Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
12.11.2019 13:27:58
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Pole seda m-taskut kunagi kasutanud, aga uudishimust küsin, mitu liigutust seal siis ühiskaardi kasutamiseks on vaja teha? Kas on lihtsam kui kaart taskust/rahakotist välja, validaatori juurde ja uuesti taskusse/rahakotti tagasi?
Kirjeldusest loen nagu, et peab mingi äpi avama, sealt kaardi valima, siis telefoni validaatori juurde panema. Enne seda siis telefon taskust välja ja peale seda äpp kinni ja telefon taskusse tagasi. Ei tundu nagu eriti mugav, ainuke eelis et selle ühiskaardi puhul oleks üks kaart rahakotis vähem. Samas pangakaarti ei saaks ikka välja visata, poode valin ikka selle järgi kes müüb mulle vajalikku kaupa mulle sobiva hinnaga mitte selle järgi kes seda m-taskut toetab. |
Loe mõnda uudist? Seal kõik kirjas.
Näiteks: https://tehnika.postimees.ee/6823035/oluline-uuendus-uhiskaart-lisati-mobiiliappi
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 731 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
552 |
|
tagasi üles |
|
 |
lutsukala
HV vaatleja
|
12.11.2019 16:19:11
|
|
|
mismoodi automaadis ülekannet saab teha, ehk siis seal erinevate väljade vahel liikuda ja summat muuta jne? (määratud maksel)
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.11.2019 17:51:57
|
|
|
lutsukala, täiesti vale teema, automaadis makse tegemisel ja m-taskul pole mitte midagi ühist.
Aga üldiselt on see suht PITA, kunagi aastaid tagasi korra proovisin. Säästa nende närve kes sinu järel ootavad, et automaadist raha võtta ja tee ülekanne arvutis või mobiilis.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
lutsukala
HV vaatleja
|
20.11.2019 16:11:06
|
|
|
makse on makse, aga seal saab vist nii, et numbritega muudad numbreid, kollase clear klahviga kustutad numbreid, siis rohelise enter nupuga liigub järgmisse numbri lahtrisse ja lõpuks saab füüsilise Ok nupuga asja kinnitada.
ainult et kui nutifoni laadne klaviatuur ka oleks, siis saaks juba tavamakseid ka teha
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
22.11.2019 13:38:08
|
|
|
Alexela tanklad lähevad järjest mTasku võimelisteks. Kliendikaarti saab lisada ja juba saab ka mTaskuga maksta kus tanklates juba kleebis peal, ei pea kaarte kusagile pistmagi, püstol paaki ja viipad või näitad telefoni kleebisele mis mõõdiku juures. Valid summa ja voolab.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
22.11.2019 14:10:09
|
|
|
Aga nüüd ilmselt ei pea terminali juurde ronimagi. Või peab?
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.11.2019 14:36:45
|
|
|
LKits kirjutas: |
indrpo kirjutas: |
Alexela tanklad lähevad järjest mTasku võimelisteks. Kliendikaarti saab lisada ja juba saab ka mTaskuga maksta kus tanklates juba kleebis peal, ei pea kaarte kusagile pistmagi, püstol paaki ja viipad või näitad telefoni kleebisele mis mõõdiku juures. Valid summa ja voolab. |
Panga rakendusega saad igas poes viibates maksta (kui makseterminal seda toetab muidugi). |
Ei pea makseterminali juurde minemagi. mTasku kleepsud-koodid on kohe tankuri juures. Schlong paaki ja saad vooliku kõrval olles maksta.
|
|
   |
552 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.11.2019 15:17:14
|
|
|
Sest andmeside edastus töötab ainult läbi telefoni. Aga kui telefonis netti pole? |
Sa vist eksisid teemaga. See pole Ühiskaardist ja NFC-st
|
|
   |
552 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
22.11.2019 15:28:32
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Sest andmeside edastus töötab ainult läbi telefoni. Aga kui telefonis netti pole? |
Sa vist eksisid teemaga. See pole Ühiskaardist ja NFC-st  |
Jutt käis mTasku maksevõimekusest ja selle ülistamisest. Maksmine läbi mTasku on kuidagi imelik, sest see pole offline lahendus. Ei saa ju ometigi eeldada, et sul on pidevalt netiühendus olemas.
Siiski saab eeldada, et teenusepakkujal on vastav taristu ehk internetiühendus.
Muidugi kui see töötab, siis cool, kasutage. Mulle meeldivad levinumad ja universaalsemad lahendused.
