Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Moderaatorite õigused ja kohustused. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 04.05.2003 13:01:57 vasta tsitaadiga

Asi väga lihtne minu arvates: HV deklareerib avalikult, et jätab endale õiguse kustutada postitused, mille suhtes tekib kahtlus kaubaartikli legaalsuses icon_biggrin.gif

Jätke see jama, võtke beer_yum.gif ja elame rahulikult edasi. Olgugi, et vaidluses pidavat tõde sündima, ei vii minu arvates see konkreetne jura enam kuhugi...
Kommentaarid: 86 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 04.05.2003 13:10:52 vasta tsitaadiga

Kui sina ja kompanii selle asja nii sõnastanud olete....
Jumbu kirjutas:
Asi väga lihtne minu arvates: HV deklareerib avalikult, et jätab endale õiguse kustutada postitused, mille suhtes tekib kahtlus kaubaartikli legaalsuses icon_biggrin.gif /---/
...siis mina soovitan tõsiselt üle vaadata, kellele mode õigused anda/jätta, sest mõni neist näeb vist igas müügi ja ostu (loomulikult vahetuse) artiklis piraatlust, kelmust ja käibemaksupettust.
Selline paranoia on tänapäeval muide täiesti ravitav icon_neutral.gif

viimati muutis voyager_est 04.05.2003 13:11:45, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 04.05.2003 13:11:37 vasta tsitaadiga

Jumbu kirjutas:
Olgugi, et vaidluses pidavat tõde sündima, ei vii minu arvates see konkreetne jura enam kuhugi...

Selles on sul kah õigus icon_wink.gif Pidin isegi paar korda esimest lehte kiikama et meelde tuletada mille kohta jutt käib icon_razz1.gif

voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 04.05.2003 13:14:33 vasta tsitaadiga

OK
ma tulen 10.ndal Tartusse, siis arutame seda asja edasi - praegu on jah päris jura värk.
-over-
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 04.05.2003 13:16:22 vasta tsitaadiga

Kas pole nii võimalik, et tavakasutajad näeksid kustutatud teemade kausta, kuid ainult pealkirju ja et pealkirjas sisalduks ka mode nimi, kes on selle teema kustutanud, et pretentsioonide puhul inimene teaks, kellelt küsida, miks ta selle teema kustutas?
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 04.05.2003 13:29:19 vasta tsitaadiga

Lihtsam on teha modele teema kustutamisel teema algatajale privamine kohustuslikuks - veel parem, kui seda saaks teha kuidagi automaatselt (php saadab algatajale automaatse priva a la "sinu teema kustutas moderaator X, pretensioonide/küsimuste korral võta temaga ühendust). Ja asi lahendatud...

voyager_est kirjutas:

Kui sina ja kompanii selle asja nii sõnastanud olete....

See oli lihtsalt näitena, kuidas on võimalik selline pikk jauramine lühidalt lõpetada. Minul sellise deklaratsiooni esitamiseks õigust pole, sellega tegeleb Tanel. Lihtsalt soovituslik näidis icon_wink.gif
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 04.05.2003 14:52:42 vasta tsitaadiga

UB

Reeglina tekivad arusaamatused kahte rühma liigitatavate kaustajatega:

1. kasutaja, kes ei pea HV kodukorda millekski ja üritab seda sihilikult
või lihtsalt oma rumalusest igal võimalusel rikkuda. Kui moderaatorid teda
korrale kutsuvad, siis nimetatakse neid kiuslikeks ja pahadeks, kuna ei
lase korrarikkujal teha, mis tema tahab ja heaks arvab;

2. kasutaja, kes peab ennast niivõrd targaks, et paistab omaarust teadvat
seda absoluutset valemit, kuidas kõik maailma asjad käima peaksid.
Iseenesest pole sellises maailmavaates midagi paha sinnamaani, kuni see
ristub foorumi korrahoidjate ehk moderaatorite vaatega. Loomulikult ei
lepi selline kasutaja ühegi selgituse ega seletusega vaid püüab iga hinna eest
oma arusaama tõestada ja peale suruda. Kui see tal ei õnnestu on jällegi
põhjust moderaatoreid kiruda.

... neid kahte tüüpi kasutajaid on foorumis vaid tühine mõni protsent, aga kuulda
ja näha on neid kõige rohkem kuna nad ei suuda leppida endi surumisega teatud
raamidesse, mille foorumi loojad on paika pannud. Nende mõne protsendi pärast
on loodud ka niivõrd-kuivõrd karmid reeglid kogu kasutajaskonnale, mis mitmel
juhul korralikku kasutajat, olenevalt tema vajadustest, ennast represseerituna
tundama sunnivad. Korralik kasutaja ei soovi iseenesest foorumi korda rikkuda,
aga sisse jääb pisike vimm moderaatorite vastu, kes neid võib-olla teinekord
tõesti tiba ülereageerivalt korrale on kutsunud, kuna moderaator ei suuda tunda
kõiki neid tuhandeid kasutajaid, siis on nad sunnitud samase karmusega suhtuma
kõigisse kasutajaisse, kui potentsiaalseisse korrarikkujaisse. Loogiliselt, otsib nüüd
kasutaja moderaatorile tagasi tegemise võimalust, kuigi ta ei pruugi seda enada
jaoks üldse niimoodi teadvustada. Reeglid moderaatoreile - milline ülihea võimalus
sundida võrdseimaist võrdsemaid samadesse raamidesse, kus nemadki olema on
sunnitud ! Loomulikult toetavad seda üritust eriti tuliselt need kaks esimest kasutjate
rühma ja lõpuks jõuabki asi sellise ristiretkeni nagu siit teemast lugeda võib.

Kui hakata moderaatorite õigusi piirama, siis võib mõnel juhul täiesti võimatuks
muutuda korrarikkujate korrale kutsumine, kuna nemad ju ei riku korda reeglite
järgi ja alati leiutavad uusi viise, kuidas moderaatoreid nö. üllatada ja karistusest
pääseda. Selleks, et moderaatorid suudaks sellistele rünnakutele võimalikult
operatiivselt vastu astuda, peavadki nad olema ise võimalikult vabad igasugusest
jäigast, reeglistikuga seotud, bürokraatiast.
Samas, nagu pole täiuslikku inimest, siis pole ka täiuslikku moderaatorit ja üldse,
nagu ilu peitub vaataja silmades nii sõltub ka arusaam täuslikkusest konkreetse
isikust, meie puhul siis administraatoritest - Tanelist ja nevermindist ...

Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 04.05.2003 15:18:10 vasta tsitaadiga

DigeBeni, tunnista üles, kus sa leiba teenid, ajakirjanduses või poliitikas? icon_smile.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.05.2003 16:41:53 vasta tsitaadiga

vot, oleks see minu teha, panex ihvikese viimase postituse ning ülalnähtava digebeni oma siia teema lõppu ning lükkax selle teema kinni!!! selguse mõttes võiks muidugi ka kogu ülejäänud mula vahelt ära tõmmata icon_wink.gif
ning kõigil, kel tekib selle koha pealt kunagi mingi kysimus, tulgu ja lugegu! ja kui ikka aru ei saa, sis lugegu uuesti, seni kuni aru saavad!

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 04.05.2003 18:38:56 vasta tsitaadiga

tagasi üles
UB
HV Guru
UB

sõnum 05.05.2003 02:10:37 vasta tsitaadiga

DigeBeni

Tegelikult ei tahaks ma ennast kummasegi gruppi kuulutada kuna nad on sellises hästi vaenulikus kontekstis välja toodud. Krooniline rikkuja ja modede peale vimma pidav inimene ma kohe kindlasti ei ole. Olen kõik probleemid ilusti lahendatud saanud nii adminnide kui ka modedega, kõik on väga viisakas ja kena.
See teine grupp sobiks mulle nagu paremini, kuigi on ka halvamaiguline, sest ma ei taha öelda, et ma olen nüüd kõikteadja ja üritan oma arvamust maksma panna. Kellele võim ei meeldiks, kuid kuna tavaelus on mul seda piisavalt, siis ma olen sellega juba ära harjunud ja enam sellega uhkustada pole mõtet, nüüd on jäänud ainult ülbus - minu sõna jääb peale ja ongi kõik. Eks siis teinekord tulebki see võim kaasa sellistesse kohtatesse kuhu pole vaja - koju ja internetti. Kuid päris lahti sellest enam ei saa.
Sellepärast ma ei hakanudki rida ajama mitte nevermind´i ega Taneliga (kuigi nemad on need kes otsustavad), sest minul neid reegleid pole vaja, mulle pole liiga tehtud. Kui tehakse, siis arutan. Minu püüdlused on puhtalt heatahtelised, et kõik otsused mida tehakse oleksid objektiivsed, millegi põhjal tehtud mitte konkreetse tuju alusel. Äkki öösel naine ei andnud kätte ja siis tuleb mode tigeda näoga netti ning kustutab kõik sõnumid milles mainitakse sõna naine, öeldes põhjuseks et see ei ole foorumi arutluse teema. Kui tegemist on uue kasutajaga, siis suure tõrnäosusega tõmbab ta saba jalgevahele ja sitsib rahulikult toolil edasi, pidades talle liiga teinud modet kõige kõvemaks meheks siin foorumis. Muidugi leidub ka tuleharke, kes teavad kelle poole ja millistes situatsioonides pöörduda, kuid siis mängib olulist rolli juba ka vanus ja teadmised.
See oligi kogu minu ürituse mõte - panna paika kõik reeglitega nagu mul kogu elu on pandud. Kui reeglid oleksid halvad, siis ei oleks vaja ka seaduseid ega midagi - elu oleks ilus. Kui foorum on täpselt nagu riik: administraatorid on Riigikogu kes määravad reeglid ja moded on politesinikud ja kohtunikud kes jälgivad reeglite täitmist ja karistavad rikkujaid. Ja siis saab öelda, et HinnaVaatlus on ikka tõeliselt karm koht kus keegi ei müü varastatud kraami ega kirjuta soperdisi. Iga sisestuse kohta võib öelda, et see on vaatamisväärsus iseenesest mitte tühipaljas sõnademulin. Kui siin valitseks selline kord, siis ei oleks vaja enam karta mõne isehakanud oraakli ennustusi, et HinnaVaatlus langeb Zone foorumite madalale tasemele. Igatahes statistika alt viimaste postituste hulka vaadates on foorumi postituste hulk märgatavalt kasvanud mis omakorda on tingitud registreeritud kasutajate hulga tõusust. See omakorda tähendab veel rohkem eriarvamusi ja vaidlusi kõiksugu võimalikel ja võimatutel teemadel. Kui moded ei taha oma elu lihtsamaks teha, siis tühja nendega. Ma loodan ainult, et mina ei pea olema üks neist kes kunagi nende postkasti oma hädakirjadega üle külvama peab, sest tööd saab neil ilma minutagi väga palju olema. Jõudu tööle!
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 05.05.2003 10:27:41 vasta tsitaadiga

allkiri
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 05.05.2003 11:03:39 vasta tsitaadiga

UB

... Sa oled lähenenud minu postile liiga pinnapealselt,
kui püüad süüvida ehk saad aru, mina ennast rohkem
kordama ei hakka kuna leian, et olen oma arvamuse
öelnud ja mul pole sellele enam midagi lisada ...

UB
HV Guru
UB

sõnum 05.05.2003 14:52:00 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
UB

... Sa oled lähenenud minu postile liiga pinnapealselt,
kui püüad süüvida ehk saad aru, mina ennast rohkem
kordama ei hakka kuna leian, et olen oma arvamuse
öelnud ja mul pole sellele enam midagi lisada ...
Enda arust ei jätnud midagi kahe silma vahele, kuid nagu eelpool öeldud oli minu postitus mõeldud eelkõige modedele endile ja kui nad seda vajalikuks ei pidanud, siis tühja sellega 8)
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 05.05.2003 15:35:01 vasta tsitaadiga

tere.

tsiteeriks kasutaja libekala HV foorumi kõige viimast postitust 16.03 (kui vaadata libekala sugulast, kasutajat "libe", siis on ka tema mitte eriti aktiivne)

libekala kirjutas:
nimelt vader ja mina pole enam moderaatorid ja sellele ei ole veel selgitust põhjust esitatud icon_wink.gif icon_razz.gif icon_lol.gif

ja ma ikka ootan. ja ma arvan, et ka libekala ootab. igatahes kaks kunagist ilmselt aktiivseimate hulka kuulunud kasutajat/moderaatorit on praegu igatahes surnud olekus senimaani ilma igasuguste selgitusteta.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 05.05.2003 17:25:44 vasta tsitaadiga

mina ei oota mitte midagi - ja on v2ga lihtne elada, kui sa ei pea ega saa modereerida icon_razz.gif - ma v6in nyydsest lubada endale v2ikese pohhuismi siinse m6la suhtes

mis puutub minu inaktiivsusesse, siis pole mul arvutit kus taga pidevalt HVF'i koormata
samuti on l6puks saabunud hetk, kus ma olen HV viirusest vabanenud ja ei ole mul seda k6ikidepostidelugemise s6ltuvust icon_razz.gif

vader - sa oled yksi

UB
HV Guru
UB

sõnum 05.05.2003 18:08:05 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
tere.

tsiteeriks kasutaja libekala HV foorumi kõige viimast postitust 16.03 (kui vaadata libekala sugulast, kasutajat "libe", siis on ka tema mitte eriti aktiivne)

libekala kirjutas:
nimelt vader ja mina pole enam moderaatorid ja sellele ei ole veel selgitust põhjust esitatud icon_wink.gif icon_razz.gif icon_lol.gif

ja ma ikka ootan. ja ma arvan, et ka libekala ootab. igatahes kaks kunagist ilmselt aktiivseimate hulka kuulunud kasutajat/moderaatorit on praegu igatahes surnud olekus senimaani ilma igasuguste selgitusteta.

Kui sa oled mode olnud, siis tähendab, et peaksid ikka asjadega kursis olema. Kas sa ei esita oma küsimust veidi valesse kohta? Selliste küsimustega peaksid ikka osteselt adminnine poole pöörduma. Minu kogemuste põhjal, pole nad veel ühelegi küsimusele vastusest keeldunud icon_eek.gif
tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 05.05.2003 18:08:56 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif vähe kogemusi ???icon_biggrin.gif
Soovitan soojalt rohkem kogeda! icon_wink.gif
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 05.05.2003 18:48:01 vasta tsitaadiga

... kuna jutt kaldub juba teemast mööda, siis ilmselt on teema
ennast ammendanud ja läbuks muutumise vältimiseks sulgen selle ...

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Moderaatorite õigused ja kohustused. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.