Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia GF100 & GF110 aka GT400 & GT500 teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 230, 231, 232  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Go Kane!
HV Guru
Go Kane!

sõnum 08.09.2013 13:12:38 vasta tsitaadiga

Ma nüüd ei tea kas õige teema, ent kas GTX295.-ga oli mingi teema et kui jahuti maha kisud sureb kaart maha?

Ehk siis hetkel olen dilemma ees, kas osta kaart millel termopasta vahetatud või mitte...

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/08/10/gainward-single-pcb-gtx-295-review/

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 08.09.2013 13:47:19 vasta tsitaadiga

-cocain-, see oli dualPCB kohta ja tihti ei õnnestunud seda kaarti lahti teha ilma lintkaablit vigastamata - samas kui õnnestus, siis töötasid kenasti (kippusid nad surema niisama kah). SinglePCB kaart on nii nagu iga teine.
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 98
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.09.2013 13:59:10 vasta tsitaadiga

Õnneks DualPCB loodetavasti minevik tänapäeval thumbs_up.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 02.10.2013 00:23:31 vasta tsitaadiga

tulen siia teemasse sellise murega nüüd, et mu kaart kellub kuidagi vähevõitu icon_biggrin.gif puhtalt benchide jaoks, nii vähe kui ma neid teen.
kaardiks ASUS GTX580 DirectCU2 1,5GB. täna sai igaks juhuks pastagi vahetatud, ehk selles probleem. kraadid langesid küll viie-kuue pulga võrra, aga ei miskit muud. pmts netist sai uuritud veidi ja mis tuli välja, et säärased kaardid olla võimelised sinna 950+ tsooni minema, mina jonnin siin oma 880-900MHz kandis icon_biggrin.gif

tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 02.10.2013 09:46:23 vasta tsitaadiga

Videokaartidega on täpselt sama lugu, mis protsessoritega. Mõni GPU klokkub hästi ja mõni mitte.
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 02.10.2013 14:26:58 vasta tsitaadiga

palju ASIC määrab? GTX465 ASIC oli 77% ja läks 607MHz pealt 835MHz 24/7 ära ilma mingisuguse küsimuseta. 580 on 79% ja nüüd pipardab niiviisi.. icon_biggrin.gif
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 02.10.2013 14:34:36 vasta tsitaadiga

Fermid klokkuvad kõik ilusti üle 800mhz. See pole probleem. Üle 900 on mõnel kaardil juba raske. Tahavad hulka pingelisa.
Nvidia ASICu mõjumäärast ma väga palju ei tea, aga 79 ei ole mingi eriline näitaja.
Kommentaarid: 257 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 209
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 02.10.2013 19:04:34 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:
Fermid klokkuvad kõik ilusti üle 800mhz. See pole probleem. Üle 900 on mõnel kaardil juba raske. Tahavad hulka pingelisa.
Nvidia ASICu mõjumäärast ma väga palju ei tea, aga 79 ei ole mingi eriline näitaja.

kurja. eks siis tuleb kunagi mõni parem 580 orgunnida või üldse uuema seeria peale liikuda. las ta praegu olla icon_biggrin.gif
vahepeal mõtlesin, et ehk mu CX600 v2 piirab seda kaarti, 2x8pin pistikutega see Direct CU2 elukas...

tagasi üles
lxx2
Kreisi kasutaja

sõnum 05.11.2013 02:05:30 vasta tsitaadiga

Oleks selline küsimus et kuidas saada nii et gtx 570 2 monitoriga ei läheks nii kuumaks ja oma kellasid ülesse ei ajaks. Hetkel 1 monitoriga 32 kraadi kandis kaart, 2 monitoriga läheb ilusti 50+ kanti kaart ja ajab oma kellad ülesse.

