Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ArQ
Kreisi kasutaja

|
26.05.2011 14:33:55
|
|
|
No kool on ainult selleks, et sind suunata, õppima peab ikka ise. Minimaalsete sooritustega kooli läbimine ei anna peale paberi mitte midagi. Sellepärast peabki asi ennast huvitama. Pigem võiks siis nii öelda, et ainult paberiga ei saa, küll aga oskuste või töökogemusega.
_________________ No worries! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
anti666
HV kasutaja
|
26.05.2011 14:36:03
|
|
|
mirko27, kui sa veel pihta ei saanud, siis üritasin kive eesti haridussüsteemi kapsaaeda visata. Ja natuke ka tööandjate kapsaaeda, kes üritavad baka tudengite hulgast leida inimesi, keda seal loogiliselt mõeldes on parimal juhul paar tükki kursuse kohta, aga enamjaolt on neid pigem 0.
ArQ kirjutas: |
No kool on ainult selleks, et sind suunata, õppima peab ikka ise. |
Ja ma koguaeg arvasin, et kooli eesmärk on õpetada.
Mul on olnud üks õppejõud, kes vastas peaaegu igale küsimusele stiilis googelda ja loe tutoriale... Seda ma võiksin ka ilma koolita teha.
_________________ Siin on siis signatuur, mis lisatakse soovikorral minu sõnumitele 
viimati muutis anti666 26.05.2011 14:40:23, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
26.05.2011 14:38:27
|
|
|
Mina viskaks kivi pigem nende laiskade õppurite suunas. Kooli kohustus ei ole sundida haridust peale, kool lihtsalt loob võimalused õpihimulistele arenemiseks. Ehk kui sulle antakse tasuta võimalus ennast harida, aga oled liiga loll või laisk, et midagi ka kõrva taha panna ja ennast arendada, siis pole pärast mõtet kuskil delfi kommentaariumis viriseda, et riik on süüdi, et sul tööd pole või et sa ots otsaga kokku koristajana töötades tuled.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
26.05.2011 14:51:52
|
|
|
anti666 kirjutas: |
mirko27, kui sa veel pihta ei saanud, siis üritasin kive eesti haridussüsteemi kapsaaeda visata. Ja natuke ka tööandjate kapsaaeda, kes üritavad baka tudengite hulgast leida inimesi, keda seal loogiliselt mõeldes on parimal juhul paar tükki kursuse kohta, aga enamjaolt on neid pigem 0.
No kool on ainult selleks, et sind suunata, õppima peab ikka ise. |
Ja ma koguaeg arvasin, et kooli eesmärk on õpetada.
Mul on olnud üks õppejõud, kes vastas peaaegu igale küsimusele stiilis googelda ja loe tutoriale... Seda ma võiksin ka ilma koolita teha. |
Mida ma silmas pidasin on piltlikult see, et kool näitab sulle mis on haamer, mis on nael ja mida nendega teha võiks. Kasutama pead sa neid aga ise õppima.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
KrikU
HV veteran

|
26.05.2011 19:39:11
|
|
|
Mis veel tahtsin kommenteerida, et praegu on töökohti mis peaks majandust laiendama-suurendama - looma lisandväärtust edaspidi. Ise arvan, et lihtsalt puuduvad investeeringud selliste inimeste saamiseks. Ülikoolid ju hetkel ei ole pädevad. Ja nii ongi, et uued inimesed majanduses-raharingluses ei saa sinna sisendeda kuna nende kvalifikatsiooniga töötajad on juba ettevõtetes olemas ja need ise naudivad oma sooja kohta ning raharingluses oma positsiooni - lihtsamad IT töötajad, kes veel pole hakanud karjääriredelil edasi liikuma. Loodetavasti progress ikka toimub edaspidi ja selline seisak saab läbi
|
|
Kommentaarid: 129 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Innu-
HV kasutaja
|
26.05.2011 20:45:04
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
mirko27, töökogemuseta saab siis kui oskuseid ise juurde omandada |
Milliseid oskuseid konkreetselt silmas pead? A'la konkreetne programmeerimiskeel/teek või miskit muud?
Eespool mainiti, et ühel konkreetsel pakkumisel vajati ruby oskusi. Imho on see täielik bullshit, iga vähegi normaalne progeja oskab koodi kirjutada igas keeles. Kui tööandja küsib konkreetselt sel viisil kogemusi siis ma pole eriti kindel, kas üldse sooviks säärase heaks töötada. |
Tööandja vast andis teada, et sinna tööle tulles tuleb rubyt koodida. Enne intervjuud võiks teada natukenegi keelest, mida kasutama hakkad. Kui kuulutuses nõutakse erlangi oskust, siis ma enne ei kandideerikski sinna kui pole vähemalt mingit basic programmi valmis kirjutanud, et näha kas mulle see keel ülse peale läheb.
Kogemust on küllaltki lihtne saada. Open source projekte on kõik kohad täis. Github lahti ja mõne meeldiva ikka leiad. Võib ka oma ideid teostada. Peaasi, et järjekindlust on. Ise sain töö juba gümnaasiumi viimasel poolaastal. Terve ülikooli aja olen tööd teinud ja puudust küll ei näe. Lihtsalt tehke ja küll te kellelegi silma jääte. Kõige mõttetum on vingumine, töömaailmas ei huvita see kedagi.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.05.2011 21:58:03
|
|
|
-Innu- kirjutas: |
Lihtsalt tehke ja küll te kellelegi silma jääte |
Ega vastu ei vaidle, pole end kusagile CV portaali või muusse sarnasesse kohta riputanud aga pakkumisi ikka vahel tuleb. Paar tükki on ka konkreetselt mu HV progemis alafoorumis läbustamisele viidanud
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
29.05.2011 16:12:03
|
|
|
mirko27 kirjutas: |
Mina viskaks kivi pigem nende laiskade õppurite suunas. Kooli kohustus ei ole sundida haridust peale, kool lihtsalt loob võimalused õpihimulistele arenemiseks. Ehk kui sulle antakse tasuta võimalus ennast harida, aga oled liiga loll või laisk, et midagi ka kõrva taha panna ja ennast arendada, siis pole pärast mõtet kuskil delfi kommentaariumis viriseda, et riik on süüdi, et sul tööd pole või et sa ots otsaga kokku koristajana töötades tuled. |
Tavatöölisi on alati kümnetes kordades rohkem kui spetsialiste ja see on ka täiesti loogiline. Piisab ühest arhidektist, et maja projekt valmis teha aga labidamehi on terve per*etäis vaja, et seda maja reaalselt ehitada. Nii on see alati olnud, on ja jääbki olema. Nüüd su jutust tahab välja tulla seisukoht, et labidameestele ongi paras paljas ja nälgas olla ning korra päevas läbi raudneitsi käia et mis nad raisad siis on sellised laisad ja lollid ning kõik arhidektiks ei õppind. Jah aga kes siis maja valmis ehitaks? Ehk siis ikkagi on fakt see, et täpselt nagu kellas on vaja mitmeid eri suurusega hammasrattaid, on üldise elu toimimiseks vaja ka paljusid erinevaid inimesi kes kõik mingi niši täidaks. Ajuvaba on käia välja veksleid stiilis "hakake kõik panga presidentideks siis on kõigil hea".
Nüüd tekibki küsimus, et kui inimene teeb tööd - küll lihtsat saga samas möödapääsmatult vajalikku tööd siis kas see tähendab, et tema elu peabki räigelt raske olema nagu orjal, et teda peab pidevalt mõnitama ja temaüle irvitama jne. Su juttu lugedes siis jahh, sina paistad seda pooldavat. Kahjuks unustad sa ühe väikese nüansi - suures plaanis on just see loll ja laisk koristaja või selveri kassapidaja või mõni muu madapalgaline kes sulle tööd annab, sest temasuguseid on kõigerohkem. Kui see kassapidaja või koristaja ei lööks õhtu koju jõudes lahti feissbuuki või tarbiks mõnda muud toodet mille valmistamise ahelas sa kuskil mingil positsioonil eksisteerid siis poleks ka ju sind tarvis - ilusate silmade eest vaevalt keegi igakuu rahapataka taevast alla viskab.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.05.2011 16:33:55
|
|
|
Probleem on, et nood "musta töö tegijad" ei ole kuidagi rahul oma suht-koht viletsa töötasuga ja selle asemel, et end harida ja kõrgemale ronida (korralikke spetsialiste on alati vaja) virisevad niisama ja arvavad, et see on piisav põhjus palgatõusuks.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
29.05.2011 17:07:56
|
|
|
Probleem on, et nood "musta töö tegijad" ei ole kuidagi rahul oma suht-koht viletsa töötasuga ja selle asemel, et end harida ja kõrgemale ronida (korralikke spetsialiste on alati vaja) virisevad niisama ja arvavad, et see on piisav põhjus palgatõusuks. |
No kuule Hoho, kui ühel hetkel saab näiteks ehitaja sinust 3 korda rohkem palka, kas sa hakkad siis ehitajaks või?
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
29.05.2011 17:18:07
|
|
|
Probleem on, et nood "musta töö tegijad" ei ole kuidagi rahul oma suht-koht viletsa töötasuga ja selle asemel, et end harida ja kõrgemale ronida (korralikke spetsialiste on alati vaja) virisevad niisama ja arvavad, et see on piisav põhjus palgatõusuks. |
No kuule Hoho, kui ühel hetkel saab näiteks ehitaja sinust 3 korda rohkem palka, kas sa hakkad siis ehitajaks või? |
Ho Ho taoline suudaks ka kellu tõstmise ära õppida, aga kas suvaline ehitaja suudaks ja viitsiks progremise ära õppida ning ennast järjepidevalt täiustada? Sügavalt kahtlen.
Nii et sellist olukorda ei juhtu, et lihttööline saab spetsialistist rohkem.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
29.05.2011 17:19:18
|
|
|
Antud ühiskonnasüsteemis on lihtsalt nii, et spetsialiste on alati tarvis ning nad teenivadki rohkem. Kusjuures see, et ise ettevõtja või spetsialist ei olda on inimeses endas kinni. Auron kui kõik need joodikute, laiskade või lollide armeed spetsialistideks saaks siis maailmakorraldus lihtsalt muutuks. Juba hetkel nt Zappoos riidepood on täisautomaatika peal. Ei ole tarvis müüjat, laomeest ega keskit kolmandat.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
teretalv
HV veteran
|
29.05.2011 17:54:08
|
|
|
need it töötajate põua puuduse uudised on propaganda, tundub et ka edukad, hakkasin huvi tundma programeerimise algkursuse java baasil vastu, laadisin eclipse ka juba alla, jääb loota et asi vaikselt hakkab arenema
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
2 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.05.2011 17:59:03
|
|
|
Edu sulle. Aasta-paar kõvasti rabeled võid isegi tööle saada
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
29.05.2011 19:08:36
|
|
|
ranel kirjutas: |
No kuule Hoho, kui ühel hetkel saab näiteks ehitaja sinust 3 korda rohkem palka, kas sa hakkad siis ehitajaks või? |
Ho Ho taoline suudaks ka kellu tõstmise ära õppida, aga kas suvaline ehitaja suudaks ja viitsiks progremise ära õppida ning ennast järjepidevalt täiustada? Sügavalt kahtlen.
Nii et sellist olukorda ei juhtu, et lihttööline saab spetsialistist rohkem. |
Et kui oskad kellut tõsta, siis oled ehitaja? Sama võrdlus ju, et kui ma oskan 'hello world' teha, siis olen progeja. Kui vahepeal siin miski ehitusbuum oli, siis olen oma kõrvaga kuulnud ITmehi virisemas, et mingi 'suvaline ehitaja' saab ka rohkem raha. Soovitasin neil kõigil siis suvaliselt ehitama minna. Miskipärast ei näinud entusiasmi. Lisaks ei ole ma nõus nagu inimese vaimne tase või võimekus oleks piiratud vastavalt tema tegevusalale/tööle.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
29.05.2011 19:21:12
|
|
|
Seda probleemi ei teki never nagunii, et kellumehed kõik järsku spetsialistideks õpivad. Enamus inimesi ongi laisad ja lähevad töö peale mis on lihtne ja ei vaja väljaõpet. Lihtne töö juba kord on vähem tasutud- see muutuks vist vaid siis kui labidamehi enam poleks ja kõik tahavad spetsialistid olla. Ma muidugi ei poolda madalaid palku otseselt või ma ei teagi. Pealegi paljud ei suuda lihtsalt muutuva eluga nii hästi kohaneda. Ega arenema ja õppima peab kogu elu- muiud kukudki kellumeheks.
No kool on ainult selleks, et sind suunata, õppima peab ikka ise. /--/ |
Olles ise käinud koolis ja jälgides teisi edasiõppinud koolikaasslasi kõrvalt tundub minujaoks kogu süsteem kergeltõeldes mäda. Kuna inimesi ei õpetata mõtlema vaid pigem on tuupimispõhine siis ongi jama kui päris ellu jõutakse. Tuleb välja ,et päris elus on vaja siiski ka pead kasutada. Lisaks need lollid otsused midagi õppima minna a'la selle järgi kus saab palju raha või,et pinginaaber läks ka ju seda õppima jne. Keegi kuskil ütles, et tegelikult ongi vale, et ühiskond nõuab, et kohe kuskile edasi õppima minnaks. Pigem las inimene teeb erinevaid tõid ja ajapikku leiab ta selle mida võiks õppima minna- kahju vähem kui õpiks asja mille peal töötama ei hakka.
Huvitaval kombel enamus tartu ülikooli listi sattuvatest töökuulutustest eeldavad kas paari aastast töökogemust või näiteks mõne tehnoloogia tundmist, mida ülikoolis ei õpetata... |
Noh, mõnesmõttes tundub jube loogiline, et kooli jõuab aine alles hiljem - siis kui asi tööturul iganenud on Kool saabki vaid baasi anda ju minusilmis- kohanema ja tänapäevastuma pead ikka ise. Asjad liiguvad lihtsalt niivõrd kiirelt.
/--/
Eespool mainiti, et ühel konkreetsel pakkumisel vajati ruby oskusi. Imho on see täielik bullshit, iga vähegi normaalne progeja oskab koodi kirjutada igas keeles. Kui tööandja küsib konkreetselt sel viisil kogemusi siis ma pole eriti kindel, kas üldse sooviks säärase heaks töötada. |
Kusjuures ma isiklikult ei saaks nõustuda, et asi nii lihnte kohe on. Minu silmis iga keelega kaasnevad omad best practices ja lahendusviisid mingitele probleemidele. Omades mitmeaastaseid kogemusi PHP's, tean mis freimwõrki, funktiooni või lahenduskäiku kasutada mingi probleemi lahenduseks näiteks. Vaevalt ,et suudan sama ruby's või püütonis teha mõne päevaga.
Viimase kogemusena võin mõelda oma androidi/JAVA progemise peale- vähemalt kuu võttis aega, et saada suurem pilt ette kogu asjast. Ja vähemalt aasta peaks tegelema tihedalt eri asjadega, et julgeks ennast nimetada oskajaks.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
29.05.2011 19:24:35
|
|
|
tsitaat: |
Lisaks need lollid otsused midagi õppima minna a'la selle järgi kus saab palju raha või,et pinginaaber läks ka ju seda õppima jne. Keegi kuskil ütles, et tegelikult ongi vale, et ühiskond nõuab, et kohe kuskile edasi õppima minnaks. Pigem las inimene teeb erinevaid tõid ja ajapikku leiab ta selle mida võiks õppima minna- kahju vähem kui õpiks asja mille peal töötama ei hakka. |
100% nõus
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.05.2011 19:51:30
|
|
|
Varasemast jäi vastamata
Nii kaua kuni oma amet ära toidab ei kipu seda vahetama. Õppisin ja töötan alal mis mulle meeldib. Fakt et see (hetkel) üle keskmise sisse toob on lihtsalt boonuseks.
Kui vahepeal siin miski ehitusbuum oli, siis olen oma kõrvaga kuulnud ITmehi virisemas, et mingi 'suvaline ehitaja' saab ka rohkem raha |
Kui paljud noist olid paberitega õppinud tegelased ja kui paljud olid hooajatöölised kes mõne kuu rabasid 12h päevas 6-7 päeva nädalas ümbrikupalgal?
iceincube kirjutas: |
Minu silmis iga keelega kaasnevad omad best practices ja lahendusviisid mingitele probleemidele. Omades mitmeaastaseid kogemusi PHP's, tean mis freimwõrki, funktiooni või lahenduskäiku kasutada mingi probleemi lahenduseks näiteks. Vaevalt ,et suudan sama ruby's või püütonis teha mõne päevaga |
See sõltub suuresti kas lähed projektitööle kus sind on vaja ainult loetud ajaks või plaanid mõnes ettevõttes mitme aastast karjääri teha. Loomulikult kui tööandjal on töölist vaja ainult loetud kuudeks tähtajalisele lepingule ei taha ta hakata aega kulutama sellele, kui tööline olukorraga tutvub. Kui aga on eesmärk, et inimene aastaid samas firmas töötab siis oleks jupp maad kasulikum leida kedagi, kes suudab uusi asju omandada mitte ei lase vanal rasval kogu aeg.
"Best practices" on valdavas enamuses kõik lihtsal loogikal baseeruvad ja vähemalt senini käest läbi käinud kõikvõimalikes keeltes-teekides-platformidel laias laastus samad. Mõningad suhteliselt ebaolulised detailid tõesti on erinevad kuid nendest ei ole senini suurt miskit sõltunud.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
29.05.2011 21:20:21
|
|
|
Sa, Ho Ho, ajad lihtsalt progejajuttu. Võrdluseks võiks panna romaanikirjaniku luuletusi vorpima. Kas keegi neid sundluuletusi lugeda ka tahab/jaksab? Ja kõik progema kampaania annab täpselt sama tulemuse, kui kõik ehitama. Kellel ikka ehitamise annet-soovi pole, keerab sellist sitta kokku, et siga ka ei näksi. Nagu progejadki.
Teema vajub aga vaikselt metsa. Kuna algne sisu oli progejate puudus, siis võiks läheneda teiselt poolt. Missugused ainulaadsed projektid hakkavad valmima, mille loomiseks või asendamisek ei saa kasutada juba olemasolevaid lahendusi? Kas lihtsam poleks mõnedel sama ala firmadel liituda? Hetkel on ikka veel tunne, et terve hulk kasutajaid ehitavad endale põlveotsas kodus autot...
_________________ -- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
anti666
HV kasutaja
|
29.05.2011 21:25:44
|
|
|
Ärge nüüd seda ruby juttu kontekstist välja rebige.
_________________ Siin on siis signatuur, mis lisatakse soovikorral minu sõnumitele  |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.05.2011 21:54:30
|
|
|
dzombe kirjutas: |
Sa, Ho Ho, ajad lihtsalt progejajuttu. Võrdluseks võiks panna romaanikirjaniku luuletusi vorpima |
Oled valesti aru saanud. Kogu mu jutu point on olnud, et tööpuuduse/madala palga üle virisejad on valdavalt inimesed kel puudub kvalifikatsioon mis neil aitaks saada mõne töökoha peale kuhu on töölistest puudust. Loomulikult igaüks ei sobi iga ameti peale kuid väga sügavalt kahtlen, et a'la kõik kassapidajad on oma elu unistuste ametis. Puudu jääb neil valdavalt pealehakkamisest ja viitsimisest et õppida ametit mis neile tõesti meeldiks.
Vahel ka lihtsalt ei teatagi mida üldse soovitakse tulevikus teha. Oma keskkooli kaaslaste põhjal võin öelda, et noist teadis kooli lõpetamise hetkel heal juhul iga viies mis ametit nad plaanivad tegema hakata, ülikoolis oli see number kuskil üks kolmest. Säärased teglased ongi siis nood, kes lahmivad ringi suvalistes ametites, kusagile õigesti ei sobi aga midagi konkreetst õppida ka ei viitsi/taha ning siis virisevad et kõik on nii kole ja hirmus.
Missugused ainulaadsed projektid hakkavad valmima, mille loomiseks või asendamisek ei saa kasutada juba olemasolevaid lahendusi? |
Rõhuv enamus asju mida valmis progetakse on eri tellimusel tehtud info haldus süsteemid. On küll kõiksugu frameworke mis mingil määral asja lihtsustavad aga alati on piisavas koguses erivajadusi, et suvaline off-the-shelf valmisrakendus ei sobi. Teine (veel?) mõnevõrra väiksem asi millega tegeldakse on vanade süsteemide uuendamine, tihtipeale küll tähendab see asja nullist ümber tegemist kuna olukord ja vajadused on vahepeal tugevasti muutunud. Kolmas ja kõvasti väiksem on tõesti maailmas/riigis ainulaadsete asjade kokku keeramine. Julgen uhkusega väita, et mul on olnud õnne/au oma suhteliselt lühikese karjääri jooksul olla kahe säärase süsteemi arenduses
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
29.05.2011 22:13:44
|
|
|
See suur tööpuudus mõnes sektoris on mull. Teiseks, ilma kõrghariduseta on kassapidaja palju mõnusam olla, kui bakana. Ja luulataja sul progema ei hakka, olgu ta või haikude alal doktor.
Teiseks need spetslahendused. Eesti teeb omale lahendusi (riiklikud lahendused), Soome teeb, ... kõik teevad. Kõik on ainulaadsed ja unikaalsed lahendused. On?
_________________ -- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.05.2011 22:21:37
|
|
|
Kõik on ainulaadsed ja unikaalsed lahendused. On? |
Olen näinud kus suurkorporatsioonide eri riikide harud tellivad oma riigi esindustele projekte milled eesmärk on sama kuid millele on kardinaalselt erinevad nõudmised seega tuleb mõlemad täiesti erineval viisil lahendada. Rääkimata siis veel erinevaist ettevõtetest.
Kui oleks võimalik mõistlikult teha "legosid" millest soovijale vastav rakendus kokku panna oleks keegi selle juba ammu ära teinud ning nüüd võidaks järjest kõik projektipakkumised sellega kui suudab konkurentidest kordades odavamalt ja kiiremini soovitud tulemust pakkuda. Tõsi küll, on olemas terve hunnik teeke ja toolkite mis teevad arenduse lihtsamaks kuid oleme endiselt äärmiselt kaugel sellest, et saaks suvalise uue tahtmise rahuldada millegagi mis juba olemas on. Ning ära arva, et nonde "legode" välja töötamisega siiski vaeva ei nähta, noodsamad teegid-toolkitid ongi puhtalt selle tulemuseks. Konkreetselt võin näiteks öelda, et ühe ja sama asja valmis tegemine raw MFC vs QT puhul läheb viimasega jämedalt 5x vähem aega.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
29.05.2011 22:30:23
|
|
|
/--/
Kui oleks võimalik mõistlikult teha "legosid" millest soovijale vastav rakendus kokku panna oleks keegi selle juba ammu ära teinud ning nüüd võidaks järjest kõik projektipakkumised sellega kui suudab konkurentidest kordades odavamalt ja kiiremini soovitud tulemust pakkuda. /--/ |
Word
Ja isegi CMS lahenduste puhul on raske kliendile olemassolevat lahendust vahest maha "müüa". kuna soovitakse oma erisoovidega lahendust.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
anti666
HV kasutaja
|
29.05.2011 22:39:10
|
|
|
Selle kohta et "õppida ametit mis tõesti meeldiks"... Paratamatult tuleb leida tasakaal selle vahel, mis meeldib ja mis reaalselt ka leiva lauale tooks.
ot: |
Oled valesti aru saanud. Kogu mu jutu point on olnud, et tööpuuduse/madala palga üle virisejad on valdavalt inimesed kel puudub kvalifikatsioon mis neil aitaks saada mõne töökoha peale kuhu on töölistest puudust. |
Kusjuures siin on päris mitu aga...
Oma suguvõsast tean inimesi, kellel on tööaega ~2x vähendatud viimase paari aasta jooksul ja samas ka palka langetatud või siis töö vastutusala on kasvanud peaaegu kahekordseks, samas pole palgatase järgi jõudnud. Võid ju öelda et pole kvalifikatsiooni praegu puudust olevatel aladel. Aga tead, seda kvalifikatsiooni on vanuses 40+ üsna keeruline omandada. Ning oma töö jaoks on neil mõlemal ~10+ aastane kogemus. Ning ei, tegu ei ole lihtsate koristajate või poemüüatega.
Aga ennem sellisest "vingumisest" aru ei saa, kui pole asja ise lähedalt näinud...
PS: Külajoodikud ja teised sarnased on loomulikult omaette teema. |
_________________ Siin on siis signatuur, mis lisatakse soovikorral minu sõnumitele 
viimati muutis anti666 29.05.2011 22:44:02, muudetud 2 korda |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|