Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
NoMilleks
HV kasutaja
|
03.12.2008 00:34:41
|
|
|
Kuigi sensor on katiku taga varjus, kas see on seda ka tolmukindlalt? Ma mõtlen, et muidugi ainult siis, kui ei toimu säritust, siis ju katik kinni. Minu mõistes on "tolmuohtlik" periood ainult säritamise hetk. Mida pikem, seda ohtlikum. Seega vist ei maksaks objektiivide vahetamist ka niiväga karta, kui käituda tolmu suhtes preventatiivselt (objektiivi auk allapoole, teine objektiiv kohe valmis panna, et kiiresti ette keerata)? Kuigi eks kindlasti mõni üksik kübe lendleb selle lühikese vahetamise aja jooksul kaamerasse, siis suletud katiku korral ta sensorile ikka ei tohiks maanduda. Minul mõtteis ainult see säritamise hetk...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
03.12.2008 16:37:56
|
|
|
rocla kirjutas: |
Vii teenindusse. |
Käisin ära Fotomeistri puhastuses ja poole tunniga tehti valmis ning läks 200.- krooni.
Kodus hiljem küll märkasin, et mõni üksik mustusetükike, mis heledam ja väiksem, on alles jäänud, aga need vast ei häiri, sest enamik on siiski suurest jamast puhas.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
1 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
pringi
HV veteran

|
03.12.2008 21:52:06
|
|
|
Küsimus isepuhastuvate sensorite kohta... Kuhu see mustus väristatakse sensorilt? Ega tal mujale, kui katiku ja sensori vahele vist kukkuda pole ju?
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
03.12.2008 21:58:40
|
|
|
pringi kirjutas: |
Küsimus isepuhastuvate sensorite kohta... Kuhu see mustus väristatakse sensorilt? Ega tal mujale, kui katiku ja sensori vahele vist kukkuda pole ju? |
just
sp need isepuhastuvad sensorid ongi vaid müügiartikkel. ant seda usuvad sinisilmselt rumalad, kes ei tea, et see pole suht mitte midagi rohkemat, kui müügiartikkel.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoMilleks
HV kasutaja
|
03.12.2008 22:25:46
|
|
|
Küsimus isepuhastuvate sensorite kohta... Kuhu see mustus väristatakse sensorilt? Ega tal mujale, kui katiku ja sensori vahele vist kukkuda pole ju? |
Räägitakse mingist kere põhjas asuvast kleepribast, kuhu see tolm idee järgi peaks langema.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
pringi
HV veteran