EDIT: Sain korda, sellise väikse toreda programmiga nagu nvidia inspector
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Archangel
HV veteran
Archangel

sõnum 09.11.2013 12:48:07 vasta tsitaadiga

Tervist,

Tekkis mure ühe oma vanema videokaardiga - Gigabyte GTX 470 SOC edition. Nimelt kuumeneb üle ja päris korralikult. Alguses arvasin, et kuna kaart mitu aastat truult teeninud, siis lihtsalt tolmu täis ja pasta vajab vahetamist. Eile sai siis asi täiesti juppideks lammutatud, kõik ilusti puhtaks, tutikas Mx-4 pasta vahele ja ilusti kokku tagasi. Veel ekstra hoolikalt vaatasin, et kõik fan'ide juhtmed õhuvoolu ei segaks ega midagi. Tulemus? Kasu oli ümmargune null. Täiesti null. Isegi kraadi võrra ei läinud asi paremaks. Täpselt samad tempid.

Mul mõistus suht otsas, et kust viga otsida. Radikad lähevad suhteliselt kuumaks aga mitte päris põlema, paar sekki kannatab näppu peal hoida. Vendid töötavad ilusti, midagi teekonda ega õhuvoolu ei sega.

Avatud kastiga on numbrid sellised:

Idle 45C @ 40% fan (norm oleks ca. 5-7C vähem)
Loadis 97% gpu kasutusega 95C @fan 92% ning kombustori burn'iga viskab 105C+, olen vara ära lõpetanud kuna ei näe pointi kaarti põlema panna. (norm oleks def. sätetel ca. 85C ja seda tunduvalt madalama fan'iga)

Ehk isegi kui fan põhja kruttida, 3000rpm'i, siis läheb kaart kuumemaks, kui ta tohiks. Idee poolest peaks kannatama antud kaarti veel väga korralikult klokkida, volti juurde kütta ning ikka näha talutavaid tempe. Seega hakkab ajudele, et isegi def- sätetel üritab ta mul lõket teha. Huvi pärast kruttisin isegi volti veidi alla, aga suurt kasu polnud ka sellest.

Ostetud sai kaart 2,5a tagasi kasutaja Winterwind käest ja olen päris kindel, et tollal töötas asi laitmatult ja tempid suht normis. Nüüd on küll uus kaart ja seda pole vajagi, aga hea kaart ning tahaks maha müüa. Aga sellist lõkke-turbiini ja kannata ju pähe määrida kellelegi.

Kas on võimalik, et mõni Heat Pipe on viga kuidagi saanud ja jahutus seetõttu häiritud? Ei oska sellist asja uurida. Või on termo-andurid läbi ja peksavad segast tempide kohta ning tegelikult on asi okei?

Tahaks kaardi norm hinnaga maha müüa aga ma pole niipalju tropp, et teisele vennale vigase jahutuse kaarti müün.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 09.11.2013 12:51:30 vasta tsitaadiga

võid teise kuuleriga proovida küll
tagasi üles
Archangel
HV veteran
Archangel

sõnum 09.11.2013 12:58:12 vasta tsitaadiga

caramis kirjutas:

Mõte on hea, aga kahjuks mul ühtegi alternatiivset jahutit peale orgunnida pole. Korralikuma aftermarketi jaoks on see kaart veidi vana ja väheväärtuslik, et asjal pointi oleks.

Hmmm. Heameelega annaks mõne asjahuvilise kätte, kes aitaks testida, aga pole kursis, kes Tallinna kandis viitsiks asja vaevaks võtta.
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 09.11.2013 13:31:57 vasta tsitaadiga

Archangel kirjutas:
caramis kirjutas:

Mõte on hea, aga kahjuks mul ühtegi alternatiivset jahutit peale orgunnida pole. Korralikuma aftermarketi jaoks on see kaart veidi vana ja väheväärtuslik, et asjal pointi oleks.

Hmmm. Heameelega annaks mõne asjahuvilise kätte, kes aitaks testida, aga pole kursis, kes Tallinna kandis viitsiks asja vaevaks võtta.

kui nüüd lähem elupaik oleks, siis ehk viitsiks isegi uurida, kuidas 580 ja 470 augud klapivad, kui üldse. sobivuse korral viskaks tolle peale ja vaataks, mis teeb icon_biggrin.gif

tagasi üles
Archangel
HV veteran
Archangel

sõnum 09.11.2013 13:45:24 vasta tsitaadiga

Ennast just huvitab, et kuidas puhastamine ja pasta vahetus absoluutselt ei aidanud. Tolmu sai ikka omajagu vähemaks küll. Mõtlema paneb just see, et peale kaardi omandamist pole ma seda varem näppinud, mis tähendab, et jahuti ise varem tegi oma tööd hästi ja mingi hetk hakkas ära vajuma. Samas, kui puhastamine ja pasta ei aita, siis tundub loogiline, et äravajumine tekkis millegi muu tõttu. icon_neutral.gif
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 09.11.2013 13:56:08 vasta tsitaadiga

Archangel kirjutas:
Ennast just huvitab, et kuidas puhastamine ja pasta vahetus absoluutselt ei aidanud. Tolmu sai ikka omajagu vähemaks küll. Mõtlema paneb just see, et peale kaardi omandamist pole ma seda varem näppinud, mis tähendab, et jahuti ise varem tegi oma tööd hästi ja mingi hetk hakkas ära vajuma. Samas, kui puhastamine ja pasta ei aita, siis tundub loogiline, et äravajumine tekkis millegi muu tõttu. icon_neutral.gif

kuumatoru vigastus tundub isegi reaalse võimalusena, miks ta enam ära ei jahuta

tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 09.11.2013 14:36:46 vasta tsitaadiga

Archangel kirjutas:
Radikad lähevad suhteliselt kuumaks aga mitte päris põlema, paar sekki kannatab näppu peal hoida.

Siis peaks ju kuumatorude soojusülekanne suht hea olema.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.11.2013 14:38:00 vasta tsitaadiga

Kas seal kuumatorudes oleval vedelikul mitte oma eluiga pole?
Teatavasti miski ei kesta igavesti. Vb see vedelik lihtsalt lõplikult otsas, kuigi taolisel juhul oleks ärakukkumine pidanud olema sujuvam mitte järsk.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 09.11.2013 14:51:22 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Kas seal kuumatorudes oleval vedelikul mitte oma eluiga pole?
Teatavasti miski ei kesta igavesti. Vb see vedelik lihtsalt lõplikult otsas, kuigi taolisel juhul oleks ärakukkumine pidanud olema sujuvam mitte järsk.

või ei ole enam ventilaatorid oma parimas eas. kontrolli ventikad üle, vajaduse korral võid siit teemast malli võtta icon_biggrin.gif

tagasi üles
Archangel
HV veteran
Archangel

sõnum 09.11.2013 16:46:17 vasta tsitaadiga

Võtsin veel korra vaevaks ja lõhkusin tükkideks, panin seekord vähe teistmoodi ja teises koguses pastat. Liigutasin juhtmed teisiti ja ikka. Absuluutselt null vahet max tempides. icon_biggrin.gif - Kaart kiirgab kuuma, radikate vahelt kuuma õhku tuleb, seega nagu jahutus töötaks - Idle's on isegi vbl nõks parem kui enne - 42-43C @ 40% fan, ja arvestades minu üle keskmise toatemperatuuri ja lahtist kasti ilma liikuva õhuvoota siis enamvähem veel kuidagi.
Aga kui kombustorist veidi benchi lasta on minutiga ta vendi 92% kruttinud aga temp ikka 95C.

Tegin radikast pilti kah. Mingi kahtlane kivistnud olluse värk, või midagi oksüdeerunud seal kuumatorude ümber on, aga ma ei ole radikate (või üldse metallide) ülesehitusega nii kursis, et teada, kas see on mingi loomulik tootmismetoodika kõrvalnäht, või on kuskilt midagi välja immitsenud ja kuumaga ära kivistunud vms. Maha igastähes kraapida seda käepäraste vahenditega ei õnnestu, seetõttu esimene puhastus ei hakanud midagi väga arvama.

Spoiler Spoiler Spoiler

See, et vendid läbi on - kah mõte, kuid raske jällegi endal väga testida. Hääl on mõnus sujuv kuni lihtsalt max. rpm juures loomupäraselt liigselt kuulda annab. Vendid puhastasin ka ära ja liiguvad ilusalt. Pealegi kuuma õhku radikate vahelt pressib, seega ei tahaks uskuda, et kõik 3 venti on nii alla käinud, et sellest õhuvoolust enam ei piisaks.

