Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Roamless
HV vaatleja
|
04.11.2005 15:09:08
Probleem SATA kõvaketta paigaldamisel |
|
|
Ei ole eriline IT-spets, aga ostsin Western Digitali kõvaketta. Ühendasin ära SATA otstesse ja aktiveerisin SATA ka BIOSis. Algul panin RAIDi peale, aga siis ei näidanud alglaadimisel midagi, hiljem muutsin ära IDE-ks, siis ilmus alglaadmisse SATA rida, kuid kõvaketast seal taga ei olnud.
Mida veel vaja teha, kas siis BIOSis või Windowsis endas, et ketta taha võtaks. Kas peab mingeid jumperid panema või mitte?
Ahjaa, Windows otsis taga RAID drivereid. Ei saanudki aru, kas leidis või mitte.
Ette tänades.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ceemic
24/7@kalal

|
04.11.2005 15:14:29
|
|
|
kas lasid uuele kettale mingi op süsteemi lampi peale??? winni installi algul ütleb et vajuta F6 et installida sata/raid driverid, sellex on sul sata draiverite floppyt vaja..
|
|
Kommentaarid: 421 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
322 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roamless
HV vaatleja
|
04.11.2005 16:05:15
|
|
|
Mul oleks uus ketas sekundaarseks kasutamiseks. WinXP jookseb teiselt kettalt, mis ei ole SATA liidesega. Lihtsalt lisasin uue ketta, mis aga ei tule taha.
Windowsi peale laadida pole vaja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ceemic
24/7@kalal

|
04.11.2005 16:27:18
|
|
|
jah aga siis peaks olema esimesel kettal sata driverid peal et teist näha..
|
|
   |
322 |
|
tagasi üles |
|
 |
Joosep8
HV veteran
|
06.11.2005 14:00:20
|
|
|
Roamless kirjutas: |
Mul oleks uus ketas sekundaarseks kasutamiseks. WinXP jookseb teiselt kettalt, mis ei ole SATA liidesega. Lihtsalt lisasin uue ketta, mis aga ei tule taha.
Windowsi peale laadida pole vaja. |
SATA pane ikka esimeseks(Windowsiga) kettaks. Ta hulga kiirem kui ATA.
|
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
3 :: |
137 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roamless
HV vaatleja
|
06.11.2005 18:11:44
|
|
|
RAIDi aktiveerimine vanale kettale ebaõnnestus, ütleb, et ei leia drivereid. Ja kust ma saaksin panna vana ketta SATA-t tundma?
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
06.11.2005 18:14:53
|
|
|
mis ketas on ja mis emaplaat on?
kui ketas on SATA II ja ema seda ei toeta, siis pead jumperi 5-nda ja 6-nda pinni peale panema kettal.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roamless
HV vaatleja
|
07.11.2005 12:14:58
|
|
|
Emaplaat on uus socket 939-ga, niiet peaks toetama. Ja kõvaketas WD Caviar SATA I peaks vast olema. Aga kõvakettale on peale kirjutatud, et kui on SATA, siis pole vaja jumpereid tõsta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ceemic
24/7@kalal

|
07.11.2005 12:17:28
|
|
|
nagu juba öeldud..kui sa tahad et vana ketas näitax winnis uut SATAt siis pead sellele ka SATA driverid peale laskma..ja kui ma väga ei exi tähendab see formatti ja uut winni installi..
|
|
   |
322 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
07.11.2005 14:44:55
|
|
|
ceemic kirjutas: |
nagu juba öeldud..kui sa tahad et vana ketas näitax winnis uut SATAt siis pead sellele ka SATA driverid peale laskma..ja kui ma väga ei exi tähendab see formatti ja uut winni installi.. |
Mida tähendab, et "vana ketas näitaks winnis uut SATA-t?". Teema postitaja vaadaku, kas administrative tools---computer management---disk management näitab seda ketast? Kui näitab, siis format ja ketas töökorras. Üldiselt, mul pole siiamaani küll ükski SATA ketas vajanud mingeid eraldi draivereid floppy pealt
EDIT: teema postitaja võiks muidugi vaadata ka, kas SATA ketta toitekaabel ka ikka taga on? Mul on praktikas olnud mitmeid juhtumeid, kus unustatakse SATA kettale toitekaabel külge panemast ja siis kurdetakse, et ei tööta
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
08.11.2005 19:15:09
|
|
|
sorry, et solgin seda teemat, kui endal peaaegu taoline viga. sai kast ostetud ja silt taga ning kuna ei ostnud endale, siis ei kisu lahti ka. asjal puudub floppy drive ning ma ei saa seda kettast õieti tööle, istub mul nii, et all ribal näitab, et kas panen kinni ja teen kettale safly remove. närvi lausa ajab ning plaadile ei saa ka kuidagi drivusid lasta. muidu vint on ka WD SATAII toega ning bioses on sata peale topitud. äkki kellelgi on mõtteid, kuidas ilma floppita korralikult tööle saaks. tutt kettas millele sai format c tehtud ja uus op jne.' 8)
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roamless
HV vaatleja
|
10.11.2005 14:37:52
|
|
|
Okei, Win install win installiks, aga miks ketast BIOSis näha pole? Kui hakata rääkima juhtmetest ja muudest ühendustest, siis tõesti olen need mitu korda üle vaadanud. Netist driveried ei pakuta ja emaplaadi installplaadilt pole ka midagi võtta.
BIOSi autodetect ei leia ka midagi.
Asi hakkab üle mõistuse minema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
10.11.2005 14:38:21
|
|
|
sata raid kõige suurem viga tänapäeval on ikkagi see, et mingit TÜRASTAND floppyt on veel vaja. ma oleks juba aasta aega tagasi kõik floppyd minema visanud aga EI, mingi uus standard paneb ****...
Jah, kui on üks sata ketas, siis nou problemou.
Aga kui tahad kohe asja raidi lasta, nagu mul enamus arvuteid on, siis on seesama jama.
sain ennast tühjaks rääkida vähemalt nüüd
viimati muutis Piipz 10.11.2005 14:51:38, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
10.11.2005 14:50:49
|
|
|
Okei, Win install win installiks, aga miks ketast BIOSis näha pole? Kui hakata rääkima juhtmetest ja muudest ühendustest, siis tõesti olen need mitu korda üle vaadanud. Netist driveried ei pakuta ja emaplaadi installplaadilt pole ka midagi võtta.
BIOSi autodetect ei leia ka midagi.
Asi hakkab üle mõistuse minema. |
Aga miks peaks mingeid lisa-draivereid insatllima vms, kui emaplaadil ja BIOS-is kõik toetused olemas? Vähemasti i865 chipiga emaplaadi puhul pole mul siiani mingit lisa-vajadust tarvis olnud. BIOS saab kenasti aru, et SATA liidesesse on miskit topitud ja win kobiseb, et võiks restardi teha, kuna mingi uus seade on nähtavale ilmunud ja ei midagi muud...
Ei oskagi kohe miskit arukat soovitada, kuid mingit RAID-i(vms) pole BIOS-is ega ka win-süsteemis küll mõtet aktiveerida, kui asi sellisena mõeldud polnud
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roamless
HV vaatleja
|
22.11.2005 18:29:37
|
|
|
Nii, probleem sai ootamatult lihtsa lahenduse. Nagu eelpool mainitud, siis tahtsin teha SATA ketta sekundaarseks kettaks ja kettale oli kirjutatud, et kui on SATA, siis pole mingeid jumpereid vaja. Noh, BIOSis tegin aktiivseks ketta, IDE-ks, mitte RAID-iks. Ja ikkagi ei leidnud BIOS ketast üles.
Lahendus seisnes selles, et hoolimata sildist kettal, et jumpereid pole vaja, NEID SIISKI ON VAJA. Panin vajalikud jumperid külge, paigutuse vaatasin WD kodulehelt ja oligi asi tahe.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
23.11.2005 11:45:53
|
|
|
Nii, probleem sai ootamatult lihtsa lahenduse. Nagu eelpool mainitud, siis tahtsin teha SATA ketta sekundaarseks kettaks ja kettale oli kirjutatud, et kui on SATA, siis pole mingeid jumpereid vaja. Noh, BIOSis tegin aktiivseks ketta, IDE-ks, mitte RAID-iks. Ja ikkagi ei leidnud BIOS ketast üles.
Lahendus seisnes selles, et hoolimata sildist kettal, et jumpereid pole vaja, NEID SIISKI ON VAJA. Panin vajalikud jumperid külge, paigutuse vaatasin WD kodulehelt ja oligi asi tahe. |
hmm, üldiselt kui poest ostad, siis peaksid jumperid olema defaultina juba õiges asendis. Vbl keegi siis näppis neid eelnevalt või on saanud ketas raputada ja jumper välja kukkunud Üldjuhul toimib aga asi nii, nagu hashi mainis...
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
bbbb
Kreisi kasutaja

|
14.12.2005 10:00:47
|
|
|
Jep asi õige, ostsin sellise ketta nagu 120Gb WD 1200JS. Ja tehase poolt polnud ühtegi jumperit kaasa pandud (ketas oli kinnises kotis). Algul ka ei taibanud mis point on, et bios ei tunne ketast ära. Aga siis uurisin ketta peal olevat silti kus näitas, et ühendatud peavad olema pin5 ja 6, et töörezhiim oleks 150 Mb/s. Sai siis ühendatud ja bios tundiski ketta ära. Hoopis küsimus tekkis selles, et WD kodulehel http://www.westerndigital.com/en/products/productcatalog.asp näitab selle ketta kiiruseks 300 Mb/s . Kuidas nüüd sellesse suhtuda? Et kui jumper paigas siis töötab aeglasemalt või?
_________________ on see värkstuba või korter? viskit joote ka siin? |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.12.2005 11:31:52
|
|
|
Tõenäoliselt tegu sata2 kettaga. Kui su emeplaat sata2 ei toeta pole 300m peale panekust vähimatki kasu. Kui toetab siis võid ideaaltingimustes mõningate failide liigutamise paar protsendi jagu kiiremaks saada
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
bbbb
Kreisi kasutaja

|
14.12.2005 12:35:07
|
|
|
tsitaat: |
Tõenäoliselt tegu sata2 kettaga.
|
Tundub, et ongi kui vaadata siit tabelit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=202777 (WD caviar SE 1200JS) Muidu ega asjal viga pole vaikne, kiire ja külm ketas. Muidugi poes oli märgitud, et tegu on sata mitte sataII kettaga.
_________________ on see värkstuba või korter? viskit joote ka siin? |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|