Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Kättemaksu kommentaarid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 02.11.2009 21:14:25 vasta tsitaadiga

... eks see oleneb, kas klaas on pooltühi või pooltäis icon_wink.gif alati võib erinevaid olukordi erinevalt näha ja mõista, seega mingit ühest nõu anda, mis kõlbaks kõigi jaoks, pole just kerge. Tuleb otsustada vastavalt olukorrale ehk saate kokkuleppele, et olukord oli pelgalt valestimõistmisest tingitud ja ei järgne mingit negatiivsetega pommitamist. Kokku saamise üheks ideeks ongi ju veenduda, kas kaup vastab soovitule. Negatiivne on siiski suhteliselt äärmuslik vahend, mida tuleks kindlasti kasutada, kui teise osapoole poolt paistab ilmne soov nö. kotti pähe tõmmata, kuid kindlasti ei ole see kohane lihtsalt oma pettumuse/frustratsiooni välja elamiseks ...
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.11.2009 21:32:09 vasta tsitaadiga

miks peab viiki jääma? kui nüüd vaadata väga aktiivsete tegelaste profiile, võib väita, et kui tegelane on väga motiveeritud oma soovide võimalikult üheselt arusasadavaks tegemisest siis seda ka tehakse ja mingit pudrutamist reeglinba profiilidest ei leia. seega tehku süsteem mis tahes, asja toimimine on ikkagi kasutajas kinni. väitsin juba siis ja väidan ka nüüd, et süsteem ei peaks kasutaja eest liiga palju riske võtma vaid kasutajale mõista andma, et tema äri on tema, mitte süsteemi oma.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 02.11.2009 21:51:13 vasta tsitaadiga

... ei peagi viiki jääma, kuigi positiivse tehingu korral võiks seda eeldada ja negatiivse puhul, kipub see olema paratamatus ehk vorst-vorsti vastu, nagu siin varasemalt mainitud sai ...

... hindamissüsteemi toimivus, sõltubki peaasjalikult kasutajatest endist, kui agaralt ja pädevalt seda kasutatakse. Mida rikkalikum kogemustebaas sellest kujuneb, seda kasulikum kõigile kasutajatele. Samas, nagu ma ennist foori näite näol välja tõin, peab süsteem olema siiski üheselt arusaadav ja ühe standardi järgi toimiv, et vältida arusaamatusi ja valesti mõistmist. Seega, siinkohal peab süsteemi haldaja siiski jälgima, et kõrvalekalded ei väänaks asja algset ideed nii, et see pole enam üheselt arusaadav ...

Duckhead
HV veteran
Duckhead

sõnum 02.11.2009 22:30:21 vasta tsitaadiga

miks ei saa panna mitut erinevat hinnangut?
Mul on olnud juhus, kus kõik laabus, aga aasta hijem tõmmati täiega perse lohku. Alul panin positiivse, aga nüüd on mõlemad negatiivsed icon_rolleyes.gif

elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 02.11.2009 22:52:54 vasta tsitaadiga

Duckhead, mitu arvamust sul siis on kasutaja kohta?
Küsiks siis teiste käest kes enamuse ärisid posti või muu mittekokkusaamismeetodiga teevad kas praegune käest kätte tehtud tehingu eest nõutav positiivne on samaväärne sellega kui keegi saatis sulle kauba kohale ja oli nõus raha alles siis saama kui kaup järgi proovitud? Mitte et ma loodaksin et keegi mu arvamust kuulda võtaks aga siiski on praegune süsteem ühekülgne.

Duckhead
HV veteran
Duckhead

sõnum 02.11.2009 22:54:47 vasta tsitaadiga

elukaz, ma arvasin et see on tehingupõhine. icon_rolleyes.gif
aga jahh, kui nii võttas, siis munn on munn, sellest enam inimest ei saa icon_lol.gif

Aix
HV Guru
Aix

sõnum 02.11.2009 22:59:13 vasta tsitaadiga

Ma olen teinud ärisid nii ühtepidi kui teistpidi (nii käest kätte kui igat pidi postiga), ja ei arva küll, et mõni kommentaar võrdsem on, kui teised.
Ja noh - alati on võimalik ise ka pärast äri tegemist meelde tuletada. Võib küll tunduda nuiamisena, aga mina olen küll saatnud PS-e stiilis, et "Tänud, asi töötab. Panen kommentaari ka" vms - ja siis minuarust võiks teinepool teha sellest omad järeldused.

Selline olukord, kus pärast kokkusaamist avastatakse, et kaup ei vasta reklaamitule.... Juriidiliselt jälle natuke keerukam juhtum, kuid minu tagasihoidliku arvamuse kohapealt ikkagi omavahel rääkides äraklaaritav. Või ju ma siis pole veel sattunud ühegi raskema juhtumi otsa.
Kommentaarid: 411 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 343
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 02.11.2009 23:27:58 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Küsiks siis teiste käest kes enamuse ärisid posti või muu mittekokkusaamismeetodiga teevad kas praegune käest kätte tehtud tehingu eest nõutav positiivne on samaväärne sellega kui keegi saatis sulle kauba kohale ja oli nõus raha alles siis saama kui kaup järgi proovitud?

IMHO jah; mind kui ostjat (ja ka müüjat) huvitab eelkõige, et kaup vastab kirjeldatule ja osapooled tehinguga rahul on.
tsitaat:

Uudishimulik küsimus, aga mis siis sel juhul saab, kui kohtumine on ettenähtud kohas - ja kellaajal, kuid see kaup / teenus ei vasta sellele, milles on varem kokku lepitud.

Mul kaks korda olnud, et saan müüjaga kokku ja selgub, et tegemist võltsinguga (tegemist olnud NDS mängudega, hea võltsingu avastamiseks peab natuke kogemusi ja "silma" olema); nähes, et inimene sellest asjaolust pole teadlik (nn. heausklik ostja/müüja), olen informeerinud sellest "faktist" ja kommentaari panemata jätnud...

tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 02.11.2009 23:39:33 vasta tsitaadiga

elukaz, katsu oma pisikesse pähe ära mahutada, et see, kuidas tehing toimub, st kas postiga, kellegi vahendusel või käest kätte, lepitakse kokku ja peale kokkuleppimist on need viisid võrdsed. st pole vahet kas tehti käest kätte ja raha ka kohe käest kätte , või maksti aasta hiljem võlgu ja saadeti kaup posti teel. kokkulepe näeb välja selline, et AHV mart on nõus ahvilt jaak ostma chiefteci kasti põhjavalguse koos garantiid tõendava arvega hinnas 600 krooni. mart saadab jaagule kauba postiga, millest alates on jaagul aega kolm päeva tutvuda kas kaup vastab kirjeldusele. kolme päeva jooksul peab jaak otsustama, kas ta kannab raha või saadab oma kuludega junnid tagasi. jaak otsustab kolmandal päeval, et kannab raha, saadab mardile sellesisulise ps i ja peale seda järgmisel päeval on mardil raha arvel, tehing toimus nagu KOKKU LEPITUD ja jokk. mõlemad rahul ja positiivne.

okei, mart venitab saatmisega või jaak venitab teatamisega, kohe on põhjust panna neutraalne, sest lepiti kokku teistmoodi. avastatakse mittesobivus ja teavitatakse kasutajat ja saadetakse kaup tagasi ja ikka saab tehing positiivne olla, sest mittesobivuse korral tagastatakse kaup. kui kokku on lepitud, kelle kulul saab positiivse panna juba ainuüksi asjaajamise eest. sellised kompleksdiilid, kus mängus on nii mitu etappi on kaalukamad: mõlemad kasutajad peavad kokku leppima, kinni pidama jms... mitte, et õu, sul on ilus kollane asi, anna selle eest mulle raha, ok ja lahkume sõpradena.

ma jään selle jurde, et KASUTAJA KELLEL EI OLE erilist ärifoorumi kasutamise kogemust ei peaks üritama mingeid reegleid kehtestada või midagi reguleerida. Tegelik elu on ikka teistsugune ja selle hetkepildi kujundavad need, kes ärivad palju ja kaua.

elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 03.11.2009 00:00:35 vasta tsitaadiga

Ok lähme siis sinna kust asi alguse sai ja mina oma väikse peaga arvasin et kõik pole päris õige.
Sul jooksis mingi elutähtis masin kokku ja kuna poed on kinni pöördud HV poole. Surfad teemad läbi ja kuskil sobivat pakkumist pole. Aeg tiksub, teed oma teema paned punaselt toppi. Ja jess, tulebki pakkumine et täpselt sulle sobiv emaplaat on saadaval kell 2 öösel ja hea hinnaga pealekauba. Võtad pakkujaga ühendust aga öeldakse et sry aga kasutaja elukaz nägi mu pakkumist ja pakkus mulle parema hinna nii et see pole enam saadaval. Ja sina ütled et oh pole viga eks ma ootan edasi.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 03.11.2009 00:04:29 vasta tsitaadiga

ma küsin, mis ta pakkus ja pakun rohkem. kui mul see masin kella 8ks hommikul käima vaja saada on ja enamasti teen pakkumise, millest keelduda ei saa.
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 03.11.2009 00:09:39 vasta tsitaadiga

Jah aga su pakkumine jääb hiljaks sest kokkulepe on saavutatud või olen ma juba järel ära käinud.
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 03.11.2009 00:12:25 vasta tsitaadiga

ee on pakkuja asi, kas ta " laseb vahelt võtta" või mitte. kui sa oled plaadi füüsiliselt juba ära viinud, otsin edasi. kui ei ole, pakun summat millest keelduda ei saa. missioonikriitiliste masinate käima saamise pealt üldiselt ei koonerdata.
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 03.11.2009 00:15:55 vasta tsitaadiga

Nii et ma saan sust õieti aru et kui su teemast on kaup füüsiliselt ära varastatud siis pole sul selle vastu midagi ja kui ma näiteks sulle sellesama asja edasi müün 2x poehinnaga paned mulle positiivse ka veel?
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 03.11.2009 00:22:54 vasta tsitaadiga

elukaz, vaata, ma tean, mis asjad maksavad. nii poes kui siin. sest ma tegelen umbes sama aktiivselt uue kolaga ka. sina mulle kotti pähe ei pane. asju on " kell kaks öösel, et missioonikriitiline masin kell 8 hommikul jälle laoseise väljastaks ka kolm korda poehinnast kallimalt ostetud". jah, ma panen sulle positiivse, kui me oleme kokku leppinud, et ma ostan su käest sellise asja , kell kaks öösel sellise hinnaga ja ma saan selle siis kätte kui mul seda vaja on". ma ei hinda ainult hinda vaid kogu protsessi. vahel on mõistlikum kaksta natuke rohkem ja saada piim ja ajalehed uksetaha kui koonerdada ja kuskil udmurtjas kolal järel töllerdada.
tee veel mõnisada tehingut ja saad ise ka aru.

elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 03.11.2009 00:31:05 vasta tsitaadiga

Njah, selle nimi on "eesmärk pühendab abinõu" ja ärieetikaga pole siin eriti pistmist.
Edaspidi võid mind lisada ignoreeritavate nimekirja sest mu jutt jookseb sust nagunii mööda.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 03.11.2009 00:35:13 vasta tsitaadiga

sinul on mingi oma huvi siin regullida. sa kas ei suuda piisavalt kiiresti reageerida või on mingi hiljaks jäämise pärast hing haige. tegelik elu siin on nati teistsugune.
VR53
HV Guru
VR53

sõnum 03.11.2009 01:45:51 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Duckhead, mitu arvamust sul siis on kasutaja kohta?
Küsiks siis teiste käest kes enamuse ärisid posti või muu mittekokkusaamismeetodiga teevad kas praegune käest kätte tehtud tehingu eest nõutav positiivne on samaväärne sellega kui keegi saatis sulle kauba kohale ja oli nõus raha alles siis saama kui kaup järgi proovitud?

Arvamused on ikka tehingute kohta: ühe kasutajaga võib olla mitu tehingut, osad neist lõppenud positiivselt ja võib-olla mõni teine mitte nii positiivselt. Ega selle ühe halva kogemuse pärast pea kõiki tehinguid selle kasutajaga negatiivseks lugema.

Mis vahet on, kui ma ostan omale emaplaadi postiga ja teen ettemaksu või ostan käest kätte ja maksan kättesaamisel, kuid proovida saan ikka alles kodus? Risk mõlemal juhul olemas.

Positiivne kommentaar läheb kõikidele hästi lõppenud tehingutele, seejuures pole oluline kuidas tehing toimus. Negatiivne halvasti lõppenud tehingute eest ja neutraalne võiks minna muudele juhtudele, näiteks lubadustest mittekinnipidamise eest, kus kahju pole rahaline.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 03.11.2009 08:07:11 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
....

sapine oled, ärimees..
Ei maksa kogu aeg nina alla hõõruda oma 300+ postitust, sest selle saavutamine Tallinnas pole riigitöölisel HV-kaudu mingi probleem, kui aga vajadust on.
Paraku on aga kaugemal asuvatel isikutel selle äriga oluliselt rohkem probleeme (alates logistikast lõpetades psühholoogilisest vajadusest tõmmata), mistõttu neid ärisid ka märksa vähem ning ka hinnanguid vähem. Saadetiste puhul on riskid alati suuremad ning vähemalt minu puhul on väga tihti olnud ka lepete ühepoolseid muutusi (bussijaamas pakki saates selgub, et saatmine maksab 30.- asemel 140.-; kiire asi tuli ette, ei jõudnud posti jms)
Vähemalt mina olen jätnud kripeldama jäänud ärid (ka Sina, brutus) kommenteerimata positiivset pole kuskilt panna ning kahjuks on neutraalne siiski sügava negatiivse kaldega.
Harvad pole ka korrad, kus on tulnud ps-i kaudu positiivse norijad kuu peale saata.
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 03.11.2009 09:39:08 vasta tsitaadiga

omasid ma kindlasti ei hõõru, mina olen võrreldes winterwindi, rastafari, vr53 ja teistega väike tegija. minus paneb sapi tilkuma see koht, et hetkel peale vr53 e on kõik kodanikud pidanud mitte foorumisse tulema seletama, et see ja see on paha. profiilis paha osakaal on pea olematu ja vahel tiksub tegelastele paar kommentaari päevas, samas tuleb " reguleerima ja reegleid tegema" tegelane kellel viie aasta peale 5 tehingut.. Keskkond on sama, inimesed on valdavalt samad, tingimused info edastamiseks on samad, mis toimub? kui siin oleks koos kari eneseväljendusoskuseta dibiilikuid, oleks profiilid hoopis punasemad ja selliseid teemasid, nagu käesolev, rohkem. miks on nii, et osad saavad ja osad ei saa asju aetud?

tsitaat:

(ka Sina, brutus)

"kes teeb sel juhtub" aga kas mitte ei ole süsteemide kallutatud jõud sinna suunas, et neutraalne / negatiivne jäetakse panemata aga positiivne pannakse vupsti ära ,et " ehk ta paneb mulle kaa positiivse"?
tsitaat:

Tallinnas

nõus, väike eelis, samas päris palju ärisid on käinud läbi posti, saades ja saates, kaugemalt kodanikega, kes arvutid remonti tuttavate või cargodega saadavad..
tsitaat:

riigitöölisel

mismoodi see asjasse puutub? rohkem kola jaoks raha? suvalisse avatud välisuksega kontorisse saad omale kola tuua lasta või valvvelauda jätta või..

kogu minu antud teemaliste sõnavõttude aje on olnud siis kui seda esimesi kordi tehtud sai ja ka nüüd see, et kellegi " ideest" tulenevalt me ei jõuaks olukorrani, kus 50 eeku maksva prose ärimiseks on vaja täita 10 lehte erinevaid ankeete, id kaardiga sisse logida ja pärast veel 5 lehte takka .. asi lõpeb sellega, et enamus siit tuttavat kaadrit viibki oma kola realiseerimised kuskile mujale ja hajub seal.

DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 03.11.2009 14:08:45 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Nii et ma saan sust õieti aru et kui su teemast on kaup füüsiliselt ära varastatud siis pole sul selle vastu midagi ja kui ma näiteks sulle sellesama asja edasi müün 2x poehinnaga paned mulle positiivse ka veel?

... väga väänatud loogika icon_smile.gif see, et teemasse on tehtud pakkumine, ei garanteeri midagi, täpselt nagu ei garanteeri sa ju esimeselt pakkujalt kauba ära ostmist. Kauba pakkuja võib pakkuda sama asja veel mitmesse teise teemasse ja kuna tegemist on avaliku keskkonnaga, siis võib pakutava vastu huvi tunda kes iganes. Pakutava kauba saab endale ikka see, kes kiiremini reageerib, rohkem maksab või on tehing mingil muul viisil osapooltele kasulikum. Tegemist ju on siiski äriga, mitte džentelmenide klubiga, sellest peaks esmajoones aru saama, kui järelturul äri tegema asud ! Ärieetikat oleks mõtet mainida ehk siis, kui eksisteeriks mingi kokkulepe või mõni muu tingimus, mida üks osapooltest ilmselt rikub. Ma saan aru küll, kui palju selline olukord frustratsiooni tekitab, kui keegi sinu nina alt soovitud kauba ära napsab. Olen seda aastate jooksul korduvalt kogenud ja tegemist on paratamatusega, äri ongi selline. Teinekord võid olla sina just see, kes on napsaja rollis ja ma ei usu, et sa selle üle siia kurtma tuleksid ...

elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 03.11.2009 20:07:29 vasta tsitaadiga

Siinse arutelu tulemusena peakski reeglitesse kirja saama kas selline asi on lubatud või mitte. Ma siin lihtsalt esindan ühte arvamust. Jah ma olen olnud ka "napsaja" rollis aga nagu juba mainitud käib sinna eeltingimusena et "kui teemas asja ei saa".
tsitaat:
Olen seda aastate jooksul korduvalt kogenud ja tegemist on paratamatusega, äri ongi selline.
Ei vaidle vastu et sellised asjad olid ja jäävad, lihtsalt on kõigile vaja üheselt teada anda kas selline tegevus on soositud või mitte ja kui mitte siis käib see edasi teadlikult reeglite vastaselt.
Pmst on see reegel ju olemas aga mitte piisavalt täpselt väljendatuna nagu näha totaalsest teistpidiarvamusest. Või siis õige jah, mina hoopis arvan valesti.
Tegelt kõige lihtsam oleks ju panna üks ja ainus reegel "life's a bitch" ja pole kellelgi midagi kobiseda.

Mario.
HV Guru

sõnum 03.11.2009 23:02:37 vasta tsitaadiga

Kes on nüüd kasutaja Prostituut?
Leidsin väga huvitavat materjali juhuslikult ajaloos sirvides oma arvutist, mis näitab kuidas moderaator(id) negatiivseid kommentaare petturitelt kustutanud on.. Et endale meelde tuletada, seda isikut väldiks. No eks liitumiskuupäevaga saab klapidata, aga ehk keegi ütleks lihtsalt.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 03.11.2009 23:02:38 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Leidsin väga huvitavat materjali juhuslikult ajaloos sirvides oma arvutist, mis näitab kuidas negatiivseid kommentaare moderaatorid on kustutanud petturitelt..

huvitaks ennastki selline materjal

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mario.
HV Guru

sõnum 03.11.2009 23:09:47 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Kes on nüüd kasutaja Prostituut?
Leidsin väga huvitavat materjali juhuslikult ajaloos sirvides oma arvutist, mis näitab kuidas moderaator(id) negatiivseid kommentaare petturitelt kustutanud on.. Et endale meelde tuletada, seda isikut väldiks. No eks liitumiskuupäevaga saab klapidata, aga ehk keegi ütleks lihtsalt.

Edit: https://foorum.hinnavaatlus.ee/profile.php?mode=viewprofile&u=27523
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Kättemaksu kommentaarid mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.