Samas muidugi see, et Idle's on veel enamvähem annaks justkui mõista, et kuni kaart koormust ei saa, siis on nö. passiivne osa jahutusest okei ja suudab soojuse ära juhtida. Aga lihtsalt kuumuse tõustes on millegi tõttu kala küljes. See nagu viitaks ventidele.
Aga kuidas selle eluka ventide vahetusele läheneda? icon_neutral.gif
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 09.11.2013 17:00:49 vasta tsitaadiga

Nagu juba eelnevalt kirjas oli siis võiks proovida kasvõi kaablivitsadega radika külge üks või kaks 120mm venti panna, ideaal versioonis with higher static pressure thumbs_up.gif
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 09.11.2013 17:51:21 vasta tsitaadiga

ventilaatorite vahetuse kohta saad spikerdada minu GTX465 järgi @ https://www.dropbox.com/sh/tp0gnrg9xrhzu6n/Y6wKxL9KAS
tagasi üles
Archangel
HV veteran
Archangel

sõnum 09.11.2013 18:01:22 vasta tsitaadiga

Arvan, et ei viitsi tegelema hakata. Ekstra vente niikuinii ei ole mida kasutada ja mujalt arvuti küljest ei viitsi neid ka lahti sikutada. Selle junni pärast jälle poodi ronida, et vente osta ning siis leiutada mingeid paganama tööriistu millega plastikut lõigata jms. Ah sõitku seenel, las kütab talvel tuba. Viimane asi mida ma tahaks näha oleks see, et vahetan vendid ära ja see ei aita ka muhvigi. Siis ma viskaksin selle kaardi suure tõenäosusega läbi akna. Eriti kuna endal seda niikuinii vaja ei ole.
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 09.11.2013 18:09:55 vasta tsitaadiga

mul on paar arcticu F12 fanne ja kaablivitsad ka kui on huvi võid niisama saada thumbs_up.gif
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 09.11.2013 18:11:07 vasta tsitaadiga

Archangel kirjutas:
Arvan, et ei viitsi tegelema hakata. Ekstra vente niikuinii ei ole mida kasutada ja mujalt arvuti küljest ei viitsi neid ka lahti sikutada. Selle junni pärast jälle poodi ronida, et vente osta ning siis leiutada mingeid paganama tööriistu millega plastikut lõigata jms. Ah sõitku seenel, las kütab talvel tuba. Viimane asi mida ma tahaks näha oleks see, et vahetan vendid ära ja see ei aita ka muhvigi. Siis ma viskaksin selle kaardi suure tõenäosusega läbi akna. Eriti kuna endal seda niikuinii vaja ei ole.

sul on tarvis tegelikult ainult sedasama kruvikeerajat, millega sa praeguse kuuleri lahti kakkusid, hambulise teraga nuga või näpitsaid, kahepoolset teipi (soovitatavalt 3M toode), isoleeri, tehnilist taipu ventilaatori kaablite osas ja pisut aega. lisaks siis ka veel raha PWM ventide jaoks.
ajakulu suurusjärgus 2h rahuliku tempoga + teibi, isoleeri ja ventide ostu jaoks vajaminev aeg, kui tarvis.

tagasi üles
Archangel
HV veteran
Archangel

sõnum 09.11.2013 19:55:30 vasta tsitaadiga

Tänud! Eks ma mõtlen kogu selle teema peale. Enne viskas närvi mustaks, kui juba kolmandat korda asja lahti-kokku ehitasin ja mingit vahet ei näinud. Täiesti ajukas. Läheks siis kasvõi hullemaks, et teaks, et midagi muutub. icon_lol.gif - Vahepeal tunne juba selline, et temp. andur mängib lolli ning sunnib venti mõttetult keerutama. Huvi pärast lükkasin vendi 100% peale Idle's. Temp langes 3C, 40C peale. Ulme. Selle tuuleveski all oleks pidanud jäässe minema. icon_biggrin.gif

Vaatan järgmine nädal jooksvalt. Jube palju aega kulub selle kaardi peale. Ajakulu pole varsti saadavat raha enam väärt. icon_lol.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia GF100 & GF110 aka GT400 & GT500 teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 230, 231, 232  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.