Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Laserteler kuulutab hukku plasmatelekale märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 13.10.2006 23:52:39 vasta tsitaadiga

einoh, peab võibolla ainult ühe korraliku crt varuks keldrisse ostma icon_biggrin.gif Vähemalt kodukasutuseks on nüüd jälle minu silmale midagi rõõmustavamat tulemas.

LCD vs CRT ... muidugi istume oma 40k - 200000k plekkivate LCD-de taga ja leiamegi et on parem pilt kui 6 aastat vanal NEC molul icon_rolleyes.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
angel
HV Guru
angel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.10.2006 23:56:24 vasta tsitaadiga

minuarust lugedes vahepeal sutsu reviewsid peaks 6k eest juba päris pro LCD saama. Ja seda tavakasutaja seisukohalt. Mitte nüüd proffide vaatepunktist kes harjunud parimaga.

2 aasta tagasi olid LCD ikka väga piixud võrreldes preagustega minuarust. Seega vast LCD kah areneb paremuse poole ja pärast tulevikus naerame selle piix CRT üle ja kui jura kvaliteet oli ja milline kolakas laual pidi olema icon_lol.gif
Või siis tuleb mingi "uus" kraam mis ületab kõik senise.

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 14.10.2006 01:26:18 vasta tsitaadiga

CRT telekaid on poodides suht vaähe müügil ja uusi mudeleid eriti peale ei pidavat tulema.
angel
HV Guru
angel

sõnum 14.10.2006 01:33:51 vasta tsitaadiga

paljud ei taha seda CRT kolakat juba sellepärast et kui see nurka panna on pool tuba läinud ja kui asja vaja liigutada siis crt ei ole just kõige kergem asi mida tõsta

pealgi crt võtab suht juralt voolu ja eraldab kenasti kuuma....

Ühesõnaga CRT on suht suremas ja seda on juba sellejärgi näha et näiteks arvuti monitorid crt sid ei ole eriti enam. Need mis on on suht jura kvaliteediga.

Ise loodan et tuleb mingi über asi kas või laserite abil mis näiteks paremat pilti kui crt aga oleks sama väike kui lcd ja võtaks ka vähe voolu ja ei genereeriks töötades eriti sooja

tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 14.10.2006 01:35:42 vasta tsitaadiga

kui ruumi on vähe tuleb rohkem teenida ja suurem korter osta ...
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
angel
HV Guru
angel

sõnum 14.10.2006 01:40:30 vasta tsitaadiga

Herr Kurm kirjutas:
kui ruumi on vähe tuleb rohkem teenida ja suurem korter osta ...

mnjaa selle teooria järgi võiks olla ka nõnda et kui 5kg läpparit tassida ei jaksa siis tuleb rohkem trenni teha... ja nüüd ükski tootja ei pea end enam vaevama kergemate asjade tegemisega...

Pealegi igasse tuppa ei sobi selline kohalas ja mina igatahes eelistaks juba LCD molu crt asemel kuna see annaks mulle rohkem vabadust kus otsast ja kohast ma teda passida saan (crt eriti kergelt igalepoole ei paiguta).

ps: inimene kes mõistust omab ja häste teenib ei oleks vast nii loll et korteris elaks...

tagasi üles
Alan B'Stard
Kreisi kasutaja
Alan B'Stard

sõnum 14.10.2006 04:13:30 vasta tsitaadiga

Tundub nagu tavaline DLP-projektor, ainult laser lambi asemel valgusallikaks ?
Samas on infot vähe, raske öelda.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 14.10.2006 09:30:26 vasta tsitaadiga

väike link siis http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4489
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 14.10.2006 10:58:59 vasta tsitaadiga

Vidget kirjutas:
Kuulates elukutseliste fotograafie juttu, kahtlen sinu väidetes väga sügavalt. Nimelt CRT pildini on LCD'l väga pikk maa käia ja seda just proffi klassis. Meie kõigil fotograafidel on laual 2 moniori, üks CRT(Lacie) ja teine LCD ja pilte töödeldakse ikkagi ainult CRT peal, muideks kõik monitorid on kalibreeritud. Julgen arvata, et nemad teavad väga hästi kumb on parem.
No aga miks sa ei ütle, mis LCDga tegu on?. TippCRT võib ju täitsa ollagi parem kui tippLCD, need aga on selline rariteet, et ei osta sa seda ei Eestis ega Euroopas. Peab muidugi tunnistama, et need ligi 2 aastat vanad Lacie Electron Blue 4 22'', mida ma võin iga päev võrrelda Eizo CG210 http://www.eizo.com/products/graphics/cg210-n/index.asp LCDga, polegi tegelikult see päris tippklass. Samuti pole see LCD ka absoluutne tippklass, peaks maksma tegelt vähem kui 30k. Antud LCD probleem on see, et 21 tollise LCD jaoks on reso 1600x1200 natuke väiksevõitu, 20 tollise jaoks on see paras. Aga üldiselt pildi poolest eelistan iga kell seda LCD. Rääkimata sellest, et saaks kusagilt sellise kätte http://www.eizo.com/products/graphics/cg221/index.asp
Ja lõpuks - enam ei saa sa Eestist kätte ka seda Lacie CRT-d. Ühesõnaga LCD on juba seetõttu parem, et teda on võimalik uuena osta. Nagu vist angel eelpool mainis, kalibreeritud CRT eluiga on lühike. Vähemalt see eluiga, mil teda on veel võimalik korralikult kalibreerida.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 14.10.2006 11:35:57 vasta tsitaadiga

Vidget, ihvike on pikka aega fotograafias sügaval sees olnud niiet erinevalt sinust räägib ta enda kogemuste baasil.

Ise vahetasin kodus CRT välja kusagil aasta tagasi(Trinitroni kinekaga Delli 1025HE oli) ning nüüd on Viewsonicu VP930(kodukasutaja jaoks kallima otsa isend) ning mina olen küll rahul. Must on must ka pimedas filmi vaadates ning enda fototöötluse jaoks on ka väga mõnus, värvid on vajadusel parajalt erksad kui ka pastelsed. Võibolla olen ma LCDga ära harjunud, ei teagi aga...CRT pilt tundub olevat häirivalt silmakarjuv, kontrastne ning ere. Ja nii igati korralike monitoridega.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 14.10.2006 14:12:29 vasta tsitaadiga

Mis jutt see on, et CRT on liiga hele ja paari aastaga kaotab poole oma heledusest??? Mul hansol vist juba 10a vana ja pole ta heledusel häda midagi. Pigem on ikka LCD-d liiga heledad ja pahatihti ei anna neil ka heledust maha keerata kuidagi (viewsonic vp171). Hansolil (mazellan 501p) saab igatahes ilma softita nupust kruttida ka absoluutselt pimedas olles nii tumedaks, et silmadele ei hakka ja kõik toonid on seejuures ka ilusti näha. Ka päikesepaistelise ilmaga väga valges toas annab seda piisavalt heledaks keerata, et näeks ka öö stseene. Ise ostsin omale vx922, sest 15" jäi väheseks ja 2 molliga on ikka palju mugavam elada kui 1ga. Oleks võind sama suure crt ka osta, aga need jube kallid, kui sama nähtavat diagonaali saada. Vx922 muidu suht norm moll, kui võrrelda teiste lcd-dega, aga hansolile ta järgi ei jõua. Kontrastsus pole eriti kiita. Ghostingut tal pole ja valgus kumab kah ühtlaselt läbi, mitte nagu osadel, et aint ülevalt ja/või alt kuidagi kaare kujuliselt icon_biggrin.gif

Või on see crt suremise teema sony trinitronide ja lg-de jms BS-ga?

PS. LCD mollide VÄGA suureks puuduseks on native reso ning üldjuhul on see ikka tapvalt väike võrreldes nähtava ala suurusega. CRTl pole probleemi, kui liiga väike reso, keerad juurde, aga LCD-ga h*i saab reso suuremaks panna, pilt läheb kohe selliseks, nagu s!ta kvaliteediga jpg.

edit:

ei tee kumbagi maha, kuna omal mõlema tehnoloogia esindajad lauapeal ja pidevas kasutuses, kuid crt on ja jääb minu silmis parema pildi/kontrastsuse kuvajaks ja LCD AINUS eelis on väiksem pildiraam.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 14.10.2006 15:20:24 vasta tsitaadiga

Cooler(-10) kirjutas:
Mis jutt see on, et CRT on liiga hele ja paari aastaga kaotab poole oma heledusest??? Mul hansol vist juba 10a vana ja pole ta heledusel häda midagi.
Kui niivana molli omad ja ta vaikselt sitemaks läheb siis vaevalt sa ise arugi saad.
tsitaat:
PS. LCD mollide VÄGA suureks puuduseks on native reso ning üldjuhul on see ikka tapvalt väike võrreldes nähtava ala suurusega. CRTl pole probleemi, kui liiga väike reso, keerad juurde, aga LCD-ga h*i saab reso suuremaks panna, pilt läheb kohe selliseks, nagu s!ta kvaliteediga jpg.

Native resu on suureks probleemiks siis kui ostad suure molli ja grafa kaart ei vea välja seda resu mängudes. Muidu kes keelab osta 17 tollist native 1600x1200 resoga LCD'd millel pole ju seda suurt probleemi, et nähtava ala kohta tead, et reso nagu on väike.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 14.10.2006 17:26:22 vasta tsitaadiga

19" ja ma pakun, et mu viewsonic on üsna uus ning hansoliga KÕRVUTI ja hansolil on kontrasti rohkem+heledus sama, seega ära aja siin kärbseid. Palju nt. 1600x1200 19" 2ms moll maksab???
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 14.10.2006 18:54:01 vasta tsitaadiga

Cooler(-10) kirjutas:
19" ja ma pakun, et mu viewsonic on üsna uus ning hansoliga KÕRVUTI ja hansolil on kontrasti rohkem+heledus sama, seega ära aja siin kärbseid. Palju nt. 1600x1200 19" 2ms moll maksab???
Mis see viewsonic on mingi hüpersuper LCD moll ve? Ei ole ju. Samuti kahtlustan kas ta sul tõesti korralikult kalibreeritud on. Ja mis heapärast see ms sul nimelt 2ms peab olema - teed näiteks 6ms vs. 2ms vahet silmaga ve? icon_biggrin.gif 1600x1200 19" LCD hind ei ole eriti suurem kui omal ajal sellise CRT hind mis suutis @1600x1200 100 Hz'i peal näidata.
tagasi üles
Mangroove
HV vaatleja

sõnum 14.10.2006 19:20:36 vasta tsitaadiga

Kas enam lasertelekast keegi ei räägigi või on see teema taandunud järjekordselt sellele mõtetule vaidlusele lcd vs. kinekad? icon_evil.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 14.10.2006 22:27:54 vasta tsitaadiga

ot:

Auron kirjutas:
Mis see viewsonic on mingi hüpersuper LCD moll ve? Ei ole ju. Samuti kahtlustan kas ta sul tõesti korralikult kalibreeritud on. Ja mis heapärast see ms sul nimelt 2ms peab olema - teed näiteks 6ms vs. 2ms vahet silmaga ve? icon_biggrin.gif 1600x1200 19" LCD hind ei ole eriti suurem kui omal ajal sellise CRT hind mis suutis @1600x1200 100 Hz'i peal näidata.

Kas ma olen kunagi öeld, et mu viewsonic on hüpersuper? Ei ole ju. 2ms lihtsalt uusim põlvkond ja ma pakun, et 10 vs 26 ms teen ikka vahet küll (mu molul kõige halvemal juhul 10ms, aga 6ms molul on halvimal juhul 26ms) thg andmete põhjal. Antud juhul vx922 vs 970p. 1600x1200 19" mõistliku hinnaga molli ei leidnud HV hinnakirjast ja ei viitsi ka eriti otsida. Kalibreerimisest räägime siis, kui ämmelga olen saand, aga siiani käsitsi näppides pole küll 501p ligilähedalegi saand.

OT icon_redface.gif
tagasi üles
kraaks
HV kasutaja

sõnum 14.10.2006 22:53:16 vasta tsitaadiga

reklaamis kuskil 50 tollist ´mingit dlp-d.
firmat ei mäleta, mis loom see on?

Noname
HV Guru
Noname

sõnum 14.10.2006 23:44:27 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
paljud ei taha seda CRT kolakat juba sellepärast et kui see nurka panna on pool tuba läinud ja kui asja vaja liigutada siis crt ei ole just kõige kergem asi mida tõsta

ära aja möla, enamus ostavad lcd teleka selleks et näidata et saavad naabrist parema teleka osta.
Enamus kelle käest olen küsinud miks ostsid, tuleb mingi suvamöla suust välja, lõpuks ikka selgub, et selleks osteti et nn "cool" väja näha ja külaliste ees uhkustada.
pilt on ju tegelikult sitem.
ka kurat palju see kinekas telekas ruumi ära võtab, 40cm tahapoole. uued kinekas telekat opn ju suht õhukesed.
Ja ma pole näinud kunagi, et keegi oma telekat tõstaks koguaeg...

tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 15.10.2006 00:38:30 vasta tsitaadiga

nu vast siis ma ainuke veider kes sedasi mõtleb.

mina igatahes oma selga ei hakka venitama mingi ülisuure (nu üle 50Hz andvat CRT telerit ma poest ei leidnud mis oleks 21" vms väike olnud) teleka ostuga. Ma ikka oma terbeks ostan mitte külapeal uhkustamiseks. Ja elekter maksab kah midagi.

