Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
WAV
HV veteran
|
29.04.2012 13:17:25
|
|
|
ranel kirjutas: |
Dokumendid peab talletama osades kohtades. |
Talletada saab ju igasuguse kujundusega dokumenti. Nii elektrooniliselt kui ka paberile väljaprindituna. Mingite ilufontide kasutamist selleks küll vaja pole... Oluline on sõnastus, ehk siis järjestikuste tähtede baitidest moodustuv kindel bitijada. Mille unikaalsustempliks sobib omakorda väga hästi MD5 summa.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.04.2012 13:21:18
|
|
|
ranel kirjutas: |
Dokumendid peab talletama osades kohtades. |
e-maile saab ka talletada
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
29.04.2012 13:28:59
|
|
|
Nõus, et väide tundub puusalt tulistatud.
Hui pärisb majandust ja innovatsiooni.
Lihtsalt kui poleks Peetril võimalus pirada seda photoshoppi vms ta kasutaks lihtsalt tasuta alternatiivi. That's it.
salatoimik kirjutas: |
aga office on küll ülehinnatud. Win, mis on süsteemi aluspõhi, maksab vähem, kui mingi teksti kritseldamis soft...
Vähemalt harjumusest kasutada pira fotsoshoppi võib ta selle kunagi päriselt osta vs kui algusest peale kasutab tasuta alternatiivi
Koolides võiks rohkem libreofficega seda krdi arvutiõpet teha. Eriti norm, annavad office koduseid töid, aga litsentsi ei anna. Siis suht 3 võimalust
1. pane tuimalt pira
2. maksa kena kopikas, et töö saaks tehtud
3. kasuta libreofficet, aga aega kulutad rohkem, kuna menüüd jne vähe teise loogikaga. (+ võimalus, et officega avades pole fail korrektne). |
Ma polegi pihta saanud mis teema koolide ja kursustega on. Oli aeg kui saadeti neid poppe docx faile (saadetakse tänaseni) ning open office ei avanud neid veel.
Siis ajas küll närvi kui väikevend, ema või õde hädas põõrdusid minu poole nii mõnigi kord. Kahjuks ei saanud ise ka aidata kuna kasutan linuxit.
Alternatiiv olekski olnud kogu moos alla tõmmata ja pirada lihtsalt kuna sellist (no ausalt kohe) sitta tehakse.
Paar korda kirjutasin isegi kurja kirja mida palusin edastada vastavatesse instantsidesse. Kusjuures saad isegi vist aru veast.
juhan1000 kirjutas: |
Ubuntu (sisseehitatud kodukausta krüpteerimise võimalusega), LibreOffice, GIMP, jne... Milleks osta või pirada, kui sellised vabavaralised vahendid olemas on? 90% arvutikasutajatest ei vaja mitte mingisugust Windows'it ega Office'it. |
Wõrd
londiste kirjutas: |
Betamax, kommertslinux või õigemini selle tugi on eraldi asi.
juhan1000 kirjutas: |
muide, kuidas tasuta linux piraatlust vähendab? minu mäletamist mööda on ka linuxile litsentsiga softi, sealhulgas mitte just odavat. |
Ei pirata opsüsteemi, office'it, photoshoppi ja veel mõningaid asju kuna need asjad või nende alternatiivid on vabavarana seal saadaval? |
kui opsüsteem välja arvata, siis need asjad ei ole linuxis tasuta (ega ka raha eest) saadaval.
alternatiivid on vabavarana saadaval ka windowsile.
erinevus? |
Asi selles, et linuxis üldiselt installid ju pakihalduri kaudu kõik peale- seal ju pole minuteada pirasofti (defaultina) kaasas,
viimati muutis iceincube 29.04.2012 13:30:37, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.04.2012 14:37:25
|
|
|
iceincube, sul on windowsiga pirasoft defaultina kaasas? mul küll ei ole.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
29.04.2012 15:14:34
|
|
|
tsitaat: |
Oli aeg kui saadeti neid poppe docx faile (saadetakse tänaseni) ning open office ei avanud neid veel.
Siis ajas küll närvi kui väikevend, ema või õde hädas põõrdusid minu poole nii mõnigi kord. Kahjuks ei saanud ise ka aidata kuna kasutan linuxit.
|
Kui tihend katki on tooli ja arvuti vahel, siis polegi midagi teha, kui närvi minna:P
|
|
Kommentaarid: 293 loe/lisa |
   |
260 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
29.04.2012 21:44:49
|
|
|
Visual studio koha pealt räägime siis kasutussõbralikkuse ja funktsionaalsuse poole pealt nende keelte jaoks milleks ta rohkem tailored on (VS2010 siis), ehk VB ja C#, ilmselt ka F#. Windowsi-põhist C++i on ka veel enamvähem okei kirjutada, aga ma ei ole täheldanud, et muudes IDE'des oleks seda väga palju parem teha.
Lisaks, ma ei räägi alternatiividest. Ma räägin konkreetselt programmidest mille funktsionaalsus võiks võistelda nonde programmidega. Blenderiga saab küll tehtud jah, aga miks kõik siis blenderit ei kasuta?
Ning kolmandaks, ma ei ole kusagil väitnudki, et tädi maalil ühtegi neist vaja oleks. Tal pole ka bitlockerit vaja. Nagu 95%'l protsendil arvutikasutajatest. Ligikaudu sama mis siin ära toodud programmidel.
Ho Ho kirjutas: |
madedog kirjutas: |
Visual Studio <-> ???
Fruity Loops <-> ???
3ds Max <--> ???
AutoCAD <--> ??? |
VS - sõltub keelest, IDE'sid lademes.
FL'i alternatiivina peaks kõlbama rosegarden
3ds'i alternatiive samuti jalaga segada, tuntuim blender ning ära tule iba ajama, et sellega ei saa miskit tehtud
autocad - viimasel ajal pole eriti uurinud, kunagi vist eksisteeris miski qcad.
BitLocker on tädi Maali jaoks sama vajalik kui Access, Google Docs suudab ju vabalt kontoritarkvara põhifunktsionaalsuse ära katta, pealegi on pilvest saada. Pole mõtet hakata ühte asja teisega võrdlema. |
Täpselt samamoodi on maail jaoks ülivajalikud nood eespool loetletud rakendused?
Tasuta alternatiive PS'ile on samuti jalaga segada, üks parem kui teine. Paar tuntumat paint.net ning gimp.
Ehk siis ei ole vähimatki põhjust hakata oma piramist õigustama, et alternaiive pole. Kui ise oled nii laisk ja loll, et ei suuda midagi muud kasudada siis tuleb probleemi lahendamisega märksa madalamalt tasemelt pihta hakata. Kui aga on vaja miskit töö tegemiseks või õppimiseks siis tuleb vastavad asjad omale soetada ning võtta seda kui investeeringut tulevikku. Kui töö on selline, mis ei suuda anda piisavalt teenistust softi hankimiseks tuleb otsida mõni selline, mis suudab. |
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.04.2012 21:53:32
|
|
|
Visual studio koha pealt räägime siis kasutussõbralikkuse ja funktsionaalsuse poole pealt nende keelte jaoks milleks ta rohkem tailored on (VS2010 siis), ehk VB ja C#, ilmselt ka F#. |
Sama hästi võiks küsida, et mis värvi auto ma peaks ostma, kui olen nõus ainult sinisega.
Kui neid asju on tarvis töö tegemiseks siis too töö peab ka teenima raha vasavate tööriistade hankimiseks. Kui on tarvis õppida siis selleks on nii lademes alternatiive kui ka tasuta mõnevõrra piiratud versioone. Rääkimata sellest, et progemise õppimiseks sobib üsna suvaline keel, ei pea olema mõni säärane mis töötab ainult mingil teatud X platformil. Igatahes piramine pole endiselt õigustatud.
Windowsi-põhist C++i on ka veel enamvähem okei kirjutada, aga ma ei ole täheldanud, et muudes IDE'des oleks seda väga palju parem teha. |
Vähe oled siis proovinud ja/või ei viitsi/oska õppida/tahta uut funktsionaalsust. Näiteks pole senimaani minu teada MSVC suuteline c++'i kompileerimiseks mitut tuuma kasutama ehkki praktiliselt kõik muud natukenegi arvestatavad tööriistad on seda juba aastaid teinud.
Lisaks, ma ei räägi alternatiividest. Ma räägin konkreetselt programmidest mille funktsionaalsus võiks võistelda nonde programmidega. Blenderiga saab küll tehtud jah, aga miks kõik siis blenderit ei kasuta? |
Winiga saab ka enam-vähem kõik tehtud aga ennäe, sugugi mitte kõik ei kasuta seda. Või noh, võibolla suts vilets näide kuna enamus saavad selle "emapiimaga" sisse, seega võta hoopis osx või linux. Mõte täpselt sama.
Ning kolmandaks, ma ei ole kusagil väitnudki, et tädi maalil ühtegi neist vaja oleks. |
Aga miskipärast just tullakse sarnastes teemades välja jutuga, et töö tegemiseks/õppimiseks peab raudselt just noid kõige tuntumaid nimesid kokku pirama ning ei jõua neid legaalsel teel hankida.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Helbeke
HV kasutaja

|
29.04.2012 21:53:33
|
|
|
Tasuta alternatiive PS'ile on samuti jalaga segada, üks parem kui teine. Paar tuntumat paint.net ning gimp.
|
Niisama trollid või mõtled seda tõsiselt?
_________________ i like my sugar with coffe and cream |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.04.2012 21:54:23
|
|
|
Helbeke kirjutas: |
Tasuta alternatiive PS'ile on samuti jalaga segada, üks parem kui teine. Paar tuntumat paint.net ning gimp. |
Niisama trollid või mõtled seda tõsiselt? |
Kui ütlesin midagi valesti siis ütle palun mida täpselt.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Helbeke
HV kasutaja

|
29.04.2012 21:57:35
|
|
|
Milline neist on alternatiiv Photoshopile? Nii saab väita ainult inimene, kes ise Photoshopi kasutada ei mõista.
_________________ i like my sugar with coffe and cream |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.04.2012 22:06:33
|
|
|
Räägi mis jääks tegemata kodukasutajal muude tööriistadega. Või ehk pole sa ise noid alternatiive pruukinud ja lähtud kõlakatest ja "naised saunas" juttudest?
Tuletan taaskord meelde, et jutt käib piraatlusest ning ei eksisteeri ainsamatki mõjuvat põhjust miks peaks töövahendeid pirama, seega käib jutt just noistsamadest kodukasutajatest.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
HellWalKeR
HV kasutaja

|
29.04.2012 22:25:27
|
|
|
Töövahendeid pole mõtet pirada, sest risk on liiga suur aga niisama õppimiseks pole muud varianti. Kui on olemas student litsents tootel siis ei hakata seda lihtsalt proovimise pärast ostma.
Nt. AutoCAD - proovisin seda nädala aga kas ma hakkaks seda ostma niisama õppimise pärast? Vaevalt.
On küll olemas trialid aga pikemaks õppimiseks on rohkem vaja.
Kui on aga kindel plaan ennast mingis teatud üldkasutatavas programmis harida siis tuleks litsents endale muretseda.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.04.2012 22:29:38
|
|
|
HellWalKeR kirjutas: |
niisama õppimiseks pole muud varianti |
bullshit
Ei eksisteeri sellist töövahendit kus sa pead selgeks tegema just konkreetse rakenduse kasutuse, alternatiiviga põhitõed selged kulub ümberõppeks loetud nädalad, kui sedagi. Kui kulub rohkem siis tekib küsimus kas ikka suudeti omale asi normaalsel tasemel selgeks teha.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
HellWalKeR
HV kasutaja

|
30.04.2012 00:19:46
|
|
|
Kas on mõtet hakata muud progret õppima, kui on teada, et hiljem peab nagunii ringi õppima, sest ettevõtetes seda ei kasuta?
Loogika poole pealt pole jah vahet aga niisama "huvi pärast" ei hakka keegi AutoCADi alternatiivi õppima, kui seda ei kasutata reaalselt.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.04.2012 00:46:57
|
|
|
Kui inimene ei suuda töövahendit normaalse kiirusega vahetada et uuega saada korralik tempo lühikese aja jooksul siis säärast inimest ei soovi ükski ettevõte palgale võtta
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
30.04.2012 01:24:57
|
|
|
Lisaks mõtte, et piramine on sellesmõttes hea, et kui peeter nüüd PS'ga ära harjub.. alguses pirades. Ning hiljem hakkab tööd tegema päriselt sellega- ning otsustab lõpuks siiski välja osta, siis ongi ju win tglt? Oleks ta piramise asemel alternatiiviga alustanud, ei pruugigi ta selle tasuliseni jõuda.
iceincube, sul on windowsiga pirasoft defaultina kaasas? mul küll ei ole. |
Mu point oli natuke teine. Jutt ei käinud by default peal olevatest asjadest.
eShelobik kirjutas: |
tsitaat: |
Oli aeg kui saadeti neid poppe docx faile (saadetakse tänaseni) ning open office ei avanud neid veel.
|
Kui tihend katki on tooli ja arvuti vahel, siis polegi midagi teha, kui närvi minna:P |
Et tegelikult oleks saanud vabavaraliste vahenditega selle docx asja lahti?
Ei saa aru kas tegelikult mis öelda sooviti.
Ma pean ennast lihtsalt arvutikasutajaks ja ei soovigi teada kõiki võimalusi ja tööriistu.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
30.04.2012 09:27:55
|
|
|
Ho Ho, milleks ma peaks tahtma "uut funktsionaalsust" õppima hakata, kui mul on olemas täiesti hästi töötav riistapuu pakub rohkem võimalusi kui mõni teine suvaline IDE? Kui ma tahan mingile platvormile kirjutada konkreetsete vahenditega koodi, siis ma kasutan selleks kõige rohkem tuge saavat IDE'd ja kompileerijat, eelistades juba teada-tuntud kraami. Minu jaoks on see Visual Studio. Olen ka Dev-Cpp'd, C++ Builderit (valik nr2 aga ma isegi ei tea kas teda enam toodetakse), ja ka QT oma kasutanud. Kui ma tahan MFC'd või ATL'i kirjutada, võtan ma VSi. Kui ma tahan QT'd kasutada, kasutan ka QT ide'd. Milles probleem? Ma ei arva, et ma peaks hakkama ass backwards õppima mingit suvalist IDE'd ning mõtlema, kas funktsionaalsus mida mul tarvis on, seal parajasti on või ei ole, ja kui on, siis kus? Mitte, et C++i jaoks hirmpalju funktsionaalsust tarvis oleks. Linuxile pole midagi teinud juba aastaid, QT toolkit on vist olemas niiet hakkama saaks. Macile on XCode ja Objective-C. Milleski muus Objective-C'd kirjutada on minu arust enesetapmine, ja MacOS'i jaoks väga palju IDE'sid polegi.
Pealegi, Visual Studiost on Express variant olemas tasuta/õppimiseks, ja kui sul juba asi selge on ja keegi kusagilt mainib mingit funktsionaalsust mis Expressil puudub, siis sellega enam ei rahulduta ja ongi piramine kuna suurem osa ei jaksa lihtsalt osta MSDNi subi.
Lisaks, kui me nüüd hakkame rääkima "PSi alternatiividest", ma tahaks midagi väga ebaviisakat öelda. PSile alternatiiv kui selline puudub. Kuna sa ei öelnud täpsemalt, mis kontekstis alternatiiv, siis ma eeldan, et me räägime kogu paketist. Seal lihtsalt puudub alternatiiv. Paint Shop Pro oli vist kunagi pea-aegu, Paint.NET on layeritega MS paint, GIMP on väga feature-poor PSiga võrreldes. Kuna mul pole parasjagu PSi käepärast (ega ka GIMPi), siis ma ei viitsi lihtsalt mõtlema hakata mis vahe neil oli, kuna PSi pole tarvis piisavalt tihti kasutada et kõike meeles pidada. Siiski, kui ma tahtsin teha suure hulga graafikat ühele tarkvaratükile, üritasin terve päeva kuidagi "alternatiivides" seda ära teha. Lõpuks lõin käega ja tegin kümne minutiga PSis ära.
Ja sinu väitega, et suutmatus ümber õppida näitab seda, et sind ei tuleks kusagil palgata... see on BS. Ümber õppida saab alati, kindel see, aga miks? Pigem olla juba esimest päevast efektiivne ja õppida midagi mis on juba laialt kasutatav. See on sama nagu väita, et veebiprogrammeerija peaks tundma assemblerit. Halba ei tee, aga kas on ka mõtet sellele aega kulutada?
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
30.04.2012 09:52:09
|
|
|
Kui inimene ei suuda töövahendit normaalse kiirusega vahetada et uuega saada korralik tempo lühikese aja jooksul siis säärast inimest ei soovi ükski ettevõte palgale võtta  |
sa ei tea , mida sa räägid enamasti on inimese oma asi, mismoodi ta töö ära teeb ja siis hakkab resistentsus: Ühes Suures Majas ei ole vist siiani suudetud siserakendusi selliseks kirjtuada, et need oleks win7l hallatavad ja kasutatavad. keskkond: oracle. samuti on asjad,m is töötavad access97 l AINULT tänu ODBC le.. ja kogu point on selles, et "vana asi ju töötab" ning tööandja pole töötajat piisavalt survestanud.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |