praegune kellaaeg 25.11.2025 05:49:21
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
eShelobik
HV Guru

|
27.04.2012 08:13:38
|
|
|
| juhan1000 kirjutas: |
| Ubuntu (sisseehitatud kodukausta krüpteerimise võimalusega), LibreOffice, GIMP, jne... Milleks osta või pirada, kui sellised vabavaralised vahendid olemas on? 90% arvutikasutajatest ei vaja mitte mingisugust Windows'it ega Office'it. |
Sorry, aga linux on küll sitt näide vabavarast Tavakasutaja, kes arvutiga mängida tahab, ei saa elusees läbi wine midagi seal tööle.. ja out of the box variant ka puudub.
|
|
| Kommentaarid: 294 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
261 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juhan1000
HV vaatleja
|
27.04.2012 08:17:54
|
|
|
| eShelobik kirjutas: |
| Ubuntu (sisseehitatud kodukausta krüpteerimise võimalusega), LibreOffice, GIMP, jne... Milleks osta või pirada, kui sellised vabavaralised vahendid olemas on? 90% arvutikasutajatest ei vaja mitte mingisugust Windows'it ega Office'it. |
Sorry, aga linux on küll sitt näide vabavarast Tavakasutaja, kes arvutiga mängida tahab, ei saa elusees läbi wine midagi seal tööle.. ja out of the box variant ka puudub. |
Linuks sitt näide vabavarast? Kamoon....
Ja sellepärast ma selle 90% välja tõingi, kuna jätsin välja mängurid, kellele on tõesti hetkel Windows ainuke variant. Ma pakun, et jämedalt 90% arvuti tavakasutajatest ei mängi elusees mitte ühtegi mängu (selline on vähemalt minu kogemus).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
27.04.2012 09:23:29
|
|
|
| juhan1000, eriti julge väide 90% ei mängi.... kui 10% arvutikasutajatest mängiks, siis oleksid riistvara tootjad ammu pankrotis omadega:D
|
|
| Kommentaarid: 294 loe/lisa |
   |
261 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.04.2012 09:28:09
|
|
|
sisseehitatud kodukausta krüpteerimise võimalus on see, mis kindlasti otsustavaks saab. ubuntu it is.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
0 :: |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
27.04.2012 09:44:31
|
|
|
| Linuxi suurim "häda" on selles, et teda ei ole sõbral-tuttaval-koolikaaslasel. Samuti on "sõber-tuttav-koolikaaslane" harjunud kasutama Piraadilahe Internetikaubamajast hangitud programme/mänge, mis pahatihti linuxis ei tööta - ehk siis inimene sooviks linuxis ka mängida, Photoshopi kasutada ja MS Officet installida. Lisaks on mõned kohad linuxis hoopis teistsugused ning varem või hiljem põrkab värske linuxi kasutaja probleemi otsa, mida ei saa "lihtsalt" ehk siis tegelikult Microsofti stiilis lahendada. Ja sinna see linux jääb...
|
|
| Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juhan1000
HV vaatleja
|
27.04.2012 09:49:14
|
|
|
| juhan1000, eriti julge väide 90% ei mängi.... kui 10% arvutikasutajatest mängiks, siis oleksid riistvara tootjad ammu pankrotis omadega:D |
Eks see sõltub inimese vanusest ka, kooliealistest mängivad kindlasti üle 10%. Aga samas enda tutvusringkonnas ma tean ainult paari inimest, kes regulaarselt mängivad, ülejäänud ainult naeravad, kui keegi arvutimängu mainib. Arvuti on valdava enamuse jaoks ikkagi töötegemiseks, interneti, emaili ja filmide vaatamiseks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.04.2012 09:51:31
|
|
|
Mark0, linuxi suurim häda on see, et linuxit kui sellist sa desktopil ei kasuta. distroid ja erinevaid komplekte on paras nahatäis.
miks sa piraadilahe kaubamaja sisse tood ma ei tea, kas sa saad linuxis originaalmängud paremini käima?
juhan1000, enda tutvusringkonnas ma tean ainult paari inimest, kes ei mängi. ülejäänud ainult naeravad selle üle, et arvuti on ainult töötegemiseks.
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
27.04.2012 10:12:17
|
|
|
| londiste kirjutas: |
Mark0, linuxi suurim häda on see, et linuxit kui sellist sa desktopil ei kasuta. distroid ja erinevaid komplekte on paras nahatäis.
miks sa piraadilahe kaubamaja sisse tood ma ei tea, kas sa saad linuxis originaalmängud paremini käima?
|
Vahet pole, kuskohast on pärit (aga praktikas on pigem torrent saba otsas kohale toonud kui ametlikult ostetud) - igalpool kõik on harjunud, et arvuti = Windows, Office, Photoshop, erinevad mängud jne. Linuxis on kõik teistmoodi.
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juhan1000
HV vaatleja
|
27.04.2012 10:20:02
|
|
|
| Mark0, linuxi suurim häda on see, et linuxit kui sellist sa desktopil ei kasuta. |
Huvitav, miks mitte? Olen 5 aastat Ubuntut desktopil põhiopsüsteemina kasutanud ja ei ole minu jaoks ühtegi asja, millega see süsteem hakkama ei saaks (va mängude mängimine loomulikult). Saan isegi väita, et paljud asjad on seal mugavamad/kiiremad teha kui Windoosas (lisasofti install nt).
| juhan1000, enda tutvusringkonnas ma tean ainult paari inimest, kes ei mängi. ülejäänud ainult naeravad selle üle, et arvuti on ainult töötegemiseks. |
Hehe, eks see ole vist lõputu vaidlus
|
|
| tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
27.04.2012 11:06:20
|
|
|
90% on kindlasti väga julge väide! Inime on mugav ja harjumuste ori. Selleks, et kassil fotol punased silmad ära korrigeerida on muidugi vaja viimast Photoshop CS.i, tegelikult saaks mõne vabavaralisega kõik tehtud. Harjumus paneb asja paika.
Nii mõnigi asi võiks olla soodsam, kindlasti muudaks tarbimise harjumust. Samas inimestel endal vaja palju mõtlemise mudelit muuta. Kas otsida, säästa / koguda see vajalik raha litsentsi jaoks või tarbida alternatiivi. On ka levinud arusaam, et piramine on nö in ja mida ma ikka maksan. Õnneks kohtab seda vähem, kuid kohati siiski kohta.
Lihtsalt projektina 90% linuxi peale, võta 10 tuttavat, paigalda neile arvutitesse linux, vaata paljud jäävad seda rõõmsalt tarbima ja paljud vinguma hakkavad .
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
| Kommentaarid: 306 loe/lisa |
   |
2 :: |
270 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
27.04.2012 11:16:00
|
|
|
| Mark0, linuxi suurim häda on see, et linuxit kui sellist sa desktopil ei kasuta. |
Huvitav, miks mitte? Olen 5 aastat Ubuntut desktopil põhiopsüsteemina kasutanud ja ei ole minu jaoks ühtegi asja, millega see süsteem hakkama ei saaks (va mängude mängimine loomulikult). Saan isegi väita, et paljud asjad on seal mugavamad/kiiremad teha kui Windoosas (lisasofti install nt). |
Sinu ja minu jaoks on jah nii. Aga rõhuva enamuse jaoks on raske harjumust muuta.
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
27.04.2012 11:53:21
|
|
|
Oot, jälle see igivana vaidlus linux vs windows? Nojah, mis seal ikka.
Windowsis on selline väga tore framework nagu .NET. Jah, *nix-idele on Mono, aga ta ei ole siiski 100% karbonkoopia. .NET'ile on selline keel ehitatud nagu C#. Näeb välja nagu java. Aga kas Javal on selline tööriist nagu Visual Studio? Ma mõtlen siis, TÄPSELT selline? Kus sul on võimalik nii interface ehitada kui koodi kirjutada intellisense'iga ja terve hunnik muid asju (mis VS'ile tulevad näiteks ReSharperi kujul, kiirendamaks koodi kirjutamist kordades). Lisaks on VS Ultimate editionil selline lahe vidin nagu IntelliTrace. Kes ei tea, vaadake järgi. Palun väga, leia mulle alternatiiv Visual Studio jaoks mis on vabavara.
Point on selles, et vabavara ei ole suures osas (ma ei räägi kõigest vabavarast) kommertstarkvaraga võrreldav. Kommertstarkvara, mille alla pannakse tuhandeid töötunde ja mille arendamiseks kulutatakse tihtipeale miljoneid. Linuxi probleem on see, et ta on laiali jaotunud. Iga Toomas võib endale oma 'distro' keevitada. Aga miks? Ego? Või lihtsalt muudes distrotes puudub midagi mida tal väga vaja oleks? Kes teab.
Piraatlus, kui selline, aitab toodete levikule kaasa. Just seetõttu, et kui naabri-Ants kasutab piraadipoest tõmmatud vara, mitte ei lähe vabavaralist teed pidi, kui ta ükskord üles kasvab ja kuulsaks saab mingi loominguga mis ta nonde samade piraaditoodetega teinud on, ostab ta ka tõenäoliselt litsentsi, kuna kuulsus toob kaasa ka tähelepanu ning tähelepanu ajendab neid, kes tahavad kindlaks teha, et sa ikka raha maksad töövahendite eest. Sama asi on mängudega - väga paljud lihtsalt keelduvad "põrsast kotis" ostmast. Aga tõmbad mängu mitteametlikest kanalitest, leiad, et on hea, ja SIIS alles ostad. Kui meie maailm nii töötaks, oleks kõik pro .
Fakt on siiski ka see, et kui ma peaksin hakkama kas kogu tarkvara eest mis ma installin (ja mis kommerts on) maksma hakkama või neist lahti saama, ma pigem saan neist lahti, vahetan platvormi ning spetsialiseerun näiteks puhta HTML5 rakenduste kirjutamisele ümber või vahetan hoopis ametit ja whoops - ongi riistvaratootjatel üks klient kadunud, kes muidu uuendaks iga-aastaselt masinat. Ei ole ma ka ainuke kes seda teeks. Windowsi mängud jääks mängimata, brauseriomad aga mitte, ning Mac muutub järjest populaarsemaks. Pealegi on veel konsoolid olemas (kuigi mac on suurem tõenäosus, nagunii maksad )...
Pealegi - ma ei saa aru, miks liigitatakse piraatlust ikka varguse alla? Seda on leierdatud piisavalt - sa kopeerid, mitte ei võta ära. Kui ma ei saaks kopeerida, ei toimuks ka ostmist, niiet mingit kasumit nagunii saamata ei jää. Lihtsalt tulevikus on tarkvarast sõltuv klient olemas.
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
| tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
27.04.2012 12:01:56
|
|
|
| madedog kirjutas: |
Oot, jälle see igivana vaidlus linux vs windows? Nojah, mis seal ikka.
Windowsis on selline väga tore framework nagu .NET. Jah, *nix-idele on Mono, aga ta ei ole siiski 100% karbonkoopia. .NET'ile on selline keel ehitatud nagu C#. Näeb välja nagu java. Aga kas Javal on selline tööriist nagu Visual Studio? Ma mõtlen siis, TÄPSELT selline? Kus sul on võimalik nii interface ehitada kui koodi kirjutada intellisense'iga ja terve hunnik muid asju (mis VS'ile tulevad näiteks ReSharperi kujul, kiirendamaks koodi kirjutamist kordades). Lisaks on VS Ultimate editionil selline lahe vidin nagu IntelliTrace. Kes ei tea, vaadake järgi. Palun väga, leia mulle alternatiiv Visual Studio jaoks mis on vabavara.
Point on selles, et vabavara ei ole suures osas (ma ei räägi kõigest vabavarast) kommertstarkvaraga võrreldav. Kommertstarkvara, mille alla pannakse tuhandeid töötunde ja mille arendamiseks kulutatakse tihtipeale miljoneid. Linuxi probleem on see, et ta on laiali jaotunud. Iga Toomas võib endale oma 'distro' keevitada. Aga miks? Ego? Või lihtsalt muudes distrotes puudub midagi mida tal väga vaja oleks? Kes teab.
Piraatlus, kui selline, aitab toodete levikule kaasa. Just seetõttu, et kui naabri-Ants kasutab piraadipoest tõmmatud vara, mitte ei lähe vabavaralist teed pidi, kui ta ükskord üles kasvab ja kuulsaks saab mingi loominguga mis ta nonde samade piraaditoodetega teinud on, ostab ta ka tõenäoliselt litsentsi, kuna kuulsus toob kaasa ka tähelepanu ning tähelepanu ajendab neid, kes tahavad kindlaks teha, et sa ikka raha maksad töövahendite eest. Sama asi on mängudega - väga paljud lihtsalt keelduvad "põrsast kotis" ostmast. Aga tõmbad mängu mitteametlikest kanalitest, leiad, et on hea, ja SIIS alles ostad. Kui meie maailm nii töötaks, oleks kõik pro .
Fakt on siiski ka see, et kui ma peaksin hakkama kas kogu tarkvara eest mis ma installin (ja mis kommerts on) maksma hakkama või neist lahti saama, ma pigem saan neist lahti, vahetan platvormi ning spetsialiseerun näiteks puhta HTML5 rakenduste kirjutamisele ümber või vahetan hoopis ametit ja whoops - ongi riistvaratootjatel üks klient kadunud, kes muidu uuendaks iga-aastaselt masinat. Ei ole ma ka ainuke kes seda teeks. Windowsi mängud jääks mängimata, brauseriomad aga mitte, ning Mac muutub järjest populaarsemaks. Pealegi on veel konsoolid olemas (kuigi mac on suurem tõenäosus, nagunii maksad )...
Pealegi - ma ei saa aru, miks liigitatakse piraatlust ikka varguse alla? Seda on leierdatud piisavalt - sa kopeerid, mitte ei võta ära. Kui ma ei saaks kopeerida, ei toimuks ka ostmist, niiet mingit kasumit nagunii saamata ei jää. Lihtsalt tulevikus on tarkvarast sõltuv klient olemas. |
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
| Kommentaarid: 306 loe/lisa |
   |
2 :: |
270 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
27.04.2012 12:10:25
|
|
|
| Leinö, rahapuudus ei saa õigustada vargust.. |
piraatlus pole vargus, vaid kopeerimine.
Nagu ka elektroonikatööstuses toimub selline asi. Selleks, et ei saaks skeemi kätte, lihvitakse osadel komponentidel tootekoodid maha.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.04.2012 12:23:13
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
|
Vahet pole, kuskohast on pärit (aga praktikas on pigem torrent saba otsas kohale toonud kui ametlikult ostetud) - igalpool kõik on harjunud, et arvuti = Windows, Office, Photoshop, erinevad mängud jne. Linuxis on kõik teistmoodi. |
oh issand jumal, misasi järsku teistmoodi on?
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juhan1000
HV vaatleja
|
27.04.2012 13:01:24
|
|
|
madedog, kui sa vajad Visual Studiot, oled sa 0,1% arvutikasutajate hulgas, kes seda vajavad (vms väike osa) ja täiesti iseenesest mõistetav, et sa kasutad platvormi, kus selline tarkvara jookseb. Minu jutu mõte oli see, et valdav enamus inimesi ei vaja selliseid tarkvarasid ja nende jaoks on Windoosa ostmine üleliigne väljaminek. Mika nad ikka Windowsi peal on? Nagu eelpool mainitud, siis tõenäoliselt on selleks ikka harjumus ja teadmatus alternatiivsetest opsüsteemidest.
| TT kirjutas: |
Lihtsalt projektina 90% linuxi peale, võta 10 tuttavat, paigalda neile arvutitesse linux, vaata paljud jäävad seda rõõmsalt tarbima ja paljud vinguma hakkavad . |
Olen mitmele tuttavale Linuksi installinud, nt pärast uue arvuti ostu: alguses on küsimusi palju aga mõne aja möödudes on rahu majas ja kasutatakse nagu muiste. Aga jah, kui inimene vähegi mingit spetstarkvara kasutab või mängib, siis ei saa seda varianti talle pakkuda.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.04.2012 13:03:20
|
|
|
Sorry, aga linux on küll sitt näide vabavarast Tavakasutaja, kes arvutiga mängida tahab, ei saa elusees läbi wine midagi seal tööle.. ja out of the box variant ka puudub. |
Mängimiseks võibolla tõesti, kõigeks muuks enamgi kui piisav.
| juhan1000, eriti julge väide 90% ei mängi.... kui 10% arvutikasutajatest mängiks, siis oleksid riistvara tootjad ammu pankrotis omadega:D |
Mängib rohkem kui 10% kuid kui paljud mängivad reaalselt nodi mis vajab arvestatavat 3d jõudlust? Vaata kasvõi kui kõva protsenti omavad inteli juustud steami surveys ning pane nüüd juurde, et steami kasutavad peamiselt reaalselt mängurid, igasugu farmville nokkijad pole tihtipeale kuulnudki sellest.
| Linuxi suurim "häda" on selles, et teda ei ole sõbral-tuttaval-koolikaaslasel |
Jah, nii see paraku on
| ehk siis inimene sooviks linuxis ka mängida, Photoshopi kasutada ja MS Officet installida. |
See on teine probleem, et nõutakse MS Oftice't ja PS'i ning mitte kontoritöö või pilditöötluse softi.
juhan1000, point oli, et sul on all Linuxi kernel kuid selle otsas mustmiljon erinevat DE'd kus igaühel omad kiiksud
| madedog kirjutas: |
| Aga kas Javal on selline tööriist nagu Visual Studio? Ma mõtlen siis, TÄPSELT selline? Kus sul on võimalik nii interface ehitada kui koodi kirjutada intellisense'iga ja terve hunnik muid asju (mis VS'ile tulevad näiteks ReSharperi kujul, kiirendamaks koodi kirjutamist kordades). |
netbeans ning eclipse? Miski intellij vms oli ka mingi aeg. Tõsi küll, pole neist ühtki päris mitu aastat pruukinud ning ei tea kommenteerida nende olukorda.
Aga üldiselt MSVC'd kiruda siis C++ toe poolest on tegu viimase saastaga
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.04.2012 13:20:15
|
|
|
muide, kuidas tasuta linux piraatlust vähendab? minu mäletamist mööda on ka linuxile litsentsiga softi, sealhulgas mitte just odavat.
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juhan1000
HV vaatleja
|
27.04.2012 13:23:29
|
|
|
| muide, kuidas tasuta linux piraatlust vähendab? minu mäletamist mööda on ka linuxile litsentsiga softi, sealhulgas mitte just odavat. |
Ei pirata opsüsteemi, office'it, photoshoppi ja veel mõningaid asju kuna need asjad või nende alternatiivid on vabavarana seal saadaval?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
27.04.2012 13:24:01
|
|
|
| muide, kuidas tasuta linux piraatlust vähendab? minu mäletamist mööda on ka linuxile litsentsiga softi, sealhulgas mitte just odavat. |
Ega sa seda kommertslinuxit silmas ei pea, kus soft on tasuta, aga support maksab? See on juba rohkem serverite teema kah.
|
|
| Kommentaarid: 742 loe/lisa |
   |
560 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.04.2012 13:29:18
|
|
|
Betamax, kommertslinux või õigemini selle tugi on eraldi asi.
Ei pirata opsüsteemi, office'it, photoshoppi ja veel mõningaid asju kuna need asjad või nende alternatiivid on vabavarana seal saadaval? |
kui opsüsteem välja arvata, siis need asjad ei ole linuxis tasuta (ega ka raha eest) saadaval.
alternatiivid on vabavarana saadaval ka windowsile.
erinevus?
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juhan1000
HV vaatleja
|
27.04.2012 13:32:41
|
|
|
Ei pirata opsüsteemi, office'it, photoshoppi ja veel mõningaid asju kuna need asjad või nende alternatiivid on vabavarana seal saadaval? |
kui opsüsteem välja arvata, siis need asjad ei ole linuxis tasuta (ega ka raha eest) saadaval.
alternatiivid on vabavarana saadaval ka windowsile.
erinevus? |
Ma olen täheldanud, et kui inimesel on Windows, siis ta laeb sinna ka MS Office'i, mis on tõenäoliselt piratud. See, et LibreOffice on ka Win'ile saadaval, ei pane inimest seda installima. Tõenäoliselt jälle see teadmatuse ja harjumuse teema.
Kui nüüd inimene kasutaks Linuksit, ei oleks tal mõsitlikku võimalust seal Office'it jooksutada ja LibreOffice on nt Ubuntul juba defauldis installitud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.04.2012 13:37:05
|
|
|
microsoft on aasta(kümne)id üritanud täpipealt sinu joont jälgida ja mitte lasta luua mõistlikku võimalust alternatiivse opsüsteemi installimiseks...
muide, ms office peaks läbi wine linuxilistel üsna ilusasti töötama.
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juhan1000
HV vaatleja
|
27.04.2012 13:40:25
|
|
|
| muide, ms office peaks läbi wine linuxilistel üsna ilusasti töötama. |
Tõenäoliselt küll kuid ma ei pea seda tavakasutaja vaatevinklist mõistlikuks lahenduseks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.04.2012 13:43:06
|
|
|
juhan1000, muide oma kogemust, et kõik on piratud, ei ole vaja kõigile teistele laiendada.
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|