Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Adebisi
Kreisi kasutaja
|
24.09.2013 18:23:47
|
|
|
laurx kirjutas: |
hakkas näppu FS LIFEBOOK s6120. testin seda kohe natuke lubuntuga.
edit: fail- tal pole olemas "pae" d sellele inteli vanale pentium4 mobile protsessorile. |
Olemas ja täitsa toimib https://help.ubuntu.com/community/PAE
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1138 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
10.10.2013 18:10:07
|
|
|
Asuse eePC'dele on tehtud x86-Androidi variante ka.. v4.x
Installitav pmst plaadilt/usb'lt
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1138 loe/lisa |
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
10.10.2013 19:44:41
|
|
|
Ma just lasin XP asemel Ubuntu oma eeePC 1005HA peale. Alguses võtsin ühe vanema versiooni, mida netbookidele soovitati, aga selle jäi väike videordaiverite jama. Ei suutnud filme üldse normaalselt maha mängida. Siis uuendasin 12.04 LTS peale. Videod töötavad nüüd korralikult, aga paistab tiba resurssimahukam olevat. Vanem versioon oli kiirem. Aga samas on kiirem kui XP, nii et mulle sobib. Saab videosid vaadata, netis käia, mõnikord mõne dokumendi avada ja wine abil töötab ka Powerpoint viewer. Kui uue versioon tööle saamikses pidi tibake ka terminali üht-teist toksima. Muidu nagu erilist vajadust ei olnud ning õpetusid on nagu muda.
Kusjuures see oli mu sisuliselt esimene kokkupuude Linuxiga. Ühe korra varem vist mingi live-CD pealt olen korraks midagi tööle lasknud. Nii et ei olnud küll midagi ülemõistuse keerukat.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.10.2013 20:44:19
|
|
|
Lubuntu lippaks veel paremini seal, eyecandyt on vähem ehk natuke.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
10.10.2013 20:51:44
|
|
|
Kusjuures alguses ma mõtlesin Lubuntu panna jah, aga mingil hetkel otsustasin ümber. Netbookidele soovitati Ubuntut nagu rohkem. Järgmiseks proovin siis seda
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
11.10.2013 00:53:47
|
|
|
laurx kirjutas: |
aht0, linki sellele? 1 selline asi vedeleb siin. prooviks. |
http://www.android-x86.org/download
vt. seal on Android-x86-4.0-RC2 välja toodud eraldi Asuse jaoks.
Võimalik et uuemate 4.2-4.3 "dev" isodega annab ka midagi teha (pean silmas et tunneks riistvara ära)
ma olen veel näinud mingeid uuemaid linke kuskil aga hetkel ei leidnud.
viimati muutis aht0 11.10.2013 00:55:56, muudetud 1 kord |
|
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
11.10.2013 00:54:47
|
|
|
Soovitan omalt poolt Bodhi Linuxit.
Süsteeminõuded: 300+MHz CPU, 128MB RAM, and 2.5GB ketast. Kuna ta on Ubuntupõhine, siis töötavad seal Ubuntu terminalikäsud.
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
11.10.2013 06:30:42
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Lubuntu lippaks veel paremini seal, eyecandyt on vähem ehk natuke. |
Nv läheb ühele eee-le samunegi selga, 7 basic ei fööta seal kohe üldse. Tatt venib ka kiiremini.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
11.10.2013 21:27:45
|
|
|
Mille krdi pärast see teema endiselt kustutamisele määratud on? IMO ju küll kasulik, et just kehvema konfiga arvutile sobivate versioonide üle arutleda
Mjah. Panin siis naljapärast Lubuntu oma netbookile peale. Krt see on ju küll aeglasem kui Ubuntu oli Ikka täiega uimab.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
11.10.2013 21:58:46
|
|
|
namstoop kirjutas: |
Mjah. Panin siis naljapärast Lubuntu oma netbookile peale. Krt see on ju küll aeglasem kui Ubuntu oli Ikka täiega uimab. |
See on kummaline. Ehk on mõni konkreetne protsess, mis süsteemi kooma tõmbab?
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
11.10.2013 22:03:39
|
|
|
Siiani on selgelt kiireim olnud Ubuntu Netbook edition. Aga see suutnud videosid normaalselt maha mängida.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
11.10.2013 22:22:52
|
|
|
Kindlasti oleks saanud probleemi süviti uurides selle seal ära parandada ilma distributsiooni vahetamata. Samamoodi saab ka Lubuntu kiireks teha. Vaata üle, mis protsessid mälu võtavad ja protsessorit koormavad. Tõenäoliselt on ka Sul juba olemas mõni hea graafiline programm, kuid minu kiirsoovitus on terminalipõhine htop.
|
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
11.10.2013 22:27:11
|
|
|
Usun, et oleks. Samas nagu ma varem kirjutasin, siis see mu esimene kokkupuude Linuxiga, nii et päris süviti minekut nagu ei ole oodata ja väga keeruliseks ajamahukaks ettevõtmiseks pole praegu aega. Kui guugeldamine vastuse annab, siis kopin käsklused terminali ja here we go...
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
11.10.2013 22:29:58
|
|
|
Eks ta ole jah. Googledamine tõenäoliselt annab vastuse selliste probleemide puhul. Lisaks kui toppama jääd, saad ka siit abi. Kuid aega kulub tõesti...
|
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
11.10.2013 23:43:58
|
|
|
Okei. nüüd veel üks jama. Ubuntu peal sain Powerpoint Viewe 2007 tööle, tehes seda
tsitaat: |
1. Firstly make sure you're running the latest WINE:
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine1.3
2. Go to Applications > Wine > Configure Wine and on the "Applications tab" select "Windows XP" under "Windows Version" and click "Apply".
3. Now install Microsoft Office 2007 - to be able to run the "setup.exe" installer, right click it, select "Properties" and on the "Permissions" tab check the "Allow executing file as program" box. Now double clicking setup.exe should open it using WINE. If it doesn't, right click it and select "Open with Wine Windows Program Loader". Now you can easily install Microsoft Office 2007.
4. At this point, PowerPoint will fail to start. To fix it, go to Applications > Wine > Configure Wine and on the "Libraries" tab, under "New override for library" type: "riched20.dll", then click "Add". Now click the newly added "riched20" file, click "Edit" and select "Native (Windows)".
|
aga Ubuntu puhul PPV2007 andis veateate kui ilma selle riched asjata proovisin käivitada. Lubuntu lihtsalt ei tee mitte kui midagi. Ei veateadet, ei programmi tööle minekut.
Edit: sain korda. Ei tea mida täpselt tegin
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
12.10.2013 02:16:37
|
|
|
LibreOffice ei võta seda PowerPointi värgindust iseseisvalt lahti? Üle emulaatori seda niigi piiratud ressurssidega masinal käivitada tundub suht ebaefektiivne..
|
|
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
12.10.2013 06:54:30
|
|
|
Siiani on selgelt kiireim olnud Ubuntu Netbook edition. Aga see suutnud videosid normaalselt maha mängida.  |
... ma ei ole süvenenud selle versiooni eripäradesse aga võib-olla oleks piisanud sellest:
http://packages.ubuntu.com/lucid/ubuntu-restricted-extras
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
12.10.2013 09:53:34
|
|
|
aht0 kirjutas: |
LibreOffice ei võta seda PowerPointi värgindust iseseisvalt lahti? Üle emulaatori seda niigi piiratud ressurssidega masinal käivitada tundub suht ebaefektiivne.. |
Lahti teeb küll, aga on enam kui tõenäoline, et vormistus pole päris õige.
|
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.01.2014 15:46:44
|
|
|
LibreOffice ei võta seda PowerPointi värgindust iseseisvalt lahti? Üle emulaatori seda niigi piiratud ressurssidega masinal käivitada tundub suht ebaefektiivne.. |
Wine Is Not an Emulator, windowsile kompileeritud kood ei tööta emulaatoril, vaid otse riistvaral, täpselt nagu Windowsis.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
essu
HV vaatleja

|
30.01.2014 17:30:32
|
|
|
Kusjuures alguses ma mõtlesin Lubuntu panna jah, aga mingil hetkel otsustasin ümber. Netbookidele soovitati Ubuntut nagu rohkem. Järgmiseks proovin siis seda  |
Lubuntu töötab kiiremini kui Ubuntu. LXDE/Openbox kribab paremini kui Unity.
Seda Lubuntut vajaksin, et testiksite.
Üldiselt mulle meeldib LXDE / Lubuntu lihtsus.
Non-pae visake parem minema või kasutage non-pae bodhi linuxit
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
30.01.2014 17:33:24
|
|
|
Peppermint on kõikse asjalikum asi, mida ma olen leidnud algajale kasutajale. Edasijõudnule #!
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
02.02.2014 21:05:24
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Wine Is Not an Emulator, windowsile kompileeritud kood ei tööta emulaatoril, vaid otse riistvaral, täpselt nagu Windowsis. |
emulaator või mitte aga probleeme võib ja tõenäoliselt ka tekib sellega rohkem. Kiirusekadu võib olla aga ei pruugi. Samas mõni rakendustarkvara (funktsioon kui mitte kogu programm ise) ei pruugi üldse töötada või crashib pidevalt. Jebisin kunagi hulka aega Windows Live Messengeriga, näiliselt lihtne pisike programm. Ei saanudki tööle mingi dll-i keberniidi pärast. Ja see ei jäänud ainsaks tõrkuvaks programmiks. Võta mõni mahukam tarkvara ja sa ei tea kunagi mis x probleem või ootamatult tekkida.
Samuti reklaamib Wine end sisemiselt kui WinXP'd, selle ametlik support lõpeb aprillis. Tuleb tulevikus uus tarkvara välja, tahad kasutada üle Wine aga programm ütleb "sorry ma ei jookse enam XP peal". Mis edasi? Maksid hunniku pappi (eeldatavasti) softi eest mida ilma Windowsita enam käima ei aja
Selles viimases võin ka nüüdseks eksida, viimane kord kui Wine'ga tegemist oli siis ta esitles end XP'na
|
|
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.02.2014 00:56:51
|
|
|
Aeglasem Windowsist võib olla tarkvara käivitumine läbi Wine'i, kuna Linuxis ei ole Windowsi teegid püsivalt mällu laetud ja nende laadimisele kulub veidi aega. Mõni asi aga töötab hoopis kiiremini, kui ta kord käivitunud on.
Windows XP-d teeskleb Wine aga vaikimisi endiselt, kuna selle peal läheb käima kõige suurem hulk eksisteerivast tarkvarast. See ei tähenda aga seda, et ta mõnd muud Windowsi versiooni ei oskaks või oleks osanud mängida siis, kui sina teda proovisid.
Paar veebist leitud pilti, mis kahepeale suurema osa nimekirjast ära näitavad:
Spoiler 
Tõsi ta on, et mõnda asja on raske või lausa võimatu tööle saada - mis töötab ja mis mitte ja mida peab millegi töölesaamiseks tegema, võib kontrollida WineHQ tarkvara andmebaasist: http://appdb.winehq.org/
Mõne asja töölesaamisel on abi PlayOnLinux'ist, kui Wine'iga kuidagi ei õnnestu.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|