Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Soov proovida teha ise Ipadi sarnast tabletit. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 24.11.2010 18:29:45 Soov proovida teha ise Ipadi sarnast tabletit. vasta tsitaadiga

Vabandan muidugi ette ära et ma sutsuke võhik nende alal ja vabandan kui loll idee tundub. Kuid vaadates kuidas maailmasse tuleb üha uusi ja uusi selliseid tablet stiilis asjandusi, siis kargas mulle pähe üks idee. Teate poodites on müügil need mingid digitaalsed raamid kus pildi topid sisse ja pilt jookseb.

Mul nagu olnud ammu soov omada endale digitaaljoonistuslauda, noh sellist et saab otse ekraanile joonistada ja siis wifist HVsse üles panna või mujale.Kuna Ipadid ja muud on väga kallis siis kas keegi saaks ütelda KAS on võimalik ise midagi leiutada kokku? Näiteks ostes mingi odava aga suure pildiraami selle asjanduse, muuta ekraan ära et oleks touch screen ja kesta sisse panna mingi emaplaat millel näiteks android või mai tea mis muu asi sees ja siis teha selline enda joonistuslaud. Tavaliselt Ipadide ja muudel igast paska veel juures mida tglt vaja ei läheks, noh nett võiks olla et HVs saaks kolada ja võimalusel pilte üles laadida kui oletame olen HV peol ja saab teha kohe valmis pilte on the go. Või vanaema juures või teab kus.

On selline asi ÜLDSE võimalik ja kui on siis kui raske see on ja palju läheks üldse sihuke asi maksma? Muidugi nendel pildiraamidel on mõned asjad olemas nagu näiteks kaardilugeja, see on hea asi kui vaja juurde mälu saada. Mul sõber TmEE kes oskab tinutada ja modida jne. Et mõtlesin enne järeöe küsida et kas üldse saab sedsa teha, pärast ostan vidinad valmis ja tuleb välja et ei saag ja siis raha raisus.

Kui juba need tite omad on olemas et ostad poest mingi odava tahvli kus magneti asjadel joonistad pildi ja liuguriga kustutad jne, siis miks see asi peaks raske olema. Emaplaati ei saa 100% ise valmistada eks? Noh ise valid prose ja rajad jne?

viimati muutis Flacko 24.11.2010 18:30:46, muudetud 1 kord
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Braien
HV Guru
Braien

sõnum 24.11.2010 18:31:42 vasta tsitaadiga

On võimalik, aga ma pakun, et väga keeruline ja aeganõudev, kõige mõttekam oleks läpakabaasil teha ma arvan icon_razz1.gif
Ehk läpakal ekraan maha koos hingede ja asjadega, uus touch screen ekraan paigaldada klaviatuuri asemele nt.

Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 24.11.2010 18:32:20 vasta tsitaadiga

Sa mõtled et võtan läpaka monitori ja siis rebin muud asjad otsast ja aretan monitorist mingi asja kokku? Monitor sobib ka sest see on peenike icon_smile.gif
The_Boss
HV Guru
The_Boss

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.11.2010 19:23:20 vasta tsitaadiga

Lisad läpparile puutetundliku kile ja kasutad sellist läpparit, millel ekraan läheb ~180 kraadise nurga alla, siis mugavam kasutada... Kõik funktsioonid olemas ja saab ka muudeks asjadeks kasutada. Ja on ka müügil neid miniläppareid, millel kohe puutetundlikkus olemas...
Braien
HV Guru
Braien

sõnum 24.11.2010 20:59:25 vasta tsitaadiga

Pigem mõtlesin, et alumine osa alles jätta.
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 24.11.2010 21:07:04 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Lisad läpparile puutetundliku kile
Kuidas on selliste kilede tundlikuse-täpsusega lood? Kui mälu ei peta siis ta praeguse a5 suuruses wacomil on 4kx4k punkti seal väisel alal, lisaks veel ka survetundlikkus kuigi seda Flacko ei kasuta reaalselt ära (veel?)
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 24.11.2010 21:16:14 Re: Soov proovida teha ise Ipadi sarnast tabletit. vasta tsitaadiga

tsitaat:
Vabandan muidugi ette ära et ma sutsuke võhik nende alal ja vabandan kui loll idee tundub. Kuid vaadates kuidas maailmasse tuleb üha uusi ja uusi selliseid tablet stiilis asjandusi, siis kargas mulle pähe üks idee.
.. et osta üks adekvaatne Wacom tablet, mis on spetisaalselt joonistamiseks mõeldud, mitte hakata leiutama pooletoobist seadet, mis ei tee üht ega teist.

