Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ardo
HV Guru

|
23.09.2008 01:39:06
|
|
|
Digivolderis töötas üks asjalik mehike, kes andis sensoripuhastusealaseid koolitusi. Kas keegi oskab mind selle inimese nime/kontaktide asjus suunata?
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
23.09.2008 09:31:32
|
|
|
Kus tänapäeval sensoreid puhastatakse kui Digivolderit enam pole? Kaks uskumatult sitast (loe: aastaga kogunenud sodi täis) poolkaadrit on pakkuda .
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
23.09.2008 10:20:32
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Kus tänapäeval sensoreid puhastatakse kui Digivolderit enam pole? Kaks uskumatult sitast (loe: aastaga kogunenud sodi täis) poolkaadrit on pakkuda . |
Minu teada teevad Overall ja Fotoluks (Pärnu mnt-l). Samuti Fotomeister.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
23.09.2008 10:30:27
|
|
|
ma viimati käisin fotomeistris - tunniga tehti ära
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Artur R.
HV veteran

|
23.09.2008 21:15:48
|
|
|
Ma olen jäänud Overalli kvaliteediga rohkem rahule kui Fotomeistri omaga. Samas hind ja töö kiirus räägivad Fotomeistri kasuks. Fotoluksi pole proovinud, mis hind-kvaliteet seal on? Praegu endal ka paar täppi sensoril, Photoshop on seni välja aidanud ja juurde pole neid tulnud, aga millalgi võiks lasta ikka puhtaks teha. Kui tihti on üldse "normaalne" lasta sensorit puhastada?
Digivolderi kadumine oli küll jama
|
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
23.09.2008 21:21:52
|
|
|
Ise pole siiamaale kordagi puhastanud (et siis 2.5 aasta jooksul?). Aga jah, kinnise avaga pilti teha ei kannata ka.
Palju need hinnad on muidu?
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Artur R.
HV veteran

|
23.09.2008 21:23:21
|
|
|
Overallis oli viimati 550.- ja Fotomeistris kasseeriti umbes 150 vist kui õieti mäletan. Photopoindis sai ka, aga vist sel moel, et nad topivad kaamera kotti ja saadavad Tartumaale peakontorisse, kus tehakse töö ära ja siis saadetakse tagasi. Overallis hommikul viisin ja õhtul enne sulgemist õnnestus tagasi saada, tavaliselt pidi alles järgmine päev kätte saama. Fotomeistris võeti kohe ette ja läks umbes 40 minutit aega. Overalli lahtioleku aeg ei ole endiselt eriti kliendisõbralik (9-17), õnneks oli mul töölt vaba päev, muidu peaks laskma kellelgi teisel viia.
viimati muutis Artur R. 23.09.2008 21:29:36, muudetud 2 korda |
|
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
23.09.2008 21:23:51
|
|
|
rocla, overall ei taha peal känoni teisi kaameraid töösse võtta.
Ja mis tähendab kui tihti on vaja lasta puhastada Täpselt nii tihti ju kui on vaja. Ehket kui sodi segama hakkab, siis puhastad. Ega niisama siis kord kuus nühkida ei maksa vms.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Artur R.
HV veteran

|
23.09.2008 21:39:18
|
|
|
Õnneks olengi Canoni leeris. Ma lihtsalt mõtlesingi seda, et kui iga kuu olekski vaja nühkida ja enda arust pole kaameraga hooletult ümber käinud, kas võib see olla märk sellest et midagi on kaameral midagi viga? Ma olen sellest teadlik küll, et kõik kered pole ilmastiku kindlad ja teised on tolmukindlad kuni objektiivi vahetamiseni. Igatahes oli mul selline tunne et Fotomeistris puhuti tolm pigem kaamera sees laiali, nädal hiljem märkasin värsketel piltidel jälle sodi, tegin kinnise avaga kontrollpildi ja sammusin Overalli poole kus tehti uuesti puhtaks ja jäi puhtaks päris pikaks ajaks. Kaamerat ja objektiive olen ikka samamoodi käidelnud, ei leia et minu tegevus oleks seda põhjustanud.
|
|
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
RaidoR
Kreisi kasutaja

|
23.09.2008 22:15:50
|
|
|
Kunagi sain viljandi overallist sellise vastuse.
Krister Hark kirjutas: |
Sensori puhastuse maksumus oleneb sensoris oleva mustuse kogusest. 300 - 600 krooni. |
Aga jah...peab ka ikka enda kaameraga ära käima
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiit22
HV vaatleja
|
26.09.2008 23:45:57
|
|
|
Ehk saan ka siin kedagi aidata. Eestifoto.ee foorumisse kirjutasin sellise jutu:
Olen tolmuga hädas olnud ja ega ikka ei suuda küll mingi õhujuga korralikult kinni paakunud tolmuterasid eemaldada - klistiiripumba sarnase spetsiaalvahendiga ei juhtunud midagi.
Abi oli hoopi sellisest asjast:
http://www.photopoint.ee/toode/12178/pentax-sensor-cleaning-kit-oick.html
Kusjuures seda ei kasutata nii, nagu sa ilmselt ette kujutad - et pühid sensorilt tolmutera. Sa ju ei tea, mis materjalist tolmutera on? Et kui äkki on hoopis mingi teemandi sarnane mikroskoopiline kivitükk? Su lapp või hari võib olla kuitahes pehme, aga see sama tolmutera kriibib jälje.
Selle varre otsas on hästi pehme silikoonkummi, mis surutakse õrnalt vastu sensorit. Tolmutera jääb selle silikooni külge ja siis tuleb see veelgi õrnemalt eemaldada - kuna see ots on suht tasapinnaline, saad ta lahti nii, et liigutad vart külgsuundades. Nii, et puhastuspinna üks äär varem üles kerkiks - alla midagi vaakumi taolist ei jääks. Mul endal oli esimest korda tõsine hirm nahas, kuna see vahend ei tahtnud sensori küljest lahti tulla ja sensori mingi juhtelektroonika väristas "vihaselt". Kaamera Pentax K100D seade oli loomulikult puhastusasendis. Et mis värk seal siis veel tööle jääb - et kui sensorile "jõuga" kallale lähed, siis mingi värisemine töötab?
Pärast puhastusvahendi sensori küljest eemaldamist vajutad selle komplektis kaasas oleva puhta spetsiaalpaberi vastu või nühid veidi paberi puhta ala peal nii, et tolmutera sinna külge jääks. Komplektis on päris hulk lehti - ühekordseks puhastuseks piisab poolest lehest või vähemast. Minu arust ei ole mõtet puhtaid kohti puhastada - ikka enne püüad aru saada, millises piikonnas problemaatiline tolm on.
Selle puhastuskomplekti juhendis on rõhutatud, et seda ei tohi jätta päikese kätte või kuuma autosse. Silikoon on ikka midagi väga pehmet. Ostes ma seda ei teadnud ja oma arust maandusin küll suht suvisesse ja palavasse autosse. Võib-olla saigi minu vahend juba rikutud, et sensori küljest nii vaevaliselt lahti tuli? Aga õnneks kõik töötas. Kusjuures paari häiriva tolmuteraga tegin pilte ikka kaua - ei julgenud ise puhastust ette võtta ja paiknen vastavast teenusest kaugel.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
10.11.2008 19:52:44
|
|
|
Mul vana ist* D ka koledasti tolmune. Ja kuna olen seisukohal, et ega need vennikesed seal hoolduses mingid imemehed pole, siis võtan asja mingiaeg ise käsile. Ja soovitan teilegi. Mis te siis teete kui kaka Sahara kõrbes sensorile satub ? Saadate kurega Overali, jätate pildid tegemata ? Internetist natsa uurin enne ja soetan mõned vahendid. Ja kui õnnestub, siis K10D ootab järjekorras . Niiet seltsimehed: rohkem ettevõtlikust !
_________________ Let the Force be with You ! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoMilleks
HV kasutaja
|
18.11.2008 00:51:16
|
|
|
Kas digipeegelkaameratega on lood nii, et peegli taga asub kohe alasti sensor oma kõige filtride jms asjadega? Mingit liikuvat katikut pole ees või, nagu filmikaameratel?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
18.11.2008 01:26:56
|
|
|
Peale peeglit tuleb katik ning alles siis sensor.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Drakan
HV vaatleja

|
18.11.2008 02:36:23
|
|
|
Pean üles tunnistama, et olen isegi oma käe sensori vastu tõstnud. Proovisin ära mingi x kit-i puhastuseks. See risustas sensori pealset mingi kahtlase vedelikuga. Lõpuks võtsin läpakate LCD puhastuse lapi ja tegin sellega sensori puhtaks. Nuriseda ei saa. Olen mõelnud et peaks käima ikka esindusest läbi, kuid 500 krooni on minu jaoks antud hetkel veel raha. Praegu sobib
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
02.12.2008 22:09:57
|
|
|
Spoiler 
Sellelt halvasti välja tulnud fotolt kus on tumedaid kohti ja valgeid kohti, on kõige paremini näha, et kuskilt on väga räpane.
Ma aga ei mõista täiesti kust - juhul kui teen objektiiviga ja UV filtriga jäävad sellised ette, aga ilma objektiivita ei saa ma aru kas pole mingit mustust või valgutab ta lihtsalt üle?
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
RaidoR
Kreisi kasutaja

|
02.12.2008 22:13:53
|
|
|
Ilma objektiivita tehes pole fotol ju ka mingit teravust. Proovi teha objega ja keera fookus paigast - ka siis peaksid mustuseplekid kaduma.
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
02.12.2008 22:22:31
|
|
|
Märkasin objektiivi esimese klaasi taga oleval teisel klaasil mustusetükke, ja päris mitmed kohe.
Kardan et need võivadki olla needsamad, mis fotol.
Kas on võimalik või ei ole seda kuidagi sealt tagant puhastada?
//Asi selles ka, et ma näen neid väikeseid mustusetükke ka viewfinderist sisse vaadates.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
02.12.2008 22:29:47
|
|
|
Need, mida viewfinderis näed, on kas keres sees (peeglil või viewfinderi taga/ees) või objedel.
Aga ise olen üsnagi kindel, et see muda mis pildil, on enamasti sensori pealt pärit.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
NoMilleks
HV kasutaja
|
02.12.2008 22:39:00
|
|
|
Kui efektiivne on näiteks Pentax K200D sensori puhastussüsteem, see mis väristab sensorit eesmärgiga sealt sodi minema raputada? Kui see tolm seal nt staatilise elektriga kinni on või üldse on mingi mustus sinna külge kleepunud või paakunud, siis sellest vist eriti tolku pole? Ja kui tõe pähe maksab üldse võtta neid ilusaid jutte madalpääsfiltri vääristuskihtidest, mis raskendavat tolmul sinna sadestumist jms joga?
Eelpool nimetet puhastussüsteemi ma aegajalt rakendan. Igaks juhuks.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Probleem
HV kasutaja
|
02.12.2008 22:40:07
|
|
|
Ma hetkeks läksin päris paanikasse, sest mingit sellist objektiivi jama küll vaja ei oleks, kel oleks eks?
Nüüd aga puhastasin oma viewfinderi klaasi ka ära ja vaatasin sellega lambi valgustavasse kohta ilma objektiivita ja suuremad mustused on tõepoolest näha ka ilma objektiivita(viuhh, sest see on puhastatav)
Aga ehk mõned mustused on ikkagi objektiivilt ka või kuidas nendega on mis objektiivi sees on? Mis ma nendega peale peaks hakkama?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Artur R.
HV veteran

|
02.12.2008 22:42:46
|
|
|
Vii teenindusse.
|
|
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
imthedevil
HV kasutaja
|
02.12.2008 23:21:07
|
|
|
Casanova kirjutas: |
Kui efektiivne on näiteks Pentax K200D sensori puhastussüsteem, see mis väristab sensorit eesmärgiga sealt sodi minema raputada? Kui see tolm seal nt staatilise elektriga kinni on või üldse on mingi mustus sinna külge kleepunud või paakunud, siis sellest vist eriti tolku pole? Ja kui tõe pähe maksab üldse võtta neid ilusaid jutte madalpääsfiltri vääristuskihtidest, mis raskendavat tolmul sinna sadestumist jms joga?
Eelpool nimetet puhastussüsteemi ma aegajalt rakendan. Igaks juhuks. |
Erinevate tootjade tolmueemaldussüsteemi võrdlus
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Artur R.
HV veteran

|
02.12.2008 23:23:17
|
|
|
Canoni tulemus mind ei üllatanud.
|
|
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.12.2008 23:46:51
|
|
|
Casanova kirjutas: |
|
Mul on K10D, mis on üsna K200D moodi ning tolmueemaldussüsteem on kasutu.
Rohkem polegi midagi ütelda. See lihtsalt ei tööta.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|