|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
d3t
HV Guru

|
26.04.2011 13:34:45
|
|
|
Dogbert, täpselt seda ma silmas pidasingi, et OEM litsentsi puhul sa RETAIL meediat kasutada ei tohi ja vastupidi.
friik1, Microsofti litsensikoolitusel räägitu suht puust ja punaseks ette järgnev näide. Sa ostad poest HP Pavilioni. Sellega tuleb kaasa Windows 7 Home Premium koos igasuguse HP lisatarkvaraga. Kodusse jõudes võtab kodanik puhta Windows 7 Home Premium plaadi ja paneb selle peale ja aktiveerib litsensiga mis tal aruvti all on. Selline käitumine ei ole aga lubatud, kuna paigaldada tohib vaid HP Pavilioniga kaasa tulnud meedialt või recovery partitionilt.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.04.2011 13:55:09
|
|
|
| d3t kirjutas: |
friik1, Microsofti litsensikoolitusel räägitu suht puust ja punaseks ette järgnev näide. Sa ostad poest HP Pavilioni. Sellega tuleb kaasa Windows 7 Home Premium koos igasuguse HP lisatarkvaraga. Kodusse jõudes võtab kodanik puhta Windows 7 Home Premium plaadi ja paneb selle peale ja aktiveerib litsensiga mis tal aruvti all on. Selline käitumine ei ole aga lubatud, kuna paigaldada tohib vaid HP Pavilioniga kaasa tulnud meedialt või recovery partitionilt. |
Mis kurat sellise kammaijaa mõte on? See on loogikavastane. Oled sa kindel, et sa millestki valesti aru ei saanud? Raudpolt? Keegi seal koolitusel selle põhjuse kohta küsida taipas? (see poleks esimene kord, kui koolitajad mullikesi puhuvad)
Kui litsentsi tüüp klapib, siis ei tohiks ju miskit erinevust olla peale selle, et pääsed masina tootja poolt meediale lisatud sõnnikust, mis kaasasolevalt meedialt sunniviisiliselt paigaldatakse (jah, seda saab hiljem eemaldada enamasti, aga mis sellise rektaalstomatoloogia mõte jällegi olema peaks?). Op-süsteemi tootjat ei tohiks see kuidagiviisi üldse puudutada.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
26.04.2011 14:01:48
|
|
|
d3t, koolitaja pole vist ise EULAt lugenud. Viska ise pilk peale - seal pole meediast suurt midagi juttu.
Koolitaja jutt mind eriti ei huvita, mina olen ainult litsentsilepinguga nõustunud.
|
|
| Kommentaarid: 190 loe/lisa |
   |
168 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
26.04.2011 14:33:46
|
|
|
| d3t, see on mingi freakin iba, mida sa ajad. Microsofti klienditeenindus on mulle täpselt vastupidist juttu rääkinud. Uurisin seda neilt XP puhul ja uurisin viimati siis, kui 7 Businessi aktiveerisin - OEM installika päritolu on täiesti savi. Tiri netist (nad ise seda varianti muidugi ei soovita), installi puhta OEM meedia pealt või kasuta mõne muu arvuti plaati. Ainus, mis loeb, on see, et installitud Windowsi versioon (Starter, Home, Home Premium jne) peab olema sama nagu litsentsikleepekal. Vista Business pealt XP Pro peale downgrade'imisel oli isegi lubatud kasutada suvalise arvuti XP Pro OEM võtit. Ja kõik see info pärineb Microsofti Eesti klienditeeninduselt.
|
|
| Kommentaarid: 742 loe/lisa |
   |
560 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
26.04.2011 14:46:47
|
|
|
I stand corrected.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.04.2011 15:04:06
|
|
|
d3t: Väikse ääremärkusena - "täpselt sama meedia" nõuet on Microsoft aja jooksul 100x üht- ja teistpidi muutnud - kord on seda vaja ja siis jälle mitte jne.
