti loetav. Aga võib-olla see on lihtsalt signaali kehva kvaliteedi tõttu.
Tuttava arvuti andmed on järgmised.
- Opsüsteem: Windows XP
- DirectX versioon: 9.0c
- Videokaart: nVidia GeForce4 MX 440
- Kuvar: RoverScan 117SF
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
lighT
HV veteran

|
02.03.2006 01:35:44
|
|
|
Võib tunduda küll lolli küsimusena, aga kas monitor on crt või lcd. Kui ta ühendas oma süsteemi telekaga, kas telekas töötas?
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
puhv
HV vaatleja
|
02.03.2006 06:22:01
|
|
|
Monitor on CRT. Telekas töötab küll.
Üldse, minu poole pöördus ta murega, et kui käivitab mängu, siis monitorilt pilt kaob ja näha on ainult telekalt. Seda telekapilti tal aga eriti vaja ei ole, kuid kindlasti tahab, et kui mängu käivitab, siis arvutimonitoril oleks näha. Olevat kunagi varem saanud normaalselt arvutis mängida, aga pärast "telekajuhtme soetamist" (nagu ta ise väljendub), ei näita enam arvutimonitor mängu ajal pilti. Just ainult mängu ajal ei näita, muidu näitab küll asju (töölauda, ikoone jne).
Ma siis kõigepealt vaatasin, et tal oli telekas valitud justkui teiseks displeiks (DualView, monitor oli "1" ja telekas oli "2"). Kuna ta aga tahtis, et nii monitoril kui ka telekal oleks pilt täpselt ühesugune, siis mina panin talle Clone (monitor on "1a" ja telekas on "1b").
Katsetasin, katsetasin -- tavalised asjad on nähtavad küll nii telekalt kui ka monitorilt, aga mäng on nähtav vaid telekalt (monitor läheb sel ajal pimedaks). Mäng erineb muudest asjadest selle poolest, et lülitab automaatselt madala resolutsiooni peale. Siis aga avastasin, et arvutimonitor läheb pimedaks mitte ainult mängu ajal, vaid ka siis, kui lihtsalt ise panen monitori resolutsiooni madalamaks.
Muide, telekas näitab igat resolutsiooni.
Lõpuks tegin lihtsa katse -- sättisin Single-Display peale (st ainult arvutimonitor), telekajuhtme ühendasin üldse lahti. 1024x768-ga on kõik korras, aga kui panen 800x600-ks, siis monitor lülitub pimedaks.
Kui see jutt tuli nüüd liiga segane, siis küsige -- proovin täpsustada/seletada.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|