Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Jaht IT-töötajatele: suurfirmad otsivad sadu uusi inimesi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 25.05.2011 19:41:09 vasta tsitaadiga

mirko27 kirjutas:
Toon näite TÜ informaatikast. Riiklik tellimus oli 150 kohta (vastavalt turunõudlusele), lõpetas minu kursuselt vist alla 20.
Minu 35 inimesega kursuselt oli poolteise aastaga alles jäänud umbes 10 inimest, palju reaalselt diplomi saada võisid ei teagi kuna ise oli üks nende hulgast kel umbes sel hetkel enam kooliks aega ei jäänud. Muidugi mitte kõik pooleli jätjaist ei läinud IT peale tööle, nii mõnigi sai aru et eriala ei sobi siiski ning mõni läks hoopis teise ala peale. Samas vastukaaluks tean üsnagi mitmeid matemaatika-füüsika haridusega inimesi kes on üsnagi tegijad progejad.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 25.05.2011 19:43:15 vasta tsitaadiga

mirko27 kirjutas:
IT koolilõpetajaid just ei jätkugi. Toon näite TÜ informaatikast. Riiklik tellimus oli 150 kohta (vastavalt turunõudlusele), lõpetas minu kursuselt vist alla 20.

Ok, sellisel juhul küll. Aga oskad öelda, mis see põhjus enamuses oli? Kas juba leiti töö või jäeti pooleli kuna eriala ei paelunud.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 25.05.2011 19:48:09 vasta tsitaadiga

Ma ei usu, et enamus töö leidis. Peamine väljakukkumine ülikoolis tuleneb siiski laiskusest. Vahet pole on see siis IT, põllumajandus või miskit muud.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
anti666
HV kasutaja

sõnum 25.05.2011 19:50:14 vasta tsitaadiga

ArQ kirjutas:
Aga sellisel juhul ei saa ma aru, et miks need vabad kohad siis täitmata on, sest koolilõpetajaid peaks iseenesest jätkuma.

Iga IT alal koolilõpetaja pole veel kompetentne progeja. Omast kogemusest ütleks, et ainult ülikoolis õpituga pole tööjuures küll suurt teha... vähemalt ennast ei tunne küll piisavalt oskajana.

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 25.05.2011 19:50:33 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
ufo56 kirjutas:
Progrejaks ikka sündid, noh peab olema vastavat mõtlemist ikka antud ja palju viitsimist
Vaja on kamaluga viitsimist ja võimet oma peaga mõelda kui vajadus tekib. Muu on õpitav. Ei tahaks nagu väga uskuda et kogu me töötute armee koosneb puhtalt miskitest liinitöölise tasemega tegelastest kelle ajupotensiaal enamat ei võimalda.

Ei vaidle üldse vastu sinu jutule. Endalgi kõik teadmised ja asjad tulnud oma huvist, igavusest. Lihtsalt progremine pole see teema mis istuks.
Iga asja juures viitsimist vaja.

ranel
HV Guru

sõnum 25.05.2011 19:53:07 vasta tsitaadiga

mirko27 kirjutas:
Ma ei usu, et enamus töö leidis. Peamine väljakukkumine ülikoolis tuleneb siiski laiskusest. Vahet pole on see siis IT, põllumajandus või miskit muud.

Esimesel aastal jah, järgmistel aga üha enam töö pärast, kuna töö kõrvalt ei jää kooli jaoks aega.

ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 25.05.2011 20:03:23 vasta tsitaadiga

anti666 kirjutas:
ArQ kirjutas:
Aga sellisel juhul ei saa ma aru, et miks need vabad kohad siis täitmata on, sest koolilõpetajaid peaks iseenesest jätkuma.

Iga IT alal koolilõpetaja pole veel kompetentne progeja. Omast kogemusest ütleks, et ainult ülikoolis õpituga pole tööjuures küll suurt teha... vähemalt ennast ei tunne küll piisavalt oskajana.

No eks ma sellele üritasin natukene vihjata ka, et turg otsib kogemust. Nii väheste koolilõpetajate puhul on muidugi paratamatus, et tuleb ka päris rohelisi võtta.

mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 25.05.2011 20:12:24 vasta tsitaadiga

Tegelikult ei otsi IT osas turg kogemust. St. kogemus on loomulikult eelistatud, kuid ettevõtted püsivad reaalsuses. Pidevalt käib ikka ülikooli listist praktikakoha pakkumine läbi. Või näiteks ettevõtmised nagu webmedia suveülikool. Või kasvõi fakt, et ettevõtete sees on kõva ressurss pühendatud väljaõppeks.
tagasi üles
Flavius
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.05.2011 20:25:07 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
mirko27 kirjutas:
Toon näite TÜ informaatikast. Riiklik tellimus oli 150 kohta (vastavalt turunõudlusele), lõpetas minu kursuselt vist alla 20.
Minu 35 inimesega kursuselt oli poolteise aastaga alles jäänud umbes 10 inimest ...

Ning kui paljud nendest allesjäänutest on öelnud veel, et "progemine pole minu jaoks"? icon_razz.gif

Kui nüüd meenutan enda rühma, siis ~25'st jäi alles ~20 ja pärast lõpetamist ehk ~10 progemisvõimelised.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 26.05.2011 10:52:41 vasta tsitaadiga

Kui kellelgi on mingeid pakkumisi, andke teada!

ITK Tehnosuhtluse tudeng olen ja vaja ainult lõputöö lõppkaitsmine teha thumbs_up.gif

Valmis programmeerimisega alustama, soovitavalt mitte veebiarendus vaid (tööstuslike) seadmetega seonduv temaatika, viimatisena olen näinud GPS-GPRS seadme protokolli millest andmepakett koosneb ja saanud selles oleva info ülevaate ja tutvunud Java koodiga mis seda paketiinfot parsib.
Programmeerimine on lahe, aga kui pole praktikat olnud siis muidugi ei saa kohe hüpata tundmatus kohas vette.
Kommentaarid: 129 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 26.05.2011 10:58:38 vasta tsitaadiga

Maailmas on loendamatu hulk opensource projekte kus saab kaasa lüüa ning praktilise kogemuse saamiseks icon_smile.gif
tagasi üles
Max Powers

sõnum 26.05.2011 11:02:31 vasta tsitaadiga

Hakkame kõik progejateks, kuna nendest hetkel puudus? Hea plaan
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 26.05.2011 11:04:09 vasta tsitaadiga

Kõigile kindlasti tööturul ruumi poleks aga kuskil 2x enam progejaid mahutaks üsnagi kenasti Eestisse ära.

"Hetkel puudus" on pisut alahinnatud. Nii pikalt tagasi kui ma mäletan on neist kogu aeg puudust olnud ning vaadates kuidas asjad arenevad julgeks väita, et see puudus ainult kasvab.

tagasi üles
Max Powers

sõnum 26.05.2011 11:07:25 vasta tsitaadiga

Kes need kõik on, kellele ruumi ei ole?
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 26.05.2011 11:12:15 vasta tsitaadiga

kõigi all pidasin seal silmas kõiki hetkel töötuid inimesi.
tagasi üles
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 26.05.2011 11:42:05 vasta tsitaadiga

Tegelt on kohe ikka tööd vaja, rahaliselt on võlad kaelas ja teadmatus millal järgmine sissetulek tekib, väga jube on nii elada. Seni vahetevahel vedanud, et saad mingi otsa eest nädalas 20 euri. See on ELU praegu.

Esimene kuu tööl käimist saab olema piin kui pead tegema nägu lõunasöögile minnes, et see on normaalne ja rahaprobleemi pole thumbs_up.gif thumbs_up.gif thumbs_up.gif thumbs_up.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 129 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 26.05.2011 11:48:23 vasta tsitaadiga

ArQ kirjutas:
anti666 kirjutas:
ArQ kirjutas:

No eks ma sellele üritasin natukene vihjata ka, et turg otsib kogemust. Nii väheste koolilõpetajate puhul on muidugi paratamatus, et tuleb ka päris rohelisi võtta.

ja koolilõpetajad ei ole rohelised? Nii mõnigi on rohelisem kui arvata oskad. Koolist saab enamasti baasteadmised, kõik muu aga tulebki tööjuurest ja praktikatest. Igal pool otsitakse/eeldatakse, et on olemas REAALNE töökogemus. Algajaid ei taheta peaaegu üldse võtta. Mäletan enda minevikustki, kui kunagi töökohta otsisin. Nii mõneski kohas sai vesteldud, et mis seal TTÜ-s õpin jne (intervjueerija oli ka endine TTÜ õpilane), kuid lõpuks ikkagi teatati, et ma ei saa seda kohta, kuna leiti inimene, kellel on reaalne kogemus olemas (kusjuures see ei olnud isegi progemisega seotud).

Enda kursuselt ka kukkus väga palju esimese aasta jooksul välja (see on igal pool nii). Õigel ajal lõpetajaid oli vähe, ka mina lõpetasin päris palju aastaid peale õiget aega.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 26.05.2011 13:40:42 vasta tsitaadiga

Justnimelt thumbs_up.gif
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 26.05.2011 13:44:00 vasta tsitaadiga

mirko27 kirjutas:
Tegelikult ei otsi IT osas turg kogemust. St. kogemus on loomulikult eelistatud, kuid ettevõtted püsivad reaalsuses. Pidevalt käib ikka ülikooli listist praktikakoha pakkumine läbi. Või näiteks ettevõtmised nagu webmedia suveülikool. Või kasvõi fakt, et ettevõtete sees on kõva ressurss pühendatud väljaõppeks.
tagasi üles
anti666
HV kasutaja

sõnum 26.05.2011 14:18:24 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:

ja koolilõpetajad ei ole rohelised? Nii mõnigi on rohelisem kui arvata oskad. Koolist saab enamasti baasteadmised

Kusjuures baka on võimalik läbida ka nii et saadud teadmisi ei saa isegi baasteadmisteks nimetada...

mirko27 kirjutas:

Valdav enamus töökuulutusi, mis on mulle listi sattunud nõuavad kas töökogemust või mõne õppekavas puuduva asja valdamist (näiteks eelmine aasta oli mitu korda ruby on rails vms nõutud)

Ise võtsin 6EAP aine, mille mõte ongi just praktikal käik. Augustis lähen, jõuan suvega asja selgeks teha, siis on hea šanss, et saan ka tööle jääda...

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 26.05.2011 14:19:06 vasta tsitaadiga

anti666 kirjutas:
Kusjuures baka on võimalik läbida ka nii et saadud teadmisi ei saa isegi baasteadmisteks nimetada...
See kehtib igasuguse hariduse kohta icon_smile.gif
Mul üks lähisugulane õppis progemist ja tegi nii diplomi kui magistrikraadi ära ning reaalselt ei saa hello worldigagi ilma googeldamata hakkama

tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 26.05.2011 14:24:00 vasta tsitaadiga

anti666 ennem rääkisid kõik siin, et ilma kogemuseta ei saa. Kui ma ütlesin, et ilma töökogemuseta saab, siis hakatakse jaurama, et ilma oskusteta ei saa. Silmad peas, käed otsas, võta browser lahti ja õpi.

Jõuamegi selleni, et küsimus on inimeses endas, kes on lihtsalt liialt laisk.
tagasi üles
anti666
HV kasutaja

sõnum 26.05.2011 14:27:08 vasta tsitaadiga

mirko27, töökogemuseta saab siis kui oskuseid ise juurde omandada. Ainult ülikoolis õpituga läheb raskeks.

Ja ei jaura ma midagi, räägin nagu minu kogemuste järgi asi on icon_wink.gif

edit: ja oskuste tähtsust mainisin juba varem

viimati muutis anti666 26.05.2011 14:29:39, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 26.05.2011 14:28:12 vasta tsitaadiga

Loomulikult kui sul pole ka oskusi, siis ei ole sind tarvis. Samahästi võiks koristaja võtta ja talle hakata oskusi andma.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 26.05.2011 14:31:41 vasta tsitaadiga

anti666 kirjutas:
mirko27, töökogemuseta saab siis kui oskuseid ise juurde omandada
Milliseid oskuseid konkreetselt silmas pead? A'la konkreetne programmeerimiskeel/teek või miskit muud?

Eespool mainiti, et ühel konkreetsel pakkumisel vajati ruby oskusi. Imho on see täielik bullshit, iga vähegi normaalne progeja oskab koodi kirjutada igas keeles. Kui tööandja küsib konkreetselt sel viisil kogemusi siis ma pole eriti kindel, kas üldse sooviks säärase heaks töötada.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Jaht IT-töötajatele: suurfirmad otsivad sadu uusi inimesi mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.