tsitaat:

Mul nagu olnud ammu soov omada endale digitaaljoonistuslauda, noh sellist et saab otse ekraanile joonistada ja siis wifist HVsse üles panna või mujale.Kuna Ipadid ja muud on väga kallis siis kas keegi saaks ütelda KAS on võimalik ise midagi leiutada kokku? Näiteks ostes mingi odava aga suure pildiraami selle asjanduse, muuta ekraan ära et oleks touch screen ja kesta sisse panna mingi emaplaat millel näiteks android või mai tea mis muu asi sees ja siis teha selline enda joonistuslaud. Tavaliselt Ipadide ja muudel igast paska veel juures mida tglt vaja ei läheks, noh nett võiks olla et HVs saaks kolada ja võimalusel pilte üles laadida kui oletame olen HV peol ja saab teha kohe valmis pilte on the go. Või vanaema juures või teab kus.

Kindlasti, kuid kas midagi arvestatavat ka kokku saab, ma kahtlen.

Äärmisel juhul HP viimane tablet mudel, mis spetsiaalselt joonistamiseks mõeldud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 24.11.2010 21:43:23 vasta tsitaadiga

Mul ON wacom tablet olemas, aga seda kasutan kodus olles aga ma mõtlesin just portatiivset eset.

Kunagi ammu sian ma mingi Trust joonistuslaua, sealt ei saa midagi kasutada?

http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=12579

Seda ei kasuta ma näiteks üldse, sealt ei saa midagi võtta, kasvõi selle touch screeni kile.

EDIT: Üks idee tuli veel. Et nagu läpakas, kuid klaviatuuri ja nuppude asemel oleks näiteks kogu ulatuses joonistusalus, teed ekraani lati ja joonistad otse sinna laua peale, vaadates läpaka ekraani.

viimati muutis Flacko 24.11.2010 21:48:45, muudetud 1 kord
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 24.11.2010 21:45:30 vasta tsitaadiga

Ei tööta need päris nii, nagu tavaline takistuslik kile.
tagasi üles
TmEE
HV vaatleja
TmEE

sõnum 24.11.2010 21:47:18 vasta tsitaadiga

Tabletid nagu see Trust või Wacom toimivad üldse teisel põhimõttel niiet sealt midagi võtta küll pole...

Läpakas kohandada ümber oleks kõige odavam lahendus, aga puutetundliku kile et. osas on probleeme täpsusega. Eks täpsemaid variante ole, kuid kindlasti üsna kallid. Pole uurinud mis pakutakse praegu, ei oska eriti täpsemalt midagi öelda.

Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 24.11.2010 21:52:43 vasta tsitaadiga

Googelda cintiq diy
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 24.11.2010 21:53:11 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Ei tööta need päris nii, nagu tavaline takistuslik kile.

Mis sa selle all mõtled? Sellel Trustil on ju ka puutetundlik osa. Sellel a mäletan oli jama ainult see et pliiatsit pidi õhus hoidma et joonisada aga äkki on võimalik seda muuta kuidagi. Sealt ei saa seda hardware küljest võtta, see osa kus puudutad?

Ärge palun pahandage, ma püüan asjadest aru saada. Ma pole eriti tehnika alal nii hea, sellepärast küsingi et aru saada.

Adebisi kirjutas:
Googelda cintiq diy

Wow väga huvitav asi, seal isegi How To olemas. Väga väga nice.

viimati muutis Flacko 24.11.2010 21:56:10, muudetud 2 korda
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 24.11.2010 21:54:46 vasta tsitaadiga

Ei ole see nii lihtne.

Üldiselt on parim lahendus viimane HP Tablet (ma mudelit ei viitsi sirvida). Ausalt, Flacko, pole mõtet end vaevat.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 24.11.2010 21:56:33 vasta tsitaadiga

Nats msnis rääkides sai selgeks, et peaeesmärk pole mitte otse ekraanile "joonistada" vaid lihtsalt portable joonistuslaua-arvuti combo. Ehk siis selline variant sobiks samuti, kus lihtsalt harilikul läpakal on klaveri asemele on pandud joonistuslaud. Selle teostamine on vähemalt teoorias pisut reaalsem kuigi võib probleeme olla sellega, kuidas joonistuslaua sisu sinna klaveri asemele mahutada nii, et see läpakas ikka veel ka kokku mahuks murda icon_smile.gif
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 24.11.2010 21:57:48 vasta tsitaadiga

Sa mõtled see umm... misasi see nüüd oligi.... Slash??

Aga mis sellest arvate?

https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/S%C3%BClearvutid/142146/

Oeh, muidugi oleks ülifun ise uurida ja leiutada midagi kokku, õpiks nii mõndagi mis kuidas käib.

TmEE
HV vaatleja
TmEE

sõnum 24.11.2010 22:02:11 vasta tsitaadiga

teed kolmekordse võileiva - läpaka alus, tablet, läpaka ekraan. Hinged vaja ümber ehitada ja voila ^^
waux
HV Guru
waux

sõnum 24.11.2010 22:10:18 vasta tsitaadiga

ibm x41 tablet on see, mida otsid.
E: tegelt mitte, seal ei saa nii hästi joone tugevusega mängida.
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 24.11.2010 22:13:07 vasta tsitaadiga

Ma eriti jooni ei vajutagi kui joonistan. Mul teeb flash lihtsalt selliseid eripaksuses jooni. Pole kordagi kasutanud seda survet et teha pakse või peeneid jooni.
TmEE
HV vaatleja
TmEE

sõnum 24.11.2010 22:14:08 vasta tsitaadiga

surve on pigem heleda/tumeda tarvis
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 24.11.2010 22:19:20 vasta tsitaadiga

Hiinamaal tehakse neid "ipad like" asju suhteliselt kilo hinnaga, android pannakse ka peale. Osta ja naudi icon_wink.gif
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 24.11.2010 22:23:14 vasta tsitaadiga

Aga seda eestis ei võeta ära kuna neil vb pole CEd? Seda sutsu kardan. Vahepeal käis uudis küll läbi et kuskil koreas või mis koht see oligi, tehti ipadi asjandus. Aga kas sellist Eestisse lubatakse, ma ei tea.

Meelde tuli veel asi nimega HaiPad:

http://www.youtube.com/watch?v=IJXlFcAaSIk

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.11.2010 23:51:50 vasta tsitaadiga

Ma ei tea seda küll eriti soovitada, aga HP TM2 seeria tabletid (s.o mitte "puhas tablet", vaid 180° pööratava ekraaniga notebook) polevat nii nirud kui neile eelnenud versioonid tx ja tx2. TM2 on küll puudu optiline draiv, expresscard pesa ja vist nipet-näpet veel, aga see-eest on Wacom digitizer ja jaburalt pikk tööaeg akude pealt (kui tx ja tx2-ga võrrelda).
Ühesõnaga on ta mõeldud rohkem kaasas kandmiseks ja täienduseks olemasolevale lauaarvutile, kui lauaarvuti asendajaks. Nagu ma aru saan, ongi Flackol just midagi sellist tarvis?

http://www.youtube.com/watch?v=gAOCXu8CZfY
mingi pikem arutlus
videod

Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 24.11.2010 23:52:43 vasta tsitaadiga

Aga mõnda sellist isendit pole mis jääks 3-5k kanti? või pole nii odavatest mingit kasu?
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.11.2010 00:08:07 vasta tsitaadiga

Ma kardan, et Wacomi digitizer TM2 tableti hinna sees on üksi juba 3-5 kilo. Selle hinna puhul jäävad siiski valikusse ainult need hiinakad tõenäoliselt.
Arvestades sinu andekust (ja ma ei liialda siin mitte üks raas!) - ehk oskab keegi soovitada, kuidas endale asutuste ja ettevõtete seast sponsorit leida? Oled üritanud Kalevile või mõnele teisele suuremale ettevõttele oma tööde näidiseid saata? Neile oleks see 13 tonni üsna kommiraha...

Mulle küll meeldiks mõnel šokolaaditahvli ümbrisel Flacko joonistusi näha icon_smile.gif

viimati muutis Dogbert 25.11.2010 00:13:37, muudetud 1 kord
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.11.2010 00:11:16 vasta tsitaadiga

Selle poole võiks tõesti püüelda.

Kommiraha Kalevile icon_biggrin.gif Hästi öeldud

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Soov proovida teha ise Ipadi sarnast tabletit. mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.