Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  HV ärifoorumi reeglid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tihver
HV veteran

sõnum 01.01.2013 23:41:17 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

Mõni inmene ei taha kõigile näidata, et tema pakkumise on teinud. Kuid kui pooled omavahel kokkuleppele jõuavad, siis see on nende asi.

Esiteks on see meile tulude kaotus, kui müüja ei tee nõuetekohaselt pakkumisi ja spämmib privaatsõnumi kaudu.
Teiseks, Tarasenko juhtum tuli kohe meelde ja siin mõned ju kippusid meediasse jooksma ja HV peale näpuga näitama icon_neutral.gif

Lampi spämmimine on üks asi, aga kui tehtud on tasuline ostuteema, siis ikka PS`ga pakkumisi tohib teha ostjale?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Go Kane!
HV Guru
Go Kane!

sõnum 01.01.2013 23:44:18 vasta tsitaadiga

Tihver kirjutas:

Lampi spämmimine on üks asi, aga kui tehtud on tasuline ostuteema, siis ikka PS`ga pakkumisi tohib teha ostjale?

Loogiline oleks. Tihtipeale ostja just seda soovibki, sest pole harv nähe kui pakutud kaup enne pakkujale reageerimist juba müüdud on. beer_yum.gif

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.01.2013 23:56:33 vasta tsitaadiga

Tihver kirjutas:
Tanel kirjutas:
tsitaat:

Mõni inmene ei taha kõigile näidata, et tema pakkumise on teinud. Kuid kui pooled omavahel kokkuleppele jõuavad, siis see on nende asi.

Esiteks on see meile tulude kaotus, kui müüja ei tee nõuetekohaselt pakkumisi ja spämmib privaatsõnumi kaudu.
Teiseks, Tarasenko juhtum tuli kohe meelde ja siin mõned ju kippusid meediasse jooksma ja HV peale näpuga näitama icon_neutral.gif

Selle võiks teha ehk nii, et kui ostja on teemas kirjutanud, et pakkumised privasse, siis on see lubatud, aga ta peab arvestama siis täiendava riskiga, a'la Tarasenko tüüpi tegelased.
Ostjale on endale ohutum, kui pakkumised on avalikud, siis tulevad potentsiaalsed kelmused tõenäoliselt kiiresti välja.
Kui seda märget pole, siis pakkumised peaks ikka avalikud olema.

Aga kui me privaatsõnumeid kinni ei keera või sisu ei kontrolli (mis tunduks mõeldamatu, eks?), siis loomulikult me ei saa sellist tegevust kontrollida.
Nii et see tegevus jääb iga ostja südametunnistusele - meie sellist asja igatahes ei soovita ja distantseerume sellisest äriajamisest.
Ja palun ärge jookske siis nutma, kui te satute järjekordse Tarasenko otsa...

Mulle tundub, et enam turvalisemaks ei saa seda keskkonda ilma deposiitmakseta enam teha (olgu öeldud, et deposiitmaksete süsteemi ei hakka me pakkuma, vähemalt mitte lähitulevikus).
Me oleme omalt poolt teinud kõik, et avalik äritsemine oleks võimalikult turvaline - samas loll saab ka kirikus peksta ja kõigi eest ei saa me ka kõike kinni keerata.
Kommentaarid: 468 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 359
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Go Kane!
HV Guru
Go Kane!

sõnum 01.01.2013 23:58:40 vasta tsitaadiga

Fakt on see, et ükskõik kui palju neid reegleid väänata, loll saab kirikus ka peksa.

Olen ka ise sinisilmne olnud, ent päris tihti olen tänu sisetundele diili katki jätnud. Suuresti on aidanud see , et ka väga kallis kaup on tänu korras profiilile kenasti ette saadetud.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 02.01.2013 11:57:15 vasta tsitaadiga

pinTero kirjutas:
LiivaneLord kirjutas:
Tanelile:
Kui müüakse ühte eset, mille (OK) hind on 70€ või kõrgem, tuleb luua tasuline ühe eseme teema, kuid OK hinda tingimata ei pea lisama.

Ei tule tasulist teha ju (ühe asja esimene teema ju alati tasuta, olenemata hinnast) icon_rolleyes.gif Tasuline ikka siis, kui on mitu asja ja üle 70€.

Sul on täitsa õigus. icon_biggrin.gif Minu ettepanekus jääks lõpp samaks siis, aga kaks esimest näidet asenduksid:

tsitaat:
Kui müüakse ühte eset, siis OK hinda tingimata lisama ei pea.

ufo56, maga ise ennast kaineks, kui sa ütled, et koondatud ja lühendatud reeglid on nii keerulised, et ei vaevu läbigi lugema. Mis eeskuju sa sedasi annad? Mida lühemad ja konkreetsemad reeglid on, seda arusaadavam on neid lugeda. Vabanda, kui halvasti ütlesin, aga nagu öeldakse - kuidas küla koerale, nõnda koer külale ... icon_confused.gif

Kohandatud reeglite üldosa on loogilises järjekorras, kuigi alafoorumi spetsiifilised tuleb vist vastavalt alafoorumile lisada üldreeglite vahele vastavasse kohta, et säiliks mingi loogiline järjekord. Samas ei tohiks üldosa reeglite numbrid muutuda, et oleks arusaadavam neid tsiteerida erinevate alafoorumite vahel.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 02.01.2013 12:21:52 vasta tsitaadiga

Eelmine aasta sai mainitud/küsitud: kas ostuteema võiks pikemalt kui kaks kuud üleval olla?
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 02.01.2013 22:13:32 vasta tsitaadiga

-cocain- kirjutas:
Tihver kirjutas:

Loogiline oleks. Tihtipeale ostja just seda soovibki, sest pole harv nähe kui pakutud kaup enne pakkujale reageerimist juba müüdud on. beer_yum.gif

PSi teel asjade arutamine on teema selguse huvides igati mõistlik tegevus. Kuid igatahes peaks olema tingimus, et kui tehakse konkreetne pakkumine, siis peab see ka teemas pakkuja poolt kajastatud saama.
Oleks vähemalt teistele teadmiseks, kas osalen äriprotsessis või mitte. Muidu osalevad seal teemas kümme ostlejat aga müüjal kaup müüdud ja ja teema ikka püsti.

woozy
HV Guru
woozy

sõnum 02.01.2013 22:21:36 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
Eelmine aasta sai mainitud/küsitud: kas ostuteema võiks pikemalt kui kaks kuud üleval olla?

Oli juttu sellest ja minuteada pandi see 3 kuu peale.
Kommentaarid: 145 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 120
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 07.01.2013 14:55:28 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommenteeriks siis siin edasi.
Endiselt on vastuolu 2. ja 7. punkti vahel. Jääb mulje nagu oleks kohustus müüa esimesele OK pakkujale, kuigi pakkumisega saab ainult eelisõiguse, õigus tuleb ju siiski välja teenida usaldusväärsusega. Kui mul on kahtlus pakkuja suhtes siis ei saa ju HV mind kohustada müüma, sest kui kahtlus realiseerub, siis sellega olete võtnud osa vastutusest mida te ilmselgelt ei soovi. Samuti on kaks kuud ainsa pakkumise puhul ebamõistlikult pikk aeg sest suurima tõenäosusega on pakkuja selle aja peale loobunud, samas kui müüja peab talle kaupa kinni hoidma, aga pakkumisi ei peeta reeglina siduvaks, samale kaubale tehakse korraga pakkumisi eri teemades. Nii et sõnastaks selle natuke ümber:

7. Kui müüja on paika pannud OK hinna, siis esimesena selle hinna pakkunu saab eesõiguse kauba ostmiseks, hilisem hinna tõstmine pole lubatud. Kui viimasest pakkumisest on möödunud 2 nädalat siis saab eesõiguse parim pakkuja (võrdne või suurem AH-st). Teema aegumistähtaja (2 kuud) kättejõudmisel parim pakkumja (võrdne või suurem AH-st).
Kui eelisõiguse saanud isikule mingil põhjusel ei soovi müüa siis tuleb sellest teemas teavitada ja eelisõiguse saab järgmine parim pakkuja. Pakkumisest loobumisel tuleb sellest teemas teavitada.
Teema müüja poolse katkestamise puhul peab müüja eelnevalt teemas põhjendama teema katkestamist.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 07.01.2013 15:00:32 vasta tsitaadiga

elukaz, samas, kas seda sama asja ei kata punkt 6.?

tsitaat:
Müüjal on õigus tühistada OK pakkumine juhul, kui talle ei sobi ostja pakutud tarne- või maksetingimused. Müüjapoolsed erilised tarne- või maksetingimused (nt. ainult käest-kätte ja/või sularahas müük) ja muud olulised müüki puudutavad tingimused tuleb ära mainida müügikuulutuse esimeses postituses.

Ostjal ju pole ka mõtet pakkuda, kui tema pakkumine hülatakse lihtsalt mingil suva põhjusel.

Üritaks leida tasakaalu müüja ja ostja õiguste vahel thumbs_up.gif

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 07.01.2013 15:09:10 vasta tsitaadiga

Nii et kui ma pole esimesse posti kitsendusi kirja pannud siis on mul kohustus müüa ükskõik kui ebausaldusväärsele inimesele?
Nii kaua kui ostja pakkumine pole reeglite järgi siduv, ei saa eriti rääkida tasakaalust, pealegi peab teema täitma selle algataja huvisid, milleks on müüdava müümine ja pigem kindla peale kui parima hinnaga nii et kui ongi natuke algataja poole kaldu siis pole ju hullu.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 07.01.2013 17:21:27 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nii et kui ma pole esimesse posti kitsendusi kirja pannud siis on mul kohustus müüa ükskõik kui ebausaldusväärsele inimesele?

no tegelt sundida ei saa ju, aga võid kirja panna näiteks, et müüd vaid ettemaksuga või et jätad endale õiguse taganeda müügist (milleks on ka võimalusena teema katkestamine).
Päris nii ka ei saa, et üldse kedagi ei usalda ja müüd vaid paarile kolmele tuttavale näole - siis kaotab see müük üldse oma mõtte ära.
Tuleb näiteks korralik aus tädi Maali ostma, on nõus ostma ja sina saadad ta sinnasamusesse või? Mis mulje see meie ärifoorumist jätab kui vaid valitud nägudele müüd?

Kõik taandub üldisemalt kasutajate omavahelisele kokkuleppele - aga äritehingud peaksid mahtuma reeglite raamidesse. Maini siis see vähemalt ära, kellele sa ei müü.

Püüa sa sama paindlikult kuskil mujal keskkonnas müüa - või kas üldse on teist sellist keskkonda Eestis, kus lambist ütled suvalisele, et ei ma ei müü sulle.

Või mis (reeglitemuudatust) sa lahenduseks õigupoolest pakud siis, et asi normaalselt edasi toimiks?

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 07.01.2013 17:47:17 vasta tsitaadiga

Muudatused on varasemas postis kaldkirjaga toodud.

Ma ei tea et siin oleks suureks probleemiks see et keegi sinnasamusesse saadetakse, pigem kaob müüja lihtsalt ära aga mitte ei müü järgmisele avalikule pakkujale. See peaks by default selge olema et kui mulle pakkuja profiil ei meeldi siis mul ei ole kohustust temaga tegemist teha. Ma pole seda kordagi rakendanud, aga ma pean enesestmõistetavaks et see on mu õigus.

Kas on Eestis mingi keskkond kus sunnitakse müüma kindlale pakkujale ja samas kogu risk jääb ainult müüjale?

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 07.01.2013 17:50:01 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kas on Eestis mingi keskkond kus sunnitakse müüma kindlale pakkujale

kas oksjonikeskkonnad pole põhimõtteliselt sellised, et pead parimale pakkujale müüma kui kell kukub (eeldusel et piirhind on ületatud)? icon_rolleyes.gif

tsitaat:

samas kogu risk jääb ainult müüjale?

kui sulle tehakse kõik ettetaha ära, mis risk veel saab olla? icon_rolleyes.gif
Et kui paned tingimuseks ettemaksu, kasutaja teeb selle ära ja siis mingil põhjusel sa ei müü talle seda?
Huvi pärast lihtsalt küsin. icon_rolleyes.gif

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 07.01.2013 18:26:35 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

Kas on Eestis mingi keskkond kus sunnitakse müüma kindlale pakkujale

kas oksjonikeskkonnad pole põhimõtteliselt sellised, et pead parimale pakkujale müüma kui kell kukub (eeldusel et piirhind on ületatud)? icon_rolleyes.gif
Jah, aga seal on deposiitmakse võimalus. Siin seda ei ole ja ei tule nagu ma aru saan.
tsitaat:

tsitaat:

samas kogu risk jääb ainult müüjale?

kui sulle tehakse kõik ettetaha ära, mis risk veel saab olla? icon_rolleyes.gif
Et kui paned tingimuseks ettemaksu, kasutaja teeb selle ära ja siis mingil põhjusel sa ei müü talle seda?
Huvi pärast lihtsalt küsin. icon_rolleyes.gif
Ma ei pea tingimata ettemaksu saama, ja probleem ei peagi tekkima mitte väärtuste vahetamisel vaid ka siis kui mul on alust arvata et ostja pärast mingite küsitavate vigade kallal kemplema hakkab või seadusega pahuksis lambist isikuandmeid avaldama siis ma eelistan mitte hakata tõestama et ma ei ole kaamel.

Kui siiani sai väita tehingu riskid olid ainult osapoolte kanda siis selle reegli puhul on ainult aja küsimus millal hakatakse HV-d oma probleemides süüdistama ja siis ei saa enam öelda et me ei kohusta kedagi. Ses mõttes on see HV-le endale kõige enam kahjulik punkt sest ostjad müüjad nagunii hakkavad asju oma äranägemisel tõlgendama. Kui aga jama käes siis saab minna meediasse halama et näe kohustati ja sain mingi jama kaela.

Ja ma tõesti ei usu et nüüd järsku selle pärast mingiks suureks huiamiseks läheb, siiani seda kohustust ei olnud ja mul ausalt öeldes ei tule ühtegi juhtumit ette kus oleks sellist pakkumise tagasi lükkamist olnud.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 07.01.2013 19:39:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:
12. Müügiteema maksimaalseks vanuseks on selle alustamise hetkest 2 kuud, v.a teemad, mille eest on tasutud kokkuleppeline igakuine rahaline HV-toetus. Ostuteema maksimaalseks vanuseks on 3 kuud. Kõik teemad (v.a HV-toetusega teemad), mille vanus ületab vastavalt 3 ja 2 kuud, katkestatakse.

Tegelt peaks olema "vastavalt 2 ja 3 kuud".

Kokkuvõttes on uusi reegleid palju mugavam lugeda, loogilises järjekorras ning lihtsamalt ja selgemalt sõnastatud. Väga pro thumbs_up.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 08.01.2013 00:57:20 vasta tsitaadiga

LiivaneLord, korrigeeritud thumbs_up.gif

Läks praegu sisse reeglimuudatus - ehk on nüüd kirik keset küla.

tsitaat:
7. Kui müüja on paika pannud OK hinna, siis esimesena selle hinna pakkunu saab eesõiguse kauba ostmiseks, hilisem hinna tõstmine pole lubatud. Kui müüja eelisõiguse saanud isikule mingil põhjusel ei soovi müüa, siis tuleb sellest teemas teavitada ja eelisõiguse saab järgmine parim pakkuja. Pakkumisest loobumisel tuleb sellest teemas teavitada. Teema müüja poolse katkestamise puhul peab müüja eelnevalt teemas põhjendama teema katkestamist.

EDIT: see on nüüd kõikides ärifoorumi alafoorumites sisse-viidud.

Ehk siis alates praegusest momendist on reeglid kehtivad ja paluks nii teemade püstitamisel kui modedel nende modereerimisel nendest lähtuda.

Tänan tähelepanu eest thumbs_up.gif

tagasi üles
emty
HV Guru
emty

sõnum 08.01.2013 01:00:18 vasta tsitaadiga

kopipeistiga ikka reeglitele p2ris peale lennata ei saa - mismoodi ma ostuteemas myydava eseme pildi lisan v6i milleks yldse 70€ hulgiteema teen?...tegemist on ju "alafoorumi spetsiifilisega" mida ta tegelikult ju ei ole icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 08.01.2013 01:07:02 vasta tsitaadiga

emty, korrigeerisin
tagasi üles
emty
HV Guru
emty

sõnum 08.01.2013 01:08:35 vasta tsitaadiga

Tanel, pidasin silmas sylerite ostuteemade reegleid...
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 08.01.2013 01:09:05 vasta tsitaadiga

Jah, ka seal teen kohe muudatused.
tagasi üles
emty
HV Guru
emty

sõnum 08.01.2013 01:13:02 vasta tsitaadiga

15. on ikka veel "karvane"...
tagasi üles
pinTero
HV veteran
pinTero

sõnum 08.01.2013 01:16:20 vasta tsitaadiga

17. Litsentsita tarkvara ning kaubamärgiseadust rikkuvate toodetega
Kommentaarid: 149 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 131
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 08.01.2013 01:17:14 vasta tsitaadiga

pinTero, täpsusta foorumit
tagasi üles
pinTero
HV veteran
pinTero

sõnum 08.01.2013 01:19:09 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
pinTero, täpsusta foorumit

Ärifoorumid? icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gif
Sama viga igalpool
Kommentaarid: 149 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 131
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  HV ärifoorumi reeglid mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.