Samasugune pidevalt muutuv keiss, nagu kasvõi see, et millega tohib OEM-i kaasa müüa ja millega mitte, küll on kord jutt tervest arvutist, küll on jutt mingist üksikust komponendist ja vist praegugi enam ei seota OEM-i mitte arvutiga, vaid hoopis emaplaadiga. Vähemalt see nagu jäi mingi aeg tagasi silma.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
26.04.2011 15:12:56
|
|
|
tahanteada, OEM litsens hakkab kehtima siis kui sa seda edasi müüd. Teisisõnu, registeerides system builderina, on sul õigus osta enda kokku pandud arvutile OEM litsens peale. Kuid OEM litsens kui selline hakkab kehtima siis kui sa oled selle masina maha müünud.
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
26.04.2011 15:19:49
|
|
|
| d3t kirjutas: |
| .. Teisisõnu, registeerides system builderina, on sul õigus osta enda kokku pandud arvutile OEM litsens peale. Kuid OEM litsens kui selline hakkab kehtima siis kui sa oled selle masina maha müünud. |
Ei saanud pihta, kui ostan detailid ja panen ise neist kokku arvuti, siis on mul õigus ka eraldi OEM Windows 7 osta, nii või.
Paigaldada ka võin, aga kas kasutada ka võin, või pean nüüd selle kasti maha müüma koos selle OEM Windowsiga.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
26.04.2011 15:23:25
|
|
|
Marie, kõigepealt pead ennast arvele võtma system builderina, et üldse OEM litsentsi osta. Paigaldada, võid, kasutada ei tohi. OEM litsens on mõeldud ainult edasimüügiks, seega pead kogu kasti koos litsensiga kellelegi teisele maha müüma. Nt. OÜ Marie Arvutid komplekteeris arvuti ja paigaldas tarkvara ning müüs arvuti Marie eraisikule. Marie eraisik on täieõiguslik tarkvara ja masina omanik ja kõik on bueno
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.04.2011 16:06:26
|
|
|
d3t: ma ei rääkinud üleüldse sellest, ma rääkisin hoopis sellest pidevalt muutuv olukord on see kui:
1. Lähen poodi ja ostan endale valmis arvuti ning saan sellega OEM-koodi kaasa.
2. Variant B: Et ostan ilma op.süsteemita arvuti. Siis lähen poodi, ostan OEM-i, koos näiteks arvuti toiteplokiga.
2.b. Ja on isegi selline aeg olnud, kus OEM-i saamiseks piisas ka ainult toitejuhtme ostmisest.
Tegemist siis reaalsete eksisteerinud näidetega Windowsi müügi ajaloost.
-------------------------------
Sellise lihtsa asjaga tuleks juba leppida, et MS-il pole oma ajaloos olnud kunagi 100% ühesugust, pidevalt kethivat litsentsipoliitikat. Küll on see erinev küll ühtpidi, küll teistpidi ja võib olla erinev ka regiooniti ning samamoodi on olemas kõikvõimalikke eritingimusi kasvõi "Microsofti Sõprade Fännklubidele" ja kes siis peavad nägusid tegema, et nemad ei tea mitte midagi mitte millestki.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
26.04.2011 16:07:56
|
|
|
d3t, nüüd sa paned küll ühte patta OEM litsentsi, müüja ja lõpptarbija. Pole ju üldse küsimus, kas edasimüüja tohib seda ise kasutada või mitte ... mina lõppkasutajana olen ju edasimüüjalt selle OEM-i juraka ostnud.
Küsimus on, kas ma ostsin selle koos arvutiga, arvutijao juppidega, ainult koos paari jupiga või müüdi see mulle niisama. Ehk siis millised olid müüja volitused seda mulle müüa ...
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.04.2011 16:22:01
|
|
|
Ka eraisik võib olla system builder ja ehitada arvuti iseendale, ei pea seda maha müüma ega ka kusagil system builderiks registreeruma. Mida mikisoft sellest arvab, on poogen, sest sedasi ütleb Eesti seadusandja ja seadus on igasugustest litsentsitingimustest ülem. Vähemalt kui mõned aastad tagasi sarnane küsimus tekkis arvutifirmadelt OEM Windowsi ostmisel koos arvutijuppidega, siis oli seisukoht selline ja minuteada ei olnud Microsoftil sellele mingeid vastuväiteid.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.04.2011 16:34:56
Re: Kakskeelne Win 7 Home Premium |
|
|
| Incc kirjutas: |
| Saan Belgiast sülearvuti, millel tuleb esimesel korral valida kas inglise või prantsusekeelne windows ehk siis kuskil on mõlemad variandid kettal olemas. Tahaks teha täieliku puhastuse ja ketta tühjaks lükata ning siis ainult inglisekeelse Win 7 peale lasta. Minu loll küsimus oleks, mida ma selleks tegema pean: kas lihtsalt inglisekeelse OEM dvd omale sebima ja selle mälupulgale panema või on vaja uuesti seda kakskeelset installi dvd-d vaja, et OEM reg. key töötaks? Mis ma selleks tegema pean, et ainult inglisekeelset win 7-t saada? |
Hangi omale ükskõik milline inglisekeelne Windows 7 installimeedia (vastavalt soovile, kas 32-bit või 64-bit). Kopeeri see USB-mälupulgale ja kustuta "sources" folderist ei.cfg fail (kui see seal asub).
Windows 7 toote installeerimisvõti ei sea piiranguid keelele ega arhitektuurile (x86/x64).
_________________ MÜÜA: PlayStation 3 Slim 160GB (UUS) |
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
26.04.2011 16:51:17
|
|
|
| SKG kirjutas: |
..
Hangi omale ükskõik milline inglisekeelne Windows 7 installimeedia (vastavalt soovile, kas 32-bit või 64-bit). Kopeeri see USB-mälupulgale ja kustuta "sources" folderist ei.cfg fail (kui see seal asub).
Windows 7 toote installeerimisvõti ei sea piiranguid keelele ega arhitektuurile (x86/x64). |
Antud teemas aga arvatavasti kasutati valet versiooni, või kuidas sai sellina asi võimalikuks, HP brändi masina puhul, millel tootja poolt Windows 7 kleebis olemas, võib olla ei oldud piisavalt kannatlik, või tehti ainult üks aktiveerimise katse, või sisestati siiski vale võti - ei osatud õieti aktiveerida.
| pois11 kirjutas: |
| ....... Windowsi installimise lõppedes läpaka põhja alt keyd sisestades oli väike ehmatus kui ütles, et toodet ei saa aktiveerida interneti teel ja aega selleni 3 päeva. ........ |
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
26.04.2011 17:04:49
|
|
|
Nii sain oma arvuti eestikeelseks ja täiesti legaalselt teel!
2. Siis kasutasin õpetust antud lehelt link. Igatahes suured kiidusõnad sellele tegelasele kes selle mustvalgelt kirja on pannud.
3. Kui plaat valmis, buutisin ülesse ja lasin läpakal kõvaketta tühjaks.
4. Windowsi installimise lõppedes läpaka põhja alt keyd sisestades oli väike ehmatus kui ütles, et toodet ei saa aktiveerida intereti teel ja aega selleni 3 päeva. Valisin siis teise variandi ja helistasin microsofti. Ütlesin lihtsalt, et soovin windowsi aktiveerida, lugesime numbrid ette ja ei ühtegi lisa küsimust nende poolt. Windows oligi aktiveeritud, lasin sp1 ja muud uuendused/driverid probleemivabalt peale ja tehtud. Üllataval kombel on arvuti tõesti hulga kiirem ilma nende HP`ga kaasa tulnud träniga.
See lükkab nüüd ümber kõik need väited, et ühe keelega pead oem windowsiga elulõpuni olema. Tõsi, eks paberi peal võib kirjas olla, et teisi keeli kasutada hiljem ei tohi aga key küll pole füüsiliselt keelega seotud, vastasel juhul oleks microsofti inimene üelnud, et ei saa eesti keelt kasutada antud võtmega. |
2. Ma tänan. Ja tänan ka HinnaVaatluse liikmeid, kes selle lehe loomisel ka kaasa aitasid.
4. Kas internetiühendus oli ikka olemas?
Teisi keeli tohib kasutada, kuid rõhk tuleb panna sellele, et neid ei tohi korraga olla ühes süsteemis üle ühe (v.a Ultimate ja noh - muidugi ka Enterprise ).
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru

|
26.04.2011 17:06:46
|
|
|
| Marie kirjutas: |
Antud teemas aga arvatavasti kasutati valet versiooni, või kuidas sai sellina asi võimalikuks, HP brändi masina puhul, millel tootja poolt Windows 7 kleebis olemas, võib olla ei oldud piisavalt kannatlik, või tehti ainult üks aktiveerimise katse, või sisestati siiski vale võti - ei osatud õieti aktiveerida.
| ....... Windowsi installimise lõppedes läpaka põhja alt keyd sisestades oli väike ehmatus kui ütles, et toodet ei saa aktiveerida interneti teel ja aega selleni 3 päeva. ........ |
|
No selge jah, et ma ei kasutanud päris õiget ver. sest lasin hp brändiga kaasa tulnud taaste partitsiooni maha kogu muu jamadega ja võtsin tavalise OEMi mis ei oska seda key kuskilt biostist paika panna.. ma ei tea ka kuidas see asi täpselt käib. Aktiveerimisel tegin tõesti ainult ühe katse, sest alati kui olen teisi masinaid taastanud siis on esimese korraga õnnestunud. Aga ega see helistamine ka nüüd suur katsumus polnud.
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
26.04.2011 18:14:58
|
|
|
Ise olen alati nii teinud, et Windows 7 installi ajal ei sisesta mingit võtit ja alles peale keele, draiverite ja muu vajaliku järel, näen - et kogu süsteem töötab korrektselt, aktiveerimise ajal sisestan õige võtme, pole kunagi vajanud mingit helistamist, sellise käitumise korral ei anta ka aktiveerimiseks 3 päeva vaid 30 päeva aega.
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
26.04.2011 18:41:53
|
|
|
friik1, või siiski, minu eelneva bläkki kohta tootemeedia kohta... Kas ma siis ikkagi eksisin või mitte? (kättesaadav: http://www.microsoft.com/oem/en/licensing/sblicensing/pages/licensing_faq.aspx)
Q. If I need to reinstall the operating system on a machine from a direct OEM (e.g., Dell) that my customer has brought in, how should I do this?
A. A customer who wants you to reinstall Windows must provide recovery media from the direct OEM, because the software is licensed to the customer for use on that PC by that OEM. You cannot use your own OEM System Builder media to reinstall the operating system, or any other version of media (e.g., TechNet, MSDN, Action Pack, etc.), because these versions differ from the original OEM Windows license your customer acquired from the direct OEM. A customer who doesn't have a backup copy of the software for reinstallation will need to contact the original OEM and request replacement recovery media; you can use that media to reinstall the operating system on that machine.
Marie tutvume siis Microsofti OEM litsensitingumustega (kättesaadav: http://www.microsoft.com/oem/en/licensing/sblicensing/pages/localized_licenses.aspx)
Käesolevasse Komplekti kuuluva Tarkvara või Riistvara levitamiseks peate olema Süsteemilooja ja aktsepteerima käesoleva litsentsi tingimused. “Süsteemilooja” tähendab seadme algset tootjat, koostajat, arvutiparandajat või tarkvara eelinstallijat, kes müüb Kliendi arvuti kolmandale isikule. Selle paketi avamisel aktsepteerite selle litsentsi.
