Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tihver
HV veteran
|
01.01.2013 23:41:17
|
|
|
Tanel kirjutas: |
tsitaat: |
Mõni inmene ei taha kõigile näidata, et tema pakkumise on teinud. Kuid kui pooled omavahel kokkuleppele jõuavad, siis see on nende asi.
|
Esiteks on see meile tulude kaotus, kui müüja ei tee nõuetekohaselt pakkumisi ja spämmib privaatsõnumi kaudu.
Teiseks, Tarasenko juhtum tuli kohe meelde ja siin mõned ju kippusid meediasse jooksma ja HV peale näpuga näitama  |
Lampi spämmimine on üks asi, aga kui tehtud on tasuline ostuteema, siis ikka PS`ga pakkumisi tohib teha ostjale?
_________________ Kõik lihtsad probleemid on juba lahendatud ... |
|
Kommentaarid: 154 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
01.01.2013 23:44:18
|
|
|
Tihver kirjutas: |
Lampi spämmimine on üks asi, aga kui tehtud on tasuline ostuteema, siis ikka PS`ga pakkumisi tohib teha ostjale? |
Loogiline oleks. Tihtipeale ostja just seda soovibki, sest pole harv nähe kui pakutud kaup enne pakkujale reageerimist juba müüdud on.
_________________ wuerth.ee. Vajad midagi, küsi julgelt 😉 |
|
Kommentaarid: 1839 loe/lisa |
   |
1343 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
01.01.2013 23:56:33
|
|
|
Mõni inmene ei taha kõigile näidata, et tema pakkumise on teinud. Kuid kui pooled omavahel kokkuleppele jõuavad, siis see on nende asi.
|
Esiteks on see meile tulude kaotus, kui müüja ei tee nõuetekohaselt pakkumisi ja spämmib privaatsõnumi kaudu.
Teiseks, Tarasenko juhtum tuli kohe meelde ja siin mõned ju kippusid meediasse jooksma ja HV peale näpuga näitama  |
Lampi spämmimine on üks asi, aga kui tehtud on tasuline ostuteema, siis ikka PS`ga pakkumisi tohib teha ostjale? |
Selle võiks teha ehk nii, et kui ostja on teemas kirjutanud, et pakkumised privasse, siis on see lubatud, aga ta peab arvestama siis täiendava riskiga, a'la Tarasenko tüüpi tegelased.
Ostjale on endale ohutum, kui pakkumised on avalikud, siis tulevad potentsiaalsed kelmused tõenäoliselt kiiresti välja.
Kui seda märget pole, siis pakkumised peaks ikka avalikud olema.
Aga kui me privaatsõnumeid kinni ei keera või sisu ei kontrolli (mis tunduks mõeldamatu, eks?), siis loomulikult me ei saa sellist tegevust kontrollida.
Nii et see tegevus jääb iga ostja südametunnistusele - meie sellist asja igatahes ei soovita ja distantseerume sellisest äriajamisest.
Ja palun ärge jookske siis nutma, kui te satute järjekordse Tarasenko otsa...
Mulle tundub, et enam turvalisemaks ei saa seda keskkonda ilma deposiitmakseta enam teha (olgu öeldud, et deposiitmaksete süsteemi ei hakka me pakkuma, vähemalt mitte lähitulevikus).
Me oleme omalt poolt teinud kõik, et avalik äritsemine oleks võimalikult turvaline - samas loll saab ka kirikus peksta ja kõigi eest ei saa me ka kõike kinni keerata.
|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
01.01.2013 23:58:40
|
|
|
Fakt on see, et ükskõik kui palju neid reegleid väänata, loll saab kirikus ka peksa.
Olen ka ise sinisilmne olnud, ent päris tihti olen tänu sisetundele diili katki jätnud. Suuresti on aidanud see , et ka väga kallis kaup on tänu korras profiilile kenasti ette saadetud.
_________________ wuerth.ee. Vajad midagi, küsi julgelt 😉 |
|
Kommentaarid: 1839 loe/lisa |
   |
1343 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
02.01.2013 11:57:15
|
|
|
pinTero kirjutas: |
LiivaneLord kirjutas: |
Tanelile:
Kui müüakse ühte eset, mille (OK) hind on 70€ või kõrgem, tuleb luua tasuline ühe eseme teema, kuid OK hinda tingimata ei pea lisama.
|
Ei tule tasulist teha ju (ühe asja esimene teema ju alati tasuta, olenemata hinnast) Tasuline ikka siis, kui on mitu asja ja üle 70€. |
Sul on täitsa õigus. Minu ettepanekus jääks lõpp samaks siis, aga kaks esimest näidet asenduksid:
Kui müüakse ühte eset, siis OK hinda tingimata lisama ei pea. |
ufo56, maga ise ennast kaineks, kui sa ütled, et koondatud ja lühendatud reeglid on nii keerulised, et ei vaevu läbigi lugema. Mis eeskuju sa sedasi annad? Mida lühemad ja konkreetsemad reeglid on, seda arusaadavam on neid lugeda. Vabanda, kui halvasti ütlesin, aga nagu öeldakse - kuidas küla koerale, nõnda koer külale ...
Kohandatud reeglite üldosa on loogilises järjekorras, kuigi alafoorumi spetsiifilised tuleb vist vastavalt alafoorumile lisada üldreeglite vahele vastavasse kohta, et säiliks mingi loogiline järjekord. Samas ei tohiks üldosa reeglite numbrid muutuda, et oleks arusaadavam neid tsiteerida erinevate alafoorumite vahel.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
02.01.2013 12:21:52
|
|
|
Eelmine aasta sai mainitud/küsitud: kas ostuteema võiks pikemalt kui kaks kuud üleval olla?
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
02.01.2013 22:13:32
|
|
|
-cocain- kirjutas: |
Loogiline oleks. Tihtipeale ostja just seda soovibki, sest pole harv nähe kui pakutud kaup enne pakkujale reageerimist juba müüdud on.  |
PSi teel asjade arutamine on teema selguse huvides igati mõistlik tegevus. Kuid igatahes peaks olema tingimus, et kui tehakse konkreetne pakkumine, siis peab see ka teemas pakkuja poolt kajastatud saama.
Oleks vähemalt teistele teadmiseks, kas osalen äriprotsessis või mitte. Muidu osalevad seal teemas kümme ostlejat aga müüjal kaup müüdud ja ja teema ikka püsti.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
1 :: |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
02.01.2013 22:21:36
|
|
|
beastbeats kirjutas: |
Eelmine aasta sai mainitud/küsitud: kas ostuteema võiks pikemalt kui kaks kuud üleval olla? |
Oli juttu sellest ja minuteada pandi see 3 kuu peale.
|
|
Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
1 :: |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
07.01.2013 14:55:28
|
|
|
Spoiler 
ÜLDTINGIMUSED
1. HinnaVaatlus ei vastuta foorumi kaudu tehtud ostu-, müügi- või vahetustehingute eest! Äriteema autor, ehk müüja või ostja, on ainuisikuliselt vastutav enda postitustes toodud info õigsuse eest. Kui on mingile esemele lubatud mingi muu garantii, mis ei ole ametlik tehase- või edasimüüja garantii, siis selle eest võtab vastutuse ainult müüja ise, mitte ei suuna ostjat probleemide tekkimisel mingi muu kasutaja poole.
2. Enne tehingusse astumist kontrolli müüja/ostja tausta, tutvu kasutaja profiilis olevate kommentaaridega, arvesta erinevate autentimisviisidega ja kasutajakommentaaridega (eelista ID-kaardiga autentinud ja/või kauategutsenud, rohkete positiivsete kommentaaridega kasutajaid). Eelistada tuleks käest-kätte tehinguid. Tutvu ka turvalise äri tagamise põhimõtetega: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=187707
Enda autentimiseks ID-kaardiga - vaata siia: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=265664
3. Privaatsõnumite (PS) kaudu äritsemine on keelatud. Müügiteemasid, kus kutsutakse üles pakkumisi tegema privaatsõnumite või e-posti kaudu, katkestatakse ettehoiatamata ning reeglit rikkunud kasutajat/kasutajaid karistatakse AM postituspiiranguga või foorumile ligipääsu piiramisega. Kõik pakkumised peavad olema tehtud avalikult vastavasse müügiteemasse, privaatsõnumite ning muude kanalite (e-mail, telefon, jne.) kaudu tehtud pakkumised ei lähe arvesse.
4. Topeltkontode loomine ja/või teise HV kasutaja nimel oma äriteemade tegemine on keelatud. Kui administratsioonil on piisavalt alust kahtlustada topeltkonto(de) olemasolu (samad IP-aadressid, kontaktandmed, sarnase sisuga postitused ja grammatikavead jms.), siis kõik avastatud topeltkontod suletakse, millest hiljem vaid üks konto avatakse koos 1 kuulise AM60 postituspiiranguga.
5. Keelatud on müüa kaupa, mida müüja valduses reaalselt kohapeal pole. Ebamäärased, nn. "0 ja 1 eurose alghinnaga oksjonid", üldised/ebamäärased müügiteemad (millega kaasneb ettemaksu küsimine) ja hulgitellimused välismaalt ning nende propageerimine on keelatud.
6. Müügikuulutuses peab ära toodud olema AH (alghind) või OK (osta-kohe) hind. Ilma ühegi hinnata müügikuulutused katkestatakse ettehoiatamata. Keelatud on spekulatiivsed pakkumised (loe: pakkuda OK hind, lootuses kaup mujal maha müüa kallimalt, samal ajal kaupa ise välja ostmata). Müüjal on õigus tühistada OK pakkumine juhul, kui talle ei sobi ostja pakutud tarne- või maksetingimused. Müüjapoolsed erilised tarne- või maksetingimused (nt. ainult käest-kätte ja/või sularahas müük) ja muud olulised müüki puudutavad tingimused tuleb ära mainida müügikuulutuse esimeses postituses.
7. Kui müüja on paika pannud OK hinna, siis esimesena selle hinna pakkunu saab eesõiguse kauba ostmiseks, hilisem hinna tõstmine pole lubatud. Kaup tuleb müüa esimesele teemasse OK hinna pakkunud isikule või teema aegumistähtaja (2 kuud) kättejõudmisel parima pakkumise (võrdne või suurem AH-st) teinud isikule.
Teema müüja poolse katkestamise puhul peab müüja eelnevalt teemas põhjendama teema katkestamist.
8. Keelatud on äriteema tegemine sedavõrd madala alghinnaga:
a) millega müüja pole reaalselt nõus eset ära müüma;
b) mis on tegelikku eseme turuväärtust arvestades utoopiliselt madal ja võib seega põhjustada enne realistliku hinnatasemeni jõudmist hulga ebareaalselt madalaid pakkumisi
c) mille eesmärgiks on vastavale ärilõimele teiste kasutajate ärilõimede arvelt ebaproportsionaalselt suure tähelepanu tõmbamine ja foorumi topis püsimise tagamine.
9. Teiste müügiteemades oma müügipakkumiste tegemine on keelatud ja vastavat reeglit rikkunud kasutajat karistatakse AM postituspiiranguga kuni foorumile ligipääsu piiramiseni välja.
10. Teema peab tegema õigesse alafoorumisse - kõik vales alafoorumis asuvad müügi/ostuteemad katkestatakse, neid ei tõsteta ümber. Moderaatoritel on õigus otsustada teema sobivuse üle vastavasse alafoorumisse ja ettehoiatamata teemat muuta või katkestada, kui teema ei ole vastavuses ärifoorumi reeglitega. Reeglite rikkumise ja sellest johtuva teema katkestamise korral teemale kulutatud HV-krediiti ei hüvitata. Korduvate rikkumiste korral karistatakse kasutajat AM postituspiiranguga kuni foorumile ligipääsu piiramiseni välja.
Kommenteeriks siis siin edasi.
Endiselt on vastuolu 2. ja 7. punkti vahel. Jääb mulje nagu oleks kohustus müüa esimesele OK pakkujale, kuigi pakkumisega saab ainult eelisõiguse, õigus tuleb ju siiski välja teenida usaldusväärsusega. Kui mul on kahtlus pakkuja suhtes siis ei saa ju HV mind kohustada müüma, sest kui kahtlus realiseerub, siis sellega olete võtnud osa vastutusest mida te ilmselgelt ei soovi. Samuti on kaks kuud ainsa pakkumise puhul ebamõistlikult pikk aeg sest suurima tõenäosusega on pakkuja selle aja peale loobunud, samas kui müüja peab talle kaupa kinni hoidma, aga pakkumisi ei peeta reeglina siduvaks, samale kaubale tehakse korraga pakkumisi eri teemades. Nii et sõnastaks selle natuke ümber:
7. Kui müüja on paika pannud OK hinna, siis esimesena selle hinna pakkunu saab eesõiguse kauba ostmiseks, hilisem hinna tõstmine pole lubatud. Kui viimasest pakkumisest on möödunud 2 nädalat siis saab eesõiguse parim pakkuja (võrdne või suurem AH-st). Teema aegumistähtaja (2 kuud) kättejõudmisel parim pakkumja (võrdne või suurem AH-st).
Kui eelisõiguse saanud isikule mingil põhjusel ei soovi müüa siis tuleb sellest teemas teavitada ja eelisõiguse saab järgmine parim pakkuja. Pakkumisest loobumisel tuleb sellest teemas teavitada.
Teema müüja poolse katkestamise puhul peab müüja eelnevalt teemas põhjendama teema katkestamist.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
3 :: |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.01.2013 15:00:32
|
|
|
elukaz, samas, kas seda sama asja ei kata punkt 6.?
Müüjal on õigus tühistada OK pakkumine juhul, kui talle ei sobi ostja pakutud tarne- või maksetingimused. Müüjapoolsed erilised tarne- või maksetingimused (nt. ainult käest-kätte ja/või sularahas müük) ja muud olulised müüki puudutavad tingimused tuleb ära mainida müügikuulutuse esimeses postituses. |
Ostjal ju pole ka mõtet pakkuda, kui tema pakkumine hülatakse lihtsalt mingil suva põhjusel.
Üritaks leida tasakaalu müüja ja ostja õiguste vahel
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
07.01.2013 15:09:10
|
|
|
Nii et kui ma pole esimesse posti kitsendusi kirja pannud siis on mul kohustus müüa ükskõik kui ebausaldusväärsele inimesele?
Nii kaua kui ostja pakkumine pole reeglite järgi siduv, ei saa eriti rääkida tasakaalust, pealegi peab teema täitma selle algataja huvisid, milleks on müüdava müümine ja pigem kindla peale kui parima hinnaga nii et kui ongi natuke algataja poole kaldu siis pole ju hullu.
|
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.01.2013 17:21:27
|
|
|
Nii et kui ma pole esimesse posti kitsendusi kirja pannud siis on mul kohustus müüa ükskõik kui ebausaldusväärsele inimesele?
|
no tegelt sundida ei saa ju, aga võid kirja panna näiteks, et müüd vaid ettemaksuga või et jätad endale õiguse taganeda müügist (milleks on ka võimalusena teema katkestamine).
Päris nii ka ei saa, et üldse kedagi ei usalda ja müüd vaid paarile kolmele tuttavale näole - siis kaotab see müük üldse oma mõtte ära.
Tuleb näiteks korralik aus tädi Maali ostma, on nõus ostma ja sina saadad ta sinnasamusesse või? Mis mulje see meie ärifoorumist jätab kui vaid valitud nägudele müüd?
Kõik taandub üldisemalt kasutajate omavahelisele kokkuleppele - aga äritehingud peaksid mahtuma reeglite raamidesse. Maini siis see vähemalt ära, kellele sa ei müü.
Püüa sa sama paindlikult kuskil mujal keskkonnas müüa - või kas üldse on teist sellist keskkonda Eestis, kus lambist ütled suvalisele, et ei ma ei müü sulle.
Või mis (reeglitemuudatust) sa lahenduseks õigupoolest pakud siis, et asi normaalselt edasi toimiks?
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
07.01.2013 17:47:17
|
|
|
Muudatused on varasemas postis kaldkirjaga toodud.
Ma ei tea et siin oleks suureks probleemiks see et keegi sinnasamusesse saadetakse, pigem kaob müüja lihtsalt ära aga mitte ei müü järgmisele avalikule pakkujale. See peaks by default selge olema et kui mulle pakkuja profiil ei meeldi siis mul ei ole kohustust temaga tegemist teha. Ma pole seda kordagi rakendanud, aga ma pean enesestmõistetavaks et see on mu õigus.
Kas on Eestis mingi keskkond kus sunnitakse müüma kindlale pakkujale ja samas kogu risk jääb ainult müüjale?
|
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.01.2013 17:50:01
|
|
|
Kas on Eestis mingi keskkond kus sunnitakse müüma kindlale pakkujale
|
kas oksjonikeskkonnad pole põhimõtteliselt sellised, et pead parimale pakkujale müüma kui kell kukub (eeldusel et piirhind on ületatud)?
samas kogu risk jääb ainult müüjale?
|
kui sulle tehakse kõik ettetaha ära, mis risk veel saab olla?
Et kui paned tingimuseks ettemaksu, kasutaja teeb selle ära ja siis mingil põhjusel sa ei müü talle seda?
Huvi pärast lihtsalt küsin.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
07.01.2013 18:26:35
|
|
|
Kas on Eestis mingi keskkond kus sunnitakse müüma kindlale pakkujale
|
kas oksjonikeskkonnad pole põhimõtteliselt sellised, et pead parimale pakkujale müüma kui kell kukub (eeldusel et piirhind on ületatud)? |
Jah, aga seal on deposiitmakse võimalus. Siin seda ei ole ja ei tule nagu ma aru saan.
samas kogu risk jääb ainult müüjale?
|
kui sulle tehakse kõik ettetaha ära, mis risk veel saab olla?
Et kui paned tingimuseks ettemaksu, kasutaja teeb selle ära ja siis mingil põhjusel sa ei müü talle seda?
Huvi pärast lihtsalt küsin.  |
Ma ei pea tingimata ettemaksu saama, ja probleem ei peagi tekkima mitte väärtuste vahetamisel vaid ka siis kui mul on alust arvata et ostja pärast mingite küsitavate vigade kallal kemplema hakkab või seadusega pahuksis lambist isikuandmeid avaldama siis ma eelistan mitte hakata tõestama et ma ei ole kaamel.
Kui siiani sai väita tehingu riskid olid ainult osapoolte kanda siis selle reegli puhul on ainult aja küsimus millal hakatakse HV-d oma probleemides süüdistama ja siis ei saa enam öelda et me ei kohusta kedagi. Ses mõttes on see HV-le endale kõige enam kahjulik punkt sest ostjad müüjad nagunii hakkavad asju oma äranägemisel tõlgendama. Kui aga jama käes siis saab minna meediasse halama et näe kohustati ja sain mingi jama kaela.
Ja ma tõesti ei usu et nüüd järsku selle pärast mingiks suureks huiamiseks läheb, siiani seda kohustust ei olnud ja mul ausalt öeldes ei tule ühtegi juhtumit ette kus oleks sellist pakkumise tagasi lükkamist olnud.
|
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
07.01.2013 19:39:15
|
|
|
12. Müügiteema maksimaalseks vanuseks on selle alustamise hetkest 2 kuud, v.a teemad, mille eest on tasutud kokkuleppeline igakuine rahaline HV-toetus. Ostuteema maksimaalseks vanuseks on 3 kuud. Kõik teemad (v.a HV-toetusega teemad), mille vanus ületab vastavalt 3 ja 2 kuud, katkestatakse. |
Tegelt peaks olema "vastavalt 2 ja 3 kuud".
Kokkuvõttes on uusi reegleid palju mugavam lugeda, loogilises järjekorras ning lihtsamalt ja selgemalt sõnastatud. Väga pro
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
08.01.2013 00:57:20
|
|
|
LiivaneLord, korrigeeritud
Läks praegu sisse reeglimuudatus - ehk on nüüd kirik keset küla.
7. Kui müüja on paika pannud OK hinna, siis esimesena selle hinna pakkunu saab eesõiguse kauba ostmiseks, hilisem hinna tõstmine pole lubatud. Kui müüja eelisõiguse saanud isikule mingil põhjusel ei soovi müüa, siis tuleb sellest teemas teavitada ja eelisõiguse saab järgmine parim pakkuja. Pakkumisest loobumisel tuleb sellest teemas teavitada. Teema müüja poolse katkestamise puhul peab müüja eelnevalt teemas põhjendama teema katkestamist. |
EDIT: see on nüüd kõikides ärifoorumi alafoorumites sisse-viidud.
Ehk siis alates praegusest momendist on reeglid kehtivad ja paluks nii teemade püstitamisel kui modedel nende modereerimisel nendest lähtuda.
Tänan tähelepanu eest
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
08.01.2013 01:00:18
|
|
|
kopipeistiga ikka reeglitele p2ris peale lennata ei saa - mismoodi ma ostuteemas myydava eseme pildi lisan v6i milleks yldse 70€ hulgiteema teen?...tegemist on ju "alafoorumi spetsiifilisega" mida ta tegelikult ju ei ole
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
Kommentaarid: 459 loe/lisa |
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
08.01.2013 01:08:35
|
|
|
Tanel, pidasin silmas sylerite ostuteemade reegleid...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
|
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
08.01.2013 01:13:02
|
|
|
15. on ikka veel "karvane"...
|
   |
381 |
|
tagasi üles |
|