|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
27.04.2012 13:46:34
|
|
|
| juhan1000 kirjutas: |
| Tõenäoliselt küll kuid ma ei pea seda tavakasutaja vaatevinklist mõistlikuks lahenduseks. |
Normaalse setupi puhul töötab see läbi wine täpselt nagu native wini allgi. Tõmbad aga "start" menüüst käima ning töötabki.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
27.04.2012 14:07:01
|
|
|
| tsitaat: |
Ma olen täheldanud, et kui inimesel on Windows, siis ta laeb sinna ka MS Office'i, mis on tõenäoliselt piratud. See, et LibreOffice on ka Win'ile saadaval, ei pane inimest seda installima. Tõenäoliselt jälle see teadmatuse ja harjumuse teema.
|
Ma olen täheldanud, et vaatamata, et mul on Win7 arvutis, ei ole ma officet juba vähemalt 5a oma koduarvutis omanud. Google docs ajab kõik vajadused ära...
|
|
| Kommentaarid: 294 loe/lisa |
   |
261 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
27.04.2012 14:11:08
|
|
|
MA ei tea, miks üldse seda krdi officet kasutatakse. 1 vahe oli see 30 päevane proovikas arvutis. Krt tükk maad uimasem kui libreoffice.
Libreoffice avab suht koheselt dokumendi, office laadis seal krt teab mida tükk aega.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
caarel
Kreisi kasutaja
|
27.04.2012 23:09:04
|
|
|
Liiga labaseks see teema jälle läinud. Muudkui lahmitakse see vs too jms.
Teema pealkiri oli: Piraatlus pärsib innovatsiooni ja kahjustab majandust
Väitena on see täiesti vale. Igaüks ju saab aru, et vale. Miks? Sest Toomas laenab piraadipoest näiteks Visual Studio. Keerab sellega kokku mingi laheda innovaatilise rakenduse. Siis ilmneb korraga, et tema rakendus muudab maailma. Toomas teeb oma firma, et seda edasi arendama hakata. Mis on aga efekt? Toomase firmas töötab 10 väikest Toomast kellel kõigil on vaja Visual Studiot ning enam seda piraadipoe versiooni kasutada hästi ei saa.
Kokkuvõte: Toomase tegevus oli majandust elavdav ning innovaatiline. Kui Toomas poleks piraadipoest "kaupa" saanud, poleks ka midagi toimunud. Siinkohal me ei räägi kõrvalistest mõjudest, nagu sellest, et Toomas kiitis Peetrile, kui lihtne oli miljonäriks saada ning Peeter läks seepeale piraadipoodi
Loosungina hoiatav küll kuid tegelikkuses vaid formaalsus.
|
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
27.04.2012 23:51:39
|
|
|
Piraatlus ei ole vargus, piraatlus on kopeerimine. Kogu elu alus on kopeerimine, rakkude kopeerimine dna põhjal võimaldab elu jätkumist. Elu evolutsioon on võimalik ainult tänu kopeerimisele ja algse koodi ümber kujunemisele lähtekoodi modifitseerimise toimumisel. Selle põhjal väidan mina, et tarkvara kopeerimise kuulutamine kuriteoks on pärssinud innovatsiooni tarkvara maailmas, kui mitte seisatanud arengut.
Ei maksa unustada et Bill alustas oma äri dos-i tasuta kopeerimisega
See oleks sama kui praegu mõni vend kopeeriks linuxi, kirjutaks selles midagi ümber ja hakkaks oma loodud toote pähe müüma
Ma ei ole varastamise pooldaja, ma olen innovatiivsuse allasurumise vastane
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
| Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
28.04.2012 11:23:52
|
|
|
| sant kirjutas: |
Piraatlus ei ole vargus, piraatlus on kopeerimine. Kogu elu alus on kopeerimine, rakkude kopeerimine dna põhjal võimaldab elu jätkumist. Elu evolutsioon on võimalik ainult tänu kopeerimisele ja algse koodi ümber kujunemisele lähtekoodi modifitseerimise toimumisel. Selle põhjal väidan mina, et tarkvara kopeerimise kuulutamine kuriteoks on pärssinud innovatsiooni tarkvara maailmas, kui mitte seisatanud arengut.
Ei maksa unustada et Bill alustas oma äri dos-i tasuta kopeerimisega
See oleks sama kui praegu mõni vend kopeeriks linuxi, kirjutaks selles midagi ümber ja hakkaks oma loodud toote pähe müüma
Ma ei ole varastamise pooldaja, ma olen innovatiivsuse allasurumise vastane  |
EI MAKSA UNUSTADA, ET Bill ostis üliodavalt DOS-i tolle tegelikult autorilt ja müüs oma toote pähe IBM-le edasi
Ja edasi jagati DOS-i IBM ühtesobivate PC-dega hinna sees kaasa.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
28.04.2012 16:18:36
|
|
|
Visual Studio <-> ???
Fruity Loops <-> ???
3ds Max <--> ???
AutoCAD <--> ???
BitLockeri funkntsionaalsust on tegelikkuses vaja sama paljudel kui mõnda ülalnimetatutest... Ja räägime siis _kõrgema taseme funktsionaalsusest_ mida läheb vaja professionaalsetel arendajatel, heliloojatel (Sibeliuse võiks juurde tuua), modelleerijatel, arhitektidel? BitLocker on tädi Maali jaoks sama vajalik kui Access, Google Docs suudab ju vabalt kontoritarkvara põhifunktsionaalsuse ära katta, pealegi on pilvest saada. Pole mõtet hakata ühte asja teisega võrdlema.
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.04.2012 16:45:43
|
|
|
Kui alustada, siis tasub alati alustada algusest. Ehk siis sellest, et Windowsil on endal kohe kaasas olemas nii WordPad kui ka Paint. Ning töötavad ka seal, kus internetti pole või kus internetiks on moodne, piiratud mahuga, mobiilinternet.
Endal on mõlemad pidevalt käigus ja väga harva on vajadus millegi suurema-võimsama järgi.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kalluka
Kreisi kasutaja
|
28.04.2012 16:52:12
|
|
|
| Siis hästi kuid paljudel inimestel ka. mul on vaja rohkem jõudlust. Paintiga ma mingit töötlust ega mõjutamist ei saa teha. Samuti tähtsate dokumentide jaoks on alati openoffice. Ja jada jätkub
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
28.04.2012 17:06:22
|
|
|
Kui nüüd vaadata fototöötlust, siis millist funktsiooni, mida sul tõesti vaja oleks pole Gimp-i valikus?
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
28.04.2012 22:12:02
|
|
|
| madedog kirjutas: |
Visual Studio <-> ???
Fruity Loops <-> ???
3ds Max <--> ???
AutoCAD <--> ??? |
VS - sõltub keelest, IDE'sid lademes.
FL'i alternatiivina peaks kõlbama rosegarden
3ds'i alternatiive samuti jalaga segada, tuntuim blender ning ära tule iba ajama, et sellega ei saa miskit tehtud
autocad - viimasel ajal pole eriti uurinud, kunagi vist eksisteeris miski qcad.
| madedog kirjutas: |
| BitLocker on tädi Maali jaoks sama vajalik kui Access, Google Docs suudab ju vabalt kontoritarkvara põhifunktsionaalsuse ära katta, pealegi on pilvest saada. Pole mõtet hakata ühte asja teisega võrdlema. |
Täpselt samamoodi on maail jaoks ülivajalikud nood eespool loetletud rakendused?
Tasuta alternatiive PS'ile on samuti jalaga segada, üks parem kui teine. Paar tuntumat paint.net ning gimp.
Ehk siis ei ole vähimatki põhjust hakata oma piramist õigustama, et alternaiive pole. Kui ise oled nii laisk ja loll, et ei suuda midagi muud kasudada siis tuleb probleemi lahendamisega märksa madalamalt tasemelt pihta hakata. Kui aga on vaja miskit töö tegemiseks või õppimiseks siis tuleb vastavad asjad omale soetada ning võtta seda kui investeeringut tulevikku. Kui töö on selline, mis ei suuda anda piisavalt teenistust softi hankimiseks tuleb otsida mõni selline, mis suudab.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
29.04.2012 02:34:45
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| FL'i alternatiivina peaks kõlbama rosegarden |
| ot: |
Pigem LMMS, kui enamvähem sarnast interfacet oodatakse...  |
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 229 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
caarel
Kreisi kasutaja
|
29.04.2012 03:20:59
|
|
|
| Lihtsal tasemel pole tõesti vaja hulluks minna. Office on hotmailis (skydrive), paint.net tasuta. Palju siis veel tavakasutajal vaja.