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
26.04.2011 19:24:13
|
|
|
| d3t, need tingimused on System Builderile, mitte lõppkasutajale. Võimalik, et System Builderile kehtivad eritingimused.
|
|
| Kommentaarid: 190 loe/lisa |
   |
168 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
26.04.2011 20:57:47
|
|
|
| tsitaat: |
| You cannot use your own OEM System Builder media to reinstall the operating system, or any other version of media |
Loogiline, et HP plaadiga ei saa installida Dell arvutisse. Aga kas siis sama versiooni Microsofti toodet ei tohigi installida Dell arvutisse, millele on installitud täpselt sama Microsofti toode + sada brändividinat?
Kas keegi on uurinud brändiplaatide sisu? Seal peaks olema eraldi kaust ($OEM), kuhu brändid oma jama topivad. Niipalju, kui olen näinud. Ja teatavasti annab sinna ka oma vidinaid toppida, et need peale Windowsi installi käima läheksid.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
27.04.2011 08:10:41
|
|
|
Lisaks veel siia kogu eelnevale jutule juurde, et Win7 OEM ja Retail plaat on 99.9% sama sisuga.Vahe on ainult ei.cfg faili sisus mida installimisel vaadatakse.
Näiteks oletame, et mul on Ultimate Retail plaat ja tahan nt Home Premium OEM-ks konvertida:
[EditionID]
Ultimate
[Channel]
Retail
[VL]
0 |
--->
[EditionID]
HomePremium
[Channel]
OEM
[VL]
0 |
Või näiteks Enterprise OEM-ks:
[EditionID]
Enterprise
[Channel]
OEM
[VL]
1 |
[VL] on siis Volume Licensing
EDIT:
Pole kindel, kas see SP1 isoga töötab aga saab ka ilma iso remasterdamata vahetada: http://code.kliu.org/misc/winisoutils/windows7_iso_image_edition_switcher.zip
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
27.04.2011 16:40:24
|
|
|
Kustuta see fail üldse ära. Siis saab valida, mida installida.
Lisaksin, et selle brändiga seoses on natuke kummalisi asju küll olnud. Näiteks ühele tuttavale installisin XP Pro HP lauaarvutisse, millel oli XP Pro tootenumber. Kuna otsisime küll plaati, kuid ei leidnud, kasutasin oma XP pro plaati. Aga seerianumber, mis oli kleepsul, seda ta kasutada ei lasknud ning installisin ära oma tootenumbriga. Loomulikult ma sellega XP-d aktiveerida ei saanud.
Proovisin siis vahetada tootenumbrit juba installitud süsteemis nii XP enda vahendiga kui ka paari kolmanda osapoole programmiga, kuid kõik ütlesid, et see ei ole üldse XP seerianumber. Netist leidsin ühe teise XP pro tootenumbri ja vahetasin enda tootenumbri selle vastu (loomulikult mitte legaalsel viisil). Aga vähemalt saab nüüd praktiliselt kindel olla, et litsents ei tekita peavalu, mis sest, et ei kasutanud seda, mis oli kleepsul.
XP panin talle seepärast peale, et eelmine kõvaketas lakkas töötamast. Ma ei tahagi mõelda, mis saaks siis, kui lisaks kõvakettale näiteks ka videokaarti oleks pidanud vahetama. Tarkvara on kallis lõbu ...
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
27.04.2011 17:04:06
|
|
|
tudiludi, tarkvara ei ole kallis lõbu ja on seotud vaid sinu emaplaadiga.
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
27.04.2011 17:12:12
|
|
|
Loomulikult ei saa. Sa ei saa seda ilma selleta muutagi. Aga ega selle iso loomine mingi kunst ka nüüd ei ole. Daemon tools vist peaks isegi hakkama saama sellega (Pro variant vähemalt). Imgburn ka vist, aga tollel on palju valikuid ja ei ole viitsinud süveneda, kuidas olema peab, sest mul on olnud ka probleeme sellega, et kokkupandud iso ei boodi, kuigi peaks.
PowerISO peaks asjalik asi olema.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |