Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Noname
HV Guru

|
14.12.2012 17:24:55
Alghinnast ärifoorumites |
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
ristokru, palun tutvu reeglitega. AH on hind, millega PEAB MÜÜMA paremate pakkumiste puudumisel...
 |
Kuidas defineerid, et nüüd enam paremat pakkumist ei tule? Denonist huvitatud, mis seis sellega on?
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
forint
HV veteran

|
14.12.2012 17:51:48
|
|
|
Noname, Kuna AH ja üle on hind, millega tuleb müüa
 |
Keegi ei saa siin kedagi midagi MÜÜMA SUNDIDA !!!
|
|
Kommentaarid: 369 loe/lisa |
   |
2 :: |
6 :: |
294 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
14.12.2012 18:04:13
|
|
|
Noname, äriteema maksimaalne lubatud vanus on meil reeglitega 2 kuud. Kuna AH ja üle on hind, millega tuleb müüa siis mina näen küll viisi, kuidas enam paremat pakkumist tulla ei saa...
 |
Siis on vist vara veel siin mingeid otsuseid teha? Ja kindlati ei saa olla siin sellist reeglit, et peab müüma
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
14.12.2012 18:41:05
|
|
|
kaks kuud?...te teete nalja, ma loodan?...tavaliselt loobun mina oma pakkumisest ~n2dalaga...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
Kommentaarid: 459 loe/lisa |
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
14.12.2012 20:22:31
|
|
|
ma jätan endale igal juhul õiguse ka OK hinnaga mitte müüa, kui mulle ostja ei sobi (asukoht, isik, maksetingimused jne)
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
14.12.2012 20:26:27
|
|
|
Keegi ei keela ju müügikuulutust katkestada, kui liiga madala alghinna panid
Meil pole ju ometi oksjonisüsteem, et on kohustus müüa.
Küll aga ärieetika kohaselt oleks viisakas panna juba eos selline alghind, millega oled valmis müüma ja ka reaalselt müüd sellega.
|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
14.12.2012 20:28:43
|
|
|
tsitaat: |
ma jätan endale igal juhul õiguse ka OK hinnaga mitte müüa, kui mulle ostja ei sobi (asukoht, isik, maksetingimused jne)
|
seda oleks viisakas mainida ka teema esimeses postituses OK hinna juures
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
14.12.2012 20:43:45
|
|
|
Tanel kirjutas: |
|
seda oleks viisakas mainida ka teema esimeses postituses OK hinna juures  |
See kaldub perfektsionismi poole, sest esimest postitust saab muuta ööpäeva jooksul. Pole võimalik kuulutusse kõikvõimalikke erandeid lisada, mis tingimustel müük toimub.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
14.12.2012 20:45:16
|
|
|
Kui postitamisega ei viitsi tegeleda, siis panedki kohe kirja, et saatmisega ei tegele ja kogu moos
Siis Võrust väljas elavad inimesed ei hakkaks üldse võimlemagi.
|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
14.12.2012 20:54:37
|
|
|
|
seda oleks viisakas mainida ka teema esimeses postituses OK hinna juures  |
Ma ju ei tea esimese posti juures, kes OK hinna pakub- Kas ta saab tegelikult aru, et Võru ei ole Muuga suvilarajoon, kas saab aru, et täpsustavad küsimused kauba kohta tuleb esitada enne pakkumise tegemist, kas kodanik saab aru, et kui ma olen valmis smartpostiga saatma, siis see ei tähenda, et cargo, eesti post jms on sama.. ning loomulikult ka seda, et kui OK pakkuja on minu jaoks ebasobiv kuju (keelepruuk, suhtumine, varasem kokkupuude) või tuntud kaabakas, siis ma hoidun eos konfliktide tekkest.
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
14.12.2012 20:58:22
|
|
|
kännuämmelg, aga selle panedki kirja, et näiteks alaealistega ja portsu negatiivsete kasutajatega ei tee tehinguid ning millised transaviisid sulle sobivad.
Muidu on ikka ääretult nõme, et sihin mingit värki ja pakun OK hinna, aga sa ei saada mulle, kuna asun Tallinnas.
Reeglid on täitmiseks ja püüdkem arvestada nii ostjate kui müüjatega.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.12.2012 21:00:58
|
|
|
No mina panin ühte müügiteemasse konkreetselt kirja, et postitada väga ei viitsi ja eelistan käest-kätte tehingu teha..
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
14.12.2012 21:10:39
|
|
|
Heh, küsid postitamise eest 10 euri ja asi vask.
Või arvestad ise välja ajakulu rahasse.
Ja närvikulu antidepressantide hinda.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
14.12.2012 21:14:02
|
|
|
kännuämmelg, aga selle panedki kirja, et näiteks alaealistega ja portsu negatiivsete kasutajatega ei tee tehinguid ning millised transaviisid sulle sobivad.
Muidu on ikka ääretult nõme, et sihin mingit värki ja pakun OK hinna, aga sa ei saada mulle, kuna asun Tallinnas.
Reeglid on täitmiseks ja püüdkem arvestada nii ostjate kui müüjatega. |
ma olen suhteliselt tolerantne, kuid mul on piisavalt juhuseid, kus tehing on jäänud pooleli (enamasti isegi mitte minu algatusel). Näiteks on selgelt asukoht määratud ning pakkuja ikkagi lunib kohaletoomist, kuna ei usalda postitamist.. ühel korral oli vene keelt kõnelev kasutaja valmis poole tunni pärast asjale järgi tulema, kuid kui sai teada, et Võru ei ole Tallinnast 20 minutit sõitu, saadeti mind ropult teadmatusse.. on olnud juhus, kus kodanik peale resultatiivse pakkumise tegemist käis välja võimaluse, et proovib ära, kas tal asja üldse sobib kui ei siis saadab mulle tagasi. Olen pidanud parima pakkujale "broneerima" seniks kuni ta raha saab. Olen keeldunud saatmast lihtpostiga või bussijuhile kokpiti jättes..
ma pole ise urisema hakanud, kui OK pakkuja on alt hüpanud , samuti pole ka laiama hakanud siis, kui müüja on minu asemel eelistanud alla OK pakkujat.
PS. mis saab siis, kui ignoreeritav teeb OK pakkumise?
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
15.12.2012 17:16:42
|
|
|
Ei tasu hulluks minna nende reeglitega. Kaupmees ja ostja peavad ise oma kauplemisega hakkama saama, kui ei jääb tehing katki. Oksjon oleks teine asi aga selleks on küllalt keskkondi internetis saadaval.
EDIT: Lisaks, et kui teha reegel mis käsib müüjal müüa mis iganes tingimusel siis tuleb luua ka reeglid ostjale, et kes pakub ka ostab vms. Ma arvan, et seda jama pole siia vaja...
EDIT2: Nüüd keegi ilmselt solvub aga mis siis. Läksin ärifoorumite reegleid läbi lappama. Ei lugenud lõpuni. Kohe tuli meelde vana hea: http://www.hot.ee/j/jurand/index2.html
Kas oleks võimalik reeglid loetavaks muuta?
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
16.12.2012 00:50:42
|
|
|
Minu arust peaks teemaalgataja sellistel juhtudel siis reaalselt ütlema mitu nädalat või kuud ta kavatseb teemat lahti hoida. Soovijatel ja üle AH pakkujatel on siis lihtsam. Muidu jäädki ootama. Siis on vähemalt teada, et kas on üldse mõtet seal teemas narri mängida või lähed otsid kuskilt mujalt. Paljudel juhtudel on asja ostjal ka asja teatud kuupäevaks reaalselt vaja.
PS. pakkumiste vastu peaks ka midagi ette võtma. PS pakkumise saanud müüja võiks siis vähemalt teemas ära märkida kasutajanime, kes tegi PS. teel pakkumise.
viimati muutis LauriTed 16.12.2012 01:17:22, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 248 loe/lisa |
   |
2 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
16.12.2012 00:53:09
|
|
|
LauriTed kirjutas: |
PS. pakkumiste vastu peaks ka midagi ette võtma. PS pakkumise saanud müüja võiks siis vähemalt teemas ära märkida kasutajanime, kes tegi PS. teel pakkumise. |
Ohjah, kui vaid saaks ...
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
16.12.2012 01:25:46
|
|
|
Esiteks.
Mulle käivad jubedal moel pinda need "hinna kätte näitajad"
Ehk siis järgneva 2 reegli vastuolu.
2. Kui sa ei ole ostja/müüja/vahetaja... ära postita uut sõnumit!
Hinnakommentaare ja viiteid võib anda vaid Eesti füüsilistele poodidele, kus on kaup reaalselt laos olemas (st. saab kohe kätte)
Teada on, et kes ostab, see ostab ja kellel pole vaja, see vingub.
Niiet teen ettepaneku, et kui pakkumist ei tee, siis pole ka põhjust mingeid näiteid tuua.
Samuti peab pakkumine ah/ok vahele jääma.
Loogiline minuarust. Niisama mula on liiga palju.
Teine idee.
Kuna ärifoorumi esimest posti muuta(uppida) ei saa, kui just mode ei ole.
Siis järgnev ettepanek. esimese postituse juurede võiks 24/48 tunni või pikema aja jooksul tekkida nupuke "upita."
See laseks mingi mõistliku aja jooksul kõigil võrdselt oma teemat tõsta, mitte nagu hetkel on.
Kolmandaks.
2 kuud äriteema pikkuseks?
Mida kuradit.
Osad teemad rippusid siin mitu aastat, polnud hullu midagi.
Näituseks, need kes läpakate akusid müüsid. Hea oli kohe teemast infot, hindasid, tagasisidet lugeda.
Mis värk on? Milleks?
Oleks 3 kuud vähemalt, saaks aru.
|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
16.12.2012 01:28:07
|
|
|
waux kirjutas: |
2. Kui sa ei ole ostja/müüja/vahetaja... ära postita uut sõnumit!
Hinnakommentaare ja viiteid võib anda vaid Eesti füüsilistele poodidele, kus on kaup reaalselt laos olemas (st. saab kohe kätte) |
potentsiaalne ostja, kui hind 6ige oleks...lihtne ju...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
Kommentaarid: 459 loe/lisa |
   |
381 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
16.12.2012 01:34:06
|
|
|
waux kirjutas: |
Teine idee.
Kuna ärifoorumi esimest posti muuta(uppida) ei saa, kui just mode ei ole.
Siis järgnev ettepanek. esimese postituse juurede võiks 24/48 tunni või pikema aja jooksul tekkida nupuke "upita."
See laseks mingi mõistliku aja jooksul kõigil võrdselt oma teemat tõsta, mitte nagu hetkel on. |
Teemat saab upitada igal ajal. 3 päeva on 10 krediiti.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.12.2012 01:48:51
|
|
|
Sellest upitamise nupust on ka varem juttu olnud, kahjuks foorumi (phpBB 2.x) kood ei võimalda seda realiseerida...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter

|
16.12.2012 02:17:06
|
|
|
Noname kirjutas: |
EDIT: Lisaks, et kui teha reegel mis käsib müüjal müüa mis iganes tingimusel siis tuleb luua ka reeglid ostjale, et kes pakub ka ostab vms. Ma arvan, et seda jama pole siia vaja...
|
irw see on hea mõte. Kui tõesti üks reegel hetkel üritab väita et ala kui rohkem pakkumisi ei tule oled sunnitud müüma, siis võiks olla ka reegel et kui oled pakkunud teemasse pead ära ka ostma mitte et ups emme ei lubanud osta.
Et seda alghinda ja sellest tulenevaid jaguraid reegli lisasid vältida kasutage ok, sinna võib 20% reaalsest otsa panna kui täpset turu hinda ei tea. Alla saab alati lasta
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|