|
04.12.2008 01:43:02
|
|
|
Casanova kirjutas: |
Räägitakse mingist kere põhjas asuvast kleepribast, kuhu see tolm idee järgi peaks langema. |
Ja siis lõpuks hakkab piltide alla tekkima tume riba, mis tuleneb suurest kogusest mustusest? Ja selle kleepriba eelduseks on see, et kaamera on laua peal ja normaalasendis? Muidu kukub ju tolm hoopis mujale...
Aga Kui seal kleepriba on, siis on puhuriga ju hea puhastada, tükk aega puhud, lõpuks koguneb kõik ikka sinna alla:P
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
04.12.2008 01:50:28
|
|
|
Erm... noh, tegelt on kohati päris mõnus asi. Viimati reisil olles vahetasin objektiive paksu lendleva sõjatandri tolmu sees, sensorile ei jäänud täppigi.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
20.05.2009 01:31:07
|
|
|
Keegi mingit sensoripuhastustatribuutikat omab? Ühe õnnetu kere sensorilt tarvis veetäpid kätte saada.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
20.05.2009 09:29:16
|
|
|
Ardo kirjutas: |
Keegi mingit sensoripuhastustatribuutikat omab? Ühe õnnetu kere sensorilt tarvis veetäpid kätte saada. |
Kas seesama, mis sõjatandril käis?
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
20.05.2009 10:30:14
|
|
|
Sults kirjutas: |
Keegi mingit sensoripuhastustatribuutikat omab? Ühe õnnetu kere sensorilt tarvis veetäpid kätte saada. |
Kas seesama, mis sõjatandril käis?  |
Eh mis? Ei.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
20.05.2009 14:23:10
|
|
|
Atribuutikat müüakse fotopoodides. Greencleani omad, aga eks nad omajagu raha maksavad.
Ühe puhastuse sain tehtud Pärnu mnt fotoluksis ootetööna. Samas iga kord vast nii kiirelt ei lähe.
_________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
Tule ja kiika minu fotomaailma. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
20.05.2009 18:54:38
|
|
|
Luksid-Meistrid on veidi kulukad, komplekti ka vaja pole, igapäevaselt ei puhasta. kellelgi endal pole komplekti?
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
10.06.2009 10:59:34
|
|
|
Spoiler 
urmas1 kirjutas: |
Sul pole vaja mingit komplekti. Täis akuga peegel üles, hingeõhuga madalpääsfilter märjaks ja vatitikuga puhtaks. Peale seda olen puhunud veel suruõhu pumbaga. Ja kõik on korras. Madalpääsfilter on klaasist ja, et klaasile kriimu teha on vaja teemantnuga või kõvasulamtera. Üks- kaks täppi on normaalne , filmilt skanneerides on film ju täiesti õudukas. Tolmu, kriimustusi täis. |
Õudne mõtelda kui heausklik foorumilugeja seda teksti loeb ja nii käitubki. Isegi kui sensorile liiga ei tee siis võib ta lükata sodi hoopis esimese kihi alla peitu või puhuda hingeõhuga sensorile näiteks kommisöömisest jäänud magusa ja kleepuva klimbi, mida enam nii lihtsalt kätte ei saa. Ma ise olen enda esimest peeglit "puhastanud" piiritusepõhise prillide, optika jms asjade jaoks mõteldud aeorosooliga... Digivolderis üteldi pärast, et nii hullult räpast sensorit poel nad enne näinud, et kes kurat ja millega küll seda puhastas?! Enda hingeõhuga võid midagi veel hullemat kaamerasse puhuda.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
otsija
HV veteran

|
10.06.2009 11:47:11
|
|
|
Kaamerate tootjad sellist rahvatarkust lugedes võivad sensori puhastamise funktsiooni üldse ära võtta et sedasi puhastatud kaameratele garantiid teostades pankrotti mitte minna
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
Risto40
HV vaatleja
|
26.06.2009 12:56:05
|
|
|
mhh.. Fotomeistri sensoripuhastushinnad aastaga mitmekordistunud. Eelmine suvi sain ikka 75.- EEKga läbi aetud, täna küsivad 40D puhastamise eest 200.-
Teab keegi mõnd korralikku odavamat kohta Tallinnas, kus saaks Canon 40D sensori lasta ära puhastada?
200.- hinna juures paneb juba mõtlema, et ehk tasub juba ise mõni vahend puhastamiseks osta. Keegi puhastab ise oma kaamera senorit? mida kasutate?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.06.2009 12:58:55
|
|
|
Risto40 kirjutas: |
200.- hinna juures paneb juba mõtlema, et ehk tasub juba ise mõni vahend puhastamiseks osta. Keegi puhastab ise oma kaamera senorit? mida kasutate? |
Ma olen juba esimeste tolmutäpikeste puhul kõrva puhastamiseks mõteldud "tupsukesega" sensorilt tolmu ära korjanud. Vaatad, kuskandis tolm pildil on ja siis tupsutad õrnalt sensoril selle koha üle. Siiamaani on aidanud.
Ilmselt alla 200.- väga ei leia enam sensoripuhastust, mis on ka arusaadav kuna tegemist on tööga, kus ei tohi eksida.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Artur R.
HV veteran

|
26.06.2009 23:14:41
|
|
|
200 EEK on sensoripuhastuse eest väga hea hind. Overallis on kordades kallim nt.
|
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoMilleks
HV kasutaja
|
27.06.2009 17:05:37
|
|
|
200 krooni on tõesti hea hind, paljud puhastuskomplektid on vist isegi kallimad. Kui mul on valida, kas osta mõnesaja krooni eest komplekt ja ise ära puhastada või usaldada sama raha eest oma kaamera meistri hoolde, siis valin viimase variandi. Tolles Kaubamaja juures asuvas Fotomeistris olen lasknud kaks korda oma kaamera sensorit puhastada ning väärt on nad ainult kiidusõnu. Mul puudub sensori puhastamises igasugune kogemus ja omapäi ma ei riski seda kogemust omandama hakata.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
nah
HV veteran

|
27.06.2009 17:13:36
|
|
|
Kui tihti peab sensorit puhastama, aastas kord? Või hoopis siis kui piltidele mingid anomaaliad hakkavad tekkima?
|
|
Kommentaarid: 150 loe/lisa |
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
27.06.2009 17:26:27
|
|
|
nah kirjutas: |
Kui tihti peab sensorit puhastama, aastas kord? |
Igal täiskuuneljapäeval.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
27.06.2009 18:00:38
|
|
|
nah kirjutas: |
Kui tihti peab sensorit puhastama, aastas kord? Või hoopis siis kui piltidele mingid anomaaliad hakkavad tekkima?
 |
Loomulikult puhastad sa teda hetkest, mil sinna tekkinud mustus sind häirima hakkab. Pole vajadust puhast asja hõõruda!
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
otsija
HV veteran

|
29.06.2009 16:39:07
|
|
|
Canoni paranduse esindused USA-s sensori puhastamise eest ei küsi sentigi. See võiks meie omadele eeskujuks olla.
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
29.06.2009 16:43:49
|
|
|
otsija kirjutas: |
Canoni paranduse esindused USA-s sensori puhastamise eest ei küsi sentigi. See võiks meie omadele eeskujuks olla.  |
USAs on turg ka Canonil tiba suurem, et müüginumbritega maksab ostja selle puhastamise enivei kinni
ise olen korra puhastanud kodus sensorit piirituse ja vatitikkudega. täpid sain kenasti ära. kuigi tegemisel käsi värises, et äkki pole vatitikk ikkagi piisavalt puhas või pehme.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
16.07.2009 19:02:18
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Risto40 kirjutas: |
200.- hinna juures paneb juba mõtlema, et ehk tasub juba ise mõni vahend puhastamiseks osta. Keegi puhastab ise oma kaamera senorit? mida kasutate? |
Ma olen juba esimeste tolmutäpikeste puhul kõrva puhastamiseks mõteldud "tupsukesega" sensorilt tolmu ära korjanud. Vaatad, kuskandis tolm pildil on ja siis tupsutad õrnalt sensoril selle koha üle. Siiamaani on aidanud.
Ilmselt alla 200.- väga ei leia enam sensoripuhastust, mis on ka arusaadav kuna tegemist on tööga, kus ei tohi eksida. |
kõrva puhastamiseks ei ole nad mõeldud, selles osas võid oma nina-, kurgu- ja kõrvaarstiga konsulteerida
nende tolmukübemekeste osas olen kasutanud pintsliga pipetti, ajab enamvähem
samas mingi valemiga oli mul mingit saasta ka sensorile pääsenud ning ei julgenud kohe ise kallale minna, kuid lasin töökaaslasel ära teha
pilt nagu tuttuus - vatitikke kulus ropult
ja seda piirituse ja optika puhastamiseks mõeldud vatitikkudega mikroskoobi all max 50x
sõber endal seda juba kordi teinud ja tean, et teised töökaaslased on ka seda sama teinud ja keegi pole kurtnud
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|