Pole veel katsetanud, aga SEB äppi ja telefoni ehk saab kasutada ka väljamaal, viipega siis.
mTasku on hea, aga piiratud, sest seal pole piisavalt lepingulisi partnereid. Kui sellega ühinevad suuremad poeketid (Rimi, Maxima), siis annan uue võimaluse ning tõmban telefonisse.
Ühiskaardi kohapealt - NFC-sim kaarti Rakveres polnud... või noh, Telia esinduses öeldi, et veel ei saa misiganes põhjusel.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.11.2019 15:34:16
|
|
|
Sa vist eksisid teemaga. See pole Ühiskaardist ja NFC-st  |
Jutt käis mTasku maksevõimekusest ja selle ülistamisest. Maksmine läbi mTasku on kuidagi imelik, sest see pole offline lahendus. Ei saa ju ometigi eeldada, et sul on pidevalt netiühendus olemas.
Siiski saab eeldada, et teenusepakkujal on vastav taristu ehk internetiühendus.
Muidugi kui see töötab, siis cool, kasutage. Mulle meeldivad levinumad ja universaalsemad lahendused.
Pole veel katsetanud, aga SEB äppi ja telefoni ehk saab kasutada ka väljamaal, viipega siis.
mTasku on hea, aga piiratud, sest seal pole piisavalt lepingulisi partnereid. Kui sellega ühinevad suuremad poeketid (Rimi, Maxima), siis annan uue võimaluse ning tõmban telefonisse.
Ühiskaardi kohapealt - NFC-sim kaarti Rakveres polnud... või noh, Telia esinduses öeldi, et veel ei saa misiganes põhjusel. |
Ise kah aru saad, mida sa kirjutad? mTasku on halb, sest pole offline lahendus ja siis "ülistad" kaardimakset, mis ju samuti offline lahendus pole? Või kuidas see peaks välja nägema?
Veidi lappama ei lähe sul selle mTasku heitimisega?
|
|
   |
552 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
22.11.2019 15:39:05
|
|
|
Ma vaatan ka et lappama läks siin midagi.
Umbes nagu spotify on sitt lahendus kuna tahab internetti... wtf see on mugavusteenus ju ja see su enda probleem kas nett on või mitte.
A pangaäppidega vist qri scannida ei saa maksmise jaoks? Ma näiteks kasutangi mtaskut ainult qriga kuna minu olukorras on nfc meeletult ebamugav.
|
|
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
22.11.2019 15:41:06
|
|
|
Siis kehtib sama reegel nagu lauatelefoniga või polegi telefoni...netti pole, pole mõtet ka viibata. Ühiskaardi viisil jah, valideerida ei saa.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.11.2019 15:44:41
|
|
|
Loe uuesti, palun. |
Ma loengi. Sa räägid kõigest läbisegi ja nüüd tuli välismaa kah mängu, kuigi kõik teavad, et mTasku on Eesti-põhine äpp.
Küsimus, kas sa oma SEB äppi saad lisada Alexela sooduskaardi või pead sellega eraldi "viipama"? Ei tundu eriti universaalne antud juhul.
Seda SEB äpiga maksmist pole ma suutnud siiamaani toimima saada. 3 korda olen edukalt kaardi äpiga paaritanud ja kõigil 3 korral kassas maksta üritades tekib äpil mingi tõrge ja väidab, et kaarti ei saa kasutada. SEB klienditeeninduse ainus soovitus on kaart uuesti paaritada ja veel proovida. Siiani tunduvalt ebakindlam kui mTasku.
|
|
   |
552 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
22.11.2019 16:38:22
|
|
|
Janis kirjutas: |
Ma vaatan ka et lappama läks siin midagi.
Umbes nagu spotify on sitt lahendus kuna tahab internetti... wtf see on mugavusteenus ju ja see su enda probleem kas nett on või mitte.
A pangaäppidega vist qri scannida ei saa maksmise jaoks? Ma näiteks kasutangi mtaskut ainult qriga kuna minu olukorras on nfc meeletult ebamugav. |
ot: |
Spotify on hea näide. Seal on vägagi offline lahendus, sest kasutajaskond seda soovis. Mul on 128GB kaart, millest on äkki 25GB Spotify lugude otstarbeks. Ning pleilistid uuenduvad automaatselt kodus või mujal wifiga ühendamisel (sest sinna lisatakse kellegi poolt lugusid).
Samuti arendati Netflixi rakenduses offline võimalus - kasutajate soovil.
Need rakendused on küll tsipa suurema andmeside kasutusega, kuid point on sama. Tänapäeval on andmeside küll levinud, kuid selle nõudmine ehk teenuse sellele ülesehitamine on tsipa keeruline.
Aga selles osas on sul õigus - tegemist on mugavusteenusega. |
indrpo kirjutas: |
Siis kehtib sama reegel nagu lauatelefoniga või polegi telefoni...netti pole, pole mõtet ka viibata. Ühiskaardi viisil jah, valideerida ei saa. |
Ei ole üldse samaväärne võrdlus, sest telefon eeldabki teisega KAUGSUHTLUST.
Aga NFC näol toimub LÄHISUHTLUS - miks siis üldse veel kaugsuhtlust vaja? Androidil ja ka iPhone-l on ju ometigi vastavad andmetalletuskohad, kuhu saab vajalike krüptovõtmeid jms salvestada, millele saab ligi ainult kindel rakendus. Ehk offline võimalus täitsa olemas.
Loe uuesti, palun. |
Ma loengi. Sa räägid kõigest läbisegi ja nüüd tuli välismaa kah mängu, kuigi kõik teavad, et mTasku on Eesti-põhine äpp.
Küsimus, kas sa oma SEB äppi saad lisada Alexela sooduskaardi või pead sellega eraldi "viipama"? Ei tundu eriti universaalne antud juhul.
Seda SEB äpiga maksmist pole ma suutnud siiamaani toimima saada. 3 korda olen edukalt kaardi äpiga paaritanud ja kõigil 3 korral kassas maksta üritades tekib äpil mingi tõrge ja väidab, et kaarti ei saa kasutada. SEB klienditeeninduse ainus soovitus on kaart uuesti paaritada ja veel proovida. Siiani tunduvalt ebakindlam kui mTasku. |
ot: |
Ka minul oli SEB panga rakendusega alguses jama. Tegin midagi seal "äpikaardil" katki ning enam ei töötanud. Siis panga töötaja resettis seadistused ja äpi käivitusel pidin kaardi uuesti looma.
Pärast seda töötab - s.h Internetiühenduseta.
Ehk minu silmis on taoline lahendus pangakaardi asendus (sest pangakaard töötab andmesideta).
Teenusepakkujapoolne taristu on teine teema. |
Kokkuvõtvalt - vabandan, et risustasin seda teemat off-topic sisuga.
Telia on küll õigel teel, kuid NFC-sim tundub tsipa üleliiast. See peaks olema VÕIMALUS, mitte tingimus.
Ehk see looks VÕIMALUSE kasutada ühiskaarti ka siis, kui telefon on välja lülitatud. Aga kui NFC-sim kaardita ei saa liidestada ühiskaarti mTasku rakendusega, siis jääb nii mõnigi klient ukse taha.
Sellegipoolest näen seda ka nii öelda ärilises võtmes, et Telia saaks endale ärikliente juurde just selle NFC-SIM teenusega liidestamisel/ühinemisel.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
22.11.2019 17:01:58
|
|
|
QRga hea lihtne petta. Muudad kleepsu ära ja siis ootad et keegi autoriseeriks
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
22.11.2019 17:11:16
|
|
|
Mida seal petta saab?
|
|
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
22.11.2019 17:12:04
|
|
|
Vahetad kleepsud/pumbad ära tangid kellegi teise eest
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
22.11.2019 17:14:53
|
|
|
Ehk siis vahetad tankur 1 ja 2 kleepsu ära ja ootad kuni keegi tankur 2 kleepsu skännib aga tegelt on see nr 1 ja siis ise tangid samal ajal nr 1 tankurist tema raha eest?
Arvan, et QR kleepsudel on mingi tankuri nr ka peal siis äkki, et natukenegi üritada vältida seda...
viimati muutis Janis 22.11.2019 17:16:10, muudetud 2 korda |
|
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
22.11.2019 17:15:15
|
|
|
näiteks jah
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
22.11.2019 17:34:12
|
|
|
kleebise eemaldamine on ilmselt üsna keeruline ja kaua sa petad kui kliendil voolikust midagi ei tule.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
22.11.2019 17:38:35
|
|
|
Ma pakun ka, et kes tahab midagi petta, see leiab lihtsama viisi selleks
|
|
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
22.11.2019 17:40:02
|
|
|
Kleepsu ei pea ilmtingimata eemaldama, saab ju teise samasuguse printida ja üle kleepida lihtsalt
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|