Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
angel
HV Guru

|
28.02.2004 20:13:51
Probleem videokaardiga |
|
|
Probleemi seisneb selles et mängude ajal Nt: UT2004; UT2003; NFSU; BloodRayne jne jne on kahtlaselt madal FPS (kõigub kohutavalt ning langeb isegi 10 peale ning vahest vaat et jõnksutab väheke). Vaatasin netis natuke kaardi teste ning nägin et umbes sama arvutiga mis mul on palju kordi suurem FPS samades mängudes, ja minu FPS ei jõua sageli sinna ligidalegi mis peaks nagu olema. Vanu nVidia jms jääke ei saa olla kuna tegin formati. Olen proovinud paljusid erinevaid draivereid (praegast peal omega 4.2) ja mittekui midagi ei muutu.Proovisin max AA ja ilma AA ja vaatasin et FPS absoluutselt ei muutu. Isegi kui kaarti prooviks väheke kellasin jäi FPS samaks. Jahutus arvutil korralik ja süsteem kuum ei ole. Toide 400W. Arvuti töötab ise ideaalselt, kõvakettal ruumi piisavalt. Ühesõnaga ise olen tükkaega proovinud ja jamanud aga ikka ei suuda tulemusi parandada mängudes.
Ehk keegi oskab hädast välja aidada.
Poodi helistades ja küsides mis värk on öeldi et see täiesti norm hm 9800PRO ja jõnksutab mängudes
Arvuti on profiilis.
|
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
madeinussr
HV kasutaja

|
28.02.2004 21:39:31
|
|
|
heh hia nali et see normaalne on
ma saan ka neid oma ati radeon 7000 ga mängida ja mingit sellist 10 fsb jõnksu küll pole...
draiverid valed või kaart vigane
(naeran veel nati sele poodnike jutu peale irw irw irw irw irw)
proovi kaarti kellegi teise arvutis siis on teada kas viga sinu kaardis või arvutis;)
ps:ut2004 vist mul ikka ei jookseks
_________________ "Trying is the first step towards failure." -Homer J. Simpson |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
28.02.2004 22:41:27
|
|
|
madeinussr kirjutas: |
heh hia nali et see normaalne on
ma saan ka neid oma ati radeon 7000 ga mängida ja mingit sellist 10 fsb jõnksu küll pole...
draiverid valed või kaart vigane
(naeran veel nati sele poodnike jutu peale irw irw irw irw irw)
proovi kaarti kellegi teise arvutis siis on teada kas viga sinu kaardis või arvutis;)
ps:ut2004 vist mul ikka ei jookseks |
hm teises arvutis pole võimalik proovida kahjuks. Aga ma netis lugesin et kusagil kellelgi olevat sama probleem umbes aga seal lahendust ei leitud. Kahtlane on see et 3Dmark03 annab ilusti 5500 punni vabalt kätte aga mängudes on suht vilets. Mängida saab aga see kaart peaks rohkem suutma kui kesmiselt 20 FPS.
Muideks poe hoolduse "IT" mehed ütesid et väljama testid on tehtud ideaalse süsteemiga, seega ei ole võimalik nõnda kõrget fps saada seega poodi ei soovi veel õiendama minna, otsin ikka veel viga oma arvutist. Ehk on midagi valesti seadistatud vms ise olen tweak õpetused jms läbi luhenud aga targemaks ikka ei saanud.
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
08.03.2004 03:31:08
|
|
|
idioodid on ned IT mehed, ütle neile seda minupoolt edasi.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
08.03.2004 10:36:59
Re: Probleem videokaaridga |
|
|
angel kirjutas: |
Proovisin max AA ja ilma AA ja vaatasin et FPS absoluutselt ei muutu. |
Peaks ehk sellest kandist asja uurima hakkama... Vaata, kas mängudes, siis kui AA maas on ja FPS ikka madal, on ikka sakilised servad kaldpindadel jne...
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
08.03.2004 18:52:11
Re: Probleem videokaaridga |
|
|
Raiku kirjutas: |
angel kirjutas: |
Proovisin max AA ja ilma AA ja vaatasin et FPS absoluutselt ei muutu. |
Peaks ehk sellest kandist asja uurima hakkama... Vaata, kas mängudes, siis kui AA maas on ja FPS ikka madal, on ikka sakilised servad kaldpindadel jne... |
Kui AA maas siis sakilised servad ja FPS veits (u 10 punni kõrgem). Kui AA peal siis veits FPS langeb ja servad siledamad. Aga koos AA ja ilma AA ei anna kaart täit jõudlust välja. Vahest kisub isegi FPS 20 peale nt UT2004. Isiklikult arvan et arvutis on mingi nn konflikt raua vahel kuna ise olen igatpidi proovinud, kui just mingi eri progrega seda käima ei pea saama aga seda pole kusagilt välja lugenud vms. Ühesõnaga probleem rauas. Vaidlesin nendega ja nad ajavad totaalset sitta suust välja
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
hmagi
HV kasutaja

|
08.03.2004 19:01:59
|
|
|
Vaata nt agp kiirust testi igast progedega riistvara. Äkki mingi asi conflictis. Muidu sul suht tutune seis, Hea oleks kui saaks mingi teise kaardi ka vahetuseks. Mul muidu kunagi oli enda TI 4800'ga. Sai hunnik juppe välja vahetutud enamvähem sama väärsete vastu ja ennäe imet töötab. See viga võib ka kaardis olla aga sellist asja ei oska öelda ennem kui kaarti mõnel teisel masinal proovida.
Good luck, you need it.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
08.03.2004 19:25:57
|
|
|
hmagi kirjutas: |
Vaata nt agp kiirust testi igast progedega riistvara. Äkki mingi asi conflictis. Muidu sul suht tutune seis, Hea oleks kui saaks mingi teise kaardi ka vahetuseks. Mul muidu kunagi oli enda TI 4800'ga. Sai hunnik juppe välja vahetutud enamvähem sama väärsete vastu ja ennäe imet töötab. See viga võib ka kaardis olla aga sellist asja ei oska öelda ennem kui kaarti mõnel teisel masinal proovida.
Good luck, you need it. |
hm hoolduses väideti et kaart korras ja selle eest et nad mõnda mängu demo testiksid nõuavad 400.- Arvan isiklikult et emaplaat (inteli saast) ja Club-3D kaart konfliktis kuna see emaplaat on suht kahtlane Teist emaplaati ei jaksa ka osta. Eks siis peab nendega veel sõdima. AGP on muideks normis 8X (proovisin ka 4X aga midagi ei muutunud).
Dam kaart läheb suht kuumaks kui korpuse lisa vent peale ei puhu
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bozz
HV vaatleja
|
08.03.2004 19:59:13
|
|
|
mängid sa ikka hardware mode'is ja kas videol on lisatoide küljes??? Sinu konf peaks ju kõike, kui kulda, jooksutama...
mul on endal Inteli PEBP2 emme ja 2.4GHz prose + club3d radeon 9100 ning pole eriti probleeme esinenud...
veel võid vaadata:
1. inteli emme plaadilt või netist emme utiliidid kõik peale panna
2. tõmba ati kodukalt uusimad driverid
3. viimane directx 9.1a (??)
anna teada tulemustest
PS! Mis mälusud sa kasutada ja kuidas mälukanalittesse on jaotatud?
_________________ say what?... |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
08.03.2004 21:28:17
|
|
|
Bozz kirjutas: |
mängid sa ikka hardware mode'is ja kas videol on lisatoide küljes??? Sinu konf peaks ju kõike, kui kulda, jooksutama...
mul on endal Inteli PEBP2 emme ja 2.4GHz prose + club3d radeon 9100 ning pole eriti probleeme esinenud...
veel võid vaadata:
1. inteli emme plaadilt või netist emme utiliidid kõik peale panna
2. tõmba ati kodukalt uusimad driverid
3. viimane directx 9.1a (??)
anna teada tulemustest
PS! Mis mälusud sa kasutada ja kuidas mälukanalittesse on jaotatud? |
Kui ma ikka kuu aega asja katsetan siis arvata on et kõik proovitud (aga äkki ei ole ). Ja sa võik ka minu esimest posti uurida siis saaks teada et kõik on up to date. DirectX9 Ati omega 4.2 (katsetanud veel palju ati draivereid). Toite juhe taga ee nii loll ei ole pealegi pidavat arvuti error teate andma selleta. Inteli lehelt oma emaplaadile vajalikud asja peale pandud. Mälud proovisin erineva asetsusega aga midagist. Isegi proovisin kui ainult üks 512 sees oli. Ühesõnaga lootusetu paistab asi olevat. Äkki hoopis emaplaat vigane aga seda ei viitsi küll veel välja kiskuda. Need raisad tahavad kohe 500.- et testida ja seejärel ütlevad et oli jah katki. Pealegi 3DMark03 annab isegi 5500 punni ära mis tegelt suht norm tulemus aga minu masin peaks nagu rohkem suutma.
Hardwere mode ? hm kust ma seda peaks laskma valida ? mul nagu pilt ilus ja korras ainult FPS madal. Mängudel küll siukest asja juures ei ole leidnud ega ka kusagil mujalt. Kaarid paigaldasin vastavalt tweak guide'ile (http://www.techspot.com/tweaks/radeon/index.shtml suht norm koht).
lisaks: aga erinevad soovitused teretulnud, äkki tõesti midagi kahe silma vahele jäänud. Kusaigil igatahes arvuti ei näita et tal mingi seada küsimärgi all oleks ning vea teateid kusagil ei näita. Ilma FPS vaatamata tunduks nagu kõik ok ainu mängudes vetis tunda ikka et FPS madal
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bozz
HV vaatleja
|
09.03.2004 00:13:03
|
|
|
ega ma ka pime ega oma arusaamise järgi kuigi napakas pole, et su kirjatükkidest aru saa...
ise valisin spetsiaalselt inteli stuffi, et asi probleemideta toimiks - ja toimibki.
lugesin sinu vanemaid poste mälukalade kohta sealt jäigi mulje et sa pole asjadega eriti kursis (sry)...
mingeid second hand drivereid (omega?) mina ei poolda, kuigi enamus HV overclockeritest mind selle jutu peale ilmselt mõnitama hakkab - maitseasi. kogemus aga ütleb, et originaal on ikka originaal ning toimib enamasti nii, nagu ta mõeldud on.
kuna sa aga kõike juba proovinud siis oled, siis oled vist stuck oma paugupilliga... vähenda resot, detail leveleid ja keela efektid ära - küllap see pilt sul ükskord elama hakkab. kui tahad, võime kaardid ära vahetada
edu edaspidiseks
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
09.03.2004 01:20:44
|
|
|
ega ma ka pime ega oma arusaamise järgi kuigi napakas pole, et su kirjatükkidest aru saa...
ise valisin spetsiaalselt inteli stuffi, et asi probleemideta toimiks - ja toimibki.
lugesin sinu vanemaid poste mälukalade kohta sealt jäigi mulje et sa pole asjadega eriti kursis (sry)...
mingeid second hand drivereid (omega?) mina ei poolda, kuigi enamus HV overclockeritest mind selle jutu peale ilmselt mõnitama hakkab - maitseasi. kogemus aga ütleb, et originaal on ikka originaal ning toimib enamasti nii, nagu ta mõeldud on.
kuna sa aga kõike juba proovinud siis oled, siis oled vist stuck oma paugupilliga... vähenda resot, detail leveleid ja keela efektid ära - küllap see pilt sul ükskord elama hakkab. kui tahad, võime kaardid ära vahetada
edu edaspidiseks |
Reso ainult 1024X768 ja minuteada peaks arvuti selle kaardiga kõik fullis välja vedama. Kahtlane: mõni veab viletsama kaardiga parema FPS välja kui mina... paneb mõtlema. Ja 9800PRO kaardiga ma küll mingi min graafikaga mängima ei hakka see sama jura jutta nagu hoolduses (samahäste oma vana GF4MX tagasi võtta kuna sellel isegi kõrgem FPS. Parem kaart, võrreldes sellega kui vana kaart see on). Siis tekib küsimus kuda teised nõnda kõrged FPS saavad ? Valetavad ? ... Mälud olid jah omadega konfliktis aga selle sai kõrvaldatud, pealegi proovisin ka eri pulkadega.
loodan et oled uurinud selle isendi kohta piisavalt infi ja tead mida see kaart suutma peaks
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bozz
HV vaatleja
|
09.03.2004 02:09:23
|
|
|
nagu öeldud, peaks kaart sul pea kõigega mängeldes hakkama saama - ega sellest kõvemaid palju pole. samas, kui sa seda korralikult tööle ei saa, siis ei jää ju muud üle kui settinguid lihtsamaks panna.
soovitaks sul siiski proovida veelkord tootjate (intel ja ati, mitte club3d) soovituste järgi kõik driverid kõigepealt uninstallida ja siis uuesti originaalid installida. soovitaks veel bioseid mitte upgrade'ida, kui täpselt ei tea, mida ja kuidas tegema peab. bioses vali ka failsafe - hulemaks kui praegu ei saa sul seis ikka minna.
oled ikka kindel, et video on originaal 9800 pro või äkki on sulle mingi moditud 9600 või 9800 se antud?
over and out
http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k-catalyst-7-981-040127m-013420c.exe
http://www.intel.com/design/motherbd/rl/rl_drive.htm
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
09.03.2004 02:21:59
|
|
|
nagu öeldud, peaks kaart sul pea kõigega mängeldes hakkama saama - ega sellest kõvemaid palju pole. samas, kui sa seda korralikult tööle ei saa, siis ei jää ju muud üle kui settinguid lihtsamaks panna.
soovitaks sul siiski proovida veelkord tootjate (intel ja ati, mitte club3d) soovituste järgi kõik driverid kõigepealt uninstallida ja siis uuesti originaalid installida. soovitaks veel bioseid mitte upgrade'ida, kui täpselt ei tea, mida ja kuidas tegema peab. bioses vali ka failsafe - hulemaks kui praegu ei saa sul seis ikka minna.
oled ikka kindel, et video on originaal 9800 pro või äkki on sulle mingi moditud 9600 või 9800 se antud?
over and out
http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k-catalyst-7-981-040127m-013420c.exe
http://www.intel.com/design/motherbd/rl/rl_drive.htm |
Ati originaal draivereid proovinud (igasuguseid juba installinud ja midagi ei muutum pealegi kui uninstalli teen kasutan mingit driver delete proge mis vana risu eemaldab) Wini olen uninstallinud ei tea juba mitu korda. Ja need intel driverid peal. Ah ja kaart on arvatavasti korras kuna kui hoolduses testiti 3DMARK03 siis said viletsama arvutiga väga head tulemused (kasutusel oli MSI emaplaat mitte intel )
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
S.W.A.T.
HV kasutaja
|
09.03.2004 22:08:33
|
|
|
angel, proovi sellist värki, kui saad, et pane oma kaart mõne sõbra arvutisse või sõbra kaart oma arvutisse vms. Kui selline test kuidagi ära teha, siis kohe igasugust infot rohkem.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
k2iguvahetaja
HV veteran
|
10.03.2004 00:05:05
|
|
|
Ta ilmselt ostab siiski uue emaplaadi , vaatasin ostuabi foorumit.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
10.03.2004 01:18:07
|
|
|
käiguvahetaja kirjutas: |
Ta ilmselt ostab siiski uue emaplaadi , vaatasin ostuabi foorumit. |
Ostan kuna ammu juba seda otsust kaalunud. Pealegi on kavas prose veits kellata
Aga kaaridga jändan edasi, pealegi hoolduses nn "IT" mehed väitsid et kaart korras eks siis paista mis saab....
Kogu see lugu suht
ah ja kui saan siis proovin ka kaarti teises arvutis
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kalle
HV kasutaja
|
10.03.2004 01:33:58
|
|
|
Kas BIOS on viimane ''RL86510A.86A.0073.P14'' 09 Feb 2004
kas INF Update Utility on ''ver 5.1.1.1002'' 12.12.2003 !!!!
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
10.03.2004 01:45:23
|
|
|
Kalle kirjutas: |
Kas BIOS on viimane ''RL86510A.86A.0073.P14'' 09 Feb 2004
kas INF Update Utility on ''ver 5.1.1.1002'' 12.12.2003 !!!! |
Inteli lehelt (valides enda emme mudeli) tõmbasin ja lasin peale kõige uuemad ehk siis need
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
11.03.2004 16:12:29
|
|
|
Saatsin kirjakese Club-3D kodulehel ja sain vastuseks järgneva teksti:
dear user :
this status might happen because the VGA card work in PCI mode for unknown reason
, please check for possible software/hardware
conflict of your system , and you might need to remove all ati catalyst driver
setting by driver uninstall software from ati in this
link :
http://www2.ati.com/drivers/cat-uninstaller.exe
moreinformation :
http://www.ati.com/support/drivers/misc/catalystutils.html
Uninstalli olen proovinud... eks siis kui uue plaadi sisse saan paistab mis juhtuma hakkab...
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bozz
HV vaatleja
|
11.03.2004 19:04:22
|
|
|
no nüüd hakkad juba õigetel radadel juba käima.
sain ma õieti aru, et sa cat-uninstallerit oled juba kasutanud?
kas oled näiteks aida32'ga vaadanud, mis reiimis (pci või agp) su video töötab?
kuskilt jäi silma, et osad videokaardid osade emmedega osadel agp-kiirustel ei toimi... ega viga äkki seal ei saa olla?
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
11.03.2004 19:36:23
|
|
|
sa 3dmarke oled proovinud? mitte, et sellest midagi abi oleks, aga saad mingid konkreetsed numbrid kätte.
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
11.03.2004 20:56:22
|
|
|
Krt seda teab, milles asi.
Soovitaks BIOS'i update teha (nii emakal kui videol)
IRQ on BIOS'is ikka VGA'le antud
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
11.03.2004 22:47:48
|
|
|
Panin uue emme sisse, sain 3DMarkis 5600 punni aga mängudes ikka fps madal.
Ehk keegi oskab aidata mis seal Abit IC7 biosis ära peaks muutma. Ise esmapilgul ei oska midagi seal näppida (inteliga võrreldes on ikka palju võimalusi). Mälud jms paistab töötavat valel kiirusel jms. Ehk keegi teab asjast rohkem ja viitisb vetis juhendada mis seal peaks muutma, oleks tänulik
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
wa666ou
HV veteran
|
31.08.2004 14:40:19
|
|
|
Tundub, et siin vana teema, aga minu jaoks taiesti asjakohane.
Nimelt sai endale ka uuemad jubinad muretsetud.
Uus video - PowerColor Radeon 9800SE@PRO
Uus heli - Creative Soundblaster Live 5.1 digital
Uued malud - PQI 2x256 MB 400 MHz
Uus emme - Epox 8RDA3+
UUs toide - 400 W codekas
Nii, ja jamad...
Esialgu ostsin Abit NF7-SL, aga see tegi mul Colin McRae 4 sellist hakkimist, et tapa ara.
Ei saanud asjale lahendust ja viisin emme poodi tagasi, sain nadala parast Epoxi.
Selle Epoxiga asjad palju paremad, aga siiski...
Samuti saan 3DMark03es yle 5600 punni, aga Colinis teeb ikka vahepeal pulli. Votab nagu pildi ja heli vahepeal kinni.
VGA ja heli IRQi ei jaga...
Integreeritud heli aga küll ei taha.
Emme siis Epox 8RDA3+ rev 3.2
Aga ehk on see kuidagi seotud sellega, et videokaart ja hdd saavad voolu ühise kaabli kaudu. Selline juhe oli videoga kaasas, et üks ots läheb kaarti ja teine hdd'sse ja siis kolmas toitesse.
Ehk on siin konks?
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |