Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Spetsialistide alafoorum, ehk foorum "targad annavad nõu"? (LISATUD KÜSITLUS) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad ideest?
Poolt, võiks tekitada vastavad spetsialistide alafoorumid
43%
 43%  [ 103 ]
Poolt, võiks tekkida vastavad valikud alafoorumisse teema tekitamisel (vastab terve foorum või nn. "tarkade klubi")
20%
 20%  [ 50 ]
Ei tea, ei oska midagi arvata - erapooletu
9%
 9%  [ 23 ]
Ei, ei poolda vahetegemist tavakasutaja ja spetsialisti vahel
26%
 26%  [ 63 ]
hääli kokku : 239

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Max Powers

sõnum 02.04.2009 20:50:52 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... mina käiks hindamiseks välja sellise idee, et hinnangud oleks seotud alafoorumitega ja kajastus n. sellises tabelis:

... kui kasutaja poste hinnatakse negatiivselt, siis pikeneb punane ja kui positiivselt, siis roheline joon. Iga neljandik punasest joonest, tähendaks teatud postitamispiirangut, kuni päris keelamiseni välja. Punane joon kahaneks vaid läbi rohelise ehk üks positiivne punkt võtab maha teatud arvu punast joont. Läbi rohelise joone saaks siis määrata kasutajale misiganes boonuseid ja eriõiguseid n. 100% saavutamisel, võib saada õiguse taotleda endale moderaatori õigusi antud alafoorumis. Niimoodi ei tohiks hindamissüsteem kellelegi liiga teha ja pädevad/abivalmid/aktiivsed kasutajad saaksid vajaliku tunnustuse ja esiletõstmise antud alafoorumis, kus nad tegutsevad või isegi mitmes, kui tegemist eriti tubli kasutajaga või siis vastupidi, niisama tühikargajate ja loba ajajate tegevus saaks natuke piiratud ...

See idee meeldib thumbs_up.gif
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakinaga
HV Guru

sõnum 02.04.2009 20:53:00 vasta tsitaadiga

Ja kui mulle ei meeldi Max Powers, siis hindan kõiki ta poste anonüümselt negatiivselt ja ta ei saagi enam rääkida icon_razz.gif Ei ole veel päris hea süsteem. Imo peaks maha lõikama miinuste osa, ehk ainult jagama plusse või siis, et 1 kasutaja saab teist ainult korra hinnata(nagu ärihinnangud)
Max Powers

sõnum 02.04.2009 20:55:33 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Ja kui mulle ei meeldi Max Powers, siis hindan kõiki ta poste anonüümselt negatiivselt ja ta ei saagi enam rääkida icon_razz.gif Ei ole veel päris hea süsteem. Imo peaks maha lõikama miinuste osa, ehk ainult jagama plusse või siis, et 1 kasutaja saab teist ainult korra hinnata(nagu ärihinnangud)

Nagu eespool öeldud, siis seda asja võiks arendada ehk siis "ära tegemise" võiks kuidagi välistada icon_smile.gif
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 02.04.2009 20:58:06 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
MarioA., oled kuulnud vanasõna - rääkimine hõbe, vaikimine kuld ? Ma leian, et see on hea efekt, kui minu välja pakutud süsteem paneb enne millegi välja ütlemist natuke järele mõtlema. Praegu ongi foorumis kohati liiga palju kasutut "müra" ...

See vanasõna on minu arust vale kuid seda võib arutada juba mujal.

Kindlasti on palju mula mida vaja pole, kuid ma pidasin silmas konkreetset kaasa-rääkimist ja lahenduste pakkumist - ka siis kui kasutaja pole kindel kas probleem on selles, oleks sellest igatpidi abi kui pole veel lahendust kellegi teise poolt tulnud. Siis jäävad teemad tühjaks ja ootama seda õiget vastust. Kõik mis on ebakindel kuid "võib" olla probleem, ei postitata kartuses saada punast märgikest. Paratamatult probleemide lahendamine arvutitega on loto ja järeleproovimise asi. Kas tõesti on kasutaja väärt märget "teadmatu" sellisel juhul? Minu arust ei ole.
Hakkame elama "teenimise" nimel ja orjuses siin foorumis.

viimati muutis Mario. 02.04.2009 21:03:49, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 02.04.2009 21:00:06 vasta tsitaadiga

MarioA. jutus on point sees.
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 02.04.2009 21:15:46 vasta tsitaadiga

... ei tasuks asjasse nii paranoiliselt suhtuda, tegemist siiski hetkel veel vaid ideega ...
sakinaga
HV Guru

sõnum 02.04.2009 21:19:52 vasta tsitaadiga

DigeBeni, ideesse tuleb suhtuda kriitikaga, siis saabki ta paremaks lihvida.
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 02.04.2009 21:23:23 vasta tsitaadiga

... täpselt seda ma silmas pidasingi, kuid mulle jäi lisaks mulje, et keegi tundis ennast vist juba jälle ohustatuna icon_smile.gif
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 02.04.2009 23:29:53 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Süsteem tuleks ikka nii teha et ainult ühe üksiku kehvad hääled ei saaks mõjuda nii et teine kusagil miinusesse satub.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
v6sa
HV Guru
v6sa

sõnum 02.04.2009 23:43:48 vasta tsitaadiga

Ma ütlen ausalt et minu HV foorumis postitamine lõppes siis kui verbaalse kõhulahtisusega kasutajaid hakkas massiivselt siia tulema. Võimatu oli sammu pidada nendega et teistele head nõu anda. Enne seda HV foorum oli juba iseenesest tarkade klubi.

Seega olen poolt et luua selline alamfoorum, eeldusel et see tasuline pole.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 03.04.2009 00:27:43 vasta tsitaadiga

v6sa kirjutas:
Ma ütlen ausalt et minu HV foorumis postitamine lõppes siis kui verbaalse kõhulahtisusega kasutajaid hakkas massiivselt siia tulema. Võimatu oli sammu pidada nendega et teistele head nõu anda. Enne seda HV foorum oli juba iseenesest tarkade klubi.

Seega olen poolt et luua selline alamfoorum, eeldusel et see tasuline pole.

Olen nõus,et teatud teemades või alafoorumites kipub läbu rohkem tekkima.. kuid seal kus abi küsitakse, seal tihitpeale hoopis vaikus ju ? Mõtlen just,et nii hullu läbu nüüd küll ei ole,et sa peaks kohe põgenema foorumist?

Kuid kas Tanel juba ei öelndu,et alafoorumit ei tule?

DigeBeni kirjutas:
... mina käiks hindamiseks välja sellise idee, et hinnangud oleks seotud alafoorumitega ja kajastus n. sellises tabelis:

... kui kasutaja poste hinnatakse negatiivselt, siis pikeneb punane ja kui positiivselt, siis roheline joon. Iga neljandik punasest joonest, tähendaks teatud postitamispiirangut, kuni päris keelamiseni välja. Punane joon kahaneks vaid läbi rohelise ehk üks positiivne punkt võtab maha teatud arvu punast joont. Läbi rohelise joone saaks siis määrata kasutajale misiganes boonuseid ja eriõiguseid n. 100% saavutamisel, võib saada õiguse taotleda endale moderaatori õigusi antud alafoorumis. Niimoodi ei tohiks hindamissüsteem kellelegi liiga teha ja pädevad/abivalmid/aktiivsed kasutajad saaksid vajaliku tunnustuse ja esiletõstmise antud alafoorumis, kus nad tegutsevad või isegi mitmes, kui tegemist eriti tubli kasutajaga või siis vastupidi, niisama tühikargajate ja loba ajajate tegevus saaks natuke piiratud ...

On siiani vist enim pooldehoidu leidnud idee. Ja pole täitsa viga.
Ei pea seda hädavajalikuks, kuid kui seal on ka ärifoorumi lahter ka... siis väga mõnuga hääletaks maha kehva ärieetikaga ja muid solkijaid inimesi icon_rolleyes.gif Aga samas kommentaarid juba ju on?

Seega siiski, kas ei piisaks spetsialistide äramärkmisest ja niisama julgustaks inimesi kommentaare rohkem panema?

Aga digebeni idee edasi arendus:

Igas alafoorumis oleks näha see bar?

Kui praegu näeb spets ärifoorumis, siis pole sama asja vist raske rakendada ka teiste foorumite peale?
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 03.04.2009 09:24:25 vasta tsitaadiga

Praegused kommentaarid olid mõeldud lihtsalt ärilise usaldusväärsuse näitamiseks ärifoorumis. Testperioodil katsetati süsteemi suvakommentaaridega ja sellest läks lahti massiline lauskommenteerimine, mida alguses plaane tehes üldse tegelikult ei soovitud. Ja kui see segama juba hakkas, siis sai kokku lepitud piirangud kommentaaride muutmiste ja kustutuste osas + mitteäriliste kommentaaride põlu alla panek.
Nüüd on siis teema mitteäriliste kommentaaride ja kõige sellest tuleneva tegemiseks.....võimalikuks reidistumiseks....

Ma ei tea tegelikult siiamaani kuidas peaksin sellesse ideesse suhtuma.....

Selle rohepunase riba kõikjal nähtavaks tegemine on vist Tanelil paar näpuliigutust vaid aga see pole veel kogu lahendus asjale.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 03.04.2009 10:14:15 vasta tsitaadiga

XYZ, praeguse kommenteerimissüsteemiga pole asjal midagi ühist ju icon_rolleyes.gif Ei tasu paralleele tõmmata seal kus neid ei ole.

Uue idee minu silmis oleks postitusi hinnata kas positiivselt või negatiivselt. ma ei seoks seda üldsegi nii otseselt sellega, et kas antud postitus viis probleemi lahenduseni vaid, et kas antud postitusest oli kasu.
Sellega tekiks mitu head võimalust juurde.
1. Saaks kasutaja postituste kvaliteeti hinnata. Üldine kasutajapõhine hinnang ei annaks suurt midagi kuid just igas alafoorumis tekiks eraldi hinnang.
2. Negatiivselt hinnatud postitustele saaksid moderaatorid pilgu peale visata ja vajadusel teemast eemaldada.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 03.04.2009 10:29:16 vasta tsitaadiga

Emmm... mötsi siin väeke ja tuli sõuke idee, et DigeBeni "aretatud" suur "reidi-tabel" võiks olla kasutaja profiilis ja esile tõstmaks kellegi oskusi, teadmisi, "ämbreid" mingis temaatilises alamfoorumis, võiks asi välja näha näiteks nii:

Vastavalt alamfoorumile võiks siis muutuda kasutaja avatari alune nimetus(antud juhul Andmeside) ja kasutaja "reit" selles temaatikas. Kui kasutajal "reiti" põle, siis on vastav lahter tühi või puudub hoopis ehk nigu Rate deviis kõlab - "kui sind põle siin, siis ei põle sind kusagil" icon_wink.gif
Et siis niske mõte kargas pähe... icon_rolleyes.gif eusa_think.gif whistle.gif

EDIT: täna vist mõte liigub vaatamata rängale nohule icon_biggrin.gif

Niske mõte veel, et kas see "reiting" peab üldse sisaldama mingit "punast"(negatiivset) ala? "Hülge-möla" eest on ju karistus-viise piisavalt(AegMaha jms). Pigem võiks eksisteerida aint "roheline"(kiituste, tänude) riba ja subjektiivse "ära-tegemise/-panemise" ning "onupoja-poliitika" probleem väheneks poole võrra icon_wink.gif
Kui sinu postitusest oli teema-algatajale mingit abi/kasu ja ta seda tunnustab, kasvab sinu "reiting"(roheline ala). "Mölapidamatust" aga reguleerib moderaator vastava "tunnustuse" avaldamisega. Kogu moos... eusa_think.gif whistle.gif

EDIT2: ja reitingut muutvaid "tänusõnu" võib/saab anda ainult teema-algataja. Kui ta arvab, et abi sai ta mitmelt kasutajalt, siis võiks/saaks ta tunnustada ka mitut postitajat tingimusel, et samas alamfoorumis/-teemas ainult 1 "tänusõna" per abimees. Ülejäänud võivad oma seisukohti kommentaarides avaldada icon_smile.gif

Ehk on neist mõtetest mingit tolku reitingu-süsteemi aretamisel ja asi muutuks lihtsamalt lahendatavaks ning kiiremini realiseeritavaks. Hetkel on asja pooldajaid 64% icon_wink.gif whistle.gif

viimati muutis hashi 03.04.2009 12:15:17, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 03.04.2009 10:38:03 vasta tsitaadiga

Renka, palju ühist on, see sõltub lõpptulemusest icon_wink.gif Ma ju kirjutasin, et ei suuda veel asjale õiget hinnangut anda, alles mõtlen. Ideid on ju siin osalt seinast seina... Kõige raskem ja tähtsaim saab olema see, et kuidas saavutada objektiivsus hinnangutes. Ärifoorumite lehmakauplemised positiivsetega ja isiklike solvumiste väljaelamised senises süsteemis panevad igatahes sügavalt kahtlema, et mis sellest uuest välja koorub.
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 03.04.2009 13:03:18 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
[kärtz...] Kõige raskem ja tähtsaim saab olema see, et kuidas saavutada objektiivsus hinnangutes. Ärifoorumite lehmakauplemised positiivsetega ja isiklike solvumiste väljaelamised senises süsteemis panevad igatahes sügavalt kahtlema, et mis sellest uuest välja koorub.
Olen nõus, et objektiivsust on väga raske saavutada, kuid käesolev idee poleks ainus omasuguste hulgas - kõik "reitingud" sisaldavad endas suuremal või vähemal määral subjektiivsust jms.
Isiklikult arvan, et ei maksaks koheselt sügavasse pessimismi langeda - prooviks kasutusele võtta ja kui tulemused ei osutu ootuspärasteks(lähevad "käest ära"), alles siis, põhjendatult, "asjale vesi peale tõmmata" icon_smile.gif

Maailmaparandusliku optimismi ja inimlikku heatahtlikkusse uskuva entusiasmiga...

tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 03.04.2009 13:21:35 vasta tsitaadiga

Just seepärast ma üritangi oma tekste sõnastada nii, et mitte lausa maha teha seda ideed. Ainult juhin tähelepanu võimalikele kitsaskohtadele.
Esmalt peaks seda mingi ühe foorumi piires testima. Kui on mingi variant leitud, mida testima hakata. Edasi juba mujale seda tööle panna pole kuigi raske, nagu ma olen aru saanud.
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 03.04.2009 13:48:28 vasta tsitaadiga

hashi kirjutas:
Isiklikult arvan, et ei maksaks koheselt sügavasse pessimismi langeda - prooviks kasutusele võtta ja kui tulemused ei osutu ootuspärasteks(lähevad "käest ära"), alles siis, põhjendatult, "asjale vesi peale tõmmata" icon_smile.gif

Tuleb muidugi arvestada, et sellise süsteemi üles seadmine kerge töö ei ole. Samuti üleval pidamine - andmebaasi kirje iga postitusele antud hinnangu eest (et järge pidada, kes saab postitust hinnata ning kes juba hinnanud) ei ole väikene asi. Muidugi annaks süsteemi optimeerida, et näiteks peale 3 kuud postituse sisestamisest ei saa seda enam hinnata, kõik andmebaasi kirjed selle postituse kohta lüüakse üheks kokku ja reaalset järge peab pidama ainult viimase 3 kuu postituste kohta.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 03.04.2009 14:06:41 vasta tsitaadiga

Traf kirjutas:
Tuleb muidugi arvestada, et sellise süsteemi üles seadmine kerge töö ei ole. Samuti üleval pidamine - andmebaasi kirje iga postitusele antud hinnangu eest (et järge pidada, kes saab postitust hinnata ning kes juba hinnanud) ei ole väikene asi. Muidugi annaks süsteemi optimeerida, et näiteks peale 3 kuud postituse sisestamisest ei saa seda enam hinnata, kõik andmebaasi kirjed selle postituse kohta lüüakse üheks kokku ja reaalset järge peab pidama ainult viimase 3 kuu postituste kohta.
Loogish ja nõus... icon_smile.gif

Kuna aga ettepanek ja idee käidi välja foorumi administratsiooni ja Tarkade Klubi eneste poolt, siis eeldan, et nad on asja olemust ning kaasnevaid protsesse koos keerukus-astmete arvestusega eelnevalt ka isekeskis kaalunud-vaaginud. Teostamatut ideed ma ei riskiks ilma lähtetingimuste eelneva hindamiseta üldse avalikkuse ette tuua.
Seega eeldan, et Tanel teadis/teab, millega ta riskib, kui ettepanek tulist poolehoidu leiab ja "töörahvas" seda nõudma hakkab icon_wink.gif

Aga see on juba spekulatsioon antud teemal, kuigi mina isiklikult jään oma pooldavale seisukohale ja ootan kannatamatult tulemust. Jõudu ja kainet mõistust neile selle idee realiseerimiseks icon_smile.gif

tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 03.04.2009 15:37:51 vasta tsitaadiga

... üks võimalus veel, kui ei meeldi punane osa kasutaja antava info hindamisel, siis võiks punane osa jääda seotuks vaid postiga ehk kasutajale liigub misiganes boonus vaid juhul, kui posti hinne jääb mingi aja jooksul positiivseks n. kui kuu möödudes on posti hinne endiselt positiivne, siis läheb hindamine lukku ja vastavalt hinnatuse tasemele, liigub mingi ports boonuspunkte kasutaja (vastava alafoorumi) kontole ...
Mario.
HV Guru

sõnum 03.04.2009 15:44:44 vasta tsitaadiga

Ma usun et me oleme juba omale analoogselt 8-ga pika peale välja kujundanud arvamused kasutajatest ja sellest, mida me neist arvame, kui väärtuslikuks peame antud informatsiooni jm. (vt. kasutajate iseloom) - ehk vähemal või rohkemal määral on teadvuses meil olemas roheline-punane riba mis liigub vastavalt mida me näeme kedagi kirjutamas, kas kogemused on positiivsed või negatiivsed. Kas me peame seda rõhutama või eriliselt välja tooma?
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 03.04.2009 15:45:24 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Ma usun et me oleme juba omale analoogselt 8-ga pika peale välja kujundanud arvamused kasutajatest ja sellest, mida me neist arvame, kui väärtuslikuks peame antud informatsiooni jm. (vt. kasutajate iseloom) - ehk vähemal või rohkemal määral on teadvuses meil olemas roheline-punane riba mis liigub vastavalt mida me näeme kedagi kirjutamas, kas kogemused on positiivsed või negatiivsed. Kas me peame seda rõhutama või eriliselt välja tooma?

Uued kasutajad ju ei tea.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 03.04.2009 15:49:23 vasta tsitaadiga

Sest nad on uued.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 03.04.2009 16:03:34 vasta tsitaadiga

Traf kirjutas:
MarioA. kirjutas:

Teeme kasutaja 8 kirjatüki lugemise kohustuslikuks. icon_wink.gif
( ja administratsioonile ülesanne leida keegi, kes suudab mõistlike vahedega samaväärset lisa produtseerida )
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 03.04.2009 16:12:31 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Traf kirjutas:
MarioA. kirjutas:

Teeme kasutaja 8 kirjatüki lugemise kohustuslikuks. icon_wink.gif
( ja administratsioonile ülesanne leida keegi, kes suudab mõistlike vahedega samaväärset lisa produtseerida )
Kindlasti mitte.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Spetsialistide alafoorum, ehk foorum "targad annavad nõu"? (LISATUD KÜSITLUS) mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.