praegune kellaaeg 17.08.2025 20:38:32
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ihvike
HV Guru
|
18.01.2013 14:52:05
|
|
|
Enamasti, kui juttu on kõlarite paigutusest ruumis, väidetakse, et sümmeetriliselt ruumi keskel ei ole hea koht kõlaritele. Kuivõrd see tegelikult tähtsust omab, oleneb ilmselt olukorrast, kuid võib katsetada sellega, et telekas ei oleks päris toa keskjoonel.
DVD-mängijatel ei ole mingit vahet. Kui sa arvad, et kallima DVDmängijaga on heli parem, siis petad iseennast. Töökorras Panasonicu DVDmängija ja Solo 7 koosluse nõrgem lüli on kõlarid. Kuid ilmselt selleks, et oluliselt midagi parandada, kuluks üsna palju raha kõlarite peale.
Tavaklassi seadmete (vähemalt kui rääkida CD ja DVDmängijatest) THD ei ole mitte kunagi 10%. Tavaliste levinud tootjate täiesti tavaliste mudelite THD ongi 0,01% ja parem - kaugel-kaugel kuuldavatest moonutustest. 0,0065% pole midagi eriti märkimisväärset, on palju paremate andmetega seadmeid, kuid see pole tegelikult kuuldava heli kvaliteedi poolest üldse tähtis.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
19.01.2013 01:21:37
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Enamasti, kui juttu on kõlarite paigutusest ruumis, väidetakse, et sümmeetriliselt ruumi keskel ei ole hea koht kõlaritele. Kuivõrd see tegelikult tähtsust omab, oleneb ilmselt olukorrast, kuid võib katsetada sellega, et telekas ei oleks päris toa keskjoonel.
DVD-mängijatel ei ole mingit vahet. Kui sa arvad, et kallima DVDmängijaga on heli parem, siis petad iseennast. Töökorras Panasonicu DVDmängija ja Solo 7 koosluse nõrgem lüli on kõlarid. Kuid ilmselt selleks, et oluliselt midagi parandada, kuluks üsna palju raha kõlarite peale.
Tavaklassi seadmete (vähemalt kui rääkida CD ja DVDmängijatest) THD ei ole mitte kunagi 10%. Tavaliste levinud tootjate täiesti tavaliste mudelite THD ongi 0,01% ja parem - kaugel-kaugel kuuldavatest moonutustest. 0,0065% pole midagi eriti märkimisväärset, on palju paremate andmetega seadmeid, kuid see pole tegelikult kuuldava heli kvaliteedi poolest üldse tähtis. |
Vaat, ma ei hakka vaidlema erinevate CD/DVD mängijate THD osas, aga mul on konkreetne näide omast käest võtta: Mul on ka üks väike 5 CD tray tüüpi mikrokeskus Panasonicult: http://panasonic.ru/discontinued/digital_av/home_audio/micro_hi_fi/SC-PM27E-K/spec
Mul manual ütleb, et selle THD on 10%.
Paljudel nn "kodukinodel" on THD 10%
Loomulikult, võib-olla olen natuke ajast maha jäänud- Konkreetselt selle Pana ostsin 2004 aastal. Teenib mind siiamaani korralikult.
Võib-olla selle dekaadi viimaste aastate isenditel on heli parem, aga ära tule mulle ütlema, et 10% THD-ga üldse ei eksisteeri. Mulle lihtsalt üks inimene kunagi tegi selgeks, et 10% on täielik saast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
19.01.2013 01:25:01
|
|
|
imelik jutt...tead ikka, et THD'd mõõdetakse erinevatel helisüsteemi lülidel eksole?! lisaks, THD tase on väga erinev ja otseses sõltuvuses helivaljudest või siis põmst wattidest, detsibellidest mida süsteemist välja üritatakse pumbata.
tõtt-öelda siis 10% thd võib saavutada ükskõik millise tehnikaga.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
19.01.2013 01:40:30
|
|
|
Petz kirjutas: |
tsitaat: |
DVD pleier läheb väljavahetamisele. |
Muu jutu kontekstis tundub see veidi kahtlane ponnistus. Kui praegune mängija pole just mingi prügimäelt leitud täielik saast, siis vaevalt, et uus mängija helikvaliteeti kuuldavalt mõjutab. Kuidas ta üldse signaali välja saadab? On neil kõlaritel digisisend või on pleieril analoogväljund? Enamasti on kontsert-DVD-de enese kvaliteet kõikuva/küsitava väärtusega... Vähesed pakuvad täielikku audiofiilset elamust. |
Mis sa tahad öelda et neljakohalise rahanumbriga hinnalipikut omav HiFi keskus mängib sama hästi kui minu aastast 2003 analoogväljunditega DVD???
Ma miskipärast ei usu seda. Milleks siis HiFi tehnikat üldse müüa või osta kui kvaliteet "sama" on?
Wiltz kirjutas: |
imelik jutt...tead ikka, et THD'd mõõdetakse erinevatel helisüsteemi lülidel eksole?! lisaks, THD tase on väga erinev ja otseses sõltuvuses helivaljudest või siis põmst wattidest, detsibellidest mida süsteemist välja üritatakse pumbata.
tõtt-öelda siis 10% thd võib saavutada ükskõik millise tehnikaga. |
Noh, 10% peaks olema by default minimaalne üldse. HiFi`ks loetakse ju alates alla 1%. Kõik seadmed mille THD on üle 1% ei ole enam HIFi.
Jah, miskipärast on THD näitaja enamasti ära märgitud 1 khz sageduse kohta...
Miks, ei oska seletada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
19.01.2013 03:32:24
|
|
|
mida kuradit???
on sul üldse mingit õrna aimu, millest räägid või peksad täiesti suvalist pahna kokku? well, tegelikult ma muidugi tean ise vastust sellele küsimusele...
ma juba kuskil teemas mainisin seda aga ütlen siis korraks ja lühidalt veel, et hifi on täpselt sama mõttetu termin nagu "võimas auto" või "ilus kampsun". et sinna otsa veel mingeid thd numbreid keegi surkida üritab, no tule taevas appi.
10% peaks olema default minimaalne distortion? palun, tee omale teene ja unusta ära kogu oma niinimetatud teadmised hi-fi'st, thd'st ja igasugustest hinnalipikutest. kui ei taha seda teha siis vähemalt hoidu foorumites teistele inimestele sellise jama ette söötmisest.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
19.01.2013 03:37:48
|
|
|
ab79 kirjutas: |
Milleks siis HiFi tehnikat üldse müüa või osta kui kvaliteet "sama" on? |
Osta põhiliselt sellepärast. et uhkem olla oleks.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
19.01.2013 11:27:40
|
|
|
Helipildi osas jään vastuse võlgu, aga eile katsetasin oma Panasonicu DVD pleierilt ühte kontserdi DVD-d ja sai selgeks, et kõlaritest vaat et olulisem on ka heliallikas. DVD pleier läheb väljavahetamisele. |
Vaevalt et helipilt sellest DVD-pleierist oluliselt sõltub. Helipilt kirjeldab heliallikate paiknemist ruumis, mitte valjust, puhtust või sagedusulatust. Ka väga hea süsteemi taga istudes läheb see paraku kaduma.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
19.01.2013 13:20:33
|
|
|
rex kirjutas: |
Helipildi osas jään vastuse võlgu, aga eile katsetasin oma Panasonicu DVD pleierilt ühte kontserdi DVD-d ja sai selgeks, et kõlaritest vaat et olulisem on ka heliallikas. DVD pleier läheb väljavahetamisele. |
Vaevalt et helipilt sellest DVD-pleierist oluliselt sõltub. Helipilt kirjeldab heliallikate paiknemist ruumis, mitte valjust, puhtust või sagedusulatust. Ka väga hea süsteemi taga istudes läheb see paraku kaduma. |
Nojah, seda panin ise ka tähele, et seljaga kõlarite poole istudes on natuke teine. Pean pikemad interconnect juhtmed ostma, siis proovin panna kõlarid toa teise otsa. Kuigi, siin tuleb vist mängu ka kõlarite endi väljundvõimsus. Toa ühest otsast teise on ca 6-7m maad. Selleks et ma teise toa otsa normaalselt kuuleks tuleb ju kõllid valjemaks keerata- mis tähendab,et kõlarite asukohast võib hakata alla kostma, kui bass üle peksab. Lisaks et ma ei ole tavalise kuulmisega inimene, mul on kuuldeaparaat. Mis tähendab kindlasti seda, et kui heliallikad (kõlarid) minust kaugemal asuvad, siis see mõjutab väga mind.
Aga põhimõtteliselt see loogiline, et kui suurem tuba, siis pigem põrandakõlarid? Teadagi, põrandakõlarid on ju kallimad kui need aktiivkõlarid. Ehk siis, kui kui võimalik siis investeerida korralikesse põrandakõlaritesse. Mingi 80-100w kanali kohta?
Mis DVD playerisse puutub, siis ma olen mängitanud ühte ja sama sisu nii DVD-lt kui ka MPGs läbi multimeediavõimelise sat vastuvõtja (dreambox). Heli läbi dreami on tunduvalt parem. Tee või tina. Miks see nii on, ei tea. Dreami THD on 1% (60 db) . Seepärast kaldungi arvama, et natuke ikkagi peaks DVD mängija mõjutama. Sest DVD mängijast mängitades pole taustalauljaid peaaegu üldse kuulda, MPG-s läbi multimediaplayeri, kuuleb ilusti. Kõlarid samad. Vahetasin ainult RCA juhtmed katse tegemise ajaks ringi.Lisaks sellele on DVD-st heli kumisev. Dreamis ei ole. DVD mängijaks vanema generatsiooni Panasonic S31, millel heli reguleerimisvõimalust ei ole, laseb nagu torust tuleb.
mida kuradit???
on sul üldse mingit õrna aimu, millest räägid või peksad täiesti suvalist pahna kokku? well, tegelikult ma muidugi tean ise vastust sellele küsimusele...
ma juba kuskil teemas mainisin seda aga ütlen siis korraks ja lühidalt veel, et hifi on täpselt sama mõttetu termin nagu "võimas auto" või "ilus kampsun". et sinna otsa veel mingeid thd numbreid keegi surkida üritab, no tule taevas appi.
10% peaks olema default minimaalne distortion? palun, tee omale teene ja unusta ära kogu oma niinimetatud teadmised hi-fi'st, thd'st ja igasugustest hinnalipikutest. kui ei taha seda teha siis vähemalt hoidu foorumites teistele inimestele sellise jama ette söötmisest. |
Vabandust, Wiltz...Parandan ennast. Pidasin silmas et minu teada on paljudel tavaklassi seadmetel THD 10%. Võib-olla tänapäeval enam pole see asi nii nutune...
OK saan sinu kommentaarist aru, et HiFi on sinu jaoks umbes sama nagu tolmuimejate puhul, vahet pole, ostad poest suvalise 60€-se või tellid mingi kallima Luxi või Kirby/Krauseni, kõik teevad ühte moodi oma töö ära? Punktist A punkti B saab nii Lada kui Lexusega...Nii on või? Aga miks siis ei sõideta Ladadega? Liisitakse ikka Lexus, kui võimalik. Samas rikkad pidid olema kõige suuremad ihnurid hoiavad kokku kõige pealt, millelt saab ja ometi öeldakse "Ma pole nii rikas et osta odavat asja)... ja liisitakse Lexus selle asemel et osta odavat Ladat.
Ma ei tea võib-olla tõesti pole masstarbija jaoks mingit vahet, kas THD on 1% või 10%. Muidugi, milleks investeerida kõlaripaari 1000€, kui saab osta ka tavalised kopsikud võimsusega 10W RMS? Mul telekal on kõlarid võimsusega 2W RMS ja tead kuidas lärmavad??? Sõna otseses mõttes lärmavad, sest nüüd tean, et Kõlaril ja kõlaril on vahe sees. Muidugi Solo7 pole mingi absoluutune tipp. Loomulikult ei ole, aga ma ei usu, et audiofiilid niisama lambist oma raha helisüsteem iinvesteerivad. Saab ju arvutis 3D mänge mängida suvalise 2 tuumalise Celeroni peal, aga miks arvutimängurid siis oma kaste tuunivad-modivad? Ikka selleks et paremat tulemust saavutada.
Nõustun sinuga ainult ühes asjas- mu teadmised helindusest pole tõesti midagi väärt, aga see ei tähenda et ma ei peaks järgima nõuannet, Osta üks, aga korralik. Minu ostuvõime juures on hetkel lahenduseks vaid kompromiss. Pole ilmaaegu ju öeldud et siis tulebki alustada tagasihoidlikematest kõlaritest.
Sest ma sain aru, kõike saab paremaks muuta. Minu jaoks pole oluline laua all kuvaldana taguv bassikõlar vaid normaalne Stereo.
viimati muutis ab79 19.01.2013 13:47:54, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
19.01.2013 13:45:22
|
|
|
Kõik oleneb siiski ruumipaigutusest ning kuulamisharjumusest - kui näiteks vokaal põhiline siis mina soovitaks kaheribalisi - saad puhtama heli. Kui minekuga rokk ja "tümm" oluline, siis suured põrandakõlarid on oma kohal. Kui muusikat soov igas ruumi otsas kuulda(mitte kuulata) siis kindlasti on mõtet 2 paari 8 oomseid kõlareid osta. Enamus võimendeid, lubab 2 paari 8 oomiseid järgi ühendada.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
19.01.2013 14:06:47
|
|
|
marcor1 kirjutas: |
Kõik oleneb siiski ruumipaigutusest ning kuulamisharjumusest - kui näiteks vokaal põhiline siis mina soovitaks kaheribalisi - saad puhtama heli. Kui minekuga rokk ja "tümm" oluline, siis suured põrandakõlarid on oma kohal. Kui muusikat soov igas ruumi otsas kuulda(mitte kuulata) siis kindlasti on mõtet 2 paari 8 oomseid kõlareid osta. Enamus võimendeid, lubab 2 paari 8 oomiseid järgi ühendada. |
Väga asjalik nõuanne, tänud, jätan meelde. Just, minu jaoks on oluline vokaal. Juhtumisi olen Itaalia popmuusika austaja. Ja erinevalt enamikest artistidest kasutavad nad palju klassikalisi muusikainstrumente, mitte tümmi ja süntesaatorit, mille põhilise koosluse moodustavad vaibakloppimine ja pinin. Uute kõlaritega kuulen kõiki instrumente normaalselt. Kuulen selgemalt, mis heli teeb tegelikult basskitarr, kuidas kõlavad trummitaldrikud, kuidas laulja kogu tämbri ulatuses lõpuni laulab, telekaga lõigati lõpud julmalt maha. Igal õigel artistil on oma hääleulatus ja kui ta laulab siis laulab lõpuni. Paljudel olen tähele pannud hääle helisemist. ("väriseb") Isegi Vasco Rossi rokk ei tundu enam üldse nii hull olevat. Tema ka laulab. Telekaga tundus et tegemist kähiseva häälega vanamehega..Muidu, lemmikuks Laura Pausini. Temale järgnevad ülejäänud. Kuulan palju ja päris hea meelega vanu tegijaid: Raf, Biagio Antonacci, Elisa, Tiziano Ferro, Antonello Venditti, Massimo Ranieri. Kui kuulate ühtegi neist siis saate aru, mis on minu jaoks muusika.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
20.01.2013 17:40:39
|
|
|
Lisaks et ma ei ole tavalise kuulmisega inimene, mul on kuuldeaparaat. Mis tähendab kindlasti seda, et kui heliallikad (kõlarid) minust kaugemal asuvad, siis see mõjutab väga mind. |
Vaegkuulja nõrk pool on ju teistpidi ka tema pluss - klapp on pidevalt kõrvas. Aga enamasti vist ainult ühes? Kas neid stereona ja A2DP-ga pole? Mis seda heli mitu korda üht- ja teistpidi konvertida.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
20.01.2013 20:31:47
|
|
|
Ma ei tea, pole oma kuuldeaparaadi tehnilistesse detailidesse süvenenud. Niipalju tean et tegemist kõrvasisese digitaalse aparaadiga- heli töötleb juba mikroskoopiline protsessor. Kahte aparaati ei saa kasutada, vasak kõrv lihtsalt kurt ja teine kuuldeaparaat lihtsalt ei aita, kas mingi trummikile teema vms- peaksin implantaadi laskma paigaldada aga ei taha, kallis ja mõttetu.
Tehniliselt pole jah vahet, on mul Stereo või Mono, ma ei tee isegi alati vahet kummalt poolelt mind hüütakse, aga see ei tähenda et mulle kvaliteetsemaid heliallikaid vaja pole.
Igatahes ei kahetse et uued kõlarid ostsin. Nüüd kuulen ja saan aru, millest räägitakse/lauldakse. Lihtsalt kõik on lõpuni kuuldav. Keelt valdan, kuna olen iseseisvalt õppinud ja tase itaallaste endi poolt heaks kiidetud-pole sõnastikku vaja. Telekas filme vaadates enam txt subtiitreid enam ei telli- pole vaja. Varem pidin kasutama, kuna alati igast sõnast aru ei saanud. Kuna kõlaritel ka treble reguleerimisvõimalus, siis saan reguleerida vastavalt vajadusele kõrgemaks-madalamaks.Igal inimesel ju erinev tämber, hääldamine,mõned räägivad/laulavad kiiresti, mõned vaikselt jne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
22.01.2013 15:16:28
|
|
|
oeh jah, kõlaritel ei ole mingit treble reguleerimise võimalust, kõlar on kõlar. passiivne komponent. Reguleeritakse võimendist.
Aga in any case, minumeelest see sinu jutt läheb siin (õigemini on juba ammu läinud!) ikka väga offtopicuks. tore on, et sulle itaalia muusika meeldib, kuuldeaparaati kasutad ja whatnot aga see ei ole enam mitte kuidagi moodi seotud algse jutuga. nii nagu ei huvita siin kedagi sügavamalt ilmselt sinu arvamus sellest, kas kõik peale sinu eelistuste on vaibakloppimine või mitte. Tahad oma emotsioone välja elada siis peaksid selleks vast kuskile eraldi teema tegema.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
22.01.2013 15:54:42
|
|
|
oeh jah, kõlaritel ei ole mingit treble reguleerimise võimalust, kõlar on kõlar. passiivne komponent. Reguleeritakse võimendist. |
Mul on siin küll ühed sellised kõlarid, kus on olemas TWEETER LEVEL, märgistatud -9 kuni NATURAL, ja isegi teisele poole saab +1 veel keerata, kuigi ei kujuta ette, kust see + seal võetakse.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
22.01.2013 16:00:16
|
|
|
Njah... mul kah ühed treblenupukestega passiivid laua peal, rääkimata siis näiteks S90-test, aga see selleks...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
22.01.2013 17:01:24
|
|
|
Kahjuks on siin moonutustega teil asjad sassis tõsiselt.
Pana S31 ametlikud andmed on 0,0025% THD, SNR -115dB , Dynamic Range CD puhul 98dB, EU masinatel DVD puhul 102dB.
See 10% THD aga avaldatakse just sääraste lustikummutite puhul kus kõik on ühes koos (nagu see 5CD Changer), see 10% on aga kontekstist välja tõmmatud - see saab olla siiski vaid väljundvõimsus X kui moonutused 1kHz juures ulatuvad 10%-ni, see watt on kuidagi ära kadunud. Teisissõnu, see 10% on pärit hoopis maksimumvõimsuse realt mingi keskuse vms andmetest.
Võib oletada et Pana DVD menüüs on mingi kanalite mixing vale lihtsalt, ehk tekib mingi tõrrepõhjaline hääl sellest. Tasub üle vaadata.
Smith - passiivses reguleeritavas kõlarifiltris saab väga lihtsalt n.ö. (+) väärtusi kätte, sõltub lihtsalt kuidas tootja on oma 0 punkti seadistanud. Kui õieti mäletan siis Radiotehnika kõlarites oli kesk- ja kõrgribas passiivse filtri ulatus mõlemal +-6dB.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
22.01.2013 19:57:47
|
|
|
ma teadsin, et nüüd hakkab ikka keegi siin s-90test ja mis imeasjadest veel rääkima. aga lepiks kokku, et tavapärane kõlar meil siiski reguleeritav asi ole? või arvate, et siin on ikkagi vaidlemisruumi?
jah, mul on ka endal ühed kastid välise filtrti ja switchitava L-padiga, aga no isegi kui seda reguleerimiseks nimetada siis on tegu küll väga robustse reguleerimisega. umbes nagu autol gaasipedaal on/off asendiga
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
23.01.2013 11:19:03
|
|
|
Poleks arvanud, et see teema nii kaua aktuaalne püsib. Lugesin ka nüüd viimased 2 ja pool lehte lugemata postitusi ära.
Pean tunnistama, et siin on päris palju tehnilist juttu tekkinud, mille põhjal muutub kõlari tüübi valik isegi kergemaks, peale selle, et riiulkõlarid on odavamad, leidsin veel ühe olulisema põhjuse kuna riiulkõlarite heli on selgem.
Eile mõõtsin veidi tuba ja asjade paigutust, siin on sellest pilt.
Helepruun on kummut, vastas tumepruun on arvutilaud, selle ees on musta värviga telekas, hall on aken, roheline on diivan ning sinine, punane, roosa on kastid ja kohvrid.
Seina ja teleka vahe on 1.2 m ning teleka diivani vahe on 3.4 m.