|
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
29.04.2012 04:10:16
|
|
|
| caarel kirjutas: |
| Lihtsal tasemel pole tõesti vaja hulluks minna. Office on hotmailis (skydrive), paint.net tasuta. Palju siis veel tavakasutajal vaja. |
Parim vahend kirjade, tekstide jm. teoste kirjutamiseks on jätkuvalt Notepad või mingi sarnane elukas. Isegi ka tabelite jaoks! Selle tehtud faili (salvestamisel õige kodeeringu valimisel) saab avada igal juhul igal pool ja igas opsüsteemis loetavana, ka ilma mingit tarkvara omamata (st. kasvõi OS'i shellis), samuti kõikide põlvkondade ja ajastute arvutites! Ei sisalda mingit nähtamatut junk'i (Office vastupidi hiilgab sellega võimsalt), ei saa külge viiruseid, on väikseima mahuga. Pole ka ohtu, et mõni oskamatu kasutaja selle faili kogemata lootusetult ära rikuks jne.
Tunnistagem ausalt - teksti ilustamine, stiilidega kirevustamine, värvimine, piltide teksti sisse toppimine jne. pole tegelikult hädavajalikud. |
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.04.2012 10:41:26
|
|
|
| WAV, käsitsi tegeled ka valemite käivitamisega Notepadis?
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
29.04.2012 11:06:22
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| WAV, käsitsi tegeled ka valemite käivitamisega Notepadis? |
Mis valemite, milleks?
Kui paljud inimesed üldse reaalselt kasutavad Office't vms valemitega tegelemise jaoks? Ikka kiretud bürokraatlikud kirjad ja dokumendid domineerivad.
Samas, minu TPI kõrgem mat (Ivar Tammeraid) ja füs (Ervin Rusalep) käis siiski täitsa edukalt käsitsi valemite kirjutamise ja arvutamisega. Kuigi sama teha suutev EC1033 oli juba olemas ja programmeeritavad taskukalkulaatorid MK samuti, märkisid eelpoolnimetatud autoriteedid järjekindlalt, et igasugune liigne mugavustamine pärsib inimese õppimisvõime ja loogilise mõttearengu. Tagantjärgi võin kinnitada, et neil oli kuramuse tõsiselt õigus selles. Tänaseni suudan ka kahte nelja-viiekohalist arvu peast korrutada. Tänud Rusalepale  |
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.04.2012 11:53:31
|
|
|
WAV, pigem on küsimus et kui paljudel üldse reaalselt Office'i pakki vaja on. Kel on vaja, sellel täitsa kasulik asi, teised niisama näpivad pigem.
Isiklikult kodus ei vaja ma Excelit jne asju, panin LibreOffice'i puhtalt selletarvis, et teiste saadetud asju avada. Põhiosa vajadustest (ja mugavustega jagamise/haldamise osas) saab Google Docs'is ära lahendatud. Seal saadud igasugu keerukaid asju kokku ehitatud (mis osa ehk isegi liiga keerukad Google Docsi jaoks, võtavad kohati umbe süsteemi).
viimati muutis mikk36 29.04.2012 11:58:01, muudetud 1 kord |
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.04.2012 11:54:57
|
|
|
Niisama avamiseks-vaatamiseks jagab MS oma kontorisofti view-only variante tasuta muideks.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
29.04.2012 12:00:20
|
|
|
MS tarkvara saab üldsegi tasuta, kui oskad vastavatest kohtadest küsida. Ei pea silmas torrenteid jms kraami, vaid ametlikult litsenseeritud tarkvara.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.04.2012 12:01:36
|
|
|
(üli)õpilased jah saavad
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.04.2012 12:03:00
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| (üli)õpilased jah saavad |
Ja seda ka mitte kõik. Õppeasutus peab olema programmiga liitunud.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
29.04.2012 12:09:02
|
|
|
| Minu arvates peamine elustiili viga on mõnede inimeste ja firmade komme saata ka kolmesõnalisi kirju ja teateid suure word'i failina, tehtud word'i viimases versioonis. See pannakse siis eraldi e-maili manuseks, kuigi oleks võinud need 3 sõna ka lihtsalt e-maili enda tekstina ära saata...
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
29.04.2012 12:10:35
|
|
|
Dokumendid peab talletama osades kohtades.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |