|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
DarkSky
HV kasutaja

|
06.05.2013 19:57:44
|
|
|
| indrekp kirjutas: |
| Siis läheb nibin nabin kaugus üle piiri jah. Liiniparameetrid on siiski ülihead. |
Muidugi kui nüüd piiritlusaktiga tuua liitumispunkt selle kortermaja keldrisse kust viimane liinijupp alguse saab siis peaks ju Elionil ükskõik olema mis sellest VDSL2 sealtmaalt edasi saab. Ikkagi 400 m vähemalt on liin Elioni silmis lühem sel juhul ja peaks mahtuma VDSL2 kriteeriumite piiresse ja vaevalt et see edasine 400 m enam midagi kehvamaks muudab. On mul õigus?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
06.05.2013 20:35:50
|
|
|
Praktikas see ei pruugi enam toimiv liin olla, sest kõrgsageduslik sumbuvus võib siiski liig suur olla. Natuke üldist infot VDSL2 kohta - http://en.wikipedia.org/wiki/Very-high-bit-rate_digital_subscriber_line_2
Nagu sealt loed, võiks sul olla küll toimiv 30/10. Minul on liin umbes 400m ja wiki kohaselt võiks mul olla vähemalt 100Mbit/s toimiv ühendus, kuid hetkel on vaid sellise hind kuid mitte kiirus .
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
08.05.2013 18:28:54
|
|
|
Hetkel pole VDSL2 minu jaoks ka mingi eesmärk. Hea et nüüd selle 12/1 kiiruse kätte saan lähipäevil See ka senise 1/1 kiiruse kõrval nagu öö ja päev.
Täna saingi kaabliinseneriga kokku, kirjutasin piiritlusaktile alla ja liin nüüd minu omandis. Üsna varsti peale seda helistati ka Elionist ja küsiti milliseid teenuseid soovin. Paraku enne uut nädalat midagi veel ei toimu kuna digiboks pidi kulleriga tulema ja ta enne esmaspäeva tõenäoliselt ei jõua. Peale seadmekasutuslepingute allakirjutamist saan ekodu kasutama hakata.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
08.05.2013 18:41:13
|
|
|
| DarkSky kirjutas: |
| Peale seadmekasutuslepingute allakirjutamist saan ekodu kasutama hakata. |
Liiga lihtne, et olla tõsi.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
08.05.2013 18:44:05
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
| Peale seadmekasutuslepingute allakirjutamist saan ekodu kasutama hakata. |
Liiga lihtne, et olla tõsi.  |
Oot-oot!
Kas tehnik vana Nokia D50 tagant sind uue sõlme taha ka tõstab? Viimati DSL Connection parameetreid vaadates vaatas just see vastu. Nii, et üks lisanüke veel tarvilik.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
08.05.2013 20:47:24
|
|
|
| Sellest jaamas ümbertõstmisest pole küll nagu juttu olnud, minu teada peakski mul kaabel juba asuma uue jaama taga. Aga millised näitajad siis uue jaama puhul peavad olema? Praeguse seisuga DSL type ikka G.992.5 annex A. Varem oli see number 992.1. Muidu bandwith ka endiselt 999/5996 kuna ekodu hetkel veel aktiveerimata (tellisin 12/1 interneti). Elioni iseteeninduses täna tellitud teenuseid vaadates neil kiri all et aktiveerimisel.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 229 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
08.05.2013 20:55:10
|
|
|
Etz, ekstaniikipubolema. Mõnedesse kohtadesse, kuhu optikat ei ole rännanud, õgivad nad veel voolu.
Skriptimine pole prioriteet.
997/11997 oleks õige number DarkSky
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
10.05.2013 19:37:06
|
|
|
Võibolla asun siis tõesti veel vana jaama taga. Küll siis tehnik välja aetakse lähiajal kaablit ringi tõstma Laupa jaam muidu töötab juba optika taga, nii mulle kaabliinsener väitis.
Peale südaööd (8, mai) muutus netiühendus juba kiiremaks mõnevõrra, varem oli 1/1 nett.
Spoiler 
Täna, 10. mail sain kullerilt digiboksi kätte. Peale töölt koju saabumist asusin siva asja järgi ühendama. Peale väikseid viperusi (digiboks ei hakanud kohe tööle) sain lõpuks telepildi ette. Pilt täitsa ok, mingeid ruudutamisi pole. Paras pettumus oli aga neti kiirus mis on siis kui digiboks väljas (samuti utorrent suletud) veidi vähem kui 10 mega, mõnel katsel isegi veel vähem (tellitud on 12/1 nett). Kas tegelikkuses peabki nett aeglasem olema?
Lisan siia oma DSL andmed.
Uptime: 0 days, 1:22:03
DSL Type: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 999 / 11.997
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 22,69 / 404,92
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 6,5 / 11,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,0 / 19,0
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 577
CRC Errors (Up/Down): 0 / 0
HEC Errors (Up/Down): 11 / 0
Kas mõni neist näitajatest võib oodatust aeglasems neti põhjuste diagnoosimisel abiks olla? Või ongi selline neti kiirus normaalne? Hetkel peale minu arvuti järel samal netiühendusel veel 1 arvuti ühel teisel pereliikmel (tema torrentitega sinasõprust ei pea, seega tema arvuti ei saa netti nii palju koormata). Muid netitarbijaid hetkel järel pole ka.
Lisan siia ka speedtesti tulemused.
Spoiler 
Küsiks veel et kas kui digiboks sisse lülitatud on kas telesignaali edastamine toimub selle 12 mega arvelt või luuakse selleks eraldi andmekanal?
Üks asi veel, kes mu postitusi on jälginud Elioni teemas siis seal postitasin ka pildi oma liini majja sisenemise kohas oleva harutoosi sisust. Sealt on näha et õhuliini MU kaablil on paari pandud sinine ja punane juhe, seega mitte omavahel vastastikku asuvad sooned. Palju see võib netikiirust mõjutada?
Lisan lingi fotole ka siia:
Spoiler 
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
10.05.2013 22:01:31
|
|
|
| tsitaat: |
| Küsiks veel et kas kui digiboks sisse lülitatud on kas telesignaali edastamine toimub selle 12 mega arvelt või luuakse selleks eraldi andmekanal? |
Kui ma võtaks samuti 12 megase neti + digiTV, ning kui tahan korraga netti ja digiTV-d kasutada, kas siis digiTV edastatakse samuti neti kiiruse arvelt?
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
10.05.2013 22:13:10
|
|
|
DarkSky, lühidalt, jah, sooned kaablis on küll tehniliselt valed kuid sinu liiniparameetreid vaadates ja liinipikkust arvestades, ei oma see kvaliteedile küll mingit mõju. Kui samas kaablis teise paari peal oleks veel üks tarbija võiks probleeme esineda, nii aga mitte.
Hetkeolukorras lõikab digiboks pisut kiirust maha jah. Aktiveeri iseteeninduses täiendav vaatajakoht 0€ peale seda seadistatakse sinu liinikiiruseks 16Mbit/s ning digiboks peaks kenasti 4-5M kandis tarbides su arvutile ka 12M internetti jätma.
|
|
| Kommentaarid: 261 loe/lisa |
   |
2 :: |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
10.05.2013 22:22:41
|
|
|
Kiirus on mõnevõrra paranenud nüüd tulemused speedtestiga stabiilselt üle 10 mbps, eks ka netitarbijaid vähemaks jäänud.
Aga vaja oleks ikka kokkuleppest aeglaseme netikiiruse põhjus leida, ise kahtlustan liini sumbuvust mida omakorda põhjustab valede juhtmete paari panek.
Viimane speedtesti tulemus:
Spoiler 
EDIT: Jõudsin enne oma eelmist postitust trükkima hakata kui indrekp mulle vastas
Aga aitäh soovitamast, kaalungi seda võimalust kuid ennem küsin kui kiiresti see teine vaatajakoht aktiveeritakse ja kas keegi vaatab mu taotluse enne läbi või toimub aktiveerimine automaatselt?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
10.05.2013 22:43:08
|
|
|
Digiboksi lülitasid puldist välja, mitte ei tõmmanud seinast? IPTV puhul on vahe sees
|
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
1 :: |
128 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
11.05.2013 07:37:31
|
|
|
| anubis kirjutas: |
Digiboksi lülitasid puldist välja, mitte ei tõmmanud seinast? IPTV puhul on vahe sees  |
Digiboks puldist väljas ja võrgukaabel (LAN) järelt ära praegu, kuna täna ei viitsinud veel kaablit paigaldama hakata paremini ja sai 20 meetrine võrgukaabel just ruuteri juurest teise tuppa, kus digiboks asub, vedada ja hiljem taas kokku kerida. Homme peale tööd hakkan kaablit kapitaalsemalt paigaldama. (10. mai 2013)
| jägaja kirjutas: |
Või mis seal kaablis valesti on? Lihtsalt huvi pärast . |
Korrektsem oleks paari panna kas sinine ja valge või punane ja kollane, ehk siis kaabli otsast vaadates teineteise suhtes diagonaalselt vastastikku olevad sooned, mitte aga kõrvutised nagu praegu. Nagu indrekp kirjutas siis ei tohiks see antud kaabli puhul probleemiks olla kuna 2 teist soont (valge ja kollane) on kasutuseta ja seega ülekostvuse probleeme pole.
Küll tekitab küsimusi liini sumbuvuse väärtus (Line Attenuation) minu puhul, kui suurt rolli mängib see minu netikiiruse aeglasemks muutmise juures?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
11.05.2013 08:57:23
|
|
|
sumbuvus 30+ on juba probleem... alla selle peaks kõik kenasti töötama, kinnitan, su andmed on ideaalsed... aktiveerid iseteenindusest teise vaatajakoha ja see aktiveeritakse automaatselt... ei mäleta kas tunni või ööpäeva jooksul.
kaabli osas andsid õige vastuse, kaabel on siiski pisut keerutatud ning sinine valge ja kollane punane on paarid mis omavahel keerutatud.
|
|
| Kommentaarid: 261 loe/lisa |
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
11.05.2013 10:18:58
|
|
|
tekib küsimus, mis missioonikriitilised teenused sul seal jooksevad, et sa kohe nii täpselt tead et 12megabitti sul kätte ei tule. need speedtestid ei näita mitte midagi. need on sama jurad nagu eitahateada nagi antennid. kui tahad ikka täpseid numbreid on selleks mrtg - vaata alustuseks http://tix.estpak.ee/traffic/tix-sw1.html, sa saad lähima tõenäolise tulemuse 11M , aga kahtlane, et sul on liinil 24h stabiilselt kasutus, mis seda näitaks.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
11.05.2013 17:28:53
|
|
|
| RCC kirjutas: |
| tekib küsimus, mis missioonikriitilised teenused sul seal jooksevad, et sa kohe nii täpselt tead et 12megabitti sul kätte ei tule. need speedtestid ei näita mitte midagi. need on sama jurad nagu eitahateada nagi antennid. kui tahad ikka täpseid numbreid on selleks mrtg - vaata alustuseks http://tix.estpak.ee/traffic/tix-sw1.html, sa saad lähima tõenäolise tulemuse 11M , aga kahtlane, et sul on liinil 24h stabiilselt kasutus, mis seda näitaks. |
Ma polnud kursis asjaga et speedtest.net ja ruuter.ee teste ei tasu tõsiselt võtta. Muidu teenuse kvaliteet super. Paigaldasin võrgukaabli ruuterist digiboksini ja asi toimib veatult, niipalju kui TV olen jälginud mingeid ruudutamisi ja ja häireid heliga pole olnud. Tellisin eile hilisõhtul teise vaatajakoha kuid siiani pole see veel aktiveerunud, ehk siis tõesti alles täna hilisõhtul.
Aitäh, indrekp, informatsiooni eest
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.05.2013 18:36:05
|
|
|
DarkSky: Aga võta ja vaata, mis netitester näitab. Netitester on RIA (Riigi infosüsteemi Amet) töövahend, ehk siis kõige ametlikum testprogramm Eestis.
http://www.netitester.ee/
Või variant B:
- võtad mõne Downloaderi
- ja siis paned mõnest võimsast serverist mingi suure faili Dwnloadima.
- ja siis vaatad seda kiirust, mida Downloader Sulle näitab.
---------------
PS: Mingil määral mõjutavad Sinu kiirust kaks asja:
- veaparandus
- QoS
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
11.05.2013 20:32:57
|
|
|
Tegin ka kiiruse testi siin: kiiruse test tavakasutajale selle tegemine ei õnnestunud (midagi ei juhtunud Alusta testi vajutamise järel), proovisin kiiruse tsti tehnikule ja sain tulemuseks 10,23 mbps allalaadimisele ja 834,75 kbps üleslaadimisele. Iseasi kui usaldusväärne see koht on. Speedtest andis sarnase tulemuse:
Spoiler 
Teist vaatajakohta pole endiselt veel aktiveeritud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.05.2013 20:46:45
|
|
|
DarkSky: Üks asi veel, kui viitsid, siis las Tehnikud mõõdavad ära kiirused otse jaamas, nende kontaktide pealt, mis Sulle tulevad. Siis saad ka selle info, et kas selles kaablis ka midagi kaduma läheb ja kui läheb, siis palju kadu reaalselt on.
Iseasi muidugi mitme õlle eest kohalik Tehnik Sulle seda testi teha viitsib.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
11.05.2013 21:01:47
|
|
|
| Teist vaatajakohta pole endiselt veel aktiveeritud. |
Kui esmaspäevaks pole aktiveeritud, pead helistama. Kui mina kunagi helistasin, siis sai alles kolmas inimene aru, mida vaja teha on. Esimesed kaks oletasid, et kiirus läkski automaatselt suuremaks, nagu oleks pidanud, seega ei vaevunud nad isegi mitte kontrollima. Paraku läks asi automaatselt vaid arve peale (sel ajal oli teine vaatajakoht tasuline), reaalse teenuse saamine niisama lihtne polnud.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
11.05.2013 21:17:22
|
|
|
Minu viga et polnud aktiveeritud. Käisin Elioni iseteeninduses, seal näitab et teenust pole nagu tellitudki ja mina muudkui ootan. Tellisin uuesti ja siis avastasin et tellimuse võiks ikka kinnitada ka, mida ma ka tegin ja peale kinnitamist tegi ruuter iseenesliku restardi ja kiirus 999/15997 olemas
Ruuter.ee otsustas allalaadimiskiiruseks korra isegi 12,2 mbps ära näidata. Iseasi kui tõsiseltvõetav see on.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.05.2013 21:26:42
|
|
|
DarkSky: Enne jäi mainimata, et see näiline "tühiasi", kas 12 mega või 11 mega tähendab tegelikult vahelt 10%.
Ja 10% pole tegelikult enam tühiasi sugugi. Ja minul, sellises olukorras, tekiks küll küsimus, et kuhu see 10% kaob ja miks kaob.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|