|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kuidas pooldaksid kanepi legaliseerimist Eestis? |
| Pooldaksin meditsiinilistel põhjustel kasutamist |
|
17% |
[ 53 ] |
| Pooldan täielikku legaliseerimist |
|
36% |
[ 107 ] |
| Ei poolda |
|
33% |
[ 99 ] |
| Olen erapooletu |
|
12% |
[ 36 ] |
|
| hääli kokku : 295 |
|
| autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
06.12.2025 20:46:28
|
|
|
Ütlesin ju enne ka, vaktsineerima ei pea pederasti juures. Sobib iga asutus millel vastav pädevustunnistus on.
Aga nalja kah vaktsineerimise teemal. Käisime kunagi naisega puugivaktsiini tegemas. Sutsakas kirja ja plaaster peale. AGA seal süstimiskoha lähedal oli naisel üks pisike sünnimärk. Plaaster pandi sünnimärgile mitte süstimiskoha peale
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
06.12.2025 20:49:09
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Ütlesin ju enne ka, vaktsineerima ei pea pederasti juures. Sobib iga asutus millel vastav pädevustunnistus on.
|
Põnev elu
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
08.12.2025 15:33:20
|
|
|
Külmetasin ära või midagi ja võtsin haiguslehe.
Muuseas kuna nüüd aega on siis uurisin, et no ehk teeks vereproovi ka, viimasest korrast mingi 2a möödas. Saan vastuseks, et no seda võiks uuel aastal teha. Ok, selline ümber nurga "meil eelarves pole raha" jutt
Mis need perearstid saavad iga haige eest mingit raha vms? Sest suhtumine on küll selline, et "meie poolest võid aasta lõpuni ka haiguslehel olla"
Normid teenused, mõtlen juba, et peaks mingi krdi eraldi ravikindlustuse vist tegema kui juba mingeid basic teenuseid ei taheta pakkuda.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.12.2025 15:40:19
|
|
|
Perearstil oli midagi umbes nii, et ta saab iga nimekirjas oleva inimese pealt nö. pearaha. Fix summa. Selle eest peab ta su mured ära kuulama, retseptid kirjutama, haiguslehe väljastama jne. Ühesõnaga kõik tegevused mis ta ise teeb. Selle raha saab ta igal juhul, vahet pole kas oled mingi murega tema poole pöördunud või mitte.
Ja siis on mingi teine raha analüüside ja uuringute jaoks. Seda ta endale ei saa, aga saab selle eest sulle mingeid analüüse jms. määrata. Kui ära ei kuluta, siis ei kuluta, endale ta seda ei saa.
See eelarve võib aasta lõpus pigistada küll. Aga ma väga täpselt ei tea kuidas see toimib. Tegelikult on ju suur vahe kas nimekirjas on rohkem noori ja terveid või rohkem pensionäre või muidu mitte-nii-terveid.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
08.12.2025 16:30:09
|
|
|
| Vereproove saab synlabis teha palju tahad, oma raha eest muidugi, aga kui tervis oluline, siis ma ei kahtleks hetkekski.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.12.2025 16:49:19
|
|
|
Aga miks neid teha kui midagi viga pole?
Mul perearst kunagi kiusas. Tegi neid lausa mitu. Aga üks asi mida uudishimust teada oleks tahtnud on see, et mis mu veregrupp on. Seda ei tea tänaseni. 0 pole võimalik, kõik muud variandid on.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
08.12.2025 17:33:16
|
|
|
Mul perearst kunagi kiusas. Tegi neid lausa mitu. Aga üks asi mida uudishimust teada oleks tahtnud on see, et mis mu veregrupp on. Seda ei tea tänaseni. 0 pole võimalik, kõik muud variandid on. |
No üks siin eespool just kirjutas, et arst ei taha niisama teha. Aga iseenesest, kui midagi juba viga on, siis võib tiba hilja olla. Suhkur, kolesterool, põletikumarkerid. Üks tuttav vajas kiiret operatsiooni, vereproov, põletik, oppi teha ei saa, oleks ette teadnud, oleks põhjuse saanud enne ära ravida, nüüd peab opiga ootama, kuniks korras. Kui asjad kuhuvad, siis võib pärast väga keeruline olla välja rabeleda. Mul ema ei teadnud, et tal diabeet on, vereproov oleks näidanud, ükspäev kukkus lihtsalt kooma ja kõik.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ricki
HV kasutaja
|
08.12.2025 18:14:15
|
|
|
| salatoimik kirjutas: |
Külmetasin ära või midagi ja võtsin haiguslehe.
Muuseas kuna nüüd aega on siis uurisin, et no ehk teeks vereproovi ka, viimasest korrast mingi 2a möödas. Saan vastuseks, et no seda võiks uuel aastal teha. Ok, selline ümber nurga "meil eelarves pole raha" jutt
Mis need perearstid saavad iga haige eest mingit raha vms? Sest suhtumine on küll selline, et "meie poolest võid aasta lõpuni ka haiguslehel olla"
Normid teenused, mõtlen juba, et peaks mingi krdi eraldi ravikindlustuse vist tegema kui juba mingeid basic teenuseid ei taheta pakkuda. |
Perearst saab sinu eest liiga vähe pearaha, sa oled liiga terve, kui pikemalt haiguslehel oled, saab lihtsamini uusi haigusi külge pookida.
| tsitaat: |
Tervisekassa tervishoiuteenuste arendamise portfellijuht Liis Kruus ütles ERR-ile, et uuendamisele lähevad perearstiabi rahastuspõhimõtted.
"Muudetakse pearaha maksmise tingimusi, võttes edaspidi lisaks vanusele arvesse ka patsiendi haiguskoormust. Tekivad vanuserühmad 0–3, 3–6, 7+ aastat ja haiguskoormuse rühmad 0, 1, 2, 3–4, 5+ haigust," loetles Kruus. |
https://www.err.ee/1609857972/tervisekassa-tahab-perearsti-pearaha-patsiendi-haiguste-hulgast-soltuma-panna
Niikaua võid ennast ise ravida
https://www.ravijuhend.ee/patsiendivarav/juhendid
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
08.12.2025 18:50:22
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Vereproove saab synlabis teha palju tahad, oma raha eest muidugi, aga kui tervis oluline, siis ma ei kahtleks hetkekski. |
Käidud. Tehtud. Perearsti juurde läksin ka ise. Perearst ju näeb tulemusi, oleks võinud paar kuud varem vastuvõtule kutsuda.
Nüüdseks töövõimetusleht kestnud kuu + ja jätkame.
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
08.12.2025 20:29:32
|
|
|
| Vereproove saab synlabis teha palju tahad, oma raha eest muidugi, aga kui tervis oluline, siis ma ei kahtleks hetkekski. |
Jah saab, kõike saab oma raha eest teha. Kui aga kõike oma raha eest teha siis kurat ma riigile iga kuu palgast arvestatava osa ära maksan?
Mul perearst kunagi kiusas. Tegi neid lausa mitu. Aga üks asi mida uudishimust teada oleks tahtnud on see, et mis mu veregrupp on. Seda ei tea tänaseni. 0 pole võimalik, kõik muud variandid on. |
Kord aastas oleks nagu norm teha ja selleks, et avastada erinevaid x asju varajases staadiumis mitte sedasi, et lähed valudega emosse, istud 12h ja siis öeldakse, miks varem arstile ei läinud, hakka testamenti kirjutama
Lisaks on ravi ka odavam kui kohe avastada mitte pärast hulluks lapata.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
09.12.2025 09:32:02
|
|
|
Perearstil oli midagi umbes nii, et ta saab iga nimekirjas oleva inimese pealt nö. pearaha. Fix summa. Selle eest peab ta su mured ära kuulama, retseptid kirjutama, haiguslehe väljastama jne. Ühesõnaga kõik tegevused mis ta ise teeb. Selle raha saab ta igal juhul, vahet pole kas oled mingi murega tema poole pöördunud või mitte.
Ja siis on mingi teine raha analüüside ja uuringute jaoks. Seda ta endale ei saa, aga saab selle eest sulle mingeid analüüse jms. määrata. Kui ära ei kuluta, siis ei kuluta, endale ta seda ei saa.
See eelarve võib aasta lõpus pigistada küll. Aga ma väga täpselt ei tea kuidas see toimib. Tegelikult on ju suur vahe kas nimekirjas on rohkem noori ja terveid või rohkem pensionäre või muidu mitte-nii-terveid. |
Haigekassa pakub lahkelt, et kui on uuringute eelarve lõhki, siis võib uue aastani teha neid lisaeelarvest. Aga 20% peab arst "omast taskust" maksma. Arvestades ka seda, et eriarstabi fondid on ka väga otsas, siis üritatakse ka neid uuringuid perearstidele delegeerida. Uuest aastast läheb lihtsamalt jälle.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
09.12.2025 10:04:51
|
|
|
Puhas tulu 22 000 +
Enamus eestimaalasi ei saa niipalju bruto palkagi
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
09.12.2025 10:13:01
|
|
|
| tsitaat: |
Jah saab, kõike saab oma raha eest teha. Kui aga kõike oma raha eest teha siis kurat ma riigile iga kuu palgast arvestatava osa ära maksan?
|
Vot jah, nii see paraku on, samas on meil midagigi ja abita keegi ei jää. Sa ei taha USA's elada.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
09.12.2025 12:27:40
|
|
|
Kuidas see asi USAs toimib siis?
Natuke on siin kirjas
https://tervisekassa.ee/blogi/valiseestlase-kogemus-usa-ravikindlustussusteemiga
Aga ravikindlustus ei ole päris klassikalises mõttes kindlustus.
Kui inimesel on mingi krooniline haigus või suur risk mingisse haigusesse haigestuda, siis ilmselt erakindlustus teda kindlustada ei taha või paneb lepingusse nii palju välistusi, et eriti midagi ei saagi. Või on seadusega määratud piirhind ja kohustus kõigi soovijatega leping sõlmida?
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
09.12.2025 14:00:25
|
|
|
Natuke on siin kirjas
https://tervisekassa.ee/blogi/valiseestlase-kogemus-usa-ravikindlustussusteemiga
Kui inimesel on mingi krooniline haigus või suur risk mingisse haigusesse haigestuda, siis ilmselt erakindlustus teda kindlustada ei taha või paneb lepingusse nii palju välistusi, et eriti midagi ei saagi. Või on seadusega määratud piirhind ja kohustus kõigi soovijatega leping sõlmida? |
Mis sulle arusaamatuks jääb ? Nii ongi nagu selles artiklis kirjas. Meie meditsiinisüsteemi kiruda selle teadmise juures ja mõned sajad maksuvälist oma raha kasutada vereproovide tegemiseks on küll väga kohatu. Jah, alati saab paremini, kohe kõvasti paremini ja mis seal salata, suur osa rahast lähebki paraku nende peale, kes süsteemi lihtsalt väärkasutavad, iga tühja tähjaga kohe emosse jne. Eks see on paradoksaalne olukord, sest tasuta arstiabi selle tingibki ühest otsast. Kui emokülastus 100 eur maksab, siis enam nii kergekäeliselt sinna ei kiputaks. Kuidas aga sellistel puhkudel lahendada vähekindlustatute olukord, see polegi nii lihtne enam, keegi ei tohiks jääda abita põhjusel, et tal ei ole raha.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
09.12.2025 14:04:40
|
|
|
Natuke on siin kirjas
Kui inimesel on mingi krooniline haigus või suur risk mingisse haigusesse haigestuda, siis ilmselt erakindlustus teda kindlustada ei taha või paneb lepingusse nii palju välistusi, et eriti midagi ei saagi. Või on seadusega määratud piirhind ja kohustus kõigi soovijatega leping sõlmida? |
Mis sulle arusaamatuks jääb ? Nii ongi nagu selles artiklis kirjas. Meie meditsiinisüsteemi kiruda selle teadmise juures ja mõned sajad maksuvälist oma raha kasutada vereproovide tegemiseks on küll väga kohatu. Jah, alati saab paremini, kohe kõvasti paremini ja mis seal salata, suur osa rahast lähebki paraku nende peale, kes süsteemi lihtsalt väärkasutavad, iga tühja tähjaga kohe emosse jne. Eks see on paradoksaalne olukord, sest tasuta arstiabi selle tingibki ühest otsast. Kui emokülastus 100 eur maksab, siis enam nii kergekäeliselt sinna ei kiputaks. Kuidas aga sellistel puhkudel lahendada vähekindlustatute olukord, see polegi nii lihtne enam, keegi ei tohiks jääda abita põhjusel, et tal ei ole raha. |
USAs maksab EMO külastus keskmiselt ilma kindlustuseta ca $2500 dollarit.
viimati muutis sukelduja 09.12.2025 14:08:29, muudetud 1 kord |
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
09.12.2025 14:07:43
|
|
|
| On olnud kuulda vingumist, et EMO-s isegi see 20€ on liig. Kuigi aru ma ei saa, kas siis oma elu maksabki nii vähe või käiakse seal tõesti mingi tühja-tähjaga mille puhul isegi apteeker nõu ja soovitusi oskaks anda.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
09.12.2025 14:09:26
|
|
|
| On olnud kuulda vingumist, et EMO-s isegi see 20€ on liig. Kuigi aru ma ei saa, kas siis oma elu maksabki nii vähe või käiakse seal tõesti mingi tühja-tähjaga mille puhul isegi apteeker nõu ja soovitusi oskaks anda. |
Nõuka ajast on jäänud inimestele pähe, et meditsiin peab tasuta olema.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
09.12.2025 15:32:39
|
|
|
| sukelduja kirjutas: |
| USAs maksab EMO külastus keskmiselt ilma kindlustuseta ca $2500 dollarit. |
See on pooltõde nagu ka:
| On olnud kuulda vingumist, et EMO-s isegi see 20€ on liig. Kuigi aru ma ei saa, kas siis oma elu maksabki nii vähe või käiakse seal tõesti mingi tühja-tähjaga mille puhul isegi apteeker nõu ja soovitusi oskaks anda. |
EMO puhul sõltub, kindlustuseta (ja mingi piirini ka kindlustusega) kulu osariigist, haigla tüübist ning mis teenuseid osutati ja kuidas haiglasse satuti.
Saab ka 100% tasuta - kui satud õnnetusse kus üheks osapooleks on mingi föderaalne asutus või õnnetus juhtus föderaalmaal. Või näiteks jalutad ise heategevusliku haigla EMOsse (reeglina väiksemad probleemid, rohkem võrreldav meie nõuka-aegse velskripunktiga, on mõned üksikud suuremad kah aga reeglina selline koht kuhu lähed oma külmetuse ja millega iganes).
Aga hind tuleb reeglina kolmest-neljast muutujast - triaazi tasu on paarsada (maakohas) kuni paartuhat (a'la SF-i südalinn) dollarit. Kui vaja lükatakse palatisse mille eest küsitakse teist samapalju ning kui arst tuleb - siis sõltub arstist. Selline lihtsam murdsin käeluu on vahemikus 300 - 1500 dollarit.
(eelmised kaks tööandjat on teinud väga palju USA haiglasektoriga koostööd, puutunud väga mitme haigla ja med. asutusega USAs kokku tööalaselt)
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
09.12.2025 15:38:12
|
|
|
| ref, selle 20€ all pidasin silmas Eestit. Meil vist rohkem läheb maksma siis kui voodikoha eest ka maksta on vaja, aga see oli ka suht väike summa.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
09.12.2025 16:35:32
|
|
|
| ref, selle 20€ all pidasin silmas Eestit. Meil vist rohkem läheb maksma siis kui voodikoha eest ka maksta on vaja, aga see oli ka suht väike summa. |
Pagan, mingil põhjusel lugesin selle 20€ asemel 20k (ja seda USA kontekstis). Kiire teisipäev, minupaha!
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
09.12.2025 18:34:04
|
|
|
Sa lihtsalt ei saa aru, kuidas tõeliselt vaese inimese pea töötab. Töötabki nii, et enne kui ükskõik kuidas kraabiks selle raha kokku ja läheks eraarstile näiteks kiire asjaga, ta vaagub kusagil eriarsti riiklikus järjekorras hinge mitu kuud kuni pool aastat ja jääb kasvõi sandiks või tööta.
Ja sama selle EMOga. Mõnel inimesel tegelikult ka ei ole seda ülearust 20 eurot. See võib olla ta järgmise nädala söögiraha enne järgmist sissetulekut.
Ma mäletan, kuidas ma 90ndatel vaese tudengina (kuigi, tollast aega arvestades ei olnud mu asjad nii halvasti, polnud ma ei näljas, paljas ega säästudeta) üritasin ootamatult kõhugripi ohvriks langenuna kesklinnast omal jalal koju saada. Mingi 39 palavik, halb olla jne ja ikka ronisin bussi. Süda läks pahaks, järgmises peatuses maha, komberdasin ühe peatusevahe, siis jälle bussi, korrata, edasi. Debiilne. Taksod olid ju tollal ka olemas. Ja ega ma siis rahatu polnud. Aga lihtsalt ei tulnud pähe selline sübariitlus, et takso peale raisata, kuigi ma vaevu suutsin liikuda.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
09.12.2025 18:47:33
|
|
|
kõhugripiga ühistransporti ronida on muidugi... ma isegi ei tea mis
_________________ !! |
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
251 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
10.12.2025 17:26:20
|
|
|
| Nojah, ega ma tol hetkel veel ei teadnud, et mul kõhugripp oli. Kui sul lihtsalt lambist keset päeva seletamatult halb hakkab... Järeldused tulid alles hiljem.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|