Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
21.02.2009 16:05:23
|
|
|
maatriks kirjutas: |
tomorrow kirjutas: |
Endal kõigil kolmel alla 30c temperatuurid isegi koormuse all.K.a Raptor 8) :
tsitaat: |
´HDD1: 36GB WD Raptor 16MB
´HDD2: 750GB WD 7500AAKS 16MB
´HDD3: 250GB Seagate Barracuda 16MB |
|
Alla kolmekümne on tiba madal, parim ca 35-45 vahel, selleks nad on ehitatud ja seal on parim neile. |
Ma pole märganud mingit jõudlusevahet .Kui sa just ei taha öelda,et alla 30 lühendab tööiga
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.02.2009 16:59:09
|
|
|
Kui sa just ei taha öelda,et alla 30 lühendab tööiga  |
Just seda ma väidangi. Veidi teisest vallast näide, kuid ka näiteks alatemperatuuril töötav automootor kulub kiiremini. Kestavad asjad kõige paremini seal temperatuurivahemikus, mille jaoks nad mõeldud on. Üks asi, mis näiteks temperatuuriga muutub, on õhupadi lugeja nina all.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
1 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
21.02.2009 17:23:25
|
|
|
maatriks kirjutas: |
Kui sa just ei taha öelda,et alla 30 lühendab tööiga  |
Just seda ma väidangi. Veidi teisest vallast näide, kuid ka näiteks alatemperatuuril töötav automootor kulub kiiremini. Kestavad asjad kõige paremini seal temperatuurivahemikus, mille jaoks nad mõeldud on. Üks asi, mis näiteks temperatuuriga muutub, on õhupadi lugeja nina all. |
alla 30c +/-3 pole kuskilt otsast temperatuur kus hakkaks elueale mõjuma.10c ja madalam temperatuur võivad juba kahjustada ma arvan.Usutavasti on need loodud toatemperatuuril töötamiseks ikka,ja kui ma viimati vaatasin oli toatemperatuur(normaalsetel inimestel) 20-30c
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
21.02.2009 17:27:29
|
|
|
Toatemperatuur != ketta temperatuur toatemperatuurides töötades. Minu mäletamist mööda suurenes märkmisväärselt vigade hulk alla 25 kraadi, üle selle ei mäleta kahjuks.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
23.02.2009 09:09:13
|
|
|
No ma ei tea. Minu 9-aastane IBM vint on kütnud kõik need aastad temperatuuridevahemikus 46-55 kraadi ja SMART on ka seni OK, mingeid R/W vigu ka pole tänini esinenud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
24.02.2009 21:45:37
|
|
|
maatriks, ehk on Sul tuua ka mõni viide, mis Su teooriat kinnitaks? Võtsin praegu üke esimese ettejuhtuva kõvaketta speksid lahti - operating temperature 0-60 kraadi. Ma saan aru, et kuskil nullile lähedal võib hakata niiskus kondenseeruma, samuti võib spindli laagrite määre hakata juba liiga tahkeks muutuma, aga kuni selleni peaks küll OK olema, ise ei suuda küll ühtegi põhjendust leida, miks ketas peaks sellisel temperatuuril kiiremini surema kui toatemperatuuri juures. Õhu tihedus (mõjutaks õhupadja tekkimist) ei tohiks selle paarikümne kraadise vahe puhul ka nii dramaatiliselt muutuda. Nii et..?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
25.02.2009 08:25:33
|
|
|
I think most of you here are already familiar with the study Google did on their very large hard drive population (PDF link), in which they find that low temperatures (e.g. <30ºC) are actually much more deadly to hard disk drives than extremely high temperatures (especialy if they are new, and unless the drive is over 3 years old, in which case the high temperatures start taking their toll too).
|
PDF link: http://research.google.com/archive/disk_failures.pdf
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
25.02.2009 11:34:17
|
|
|
Tänud, igati asjakohane lugemine, kuigi ma ei leia sealt Su toodud tsitaati, mis ilmselt pärineb mõnest seda artiklit kommenteerinud loost. Uurimus ise aga nii kategoorilisi väiteid ei esita, pigem tooks ma sealt välja hoopis järgmise tsitaadi:
Surprisingly, we found that temperature and activity levels were much less correlated with drive failures than previously reported. |
Tuleks silmas pidada et see uurimus kajastab datacenterite kestvast jooksutamisest tulenevaid kogemusi, mitte spetsiaalselt organiseeritud teaduslikku katset erinevatele keskkonnatingimustele allutatud kõvaketaste vastupidavuse selgitamiseks - datacenteri eesmärk on siiski usaldusväärset andmehoidla teenust pakkuda ning keegi ei hakka spetsiaalselt eksperimenteerimise huvides süsteemide temperatuuriga mängima. Algtingimustest lähtuvalt (meil ei ole võrdset arvu analoogseid kettaid erinevates temperaturitingimustes) jätab tegelikult suht soovida ka väljatoodud statistika (artiklis on kahjuks statistika kohta käivaid detaile väga vähe), kohe esimeselt graafikutelt on näha et keskmisel temperatuuril alla 20 kraadi on olnud vähem kui 2% ketastest, millest kohe tekib küsimus et kas nii pisikese valimi puhul võivad lisaks mängu tulla ka mingid muud tegurid. Järgmisel graafikul, kus peaks olema lahatud vigade esinemise temperatuurisõltuvust veel ka ketaste vanusegruppide kaupa, on "madala temperatuuri" kategooriasse pandud aga temperatuurivahemik 15..30 kraadi, kuhu silma järgi peaks kuuluma rohkem kui 50% uurimisobjektideks olnud ketastest. Kokkuvõttes ei julgeks selle statistika baasil kuidagi midagi rohkem väita kui autorid ise:
We can conclude that at moderate temperature ranges it is likely that there are other effects which affect failure rates much more strongly than temperatures do. |
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
wifebeater
HV vaatleja
|
25.02.2009 11:48:27
|
|
|
ja vaata seal joonis 5.
ning 1 asi on vead lugemisel, teine asi on ketta eluiga.
ma võin oma kogemustest öelda, et eluiga sõltub palju hdd tootja firmast. puutun arvutitega kokku vähesel määral, mingit 5-6 ärasurnud kõvaketast olengi näinud ja kõik nad on siiani olnud samsungid. paar tükki on otsad andnud peale 3a + mõni kuu kasutamist (garantii oli neil 3a).
|
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
|
   |