Ise plaaniks telekas keset tuba rohkem tõsta, et kõlareid paremini paigutada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
23.01.2013 11:38:38
|
|
|
Kus uks on?
Pilti oleks võinud pisut croppida.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
23.01.2013 11:49:13
|
|
|
rex kirjutas: |
Kus uks on?
Pilti oleks võinud pisut croppida. |
Kuna on ühetoaline korter (avatud koridori ja köögiga), siis jätsin koridori ja köögi välja, aga koridor jääb kummuti ja kastide, kohvrite vahele ning köök jääb kastide, kohvrite ja diivani vahele.
Pilti tahtsin croppida, aga ma kuidagi ei suutnud paintis croppitud pilti tõsta Windows Photo Vieweris ning siis loobusin sellest jamast, ise olen harjunud kasutama IrfanViewd, aga hetkel selles arvutis pole seda programmi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.01.2013 13:12:57
|
|
|
väga arusaamatu skeem, kuidas sinna kastide ja kohvrite vahele veel see köök peaks mahtuma???
aga anyway, teleka ja seina vahe on sul joonise järgi 0 meetrit! mitte 1.2, kui toa keskele tood seda siis vast jah oleks nii...
kuidas sa siit teemast selle järelduse tegid, et riiulikõlarid selgema heliga on?
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
23.01.2013 13:21:47
|
|
|
väga arusaamatu skeem, kuidas sinna kastide ja kohvrite vahele veel see köök peaks mahtuma???
aga anyway, teleka ja seina vahe on sul joonise järgi 0 meetrit! mitte 1.2, kui toa keskele tood seda siis vast jah oleks nii...
kuidas sa siit teemast selle järelduse tegid, et riiulikõlarid selgema heliga on? |
Köök ja koridor ongi välja jäetud, kirjutasin kus suunas on köök ja koridor, see ongi toa kujundus ainult.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
23.01.2013 22:26:34
|
|
|
oeh jah, kõlaritel ei ole mingit treble reguleerimise võimalust, kõlar on kõlar. passiivne komponent. Reguleeritakse võimendist.
Aga in any case, minumeelest see sinu jutt läheb siin (õigemini on juba ammu läinud!) ikka väga offtopicuks. tore on, et sulle itaalia muusika meeldib, kuuldeaparaati kasutad ja whatnot aga see ei ole enam mitte kuidagi moodi seotud algse jutuga. nii nagu ei huvita siin kedagi sügavamalt ilmselt sinu arvamus sellest, kas kõik peale sinu eelistuste on vaibakloppimine või mitte. Tahad oma emotsioone välja elada siis peaksid selleks vast kuskile eraldi teema tegema. |
Vabandust... see on minu moodi, natuke rohkem kirjutada kui vaja. Lihtsalt, tegelikult tahtsin öelda seda, et minu meelest ei pea sellise suurusega elutoas kindlasti üle meetri kõrgused kastid olema, OK audiofiilide lõbu jätan nendele siiski erandiks. Tagasihoidlikuma maitse ja nõudmistega "käib küll".
Jutt oli, kas riiuli või põrandakõlarid... Solo7 olla väidetavalt riiulikõlar, ma siis avaldaksin arvamust et riiulikõlari kohta on mõõtmed natuke suured (isiklik seisukoht), põrandakõlari mõõtu aga kah siiski välja ei anna, mistõttu jääb ta minu meelest kusagile vahepeale, ei liha ega kala... Küllalt nähtud erinevaid "testvideosid" - igaühel on kõlarid nii nagu paremaks peab: Põrandal, arvutilaual, riiulis jne...
|
|
tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
23.01.2013 22:37:10
|
|
|
WAV kirjutas: |
SOLO7C on taburetikõlar
Võib ka stiilsed sobiva kõrgusega puupakud välja saagida ja ära lakkida ning SOLO7C nende otsa siis asetada. |
Nõustun täielikult!
Tavaliselt on lauad/kummutid liiga kõrged nende kõlarite jaoks, samuti ka kõikvõimalikud kapid jms, seega ongi tegemist taburetikõlariga, mis sellisel kõrgusel on kuulaja suhtes ~parimal võimalikul kõrgusel. Riiulikõlari kohta on tegemist siiski juba üpris suure tükiga, samas põrandakõlari klassi seda ka ei kannataks paigutada.
_________________ Sounds?... |
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|