Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Moderaatorite õigused ja kohustused. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 03.05.2003 14:04:48 vasta tsitaadiga

Aga kuidas on lood vanusega nendel klähvijatel-revolutsionääridel enestel? Põhimõtteliselt lugesin ja katsusin lahingust kõrvale jääda aga hari hakkab vaikselt punaseks minema küll. Esimese asjana seostub see hale nutt sellega, kui näiteks mingid kodanikud kuhugi maale elama lähevad ja sealseid seadusi maha tegema hakkavad... Krt küll, kui miski ei sobi, no maini ära, OK, ehk on hea lahendus välja pakkuda ja asjas ongi mingi uba. Aga et lakkamatult halada ja vinguda - no milleks? Võta oma hiir-keyboard kaenlasse ja koli foorumisse, kus asjad on nii nagu sulle meeldib. Või tee oma foorum. Aga ära irise kõige ja kõigi kallal! icon_evil.gif
Kommentaarid: 86 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
UB
HV Guru
UB

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.05.2003 14:07:19 vasta tsitaadiga

Jumbu kirjutas:
Aga kuidas on lood vanusega nendel klähvijatel-revolutsionääridel enestel? Põhimõtteliselt lugesin ja katsusin lahingust kõrvale jääda aga hari hakkab vaikselt punaseks minema küll. Esimese asjana seostub see hale nutt sellega, kui näiteks mingid kodanikud kuhugi maale elama lähevad ja sealseid seadusi maha tegema hakkavad... Krt küll, kui miski ei sobi, no maini ära, OK, ehk on hea lahendus välja pakkuda ja asjas ongi mingi uba. Aga et lakkamatult halada ja vinguda - no milleks? Võta oma hiir-keyboard kaenlasse ja koli foorumisse, kus asjad on nii nagu sulle meeldib. Või tee oma foorum. Aga ära irise kõige ja kõigi kallal! icon_evil.gif
Kui see postitus käib teema algataja kohta (isiklikult tunnen ennast puudutatuna), siis vanust peaks piisavalt olema. Kas 27 sobib?
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 03.05.2003 14:12:07 vasta tsitaadiga

Ei olnud mõeldud konkreetselt sinu pihta - siin on küllalt muid kodanikke, kes ennast minu ridade vahelt ära tunda võivad kui tahavad. Sinu taotluseks oli (niipalju kui mina aru saan) lihtsalt kirik keset küla vedada... icon_wink.gif
Laskusin nende tasemele ja konkreetsete nimede asemel pean silmas kõiki targutajaid. Kuidas metsa hüüad, nii mets ka vastu kajab...
tagasi üles
elukas
Kreisi kasutaja
elukas

sõnum 03.05.2003 14:18:36 vasta tsitaadiga

loen ja naeran

moderaatorid ka inimesed ja eksivad vahel
ega seepärast kohe kallale pole vaja minna.

kes see o/m mode martin on? 5 postitust 2001 ja 5 postitust 2002 aastast? ja see on kõik, mis temast teada.

tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 03.05.2003 14:23:36 vasta tsitaadiga

Vaadake.
Jälle said mõned valesti aru.
Minupärast olgu mode kasvõi 10 aastane, aga ta ei tohi m***i mängida ja peab kehtivatest normidest kinni pidama. Mitte ainult HV normidest, vaid ka üldlevinud tavadest ja EV kehtivatest seadustest. Seega...TARKVARAPIRAATLUST EI OLE SIIN ENNE; KUI TE SEDA TÕESTATE. Selge?

Ja vanuse tõin välja, kuna väikese elukogemusega ja vastutustundega on normide mõistmine ja sellest tulenevalt ka täitmine raskendatud. Hea näide oli üks mode, kes ütles, et teema alguses toodud "seadustik" on raskesti mõistetav - täiskasvanud (loe: üldiselt kompetentsele) isikule ega ikka ei ole küll.

On arusaadav, kui see on mõnele tavakasutajale liiga raskelt mõistetav, aga mode peab sellest aru saama. Tavakasutajatele tuleks kirjutada käitumisjuhend, mida lihtsam sõnastus, seda parem.

Ja lõpetuseks...
Mode ei ole mitte see, kes siin seaduseid välja mõtleb ja oma tahtsi teostab, vaid see, kes peab kehtivate tavade ja normide täitmist jälgima ja eksinuid õigele teele suunama, ning tulenevalt oma vastutusest foorumi arenemisel kaaluka sõna sekka ütlema. Mitte avalikult sõimama ja solvama ning muul moel teiste kasutajate väärikust alandama.

Nii näen mina seda asja ....
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 03.05.2003 14:25:58 vasta tsitaadiga

vanusepiirang kui selline on põhimõtteliselt suht vajalik ja ma arvan, et kasulik asi. ega ilmaasjata ei ole nö. täiskasvanux saamise vanusepiir prakt. igal pool maailmas 18! ma usun, et kuskil 18 või äärmisel juhul 17 peaks olema ka selle foorumi modede vanusepiirang. samas mul omal pole küll absoluutselt midagi praeguste alaealiste modede tegevusele ette heita, mind nad igatahes häirinud ei ole. küll aga ei tohi mitte mingil juhul arvata, et kui tyyp on üle 18a, sis on kohe ajukäärud õigetpidi sisse voolitud, siin on ikka selliseid torusid nähtud, kes väidetavalt kuskil 40 kandis, jutt ja arusaam maailma asjadest on aga lamba omad!!! Põmst, mode ei tulex valida ainult fanatismi alusel, et kui palju ta HV'd kylastab või kui palju teisi korrale kutsub. Tihtipeale võib see liigne korrale kutsumine inimestele vägagi pinda käia icon_confused.gif Enne kui kedagi valida, peaks väga tähelepanelikult jälgima tema juttu foorumis, kus ja kui palju ta sõna võtab, kui kergesti mõjutatav või kui neutraalne ta on. seda kõike muidugi enne seda, kui tal omal üldse on ainu, et ta on mode kandidaat. Kui see asi üldse nii käib? icon_eek.gif Kuid nende tyypide peale, kes end ise modex pakuvad, vaatax mina adminnina küll VÄGA kahtleva pilguga!
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 03.05.2003 14:29:21 vasta tsitaadiga

<update>eelmises postituses on väga hea point, nii peakski olema</update>

Ja üleüldse, jõudsin just järeldusele, et asi ei ole siin suures osas mitte modedes kinni, vaid just kirja panemata reeglites, mille tõttu moded neid omaloominguliselt tõlgendavad ja mida vähemkogenud kasutajatel on võimatu aduda.

Lisaks, kuidas saab läbu vältida, kui moded seda paiguti ise tekitavad.
Üldse peaks igal alamfoorumil Max 3 mode olema, mõnel ´aktiivsemal foorumil ka rohkem.
tagasi üles
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 03.05.2003 14:33:55 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ja lõpetuseks...
Mode ei ole mitte see, kes siin seaduseid välja mõtleb ja oma tahtsi teostab, vaid see, kes peab kehtivate tavade ja normide täitmist jälgima ja eksinuid õigele teele suunama, ning tulenevalt oma vastutusest foorumi arenemisel kaaluka sõna sekka ütlema. Mitte avalikult sõimama ja solvama ning muul moel teiste kasutajate väärikust alandama.

Nii näen mina seda asja ....

Moderaator on isik, kelle administraator kui foorumi omanik on pannud teostama järelvalvet, et foorumis toimuks kõik selliselt nagu administraator seda planeerinud on. Seadused, mis kehtivad foorumis, kehtestab administraator ja need kehtivad nii moderaatoritele, kes nende täitmist jälgivad ja vajadusel asja korrigeerivad, kui ka tavakasutajatele.

Nii näen jälle mina seda asja...

Nii, et kui on mingid pretensioonid kehtivate normide kohta, või KUI mõni moderaator on millegi vastu eksinud, tuleb pöörduda administraatori poole, kelle otsus on lõplik ja edasikaebamisele ei kuulu. Mõttetut fleimi ja ristisõda pole mõtet tekitada. Rõhutan veelkord: foorum on nn vaba maa - kui ei meeldi, vali mõni teine koht ja säästa oma ja teiste energiat.
tagasi üles
Vidget
HV Guru
Vidget

sõnum 03.05.2003 14:35:55 vasta tsitaadiga

voyager_est kirjutas:
Üldse peaks igal alamfoorumil Max 3 mode olema, mõnel ´aktiivsemal foorumil ka rohkem.

Täiesti nõus. Aga miks praegu neid modesid nii palju peab olema? Kui see on IN, siis tahaks kah moevooluga kaasa triivida?
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 128
tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 03.05.2003 14:37:17 vasta tsitaadiga

Jumbu, Kas minu nägemus välistab kuidagi sinu oma või?
Minu arust on need väga sarnased, ütleks kohe, et on lausa sünonüümsed.
tagasi üles
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 03.05.2003 14:41:45 vasta tsitaadiga

Vahe on sõnastuses icon_wink.gif Sinu postituse algus kõlab paraku nii, nagu kipuksid sa siin korraldusi jagama. icon_smile.gif
Lihtsalt on mulle mulje jäänud, et selle asemel, et katsuda probleemi lahendada, kiputakse siin emotsionaalsusest urgitsemisega tegelema. Mul on hea meel kui meie eesmärgid on samad - see tähendaks seda, et HV ei kipu veel zone foorumi tasemele langema icon_smile.gif
tagasi üles
UB
HV Guru
UB

sõnum 03.05.2003 15:40:26 vasta tsitaadiga

voyager_est kirjutas:
<update>eelmises postituses on väga hea point, nii peakski olema</update>

Ja üleüldse, jõudsin just järeldusele, et asi ei ole siin suures osas mitte modedes kinni, vaid just kirja panemata reeglites, mille tõttu moded neid omaloominguliselt tõlgendavad ja mida vähemkogenud kasutajatel on võimatu aduda.

Lisaks, kuidas saab läbu vältida, kui moded seda paiguti ise tekitavad.

Ja sa jõudsin alles nüüd selleni et viga on kirjapanemata reeglites! Sellepärast ma selle teema ju tegingi, et inimesed annaksid oma poolt ja vastuhääled koostatud reeglitele, et need saaks kehtivateks, kuid tundub et kõik loevad teiste postitusi rohkem kui seda milleks teema üldse mõeldud on.
Ja kolme mode reeglit ma ei toeta. Miks just kolm, miks mitte 7 või 13, need ju ka sellised maagilised arvud. Äkki kõik moded ei käigi päevast päeva siin (kuigi sellist juhust ma olen näinud harva), kas siis jääb foorum puhastamata?
tagasi üles
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 03.05.2003 15:55:47 vasta tsitaadiga

Jumbu kirjutas:
Ei olnud mõeldud konkreetselt sinu pihta - siin on küllalt muid kodanikke, kes ennast minu ridade vahelt ära tunda võivad kui tahavad. Sinu taotluseks oli (niipalju kui mina aru saan) lihtsalt kirik keset küla vedada... icon_wink.gif
Laskusin nende tasemele ja konkreetsete nimede asemel pean silmas kõiki targutajaid. Kuidas metsa hüüad, nii mets ka vastu kajab...

Nii palju kui mina teda näinud olen, tundus voyager_est
küll täisealine ja arukas kodanik olema. Kelle pihta Su vihjed siin siis käivad ?
P.S. Mina oleks küll meelitatud, kui keegi mind veel alla 18 aasta vanuseks peaks icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 11 :: 200
tagasi üles
Puravik
HV kasutaja

sõnum 03.05.2003 15:57:48 vasta tsitaadiga

Jumbu kirjutas:
Esimese asjana seostub see hale nutt sellega, kui näiteks mingid kodanikud kuhugi maale elama lähevad ja sealseid seadusi maha tegema hakkavad... Krt küll, kui miski ei sobi, no maini ära, OK, ehk on hea lahendus välja pakkuda ja asjas ongi mingi uba.
Võta oma hiir-keyboard kaenlasse ja koli foorumisse, kus asjad on nii nagu sulle meeldib. Või tee oma foorum.

Olin ka kaua aega pealtvaataja, aga Jumbu väga õige arvamus sunnib seda uuesti kordama. Foorum ei ole mingi tasuline teenus, mille kasutaja saaks esitada teenuse pakkujale mingeid nõudeid (näiteks mingi lepingu täitmist). Uustulnukad ei pea kohe solvuma, kui neile miski ei meeldi, REEGLID nii kasutajatele kui moderaatoritele paneb paika ikka foorumi ADMINISTRAATOR ja ainult tema. Kui mõne moderaatori tegevus ei meeldi, ju saab teda siis ka maha võtta.
Põhjendatud ettepaneku võiks siis ka teha otse adminnile
Ei oleks ka selle vastu, kui mõni kasutaja lihtsalt ära bannitax, kui mõnel ikka peale mõttetu mula midagi muud öelda ei ole - ei mõtle praegu siin kedagi konkreetselt. Tehniliselt vist küll raskelt teostatav, võib ju teise nime all jälle sisse regada.

viimati muutis Puravik 03.05.2003 16:05:31, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 0
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 03.05.2003 16:02:03 vasta tsitaadiga

"et inimesed annaksid oma poolt ja vastuhääled koostatud reeglitele, et need saaks kehtivateks" kas sa ise näed, et siin on midagi valesti? icon_confused.gif isegi kui inimesed annavad rohkem vastuhääli, et ikka nagunii saaks kindlasti kehtima need reeglid? icon_lol.gif
kas sa ei saa ikka aru, et see, mis sa kirja panid ei muudax prakt. mitte midagi!!! need on laused, mis igale vähegi ajudega inimesele on kirja panematagi selged ja loogilised. milleks on vaja luua mingile foorumile suurt kirjapandud põhiseadust? just kirjapandud! meil ei ole siin tegemist mingi õigusriigiga, see on KÕIGEST FOORUM. krdi koomiline oleks vaadata küll, kui hakkavad tulema järjest teemad, kus kasutajad ja adminnid võidu "HV põhiseadusest" näpuga järge ajades teineteisele tõestada üritavad, et just ühel või teisel on õigus icon_lol.gif kui tohib, ma nüüd avaldan teile ühe suure saladuse, varem või hiljem muutub ka HV zonex, ja põmst mitte keegi ei saa sinna midagi parata!!! icon_lol.gif unless of course, ei kehtestata siin tõesti mingeid ülikarme seadusi ja piiranguid, kes üldse kirjutada ja mida kirjutada tohib. Targemad ilmselt saavad ise aru, mix liigub iga foorum zone staatuse suunas.
Seda protsessi saab heal juhul aeglustada, kuid kindlasti mitte seisata. seejuures, aeglustamise üritustega ei tasu üle pingutada, see võib jälle vastupidist efekti omada icon_wink.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 03.05.2003 16:41:33 vasta tsitaadiga

Olen ka uurinud Zone foorumeid (GameZone foorumit tegelikult) ja ei leidnud sealt ausaltöeldes mingit NII suurt läbu, kui oleksin kartnud. Vahest ajavad kutid isegi päris mõistlikku juttu. Muidugi on erandeid. Zone ja HV on tegelikult üks ja see sama ainult, et Zone modedel on pmst pohui, HV omadel mitte. Palju hullemas seisus on minumeelest Delfi foorumid, mis on ikka täielik läbu icon_rolleyes.gif
UB
HV Guru
UB

sõnum 03.05.2003 22:39:37 vasta tsitaadiga

See on hea kui siin on karmim kord, ma olen 101% korra poolt. Ise pole ma kusagil mujal foorumites varem sõna võtnud, soovitati HV-d ja ma arvan et ma olen õiges kohas. Vähemalt siiani pole kahetseda tulnud thumbs_up.gif Kõik on mõistvad ja vastutulelikud ning kasutajatel on piisavalt sõnaõigust icon_biggrin.gif
tagasi üles
woosh
HV Guru
woosh

sõnum 04.05.2003 00:19:09 vasta tsitaadiga

aga milles probleem siis? icon_neutral.gif
ihvike
HV Guru

sõnum 04.05.2003 02:21:31 vasta tsitaadiga

voyager_est kirjutas:
Vaadake.
Jälle said mõned valesti aru.
Seega...TARKVARAPIRAATLUST EI OLE SIIN ENNE; KUI TE SEDA TÕESTATE. Selge?

Ma võtaks selle asja kohta natuke sõna...
Meil siin kellelgi ei ole sellist idiootset kohustust, et hakata midagi tõestama. Lisaks sellele, et meil ei ole kohustust, ei ole meil ka õigust. Tõestamine? Peaks siis pirafilmist rääkiva inimese koju minema vaatama, kas tal tõesti selline asi ikka olemas on? No lihtsalt absurd.
HV foorum pole mingi riigiasutus või MTÜ, kus kõik peab punkt punktilt kirjas olema ning rangete reeglite järgi käima. Seetõttu on siinne ruum tahes-tahtmata suures osas subjektiivsetel kaalutlustel ja otsustel põhinev. Foorumi administraatoril on täielik õigus suvalisel hetkel öelda, et näiteks kasutaja voyager_est on peast põrunud ja ta igavesti bännida. Või näiteks foorum sulgeda... Ei maksa ära unustada, et tegu on FOORUMIGA. Ja tegelikkuses üsna anonüümse foorumiga.
Siin teemas on väga palju juttu sellest, et moderaatorid peavad toimima mingite kindlate reeglite järgi. Mina ütleks, et moderaatoritel on täielik õigus toimida nii kirjutamata reeglite kui ka sisetunde ja mõningal määral ka subjektiivsete kaalutluste alusel. Kõlab võibolla natuke anarhia moodi, aga tegelikkus ju näitab, et asi töötab täitsa ilusti. Nii palju kui on inimesi, on ka erinevaid ideaalseid foorumeid. Ükskord võiks aru saada, et kõiki täielikult rahuldavat kompromissi ei ole olemas - väljend kompromiss juba ise välistab sellise võimaluse. Ja nagu varem keegi mainis, moderaatorid on inimesed. Ja inimesed teevad vigu. Aga täiesti objektiivselt võib öelda, et moderaatorite vead võrreldes mõningate tavakasutajate ajuvaba läbu kõrval taanduvad kuhugi mõõtemääramatusse. Ja kuidagi peab ju neid läbustajaid korrale kutsuma, muidu kaotab kogu HV foorum igasuguse mõtte vajaliku informatsiooni kiire leidmise paigana.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
jyrgen
Kreisi kasutaja
jyrgen

sõnum 04.05.2003 02:28:16 vasta tsitaadiga

Ma kirjutaks ihvikese postitusele oma allkirja kah kui mul selle foorumi moderaatori õigused oleks thumbs_up.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
Ihv
HV Guru
Ihv

sõnum 04.05.2003 03:21:31 vasta tsitaadiga

woosh kirjutas:
v2lk, tead mis ilm õues on?

ei tea?

Mine ja vaata... äkki hakkab meeldima.

OT: v2lk vaatab raudselt ilm.ee-sse selle asemel et kardin eest tõmmata icon_smile.gif

isiklikult arvan et moderaatorid peaksid tegutsema tunde järgi....ja kui kellelgi tunne väga käest ära kipub minema siis administraatorid otsustavad mida teha....
Kommentaarid: 88 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
UB
HV Guru
UB

sõnum 04.05.2003 07:54:49 vasta tsitaadiga

Kui koik oleks ilus ja kena, siis oleks muidugi väga tore, kuid niikaua kuni leidub teemasid - miks tehti nii ja kas niimoodi tohib teha - tuleb välja et kõik ei olegi nii OK. Nagu ma eelpool loetust aru sain, on mingistugused reeglid juba ainult adminnidele ja modedele mõeldud foorumites kirja pandud. See on tore, sest ma ei teadnud, et midagi sellist on juba olemas, kuna endal ligipääs puudub. Ja reeglite kirjutamine oli reageering XYZ-i üleskutsele (kes on siin ikka piisavalt kaua olnud ja teab mida räägib) - nii et ei ole vaja minusse suhtuda kui uue kasutaja omaalgatuslikku fantaasiasse. Ja kuna tegemist on justnimelt anonüümse ja vabatahtliku foorumiga, siis tähendab et siia satub ikka igasugust rahvast. Ilma reegliteta muutuvad sellised teemad - kas nii tohib - järjest sagetastemaks. Küll näete, sest arvatavasti on nad mujal foorumites vabademate kommetega harjunud ning sellisesse reguleeritud keskkonda sattumine tekitab kindlasti küsimusi, kuigi lihtsam oleks igale uuele kasutajale reeglistik ette suruda kui iga ühega eraviisiline vestlus maha pidada.
tagasi üles
millivatt
Kreisi kasutaja
millivatt

sõnum 04.05.2003 12:17:21 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
Kuid nende tyypide peale, kes end ise modex pakuvad, vaatax mina adminnina küll VÄGA kahtleva pilguga!

kyui kõik ausalt ära rääkida, kuidas ma töövahendusse sain, siis tuleb alustada sellest, et avalikult küsiti, kes tahab. Enne kui arugi sain, olin ametis...
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 27
tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 04.05.2003 12:51:24 vasta tsitaadiga

ihvike, jyrgen, jutt on muidugi ilus ja ka sula tõsi...
Aga ma tahaksing, et just see olukord muutuks, et mode teeb otsuseid oma subjektiivsel äranägemisel.
Ma saan aru muidugi, et muudel kaalutlustel seda teha ei saagi...
Mõne mode otsused on aga väga kaheldava väärtusega...
Seega tuleb vaadata, kellele mode staatus anda, kellelt võtta...

Ja piraatluse kohapealt ...
Mingi sisetunne pole nüüd küll see, mille järgi otsustada, kas tegu piraga või mitte.
Loomulikult moded ei teosta jälitustegevust ja uurimistoiminguid, aga lambist kellegi müügikuulutust kustutama hakata on vale. Esitage siis müüjale täiendavaid küsimusi (arvestage sellega, et iga tegelane ei istu iga päev HV's), et kas tegu originaaliga ning kas kõik seadustes nõutud staff on ka kassa anda.
Vot ja siis otsustage, ning teatage otsusest põhjendusega ka asjaosalistele ... aga enne tehke vastavad seadused endale selgeks, et ikka ise teaksite, millest räägite ja mida valvate!
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 04.05.2003 12:55:02 vasta tsitaadiga

Mida teeksite kui tuleks kuulutus a'la "Müün CD plaatidel originaalfilme". Pakun et see oleks mõne sekiga prükkaris. Aga äkki vend tõesti müüs orikaid VCD-sid icon_rolleyes.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Moderaatorite õigused ja kohustused. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.