Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Uus graafikakaart. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
angel
HV Guru
angel

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 17.09.2010 16:40:10 vasta tsitaadiga

sul prose jääb jalgu ehk siis prose on liiga aeglane. Prose jääb nn "pudelikaelaks". Vga suudaks paremat aga proset vajavad mängud jääks toppama.

Ehk siis selleks et asi oleks hää peavad kõik asjad olema "tasakaalus". Kui sul ikka prose ilgem juust, mälu palju ja kõige võimsam vga siis pole sellest tolku kuna kõik asjad jäävad prose taha "ootele".

Sellele vanale arvutile leiad ehk parema prose ostu müügi foorumist. Poest uut vast ei oleks mõtet osta kuna suht kalli hinnaga.

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 17.09.2010 17:18:25 vasta tsitaadiga

Aga äkki oskad soovitada mida peaks otsima? Ma ei tea pmst midagi nendest prosedest et selle koha pealt oleks abi vaja. Kui ma ostaks RAM-i juurde nt 2GB siis kas vahet pole miukene on? Ma mõtlen ma vaatasin neid kahe gigaseid ja seal olid jälle osad kallimad jne aga ma märkasin seda ka et seal oli mingi 800 MHz ja 1600 MHz ja veel teisi ka et mida see tähendab?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
nah
HV veteran
nah

sõnum 17.09.2010 17:57:23 vasta tsitaadiga

karlutikas kirjutas:
Aga äkki oskad soovitada mida peaks otsima? Ma ei tea pmst midagi nendest prosedest et selle koha pealt oleks abi vaja. Kui ma ostaks RAM-i juurde nt 2GB siis kas vahet pole miukene on? Ma mõtlen ma vaatasin neid kahe gigaseid ja seal olid jälle osad kallimad jne aga ma märkasin seda ka et seal oli mingi 800 MHz ja 1600 MHz ja veel teisi ka et mida see tähendab?

Sinu emaplaat toetab selliseid mälusid:

tsitaat:

Supports DDR2 1066*/800/667 memory
Dual Channel architecture supports up to 8GB by 4 DIMM slots

Osta sama sagedusega mälud, mis sul Praegu sees on.
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.09.2010 19:48:28 vasta tsitaadiga

Ehk siis DDR2 800MHz on see mida sul vaja.

soov teada mis mälud sees? Võta CPU-Z lahti ja memory alt peaks kenasti ära nägema.

Prosede kohapealt võiks olla vähemalt Core 2 Duo mis töötaks 3GHz peal või enam. Hää oleks vast ka Quad Core aga enamasti mängud kasutavad 2-3 tuuma.

ise vast hoiaks silma neil peal : https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/77719/

Quad Core ehk siis 4 prose ühes -> https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/80390/

ehk foorumist leiad mõne sellise hää hinnaga.

tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 17.09.2010 20:47:33 vasta tsitaadiga

Mul on praegu sees kaks gigast mäu ja nendel on mingi 400 MHz kui ma ei eksi, aga kas siis sobib osta mingi Kingston DDR2 PC2-6400 800MHz 2GB CL6? nah ütles et peaks sama sagedusega mälud ostma, kas see tähendab et peaks veel kaks gigast ostma või sobib üks kahene ka? Aga mis see CL6 on? Seal oli mingi CL5 kas see on midagi olulist? Seda kah et kui ma muretseks endale Quad Core siis mis graafikakaardi peaks siis ostma? Kas siis sobiks GTX 465 või peaks võtma ikka ATI omasid? Seda kah et milleks seda RAM-i vaja läheb? Ma ei tea selle otstarvet aga ma tean et 4GB oleks päris hea icon_biggrin.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.09.2010 22:19:13 vasta tsitaadiga

DDR2 400MHz ehk siis = 800MHz. DDR = Dual Data Rate.

CL jms on mälude timingud. Mida madalamad nad on seda parem. Vaata CPU Z'ga mis su mälu timingud on. Kui poest ise valida ei oska siis postita siia saab abiks olla. Mälu oleks vaja pms 3Gb. 4GB võid kah osta saad dual ddr'ina tööle aga arvesta sellega, et 32bit op süsteem üle 3.2 eriti ei taha ära tunda (piirang).

Kui sa saad endale mõistliku hinnaga Quad Core'i mis töötab vähemalt 2.8Ghz peal siis võid vabalt GTX 460 sisse visata. Prose siis jalgu ei tohiks jääda. AGA siin on üks AGA. Minuteada kui mängud ei toeta korralikult mitme tuumaga prose siis oleks kasulikum võtta Core 2 Duo kiirema GHz'iga. Aga samas enamus mänge juba hakkavad toetama vähematl 3'e tuuma ja rohkem seega oleks Quad Core ikka kiirem osades mängudes.

Seda kas otad ATI või nvidiat pole vahet. Vali välja see kumb pakub parimat kiirust oma hinna eest.

tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 17.09.2010 22:46:31 vasta tsitaadiga

Flavius kirjutas:
Tarkvaraliselt on võimalik x16 panna väiksema läbilaskega (x8..x1) tööle, mida tuleb arvestada SLI/CF puhul jah.
mis tarkvaraliselt? paned löhema kaardi sisse või pikemal kaardil katad klepsuga vastava koguse klemme kinni ja toimib ka vastavalt x8, x4, x2 või x1 kiirusel. saab kasutada x16 kaarti ka x1 pesas, kui natuke pesa saagida. alati ei pruugi ka pesa pikkuse järgi kindlaks teha, mis ta täpselt on. x4 pesa võib olla vabalt pandud x16 pikkusega pistiku alla. omal selline plate olemas.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 17.09.2010 23:03:22 vasta tsitaadiga

Vaatasin CPU Z-ga ja ma pole kindel kas vaatasin õiget asja aga memory all on märgitud siuke asi nagu CAS# Latency (CL). Ma pole kindel aga äkki see siis? Igastahes kirjutad on midagi 5.0 clocks. Aga vb ma eksin ja vaatan valet asja icon_smile.gif. Aga ma ei saand sellest päris hästi aru, sa ütlesid et 32bit op süsteem ei taha üle 3.2 ära tunda, kas see tähendab et ma peaks ostma siis ühe gigase mälu veel ja siis oleks ok? Protsessoriga seoses selline asi, et mängin tegelikult suht vähe mänge nagu aktiivselt, ma vahel ikka laen midagi alla või nii aga mingeid kindlaid mänge mängin pidevalt. Et kui ma ostaks quad core, siis tahaks teada kas näiteks GTA IV ja Starcraft 2 töötaksid ilusti? Ja vb paneks Counter Strike Source ka peale veel. Lugesin teemat ka kuskil et määritakse termopastat jne kas mul oleks ka seda vaja teha kui ma ostan endale uue prosa? Ja kui on siis mida see teeb, kas täidabki mingid mikropraod ja kõik?
RAM.-i koha pealt selline asi et ma vaatasin HV lehelt neid ühe gigaseid ja leidsin täpselt sama firma oma ja samad mudelid mida mul kaks tükki praegu sees on ( ainult praegustel on 400 MHz). Selle nimi on Apacer DDR2 PC2-6400 800MHz 1GB ja siis sama nimega oli veel üks millel oli veel lõppu lisatud (original) ja too oli 50.- kallim. Aga sellel pole seda CL märgitud taga aga see vist peaks ikka minu arvutile minema?
Seda kah et ma homme vaatan miuke toitekas mul on aga kui ma saangi kuskilt quad core ja siis ostaks endale veel giga rami ja mingi gtx 460-ne et kui võimast toiteplokki oleks vaja? Või seda ei saa öelda niimoodi?
Vabandan kui käin pinda oma küsimise ja pärimisega aga see on mu esimene kord kui ma oma arvutit uuendan ja ma ei taha uisa päisa endale igast kraami kokku osta ja siis pärast avastada et mulle pooled asjad ei sobi.
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 17.09.2010 23:31:35 vasta tsitaadiga

ramiga on nii, et kui juhtuvad aeglasemad ja kiiremad kokku, siis hakkavad kõik mälud aeglasema mälu järgi tööle, et süsteem stabiilne oleks.
muidugi on mõistlik osta sama MHz ja CL'ga mälud (PC2-6400 tundub standard olema, see mis sul CPU-Z 400MHz näitab, on tegelikult single data rate (SDR) mis võrdub 800MHz double data rate (DDR)). 32bit süsteem üle 3GB eriti ei taha jah, aga ega midagi ei juhtu, kui 4GB paned, lislt windows ei kasuta kõike 4 ära.

GTA4 on selline mäng, et ega see ei jookse eriti millegi peal täis graafikaga, samas mida parem video, prose ja mida rohkem mälu, seda paremini liigub. (siin kohal toon välja, et GTA4 tahab ka palju videomälu, ise valiksin selle jaoks vähemalt 1GB mäluga kaardi) loomulikult aitab ka prose ja mälu klokkimine, endal quad core 2.5GHz ja ca. 3GHz peale kiirendatud oli vahe ilusti tunda. mida rohkem mälu ja prose takti juurde sai, seda lõbusamalt mängima hakkas, muidugi sinnamaale, kuni kellamise tulemusena midagi ebastabiilseks muutus ja vigu hakkas tegema.

SC2 kohta ei oska midagi öelda, nii püss masin endal, et ei oska hinnangut kahjuks anda.

Termopasta peab kindlalt prose ja radika vahel olema. täpselt nagu ise ütlesid, täidab mikropraod. selle tulemusena suureneb kontaktpind prose IHS ja radika talla vahel ja mis omakorda parendab soojusülekannet proselt radikale, ehk lühidalt, muudab jahutuse efektiivsemaks. in-box prose ostad (tähendab otse poest uuena ja karbiga), siis sellel jahutus kaasas ja pasta radika talla all kohe olemas, ainult paigaldamise vaev, midagi määrida pole sinna enam vaja.

toiteka kohta niipalju, et 600W on täiesti piisav ja jääb ülegi, siiski kindlalt tuleks vaadata ka hinda ja firmat. isiklikult väga alla 600-700 eeq midagi ei usalda eriti. colorsit, q-tec, codegen on esimesed nimed, millest tasub kauge kaarega mööda käia. chieftec ja fortrton (FSP) on nimed, mille poole võiks vaadata. selles osas muidugi ootaks targemate kommentaare ja soovitusi veel juurde. endal oli 500W FSP bluestorm 2 ja q9300 (core 2 quad 2.5GHz) ning HD5870 toitis ilusti ära.

videokaarti ma vaataks pigem ikka kui ATI Radeon, siis 5800 seeria omad. aga see ehk minu isiklik kiiks, et madalama nr.-ga (5700 näiteks) kaarte ei usalda perfi suhtes. icon_redface.gif

vist peaks kõik punktid vastatud olema nüüd, kui midagi 2silma vahele ei jäänud.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.09.2010 00:15:53 vasta tsitaadiga

Nagu öeldud siis DDR = Dual Data Rate ehk siis 400x2 = 800MHz. Mälu timingud on nende asjade nimed mis toodetes vastu vaatavad kui 5-5-5-12 vms. CPU Z peaks kenasti ära näitama. CL, tRCD, tRP, tRAC. Mis selle infoga peale hakata? Otsi enda sobiv 2gb mälupulk samade timingutega mis sul juba on, kui võimalik. Aga windows ei pidavat ju kõike ära kasutama? Kui leiad samade timingutega mälu ja selle hind 2gb pulgal on sarnane kui 1GB pulgal siis las läheb rohkem, egas ta liiga tee ja ehk kunagi liigud 64bit windows 7 peale näiteks siis tuntakse see ära. Aga kui 1gb samasugune pulk kenasti odavam, s.t mõistetavalt odavam siis võta too. Kui oleks sul juba masinas 2gb mälupulk siis võtaks 2gb juurde saaks kenasti dualis tööle. Praeguse seisuga peaks sul vist asi dualis töötama (kui õiges pesas) ja seda kuidas see 3'as sinna kampa võetakse ei oska öelda isegi koheselt. Aga asi töötab seega selles muret pole.

GTA4 kohta juba räägiti ja arvan et GTX 460 1gb veab seda kenasti välja. GTA 4 on sitasti optimiseeritud mäng seega ei tasuks põdeda kui hästi ei jookse, otse öeldes. Starcraft 2 peaks ka dual core imo välja vedama kenasti. Siin väike graafik kah palju ta reaalselt tuumasid oskab ära kasutada -> http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2010/08/18/how-many-cpu-cores-does-starcraft-2-use/2

Samas quad oleks suts tulevikukindlam mõnes mõttes kuid vabalt võib olla, et siis kui see tulevik käes on asi juba juust.

toiteplokkide kohapealt lisaks et kõik oleneb sellest millist summat sa soovid toite alla panna ja kui suure tähtsusega sul on asjaolu et arvuti saaks kvaliteetset nn "sööki". Kui väga raha ei ole aga tahad hääd asja siis vaata Chieftec ja fps poolele. Kõik nende toited päris kullast ei ole (tegelt otseselt vihjan fps poolele) aga toimivad. Kui soovid midagi heas hinnaklassis siis võid vaadata ka näiteks Corsair'i poolele.

Palju võimu vaja? 520w peaks piisama. Kindluse mõttes ~650w siis peaks ülegi jääma ja järgmise upgrade'i kenasti üle elama ehk siis poleks enam vaja toidet osta.

Küsi küsi ega pahanda... meenuvad kah siis osad asjad ja ehk tuleb midagi juurdegi beer_yum.gif

tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 00:17:41 vasta tsitaadiga

Aga mingit head klokkimise guide oskab keegi anda et kui kunagi midagi ostan et siis võiks ju natuke klokkida. Nüüd tuleb siis vaikselt raha hakata koguma et saaks kõike ostetud icon_biggrin.gif. Aga kui ostad uue prose siis see jahutus värk on ikka kaasas? Või kui ma ostan kellegi käest kasutad ka siis on ka? Ja see asi ka et kui ma nüüd ostan uue videokaardi (gtx 460 nt) siis läheb seal vist mingit 6 auguga mingit toitekajuhet jne. Kas selle saab tolle videokaardiga kaasa või pean ma selle muretsema? Ja kui peab ise ostma kas ma siis pean ta paigaldama kuskile toiteka külge või kuidas? Ma vaatasin mingeid videosid ja siis nägin lihtsalt et nad panevad seal igast juhtmeid külge aga seda kuhu ja kus neid pannakse seda ei öelda.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.09.2010 00:30:30 vasta tsitaadiga

Inbox cooler on prosega kaasas kui karbi toote ostad. Sellega aga OC'ida enamasti ei soovitaks. Arvestada tuleb ka sellega et OC'imisega tõuseb voolutarve eriti Quad Core prosedel. Ja eriti ei soovitaks OC'imisega alustada nõnda hoogsalt kui puuduvad elementaarsed teadmised. OC'imine on siiski sutsu tulega mängimine, kuigi tänapäeva emaplaadid ja biosid on juba lollikindlamaks tehtud. Midagi valest teed siis muutub masin ebastabiilseks ja müstilistematel juhtudel võib midagi ka ära tappa (a'la annad volti nii palju et suits taga ja see ei ole nali). Pealegi OC'imine on tegelt hulk tööd ja vaeva. Pms 2-3 päeva pead testima ja jamama et teada saada kas süsteem stabiilne ja katsetama kuidas stabiilseks saada. Ei ole päris nii et lähen sinna, vahetan väärtuse ära ja kõik 5+

Vaadates teste siis tundub GTX 460 1gb väga asjalik lahendus olevat. Toitejuhtme pärast ei tasu muretseda kuna see tuleb kaasa. Aga iga asjalik, kvaliteetne toide peaks juba ise seda otsa omama. Seega uuri järgi mis toiteplokk sul masinas on.

PCIe toitejuhe läheb sinna kuhu ta videokaardi külge sobib. Kõik ATX Standardi juhtmed on nn "kodeeritud" ehk siis sobivad vaid sinna kuhu nad minema peavad. Samas jõudu kasutades vast saab ka sellega hakkama et üks juhe sobib kõikjale.

tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 00:52:33 vasta tsitaadiga

Ma olen nüüd dilemma ees kas näiteks otsida veel kasutatud quadi või peaks ostma originaal dual core, tolle jaksaks veel osta, aga originaal quad mida sa soovitasid maksab natuke liiga palju. Peaks ootama äkki veel ja vaatama et kas tuleb mingeid pakkumisi? Aga toiteplokiga seoses ma vaatasin 650W omasid ja mingi 1500.- Corsairi toitekas oleks ok? Seal on muidugi hulga tähti ja numbreid millest ma midagi ei jaga icon_biggrin.gif muidu corsairi omasid on kaks tükki seal häid, üks on 1585.- ja üks on 1520.- ei tea kas neil mingit suurt vahet ka on, igastahes mina ei tea mis neil head ja halba on, kui keegi viitsib pärast tsekkida need olid normaalsed mu arust
Corsair Toiteplokk CMPSU-650TXEU 650W
Corsair Toiteplokk 650W CMPSU-650TX
Aga kui ma ostaks endale mingi dual core kas siis saaks ka veel GTX 460 kenasti jooksutada? Ma homme veel vaatan mis toitekas mul on et äkki polegi toda uut vaja. Ma täna enam ei viitsi lahti kakkuda oma kasti.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.09.2010 01:02:03 vasta tsitaadiga

Ma isiklikult otsiks kasutatud peast mõne korraliku isendi, need poe hinnad liiga kirved ja odavam oleks mõni teine emaplaat võtta koos vastava prosega. Vihjan siis i5 või AMD AM3 platformile. Ei ole asjaga väga kursis enam aga tean et i5 peal on üks hää prose (vist seal kah kõik quadid nagu i7) ja AMD sageli pakub väga hea hinnaga head jõudlust. Emaplaadid ei ole kah ropp kallid.

Ise kasutan 2'te corsair toidet ja seni on OK. . Ladu vast teine sellest ka erinevus. Corsair'il on TX ja HX seeria. Üks siis tavaline teine modular (juhtmed käivad ära toiteplokki küljest). Ise vist kunagi seda 650TX'i omasin, käisin garantii vahet kuna minu 2'el isendil oli omapärane "pinin" küljes seega vahetasin 620HX'i vastu välja. Ei ütle et saast toide, lihtsalt endal ei vedanud. Aga kui väga suurt "Overkilli" ei karda siis 1.8k eest pakutakse juba 750w.. samas oleks see enam kui vaja. 600w 'isest peaks piisama. Oletaks et keegi teine oskab sõna ka võtta ja öelda mis teistel tootjatel hääd on. Omal täielik ülevaade puudub teiste tootajte osas kuna ise valisin juba aasta tagasi corsairi ja olen selle peale jäänud.

3GHz DualCore ei tohiks minuarust väga jalgu jääda GTX 460. Ega's ta siis nii võimas kaart kah ole. Lihtsalt kui prose nõrk ja video võimas siis ei ole sul tast kasu niivõrd. Mäng mis tahab proset nagunii jooseb sitasti olgu kui võimas vga on. Ehk siis asi võiks tasakaalus olla et saada maksimaalselt võimu oma süsteemist. Muud kedagist.

tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 01:13:57 vasta tsitaadiga

Ooda kas sa soovitad siis mul juba uut emaplaati ka osta icon_biggrin.gif? Aga kust ma peaksin vaatam selle quadi järgi, siit foorumist ma vaatasin aga ei leinud, eks ma otsin veel siis. Leidsin muidu siit foorumist sellise pakkumise, Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz 1333MHz 6MB S775, kas see on midagi head või tasub edasi otsida.
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 18.09.2010 08:48:15 vasta tsitaadiga

karlutikas kirjutas:
Ooda kas sa soovitad siis mul juba uut emaplaati ka osta icon_biggrin.gif? Aga kust ma peaksin vaatam selle quadi järgi, siit foorumist ma vaatasin aga ei leinud, eks ma otsin veel siis. Leidsin muidu siit foorumist sellise pakkumise, Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz 1333MHz 6MB S775, kas see on midagi head või tasub edasi otsida.
see peaks täitsa asjalik elukas olema thumbs_up.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.09.2010 11:16:52 vasta tsitaadiga

ei soovita lihtsalt kui tahad rohkemat võimu ja korralikumat masinat siis ei ole selle vana 775 upgrade enam tea mis odav. Lihtsalt prose hinnad on kirved poes ja kohati tunduks et i5 prose parema võimuga saab suht sama rahaga kätte.

See prose on jah hea loom eriti kui võrrelda su praeguse prosega.

Samas kui nüüd heietama hakkab siis kui parema jahutuse osta, toide korralik siis ehk saaks su praeguse prosegi 3ghz peale keerata kui sellest asja on. Ehk siis kui prose on võimeline selliseks ülesandeks. Samas see vajaks juba jamamist ja teadmisi ja aega. Aga kui ei oska siis muidugi lihtsam, stabiilne lahendus oleks E8xxx võtta.

tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 11:41:19 vasta tsitaadiga

Oeh tegelt võiks siis juba uue arvuti osta, kuidagi ajast ja arust on kõik süsteemid, kellamist ei tasu mul ilmselt proovidagi. Kui ma oma vana käru tahaks ikka korralikult uuendada siis kulub ikka hulga raha. Vb oleks siis üldse mõttekam uus masin kokku panna. Üks küsimus, et kui ma nüüd kasti lahti võtan, siis see on väga tolmune seest kuidas peaks puhastama seda, tolmuimejaga võib v? Ja kuidas seda staatilist elektrit saab kehast ära, kui seda randmepaela jubinat pole või mis see on.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 18.09.2010 11:53:23 vasta tsitaadiga

Osta uus videokaart GeForce GTX460 / 1024MB, seda GTX 465 pole mõtet vaadata ja miski kasutatud neljatuumlaine protsessor Q6600 või midagi Q9xxx seerijast, seda E8400 pole mõtet soetada, sama hästi võid siis olemas-olevat E6550 üle kellata
ot:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz
Nvidia GeForce 8800 GTS
2 GB RAM
Gigabyte GA-P35-DS4

Kui vaadata su arvuti koostist siis pole ka uut toiteplokki vaja soetada, sest GeForce 8800 GTS oli ikka paras voolu õgard, uus GTX460 võtab tunduvakt vähem ja egas need neljatuumalised ka eriti voolu võta

NATAS999
HV Guru

sõnum 18.09.2010 11:55:38 vasta tsitaadiga

karlutikas, tolmust oleks viisakas ära puhastada jah. tolmuimejaga ikka jah. radika küljest saab tolmust lahti hambaharjaga näiteks.

maandada võid ennast lislt arvuti korpuse vastu. enne mingi jubina näppimist lislt puutud vastu korpust ja siis korras kõik.

uus masin oleks muidugi mõttekam, eriti kui juba prose vahetuseks läheb ja piisavalt raha sinna alla läheb.

tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.09.2010 12:02:55 vasta tsitaadiga

Tolmukaga seest ei tohi just puhastada... staatilist võib anda. Ise olen stabiilselt oma plastik otsaga uudsest, modernsest tolmukast litakat saanud. Pealegi ei ole tolmukast muffugi kasu. Imed vaid pealsema suurema tolmu ära ja ülejäänud jääb ikka ribide vahele. Selleks, et tolmust masin puhtaks saada tuleks suruõhk osta. Sellega puhud kõik pasa igast august minema. Hambaharjaga kah ei tasuks teha kuna ehk tekitab staatilist.

Ja see kas toidet vaja või mitte oleneb kõik sellest mis sul seal sees on, seda aga sa pole seni avaldanud.

Prose ost on kahe otsaga asi nagu öeldud, kui keegi "reaalselt teadmisi omav inimene" sul selle stabiilselt ära OC'ib nii et tempid normis siis jah, lihtsam oleks kellad takka ajada, vajadusel uus jahutus ja uus vga osta. Toite ost sõltub mudelist.

Tahad üle üldse võimsamat kasti - lihtsam vana maha müüa ja jätta alles see mis kasutamist veel kannatab ning uus kokku lasta visata.

tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 18.09.2010 12:24:46 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
.....
Tahad üle üldse võimsamat kasti - lihtsam vana maha müüa ja jätta alles see mis kasutamist veel kannatab ning uus kokku lasta visata.

kasutatud Q6600 maksab 1,2k kuni 1,5k ja võimsama Q9650 peaks ka kasutatult alla 3k kätte saama, 2GB mälu juurde kasutatult vast ka kuni 400.- ning uus videokaard see tuleb nii või teisiti ka uue arvuti puhul soetada
Ehk siis uus protsessor + 2GB mälu juurde soetamine maksaks 1,6k kuni 3,5k. Kui aga kolida üle Socket 1366 peale, maksaks ainult uus protsessor, mälu ja emaplaat minimaalselt 7k, reaalselt norm isendid 9k , muudele socketitele pole mõtet üle minna, edasiminek - arvuti jõudluse kasv, praktiliselt olematu.
Gigabyte GA-P35-DS4 on ikka väga hea emaplaat, võid kontrollida selle tarkvaraga, kas ikka see emaplaat on http://www.lavalys.com/support/downloads

viimati muutis Marie 18.09.2010 12:26:48, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 74
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.09.2010 12:26:40 vasta tsitaadiga

... mainisin enne et kui kasutatult leiad siis jah. aga kui mitte siis uut ei tasu osta sellele süsteemile enam.
tagasi üles
karlutikas
HV kasutaja
karlutikas

sõnum 18.09.2010 12:26:46 vasta tsitaadiga

Käin korra linnas ära siis võtan kasti lahti, ma ei tea kus muidugi suruõhku müüakse. Aga ma vaatasin et kui mul toitekat vaja pole siis on see uuendamine ikka mõeldav, aga kui ma ostaks selle prose Intel Core 2 Quad Q9550 2,83 GHz 12MB 1333MHz FSB LGA775 kas siis peaks ka veel kellama? Ma arvan et uut kasti ei hakka ostma kuna ma ei tea üldse kui hästi see müüks ja siis ikkagi tuleb panna veel palju raha juurde ka nii et vb ikka uuendan lihtsalt. Kui kellelgi on kasutatud proset (seda q9550 või midagi sarnast) müüa või tuleb kunagi tulevikus siis võib minuga ühendust võtta.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.09.2010 12:28:52 vasta tsitaadiga

enamus arvutipoodides, oleneb kus elad. Kui sa kellamisega praegusel hetkel hakkama ei saaks siis peaks sa veel Quadiga jamama millel kellamisel enamasti voolu ja soojuseraldus suureneb kenasti.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Uus graafikakaart. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.