Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Eesti Vabariigi seadused, regulatsioonid ja maksud krüptorahadega tegutsejatele. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 25, 26, 27  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
AlvinL
Kreisi kasutaja
AlvinL

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.11.2024 13:29:32 vasta tsitaadiga

Kes on meie? Mis siis saab, kui ma ei poolda kultust?
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 15.11.2024 14:55:25 vasta tsitaadiga

AlvinL kirjutas:
Kes on meie? Mis siis saab, kui ma ei poolda kultust?

Nii palju on erinevaid krüptoväärtusi nii, et ära karda. Kultust tegelikult ei ole.

Sest enamik on FIat kultuses. Mis neid vaeseks teeb.. (kui aktsiaid ka ei ole)
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
b88
HV kasutaja
b88

sõnum 26.11.2024 10:43:15 vasta tsitaadiga

Leidisn veel infot: https://www.koda.ee/et/uudised/peagi-joustuvad-investeerimiskontoga-seotud-olulised-muudatused
Selle järgi tundub, et asi on õiges suunas liikumas. Aga tahaks näha veel kuidas see reaalselt toimima hakkab ja kasutada saab.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 26.11.2024 13:49:41 vasta tsitaadiga

Seaduses on välja jäetud see, et kaevandad arvutis detsentraliseeritud võrgus 1000 bitcoini ja lased 1 bitcoini läbi detsentraliseeritud sõlme, milles on samuti detsentraliseeritud mikser. Ja Kanada ja Austraalia jälitusmasinad ei leia seda 1000 bitcoini, mida saaks maksustada vaid näeb 1 bitcoini, mida saab maksustada.

Ma mõtlesin, et kõige targemad on ikka seaduseloojad ja FIat hooldajad. Aga ei. Palju jääb mänguruumi satoshi nakamotodel - lihtsalt lähed veel sinna riiki, kus veel see 1 btc maksustatakse nullile lähedamal.
Seaduses puudub ka see asi, et kas tohib selle 1 bitcoiniga minna teise riiki ja kas piiril peetakse kinni?

Ma kardangi, et kõik tsentraliseeritud demokraatlikud feodaalid lähevad järgi kanada ja austraalia moodi - lisatakse veel täiendavaid seadusi, et kuidas jälitada aadresse ja kuidas tsentraliseerida detsentraliseeritud võrk. Näiteks kõik sõlmed tuleb ID kaardiga tuvastada... otsaette pannakse märk ja tagumikku lisatakse tempel. Et mis riigile kuulud ja mis klassi. Kas oled alamklassist või kõrgklassist pärit.

Aga praegu on rikkus läbirääkimise küsimus ja on võimalik enda rikkust ise juurde tekitada (DEX poolid, DEX staked, DEX mikserid, DEX rahatrükkimine stabiilsuspoolil)

Ja on olemas ka DEX börsid- saan panustada longi peale nii, et puudub absoluutselt asukohariik, sest kogu võrk asub detsentr. sõlmes.
DEX - on absoluutselt selgusetu seadustes - tuleb ikka hakata kõikide aadresse ja sõlme jälitama - peab palkama miljon politseinikku ja maksuametnikku juurde.
tagasi üles
b88
HV kasutaja
b88

sõnum 01.12.2024 13:42:52 vasta tsitaadiga

Infot: https://arileht.delfi.ee/artikkel/120336316/investorkond-on-suure-raputuse-ootel-pangad-jaavad-trumpassast-ilma
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 08.12.2024 07:38:56 vasta tsitaadiga

Pangad võiksid soovitada inimestel väljavõetud pensionifondi raha panna bitcoini ja muidugi ka backup ja seemnefraasi backup. Kasvõi topelt varundamine. [ja kui inimene näib lolli näoga seda juttu vaatama/naerma/imestama, siis võiks pangad enda poolt soovitada mõnd fondi - et inimene sel juhul hakkab ise fondi halduriks - mingi lihtne pangatöörist selleks..]
See, et inimene Fiati paneb ja korterit remontima hakkab - on väga halb. Tegelik inflatsioon on olnud alatest 1972 aastast Fiat raha puhul - 240% iga 20 aasta kohta. Selle tõestuseks on miljonid usa farmerid, kes olid jõukad, kuid järgmine põlvkond vaesub - maksude ja inflatsiooni tõttu! Fiat raha propageerimine säästude hoidmiseks on finantskuritegu!!!

Enamus kulutab väljavõetud pensioniraha kaja kallas grupp loodud vaesuse ajutiseks kompenseerimiseks, mis on sama hull kui 10 aastat tagasi mitte-bitcoini ostmine.
Riiki ainult uskumine teeb vaeseks.
Sa pead uskuma lisaks riigile ka enda olemasolule. Näitkes bitcoini juurde hankimisele (nagu mina teen).
tagasi üles
Krizzjaa
HV vaatleja

sõnum 08.12.2024 22:16:24 vasta tsitaadiga

Kas investeerimiskontot saab ära kasutada krüptovara manageerimiseks? St mida annab teha, kui on krüptovara näiteks enda walletis? Seadusemuudatuse eelsed ostud - kas neid saab kuidagi arvesse võtta maksude edasilükkamise mõttes? Loodan, et keegi on kursis juba sellega. Siiani on tundunud mõistlik hoida müügitehinguid miinimumi peal ja arvutamise mõttes lihtsustada ostumüügi tehinguid, nt BTC -> EUR -> ETH ning mitte BTC -> ETH.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 10.12.2024 16:57:44 vasta tsitaadiga

Kas tsentraliseeritud pangakonto omamine on kohustuslik või vabatahtlik?
tagasi üles
OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 10.12.2024 17:46:29 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Kas tsentraliseeritud pangakonto omamine on kohustuslik või vabatahtlik?

Läheb sama valdkonna alla, kas covidiootidele mõeldud elueliksiir oli ikkagi kohustuslik või vabatahtlik.
Seadus ei käse, aga ilma on elu üpris keeruliseks tehtud !
tagasi üles
b88
HV kasutaja
b88

sõnum 12.12.2024 10:20:06 vasta tsitaadiga

Küsisin X Grok2 käest, millised krüpto varade keskkonnad hakkavad investeerimiskonto teenust pakkuma. Vastus:
"Aastal 2025 hakkavad Eesti Vabariigis kehtima investeerimiskontole uued seadused, mis võimaldavad investeerimiskontot kasutada ka krüptovarade investeeringuteks. Uute seaduste kohaselt saab investeerimiskonto kaudu investeerida krüptovarasse, kuid konkreetsete krüptovarade keskkondade kohta, kuhu investeerimiskonto luua saab, on teada järgmine:

Investeerimiskonto kasutamiseks krüptovarade puhul peavad krüptovarateenuse osutajad olema finantsjärelevalve all. See tähendab, et ainult need krüptovarade keskkonnad, mis on saanud tegevusloa vastavalt Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusele (MiCA määrus), on lubatud.

Konkreetseid keskkondi, millele see kehtib, ei ole artiklis täpselt nimetatud, kuid on selge, et need peavad olema finantsinspektsiooni poolt reguleeritud ja järelevalvatud. Seega, enne kui investeerimiskonto konkreetse krüptovarade keskkonna kaudu luua, tuleb kontrollida, kas see keskkond vastab nõutud regulatiivsetele nõuetele"
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 12.12.2024 12:50:38 vasta tsitaadiga

Ma küsisin ChatGPT-lt:

"PulseChain võib püsida MiCA haardest väljas, kui see keskendub:

Detsentraliseeritud rakendustele: Kui kõik PulseChaini rakendused ja tööriistad jäävad tsensuurikindlaks, pole MiCA piirangutel mõju.
Krüpto-krüpto ökosüsteemile: Kui kasutajad vahetavad PLS ainult teiste krüptovaluutade vastu, ei puuduta MiCA seda tegevust."

PulseChain on detsentraliseeritud võrk ja MiCA reeglid ei toimi. PulseChain on rohkem detsentraliseeritud kui ethereum võrk [sest ethereumi võrgus pidin sättima RPC urli tornado eth-i peale][sest ethereumi originaali RPC on piirangud peal]

Vähemalt sama jutt toimib ka bitcoin L1 kihile ja vahetustele, mis on väljaspool EU mõjuala. VPN, millel ei ole EU piiranguid või TOR kasutamine välistab, et oled FIat kuningriigis.

ChatGPT soovitas veel:

"Sul on õigus, et PulseChaini kui täielikult detsentraliseeritud plokiahela peatamine MiCA regulatsioonidega on väga ebatõenäoline, kui see jääb tõeliselt detsentraliseerituks. See on ka üks suurimaid plokiahela ja krüptovaluutade eeliseid – nad saavad eksisteerida sõltumatult tsentraliseeritud institutsioonidest või regulatsioonidest. Siin on, miks MiCA PulseChaini vahetult ei mõjuta:

1. Detsentraliseeritus kui kaitse
PulseChain, nagu teised detsentraliseeritud plokiahelad (nt Ethereum), töötab ülemaailmselt hajutatud sõlmedes, mida ükski valitsus ega institutsioon ei saa kergesti sulgeda. MiCA reguleerib peamiselt:

Krüptovara teenusepakkujaid (börsid, säilitusteenused, rahakotihaldurid).
Fiat ja krüptovaluuta vahelise silla teenuseid (st pangandusühendusi).
PulseChain ise, kui infrastruktuur, ei vaja regulatiivset heakskiitu tegutsemiseks. Selle kasutajad ja arendajad võivad jätkata oma tegevust detsentraliseeritud kujul.

2. Reguleerimisraamistiku piirangud
MiCA saab mõjutada ainult neid platvorme ja ettevõtteid, kes tegutsevad EL-i jurisdiktsiooni all:

Börsid ja teenusepakkujad: Kui PulseChaini PLS müüakse reguleeritud börsidel, nagu Binance või Coinbase, peavad need vastama MiCA nõuetele.
Fiat gateway’d: MiCA reguleerib, kuidas inimesed konverteerivad fiat-raha krüptosse ja vastupidi. See võib mõjutada PLS ostmist või müümist fiat-rahaga.
Kui PulseChaini kasutajad jäävad detsentraliseeritud platvormidele (nt Uniswap või PulseX), siis MiCA mõju on minimaalne.

3. Kasu regulatsioonivabadusest
PulseChain võib püsida MiCA haardest väljas, kui see keskendub:

Detsentraliseeritud rakendustele: Kui kõik PulseChaini rakendused ja tööriistad jäävad tsensuurikindlaks, pole MiCA piirangutel mõju.
Krüpto-krüpto ökosüsteemile: Kui kasutajad vahetavad PLS ainult teiste krüptovaluutade vastu, ei puuduta MiCA seda tegevust.
4. Mida see tähendab sinu jaoks?
Kui sa usud, et PulseChaini detsentraliseeritus tagab selle ellujäämise, siis MiCA tõenäoliselt sinu strateegiat ei mõjuta. Sa saad keskenduda järgmistele:

Krüptopõhisele strateegiale:
Liiguta oma tegevused detsentraliseeritud platvormidele nagu PulseX ja Uniswap.
Fiat-sõltuvuse vähendamine: Kui väldid fiat-rahaga seotud tehinguid, ei kehti MiCA regulatsioonid sinu tegevusele otseselt.
Hoidmine ja staking: Kui sul on PLS tokenid ja sa panustad neid PulseChainis, jäävad need väljapoole regulatsioonide mõju."

"Kasuta stablecoine, mis pole täielikult MiCA piirangute all, näiteks DAI, mis on detsentraliseeritud.

Regulatsioonide vältimiseks on oluline hoida oma PLS tokeneid mittekäibes rahakotis (non-custodial wallet), kus ainult sina kontrollid privaatvõtmeid.

Strateegia:
Kasuta rahakotte nagu MetaMask, Trezor või Ledger, et hoida oma tokeneid turvaliselt.
Ära kasuta tsentraliseeritud rahakotte, mida MiCA võib nõuda raportit esitama (nt börside rahakotid).

Tornadocash või sarnased anonüümsed protokollid: Kui privaatsus on sinu prioriteet.
Detsentraliseeritud laenuvõimalused: Kasuta PLS tagatisena laenude võtmiseks ilma fiat-raha kasutamiseta."

"Märkus:
Ole ettevaatlik ja teadlik, et anonüümsed tööriistad võivad olla teatud jurisdiktsioonides õiguskaitseorganite huviorbiidis."
tagasi üles
b88
HV kasutaja
b88

sõnum 13.12.2024 10:05:14 vasta tsitaadiga

Grok:

"Eesti Vabariigis on krüptovarade teenusepakkujate regulatsioon muutunud, eriti seoses MiCA määruse jõustumisega. Siin on lühike ülevaade antud hetkel reguleeritud keskkondadest:

Binance: Ei ole hetkel Finantsinspektsiooni poolt reguleeritud ja järelevalvatud Eestis. Binance on teatanud, et lõpetab tegevuse Eestis, kuna ei olnud Finanstilsyneti poolt registreeritud.
Bybit: Bybit kohta ei leia otsest mainimist, kas see on Finantsinspektsiooni poolt reguleeritud või mitte. See viitab, et Bybit ei ole hetkel Eestis reguleeritud.
Kraken: Kraken on saanud Finantsinspektsioonilt tegevusloa virtuaalvääringute teenuste pakkumiseks Eestis. See tähendab, et Kraken on reguleeritud ja järelevalvatud.

Lisaks Krakenile on Eestis veel mõned teised krüptovarade teenusepakkujad, kes on saanud tegevusloa:

Coinbase: On teatanud, et laiendab oma teenuseid Euroopas, sealhulgas Eestis, ning on Finantsinspektsioonilt tegevusloa saanud.
Bitstamp: Bitstamp on üks vanimaid krüptobörse ja on samuti saanud Finantsinspektsiooni poolt heakskiidu Eestis tegutsemiseks.

Seega, hetkel on Finantsinspektsiooni poolt reguleeritud ja järelevalvatud Eestis vähemalt Kraken, Coinbase ja Bitstamp. Muud keskkonnad, nagu Binance ja Bybit, ei ole hetkel Eestis reguleeritud, kuid olukord võib muutuda koos MiCA määruse täieliku jõustumisega.".

Huvitavat lugemist;
https://coinmarketcap.com/academy/article/estonia-government-approves-bill-to-regulate-crypto-service-provider
https://rmp.geenius.ee/ajaviide/rahatarkus/muutused-kruptoettevotete-jarelevalves/
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 13.12.2024 14:01:33 vasta tsitaadiga

NB! Maksude optimeerimine ei tähenda maksude mitte maksmist vaid tulude ja kulude õiglast jaotamist, täpsemat eelarve tegemist.

Tagasiside maksumaksjatele:
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

"..mikseritest kui viisidest Bitcoini tehingutele anonüümsuse lisamiseks. Kokku oli tema kuritegelikust tegevusest tulenev maksukahju üle miljoni dollari. "
(mikserist saab teada küll kui sa pangaga tehingu teed- varasemad mikserid eriti olid kehvemad ka.. ) Mikserite kasutamine ei ole kuritegu vaid see, et sa tegeled maksude mitte maksmise ja siis see ka, mis eesmärgil sa mikserit kasutad. See on nagu relva kasutamine - enesekaitseks valeliku ja manipuleeriva valitsuse eest... [loomulikult hakatakse mind nüüd politsei poolt jälgima.. aga ikkagi, maksud ei tõuse..]

See Frank jäi vahele, sest ta vahetas bitcoinid Fiat raha vastu ja ei esitanud tuludeklaratsioonis "õigeid" andmeid. Kui sa panka midagi saadad, siis need andmed peavad täpsed olema, mida sa panka saadad ka maksudeklaratsioonis - krüptomikser ei päästa tõesti - kui sa pangaga tegemist teed... [minu tähelepanek]
---
Jah. KYC-iga tuvastatavad vahetus- ja börsid liiguvad regulatsiooni suunas. Lähematel kuudel ja enamus juba on.

Samas saad KYC-iga osta lubatuid tokeneid või coine (avaliku pearaamatuga), kuid DEX-is [ilmselt hakkab eu tõkestama neid DEX-e euroopa tsooni jaoks] vahetada näiteks XRM vastu ja sealt kuhu iganes- isegi austraalia ja kanada ei suuda kontrollida.
Kanada ja Austraalias on kõige karmim- kõikide kodanike aadresside järgi hakatakse nuhkima.

Nuhkimine, opositsiooni nõrgendamine ja valijate lollitamine käib täie rauaga edasi ja CBDC/Fiat raha trükkimine.

Aga loodame, et ma olen lihtsalt paranoiaga ja asi on üldiselt [päris] kuritegevuse ja võõrjõu eest kaitsmine.
tagasi üles
Regula
HV vaatleja

sõnum 14.12.2024 19:05:46 vasta tsitaadiga

Kas keegi palun ühe "puust ja punaseks" kokkuvõtte saab kirjutada, kuidas hetkel eestis krüpto maksustamine välja näeb ning kas on lähitulevikus oodata mingeid muutuseid selles vallas?
Samuti võib jagada soovitusi, kuidas oleks kõige maksusõbralikum toimida.

Loon ühe fiktiivse eraisiku stsenaariumi, mille najal küsimusi püstitada:
1. Teen eestis tavalist palgatööd ja otsustan kanda palgast 1000 eur enda Krakenis loodud kontole.
2. Vahetan Krakenis kiirelt "convert" meetodil 1000 eur USDT-sse.
3. Kannan USDT mõnele meelepärasele kauplemisbörsile (bybit, blofin, bingx, bitget vms).
4. Teen nt Bybitis (USDT vs mingid muud coinid) futuuridega sadakond tehingut nõnda, et aasta lõpuks on kontol endiselt 1000 USDT, kuigi kasumlikke tehinguid oli näiteks 100 000 usdt jagu ning kahjumlikke samuti 100 000 usdt jagu.
5. Otsustan, et kannan 1000 USDT tagasi Krakenisse ning konverteerin need taas eurodesse ning kannan enda pangakontole tagasi.

Ei teeninud justkui midagi ja otsustasin, et enam asjaga ei tegele. Kas sellise episoodi järel olen nüüd tegelikult kohustatud EMTA-le tegema ülekande ~20 000 eur, sest seaduse järgi peaksin Bybitis tehtud kasumlikud tehingud deklareerima ja maksma sellelt tulumaksu?

Kui tasuda tulumaksu ainult Krakenist eesti pangakontole tehtavast väljamaksest (mis ületab Krakenisse tehtud sissemaksete summat), siis kas kellelgi on mõni reaaleluline kogemus, et kas see on probleemne ja tekiks pahandus?
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 15.12.2024 07:33:20 vasta tsitaadiga

"Maksukontrolli käigus saab MTA nõuda infot maksukohustuslaselt endalt, kuid eraisikul on õigus keelduda info jagamisest. Sellisel juhul saab MTA nõuda infot pankadelt. Tähelepanelik tuleb olla eriti juhul, kui on tehtud mingisuguseid krüptovaluuta ja FIAT-valuuta vahelisi tehinguid, sest pangad teavad, kust see raha tuleb. Põhimõtteliselt saab MTA nõuda infot ka kauplemiskeskkondadelt.

Eesti platvormid ja äriühingud on MTA-le kättesaadavad, kuid välisriikide platvormid ei pruugi olla, see sõltub sellest, kui seaduskuulekas platvorm ise on. Riskida ei tasu, sest alati tuleb arvestada võimalusega, et kui MTA teeb päringu, siis ta saab ka platvormilt selle info kätte."

https://hedman.legal/et/artiklid/kruptoraha-ja-maksud-eestis/

Siin on ka täpsem info:
https://www.emta.ee/eraklient/maksud-ja-tasumine/maksustatavad-tulud/kruptoraha

---

viimati muutis mina634 07.01.2025 17:32:15, muudetud 1 kord
tagasi üles
Regula
HV vaatleja

sõnum 15.12.2024 09:44:26 vasta tsitaadiga

Jäin mõtlema sellisele asjale: krüptofutuuridega kaubeldes ei toimu ju krüpto krüpto vastu tehingut, vaid see on ainult kahe osapoole vaheline panustamiskokkulepe tuleviku hinna üle?
Kui võtan Bybitis USDT-ETH longi, siis kontol on endiselt ainult USDT balanss ning etherit ei oma. Kui siis hind tõuseb ja müün kallimalt, siis toimus lihtsalt edukas panustamistehing ning tehniliselt laekub minu kontole USDT-d mõne teise kaupleja kontolt.

Seaduses nii: Kui eraisik saab tulu kauplemisest, ostes, müües või vahetades krüptovaluutat teise krüptovaluuta või tavavaluuta vastu, tuleb saadud tulu deklareerida tuludeklaratsiooni tabelis 6.3 või 8.3 kasuna muu vara võõrandamisest.

Cryptocurrency futures are contracts between two investors who bet on a cryptocurrency's future price, giving them exposure to cryptocurrencies without purchasing them.

Kui nii võtta, siis kas ikka peab krüptofutuuritehinguid igat ühte eraldi maksuobjektina käsitlema?

Teine küsimus: kui ikkagi ongi nii, et peab kõike eraldi maksustama, siis on ju ilmselgelt võimatu üldse eraisikuna legaalselt kaubelda, sest võid maksudega minna lausa miinusesse, absurd. Aga kuidas siis saaks ettevõttena kaubelda? Krakenisse saaks läbi häda ettevõtte konto teha küll, aga üldjughul kuhugi kauge maa futuuriplatvormile ettevõtte kontot avada ei saa. Kas seal võib eraisiku konto alt kaubelda ja olla kuidagi enda ettevõtte agent/käsunduslepinguga töötaja vms? Kuidas see reaalselt käib? Teen vabas vormis wordi dokumendi lepingu, et mina olen selle ettevõtte agent ja kauplen ainult ettevõtte raha ettevõtte nimel? Digiallkirjad alla ja korras? Siis kui soovin raha välja võtta, kannan Krakenist enda era pangakontole ja teen 80/20 maksud?
Või nt kui uut arvutit tahan osta, ostan 100% ettevõttele ja ei maksa üldse makse?
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 19.12.2024 18:23:49 vasta tsitaadiga

Juhul kui eesti läheb skandinaavia teed:
Spoiler Spoiler Spoiler

...

viimati muutis mina634 29.12.2024 22:20:18, muudetud 1 kord
tagasi üles
Krizzjaa
HV vaatleja

sõnum 29.12.2024 19:28:51 vasta tsitaadiga

Natukene raske on lugeda su kirjastiili, aga tänud info eest. Eraisiku finantsläbipaistvus pole õige.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 31.12.2024 13:38:36 vasta tsitaadiga

These New Regulations Will END Privacy (MiCA)
Spoiler Spoiler Spoiler

Väga hästi ära seletatud.
---

viimati muutis mina634 07.01.2025 17:31:09, muudetud 1 kord
tagasi üles
b88
HV kasutaja
b88

sõnum 07.01.2025 16:36:13 vasta tsitaadiga

Kirjutasin Eesti maksuametile ja küsisin paar küsimust. Tahtsin nt teada, milliseid crypto exchange (Binance, Kraken, Bybit) saab uue investeerimiskonto võimalusega kasutada. Vastuseks sain:
"Siin tuleb eristada lepinguriigi tegevusloaga investeerimisühingut, mis sobib investeerimiskontoks ja lepinguriigi tegevusloaga krüptovarateenuse osutaja, mis sobib finantsvaraks.
Investeerimiskonto peab olema pangas või investeerimisühingu juures, kuid investeerimiskonto mõistes finantsvaraks sobib ka tegevusloaga krüptovarateenuse vahendusel või krüptovara emitendilt ostetud krüptovara.
Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriikide investeerimisühinguid saab otsida Euroopa Väärtpaberiturujärelevalve Asutuse (ESMA) kodulehelt
https://registers.esma.europa.eu/publication/searchRegister?core=esma_registers_upreg".

Mul ei õnnestu täpset infot leida. Kas keegi suudab selle välja otsida, kas nt Binance sobib?
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 07.01.2025 17:44:16 vasta tsitaadiga

bitcoin eksisteerib ainult bitcoin plokiahelas - ja kus sa hoiad oma privaatvõtit ja/või seemnefraasi - on sinu otsustada.
tagasi üles
b88
HV kasutaja
b88

sõnum 07.01.2025 21:24:33 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
bitcoin eksisteerib ainult bitcoin plokiahelas - ja kus sa hoiad oma privaatvõtit ja/või seemnefraasi - on sinu otsustada.

Palun loe teema pealkirja "Eesti Vabariigi seadused, regulatsioonid ja maksud krüptorahadega tegutsejatele." ja üritaks sellest arutleda. Kahjuks on sinu kommentaarid tihti väga kummalised.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 07.01.2025 21:53:05 vasta tsitaadiga

b88 kirjutas:
mina634 kirjutas:

Palun loe teema pealkirja "Eesti Vabariigi seadused, regulatsioonid ja maksud krüptorahadega tegutsejatele." ja üritaks sellest arutleda. Kahjuks on sinu kommentaarid tihti väga kummalised.

ma mõtlesingi, et seemnefraas ja privaatvõti ongi bitcoin rohkem kui see, kes pakub CEX tehinguid eesti regulaatoritele..
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 08.01.2025 07:29:17 vasta tsitaadiga

ot:
b88 kirjutas:

Pakun, et tegemist mingi katsetuse AI botiga. Tekste analüüsides viitab küll sellele. Pikad sisutühjalaadsed tekstid ja vastused on alati kohe tulema.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 08.01.2025 22:32:21 vasta tsitaadiga

Selge

viimati muutis mina634 11.01.2025 10:56:02, muudetud 1 kord
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Eesti Vabariigi seadused, regulatsioonid ja maksud krüptorahadega tegutsejatele. mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 25, 26, 27  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.