Igahtaes ma loodan et tulebki mingi laser tehnoloogia mis teeb kõik CRT ja LCD ja plasma junnid maatasa... Või siis võimalik et LCD kah areneb edasi kuna kusagilt nagu lugenud et asi on veel suht "toores" ja arendatakse vaikselt paremuse poole. Aka 2 aastat tagasi ei olnud isegi normaalse 12ms reageerimis ajaga 19" LCD arvutile saada icon_rolleyes.gif

Pealegi keegi tark võiks rääkida parem laseri värgist. Ehk ikka miskit keegi välja kookinud. See kas keegi kummardab CRT või LCD , Plasmat mind isiklikult ei huvita üldse. Mina olen rohkem säästlikuse ja kompaksuse peal väljas. Mitte uhkustamine vms jura icon_neutral.gif

tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 15.10.2006 01:10:41 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:

ära aja möla, enamus ostavad lcd teleka selleks et näidata et saavad naabrist parema teleka osta.
Enamus kelle käest olen küsinud miks ostsid, tuleb mingi suvamöla suust välja, lõpuks ikka selgub, et selleks osteti et nn "cool" väja näha ja külaliste ees uhkustada.
pilt on ju tegelikult sitem.
ka kurat palju see kinekas telekas ruumi ära võtab, 40cm tahapoole. uued kinekas telekat opn ju suht õhukesed.
Ja ma pole näinud kunagi, et keegi oma telekat tõstaks koguaeg...

No näiteks minu vanemad küll mõtlevad LCD teleka ostule, kuna CRT võtab tõesti palju ruumi.
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
mella
HV kasutaja

sõnum 15.10.2006 11:42:36 vasta tsitaadiga

Loen ja imestan, kui kõvad mehed siin ikka LCD alal on icon_razz.gif Enamik ei saa küll muudest parameetritest aru kui "väike reaktsiooniaeg" aga see selleks.

Need, kes nimetavad 6-7K hinnaklassi monitore juba väga headeks, peaks veidi arvutimängudest ja kontorivajadusest kaugemale piiluma. Tõesti, nende jaoks on väga hea.

suvises AM-s on justnimelt kallima otsa LCD-de test, mis oli ajendatud vajadusest leida trükki minekuks kõlbulik mõistliku hinnaga LCD seniste 21" DELL 1024/1025 mudelite asemele. Kurb tõsiasi, et sellist monitori me ei leidnudki.

Ainukeseks, mille peale profikasutajad nina ei kirtsutanud oli NEC Spectraview. Vaadake hinda ja saate ise aru, miks vana hea CRT-ga jätkatakse.

https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Monitorid/43209/

Ehkki, pean mainima, et korralikku 21/22" CRT-d pole enam lihtne saada. Viewsonicu 10k maksev mudel oli tehasest tulles nii vääraka pildiga, et vanad dellid andsid silmad ette. Jah, see viewsonic läks kohe garantiisse ka icon_razz.gif

Miks teised LCD-d ei sobinud? Peamiselt liiga kitsa ja moonutatud värviruumi tõttu. Kui objekt oli sujuvate üleminekutega, siis enamus LCD-sid andis pool üleminekust paari tooniga ja ülejäänud pool läks mõistlikult. Oli ka muid probleeme.
Ja suurim pettumus oli LACIE nii vana kui uue mudeliga. Eizot kahjuks testi ei saanud aga kuulduste järgi oleks seegi põrunud.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 15.10.2006 11:53:06 vasta tsitaadiga

mella kirjutas:
Ainukeseks, mille peale profikasutajad nina ei kirtsutanud oli NEC Spectraview. Vaadake hinda ja saate ise aru, miks vana hea CRT-ga jätkatakse.
Järsku siin ongi eesti "proffide" ja välismaa proffide vahe, et väljamaa proff kes saab mitukümmend tuhat $ ainult ühe fotosessiooni eest ei muretse eriti kui oma professionaalse ja hästitatsustava töö tegemiseks peab korra ostma mingi 10k$ maksva molli mis on temajaoks mugavam jne.

tsitaat:
Eizot kahjuks testi ei saanud aga kuulduste järgi oleks seegi põrunud.

Kuulduste järgi AMD prosed põlevad maha ja kuumenevad üle - seega ei tasu osta thumbs_up.gif
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 15.10.2006 12:32:00 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
mella kirjutas:

tsitaat:
Eizot kahjuks testi ei saanud aga kuulduste järgi oleks seegi põrunud.

Kuulduste järgi AMD prosed põlevad maha ja kuumenevad üle - seega ei tasu osta thumbs_up.gif

ei ole sellist asja kuulnud juba 5 aastat icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Mõttetu mees
HV Guru

sõnum 16.10.2006 00:58:32 vasta tsitaadiga

Noname, kus sinu huumorimeel on? Auron oli ju sarkastiline.
Kommentaarid: 649 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 527
tagasi üles
olc
HV Guru
olc

sõnum 16.10.2006 01:10:12 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:

pealgi crt võtab suht juralt voolu ja eraldab kenasti kuuma....

juralt voolu? et nagu palju? mis sa arvad palju need uued suured lscd telekad siis ka tarbivad 32" näiteks? sellise lahmaka jaox on 120W juba low power consumption. viskad aga suure hurraaga vana välja ja uus asemele ja siis avastad alles kui elektriarve tuleb
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Laserteler kuulutab hukku plasmatelekale mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.