Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
-IFFI-
HV kasutaja

|
15.03.2005 13:53:16
Uus HDD..kas vajab eelnevat töötlemist? |
|
|
Sai soetatud uus Seagate Barracuda 7200,7 80GB Ultra ATA vint omale. Küsimus siis kas on vaja ka seda eelnevalt töödelda mingi softiga või teha kohe aint format ja OS kohe peale? Mäletan, et kunagi sain mingi softiga töödeltud Maxtori vinti. Äkki keegi siis oskaks ka mulle seda softi soovitada millega seda töödelda. Ise nagu suurt ei jaga sellist peensust.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
15.03.2005 13:55:51
|
|
|
format ja OS, pole seal rohkem midagi töödelda
_________________ !! |
|
Kommentaarid: 310 loe/lisa |
   |
1 :: |
249 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
15.03.2005 14:02:38
|
|
|
Oleneb mida "lisatöötluseks" loetakse. Partitioonid tuleb kõigepealt teha, alles siis saab neid formaatima hakata (XP installikas tegi seda IIRC ühe liigutusena).
Muidu võimalik, et "lisatöötlusena" mõeldi seda, et kui BIOS suuri kettaid ei toeta siis tuleb spetsutiliite kasutada, et näiteks DOSi (mis konkreetselt BIOSi peal elabki) all kogu ketta pind kätte saada. Aga Winblowsi/Linuxi puhul pole need enam vajalikud.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
15.03.2005 14:02:58
|
|
|
Partitsioonide loomist tahab ja siis formatit. (ette jõuti)
_________________ Apple business solution partner. |
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
3 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
15.03.2005 14:11:01
|
|
|
Nu ma mõtlesin selle lisa töötluse all seda, et kas vaja eelnevalt miskit siis teha, et kogu 80Gb kätte saada. Parte ja formatit sele al ei mõelnud. Masin millese ma selle vindi istutan on mingi pentium 200 MHz MMX, ja Gigabyte GA-5AX Rev 3.0 ...ja peale läheb ilmselt windows 2000...et on siis nagu lootus kogu pind kasutusele saada kui loon lihtsalt partitionid ja formaadin need ära.
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
15.03.2005 14:17:58
|
|
|
Vot seda pead sa uurima, kas see emaplaat üldse toetab nii suuri kettaid, kui ei, siis vaatame edasi.
_________________ Apple business solution partner. |
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
3 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
15.03.2005 14:20:04
|
|
|
See kas emaplaat (BIOS täpsemalt) toetab ei oma Win 2k ja paremate puhul tähtsust (sest OS suhtleb otse kettaga ja läheb BIOSist mööda). Seega jah: 2K installikaga teed pardid ja formattid ära ning saad kogu kettapinna kätte.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
15.03.2005 14:20:13
|
|
|
kahjuks ei oska nagu ise sellist asja vaadata, ja pole nagu mingit manuali kah olemas oleks keegi teist nii lahke ja saaks mind kuidagi selles mures aidata, oleksin ülimalt tänulik
vahepeal jõudsid teised vastused vahele ...Tänud seniks teile, eks ma õhtul hakkan katsetama ning annan siis oma tulemustest teada ka teile.
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
leits
HV Guru

|
15.03.2005 22:56:30
|
|
|
HDD taha paned, suur ta sul biosis on?
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
16.03.2005 10:34:23
|
|
|
Proovitud kõiksugu variante kuid mina seda suurt vinti ei saanud kuidagi iseseisvalt tööle. Tõstsin jumpereid nii ja naa. Kui jumper oli selle "Limits drive capacity to 32Gbytes" siis tunnistas bios teda...muudel puhkudel lihtsalt jäi bios toppama.
Panin siis oma vana vindi masteriks ning uuel vindil oli jumper selle limitsi peal. Siis sain ligi selle seagate wizardi softiga kettale ja mingi nipiga (ei tea ise kah kuidas) kopeeris see wizard vana vindi pardid kõik sinna uuele ümber. Siis kui windows ülesse tuli vaatasin mis toimub My Computer-si all ning pilt on järgmine
Need GB-sed pardid on siis uue vindi omad. Põhimõteliselt asi ju kõik toimib ja on kogu mahtgi peaaegu käes 74,3 GB-d 80-mnest. Proovin nüüd veel partition magicuga natuke neid partitione kokupoole lükata, et asi nii kirju ei oleks.
Mulle tundub, et tõesti emaplaat ei tunnista seda suurt vinti üksinda??
Millised oleksid teiepoolsed kommentaarid?
Eelnevale postitajale: kus ma seda suurust määrata seal saan, ma eriti ei jaga küll seda biosi. Kas sa mõtled neid kohti CYLINDERS, HEADS, SECTORS, WRITE PECOMP, LANDING ZONE jne... ???
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
16.03.2005 12:12:20
|
|
|
Pilti küll ei näe, aga vaja oleks olnud DiscWizard Starter Edition, ehk siis asja, mis DOS'i all töötab.
Jumper "Limits drive capacity to 32Gbytes" peab olema pealt maas. Diskett või CD sisse ja sellelt käima.
Sealt annab ketas BIOS'i jaoks väiksemaks valetada ja vastav soft ketta algusesse kirjutada (DDO vist oli).
Seal peaks tegelikult ka mingi help töötama. Ise kasutan Ontrack Disk Manager'i, tegelikult sama asi,
töötab vaid kõigi ketastega.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
17.03.2005 02:00:09
|
|
|
See mis Seagate'i saidil on sööb ainult seaget'i omasid. "Ametlik" versioon (ehk siis see, mille otse Ontracki käest saad) töötab jah kõigiga, aga peaks tasuline olema...
-IFFI-: sul oli BIOSis ikka AUTO peale pandud? Niipalju kui mina tean peaks jama esinema ainult selliste x lahenduste puhul nagu Compaq (see jah võib mässama hakata kui ketas ei istu, isegi siis kui pandud esmalt CDlt buutima). Muidu peaks CDlt üles ronima ja siis on juba savi mida BIOS mõistab ja mida mitte.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|