Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Club3D 9800PRO 256mb probleem ja küsimus:? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
aif
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 09.10.2004 18:28:03 Club3D 9800PRO 256mb probleem ja küsimus:? vasta tsitaadiga

Sai siis ostetud Club3D Radeon 9800PRO 256mb, CGA-P986TVD.
Ei näe mitte kusagilt, et tegu oleks DDR2 mäluga. Club3D kodukal öeldud, et peaks olema DDR2 mälu.
Mäludel peaksid olema radikad peal, kuid ei ole.

Mäludel kirjas:
Hynix
HY5DU283222A
F-28 424A

On mingeid eri tunnuseid, kuidas vahet teha DDR ja DDR2 mälul?

------------------ AIDA32 info kaardi kohta --------------------------
Graphics Processor Properties
Video Adapter ATI Radeon 9800 Pro (R350)
GPU Code Name R350
PCI Device 1002 / 4E48
Transistors 117 million
Process Technology 0.15u
Bus Type AGP
Memory Size 256 MB
GPU Clock 378 MHz
RAMDAC Clock 400 MHz
Pixel Pipelines 8
TMU Per Pipeline 1
Vertex Shaders 4 (v2.0)
Pixel Shaders 1 (v2.0)
DirectX Hardware Support DirectX v9.0
Pixel Fillrate 3024 MPixel/s
Texel Fillrate 3024 MTexel/s

Memory Bus Properties
Bus Type DDR
Bus Width 256-bit
Real Clock 338 MHz (DDR)
Effective Clock 676 MHz
Bandwidth 21632 MB/s
--------------------------------------------------------------------------------
Atitooliga tehtud Bios dump: http://www.zone.ee/aif/bios.bin

Äkki keegi oskab mind valgustada?

Ning mis oleks parimad driverid selle isendi kohta? Praegu omal kasutuses Omega oamd: rad_w2kxp_omega_2551 , catalyst 4.6;
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kaliif
HV vaatleja

sõnum 09.10.2004 19:35:06 vasta tsitaadiga

mul sama kaart, kiikasin jahutuse alla ja ennäe kiip ei ole r350 vaid r360
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 09.10.2004 20:42:26 vasta tsitaadiga

kaliif kirjutas:

Äkki saad järgi vaadata ka sellisest kohast.
Parem click desktopil: properties->Settings->Advanced->Options->Details
Ning ütle, mis infi ta seal annab Memory Type kohta.

Ning kui atitool peal, siis mis atitool pakub coreks.
tagasi üles
Oobik
Kreisi kasutaja

sõnum 09.10.2004 22:27:57 vasta tsitaadiga

sul vast r360core

Aga mul endal peebuga väike kana kitkuda, esmaspäeval saadan kirja. Sama tüüpi kaardi pärast:

Nende antud andmed on:
TAKTSAGEDUS (PROTSESSOR): 380 MHz
TAKTSAGEDUS (MÄLU): 700 MHz

Aga

Atitool

ütleb mulle nii:
TAKTSAGEDUS (PROTSESSOR):ca380
TAKTSAGEDUS (MÄLU): 338 ehk siis 680

Ma praegu mõtlen, kas saata kaart tagasi ja nõuda "õiget", või lihtsalt natuke ärrituda ja saata neid informeerim e-kiri
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
PPriit
HV kasutaja

sõnum 09.10.2004 22:40:00 vasta tsitaadiga

Kui minna Hynix'i kodukale võib leida sellise tabeli.
Ja see ütleb, et 5D nimes tähendab DDR-SDRAM.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
kaliif
HV vaatleja

sõnum 09.10.2004 23:18:56 vasta tsitaadiga

memory type DDR SGRAM / SDRAM
tagasi üles
kaliif
HV vaatleja

sõnum 10.10.2004 00:40:14 vasta tsitaadiga

http://www.rojakpot.com/article/ATI/Radeon_9800_Mod/256mb_28ns.jpg

This is yet another revision of 9800 Pro 256MB model using the same Hynix 2.8ns on the 128MB model. But on this card, it has double the number of memory chips.

It can be modded with the standard Radeon 9800XT BIOS, but it will not enable support for OVERDRIVE and temperature monitoring
tagasi üles
Margus
HV pensionär
Margus

sõnum 10.10.2004 01:04:37 vasta tsitaadiga

kaliif kirjutas:
jälle võit tiba
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 88
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 10.10.2004 08:08:49 vasta tsitaadiga

PPriit kirjutas:
Kui minna Hynix'i kodukale võib leida sellise tabeli.
Ja see ütleb, et 5D nimes tähendab DDR-SDRAM.

oi jah, kelle poole ma nüüd pöörduma peaks? kas müüa poole või club3d pool.
club3d weebil selgelt kirjas, et too mudel on ddr2 mäluga.
ja just siis kui ma mõtlesin, et kõik on ok, tuleb välja et ei ole icon_sad.gif
tagasi üles
PPriit
HV kasutaja

sõnum 10.10.2004 13:48:55 vasta tsitaadiga

Kummaline on jah, et Club3D kirjutab oma kodukal, et sellel kaardil peaks olema DDR-II (nende kirjapilt)
Vaatasin ka Sapphire lehele ja ka neil on kirjas, et 256Mb 9800Pro omab DDR-2 (Sapphire kirjapilt) mälusid.

Aga vaata igaks juhuks veel üle, äkki on siiski D asemel Q!? icon_smile.gif
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Oobik
Kreisi kasutaja

sõnum 10.10.2004 15:40:32 vasta tsitaadiga

PPriit kirjutas:
Kummaline on jah, et Club3D kirjutab oma kodukal, et sellel kaardil peaks olema DDR-II (nende kirjapilt)
Vaatasin ka Sapphire lehele ja ka neil on kirjas, et 256Mb 9800Pro omab DDR-2 (Sapphire kirjapilt) mälusid.

Mul sama kaart, ja mäludel samad märgistused, niiet apsakat siin ei tohiks olla
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 10.10.2004 15:41:48 vasta tsitaadiga

PPriit kirjutas:

Mitu korda vaadanud, ikka vahib vastu D. Ning kui oleks Q, siis nii lihtsalt ma seda ei saaks näha, sest radikad peaksid defauldina peal olema, mida mul aga ei ole icon_sad.gif Pidavat teised muidu liiga kuumaks minema.
tagasi üles
kaliif
HV vaatleja

sõnum 10.10.2004 17:24:07 vasta tsitaadiga

mul ka sama märgistus
tagasi üles
kaliif
HV vaatleja

sõnum 12.10.2004 09:52:47 vasta tsitaadiga

kas oled juba poest küsinud-et mis jama on?
tagasi üles
idikas
Kreisi kasutaja

sõnum 12.10.2004 10:20:42 vasta tsitaadiga

Club 3D kodukas on koht kuhu millegi asjaliku saamiseks küll pole mõtet pöörduda icon_biggrin.gif Tegelikkuses on kodukas ja tegelikud tooted kaks eri asja. Nüüd sõltub kõik sellest - kust ostsite ja millena ta selles firmas hinnakirjas oli - kui nende andmetel peab olema DDR 2 siis seda ka nõudke aga kui seda märget ei ole nende hinnakirjas siis sorry icon_wink.gif Igasugune tähistus on juba pooles maailmas paigast mis siis meie banaanivabariigi hinnakirjadest rääkida icon_exclaim.gif
darzik
HV veteran
darzik

sõnum 12.10.2004 10:33:23 vasta tsitaadiga

aif kirjutas:

oi jah, kelle poole ma nüüd pöörduma peaks? kas müüa poole või club3d pool.
club3d weebil selgelt kirjas, et too mudel on ddr2 mäluga.
ja just siis kui ma mõtlesin, et kõik on ok, tuleb välja et ei ole icon_sad.gif

Kui pood lubas Sulle, et on DDR2, siis pöördu poe poole, muul juhul võid heal juhul tootjaga vaielda. Pood müüs Sulle selle, mille tootja saatis...
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 70
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 12.10.2004 12:00:35 vasta tsitaadiga

idikas kirjutas:
Club 3D kodukas on koht kuhu millegi asjaliku saamiseks küll pole mõtet pöörduda icon_biggrin.gif Tegelikkuses on kodukas ja tegelikud tooted kaks eri asja. Nüüd sõltub kõik sellest - kust ostsite ja millena ta selles firmas hinnakirjas oli - kui nende andmetel peab olema DDR 2 siis seda ka nõudke aga kui seda märget ei ole nende hinnakirjas siis sorry icon_wink.gif Igasugune tähistus on juba pooles maailmas paigast mis siis meie banaanivabariigi hinnakirjadest rääkida icon_exclaim.gif

Hinnakirjas oli, et mälu on DDR2 ja töötab veel 700mhz, ning tootekood on CGA-P986TVD, kuid kätte saades oli tootekoodiks CGA-P986TVD-1, mida ma ka alles peale seda avastasin, kui kaart masinas juba oli ning DDR2-st haisugi polnud, rääkimata radikatest, mis oleks pidanud olema mälu peal, sest teadaolevalt peaks DDR2 tulisem olema kui DDR.
Olen kirjanud Club3D'le. Nendelt sain selgituse kätte, kirja sisust:
"Because of memory shortage DDR2 was used for the first badge of Radoen 9800 Pro 256MB cards. Later versions were back on DDR1. This doesn’t effect the performance." - sealt tuleb ka see: CGA-P986TVD-1
Kuid müüja on pannud rukki. Ma küll ei tea, kuidas selline asi sai üldse juhtuda. Et annavad hoopis teise tootekoodiga. Samas võibolla oli asi selles, et ülejäänud tootekoodist oli ikkagi sama, ainult lisa "-1", mis siis näitab, et tegu on muudetud versiooniga, mitte enam default kompott.
Kuid asi on põhimõttes nüüd. Täna saatsin kirja ka müüjale, vaatab, mis sealt vastuseks saan.
Mingit suuremat paanikat ma vist tegema ei hakka, kuna tegelikult peaks CGA-P986TVD olema kallim, kui CGA-P986TVD-1, kuna omab DDR2'e.

Kuid nendel inimestel, kel on tootekoodiks karbil ja kaardil CGA-P986TVD ning ei ole DDR2 mälu, need võiks kisa tõsta, kui tahavad. Usun, et lausa tootja poole pöörduda. Samas, erilist kiiruse vahet neil ei tohiks tõesti olla. Vähemalt testides olen tähele pannud.

Isiklikult uurin oma asja edasi, sest kui tuleb välja, et neil on olemas ka CGA-P986TVD kaarte, siis tahaksin ikkagi seda omale saada. Teine võimalus, et müüja vabandab vähemalt, et nende poolne apsakas jne ning parandab oma vea ära vähemalt, tulevikus selliste juhtumite vältimiseks.
tagasi üles
idikas
Kreisi kasutaja

sõnum 12.10.2004 12:07:55 vasta tsitaadiga

Ehk siit ka väike moraal - enne kauplusest lahkumist kontrollige mida teile müüdi - muidugi peab enne teadma mida ostate! AIF - kui sul oleks see inf olnud enne poodi minekut - oleks väiksed jamad olemata icon_wink.gif
aif
HV kasutaja

sõnum 12.10.2004 13:01:49 vasta tsitaadiga

idikas kirjutas:
Ehk siit ka väike moraal - enne kauplusest lahkumist kontrollige mida teile müüdi - muidugi peab enne teadma mida ostate! AIF - kui sul oleks see inf olnud enne poodi minekut - oleks väiksed jamad olemata icon_wink.gif

Ei ütleks, et see jama mu enda põhjustatud on. Natukene ehk ise ka süüdi. Sai tellitud läbi teise isiku. Tema teab nendest asjadest tunduvalt vähem kui mina. Pealegi, kui oleks poest ostnud, siis oleks seal hakatud kindlasti mulli ajama, et tegu sama kaardiga. Enne kui pole karpi piilunud ei oska öelda midagi. Teada saab alles proovimise teel. Kui oleksin ostnud poest ja oleksin hakanud vaidlema, ja pärast välja kukkunud, et oli ikkagi sama kaart, mida tahtsin, siis oleksin ise väga lolli olukorda jäänud.
Eestis peaks olema seadus, et kui klient ei ole rahul kaubaga, siis võib selle tagastada 14-päeva jooksul. Või ma eksin? Muidugi selliste kaupade puhul, mida saab ikka tagastada, näiteks tehnika.

Aga moraal on täiesti õige. Üldiselt kontrollin alati. Vähemalt niipalju, kui saab välisel vaatlusel kontrollida.
tagasi üles
Oobik
Kreisi kasutaja

sõnum 12.10.2004 16:14:18 vasta tsitaadiga

aif kirjutas:
idikas kirjutas:

Hinnakirjas oli, et mälu on DDR2 ja töötab veel 700mhz, ning tootekood on CGA-P986TVD, kuid kätte saades oli tootekoodiks CGA-P986TVD-1, mida ma ka alles peale seda avastasin, kui kaart masinas juba oli ning DDR2-st haisugi polnud, rääkimata radikatest, mis oleks pidanud olema mälu peal, sest teadaolevalt peaks DDR2 tulisem olema kui DDR.
Olen kirjanud Club3D'le. Nendelt sain selgituse kätte, kirja sisust:
"Because of memory shortage DDR2 was used for the first badge of Radoen 9800 Pro 256MB cards. Later versions were back on DDR1. This doesn’t effect the performance." - sealt tuleb ka see: CGA-P986TVD-1
Kuid müüja on pannud rukki. Ma küll ei tea, kuidas selline asi sai üldse juhtuda. Et annavad hoopis teise tootekoodiga. Samas võibolla oli asi selles, et ülejäänud tootekoodist oli ikkagi sama, ainult lisa "-1", mis siis näitab, et tegu on muudetud versiooniga, mitte enam default kompott.
Kuid asi on põhimõttes nüüd. Täna saatsin kirja ka müüjale, vaatab, mis sealt vastuseks saan.
Mingit suuremat paanikat ma vist tegema ei hakka, kuna tegelikult peaks CGA-P986TVD olema kallim, kui CGA-P986TVD-1, kuna omab DDR2'e.

Kuid nendel inimestel, kel on tootekoodiks karbil ja kaardil CGA-P986TVD ning ei ole DDR2 mälu, need võiks kisa tõsta, kui tahavad. Usun, et lausa tootja poole pöörduda. Samas, erilist kiiruse vahet neil ei tohiks tõesti olla. Vähemalt testides olen tähele pannud.

Isiklikult uurin oma asja edasi, sest kui tuleb välja, et neil on olemas ka CGA-P986TVD kaarte, siis tahaksin ikkagi seda omale saada. Teine võimalus, et müüja vabandab vähemalt, et nende poolne apsakas jne ning parandab oma vea ära vähemalt, tulevikus selliste juhtumite vältimiseks.

Sai juba eile hommikul beestingusse kiri saadetud, kuid vastanud nad ikka pole... Huvitav, tavaliselt ikka vastavad kiiremini.
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 13.10.2004 15:45:02 vasta tsitaadiga

Oi-jah. Ma olen väsinud sellest jamamisest. Ei suuda mina selgeks teha üle mere tüüpidele, et nemad vale kaardi saatnud. Tellitud sai CGA-P986TVD. Nemad ütlevad, et saatsid CGA-P986TVD. Kuid kohale tuli CGA-P986TVD-1. Kusjuures toote seerial number on tellimusel sama, seega siit järeldus...

Minu versioon:
Soome poisid saatsid teele siiapoole kaardi CGA-P986TVD, kõik oli nagu peab. Poole mere peal käis kummitus, kes sodis karbile "-1" juurde, ning vahetas kaardi CGA-P986TVD-1 vastu. Kõik lihtne ja loogiline icon_biggrin.gif
tagasi üles
Oobik
Kreisi kasutaja

sõnum 13.10.2004 17:11:47 vasta tsitaadiga

aif kirjutas:
Oi-jah. Ma olen väsinud sellest jamamisest. Ei suuda mina selgeks teha üle mere tüüpidele, et nemad vale kaardi saatnud. Tellitud sai CGA-P986TVD. Nemad ütlevad, et saatsid CGA-P986TVD. Kuid kohale tuli CGA-P986TVD-1. Kusjuures toote seerial number on tellimusel sama, seega siit järeldus...

Minu versioon:
Soome poisid saatsid teele siiapoole kaardi CGA-P986TVD, kõik oli nagu peab. Poole mere peal käis kummitus, kes sodis karbile "-1" juurde, ning vahetas kaardi CGA-P986TVD-1 vastu. Kõik lihtne ja loogiline icon_biggrin.gif

Peep tuli geniaalse vastusega välja:

"Kaart on ikka see, mille tellisite. Kirjelduste tegemine on
sisseostetav
teenus ning väga detailsel tasandil võib ikka ette tulla erinevusi.
Vabandame, et selline olukord on tekkunud, kuid kahjuks ei ole võimalik
antud olukorras muud ette võtta, et kui kaart teile ei sobi, siis oleme
loomulikult valmis selle seadusega ettenähtud aja jooksul tagasi ostma."

ET süüdi on tegelt Ivan, kellelt telliti täiesti süütult enese teadmata ja kontrollimata andmete esitus... icon_biggrin.gif

Aga tegelt, ega ma niiväga kakelda tahagi, et nad lihtsalt selle seal ära vahetaks
tagasi üles
diisel2.0
HV kasutaja
diisel2.0

sõnum 13.10.2004 17:29:30 vasta tsitaadiga

aif kirjutas:

Minu versioon:

Ma ostsin Soomes Club 3d 9800pro 256mb ,kusjuures ka -1 lõpus ja 2.8ns hynix mälud 16kivi,midagi pole parata
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Oobik
Kreisi kasutaja

sõnum 13.10.2004 20:27:20 vasta tsitaadiga

diisel2.0 kirjutas:
aif kirjutas:

Minu versioon:

Ma ostsin Soomes Club 3d 9800pro 256mb ,kusjuures ka -1 lõpus ja 2.8ns hynix mälud 16kivi,midagi pole parata

kusjuures mul karbil seda -1 pole
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 14.10.2004 00:22:38 vasta tsitaadiga

Diisel2.0:
Vaata oma ostu paberid üle, kui kirjas, et ostsid CGA-P986TVD-1, siis on kõik ju ok.

Oobik:
Kui sul kaardil ega karbil pole '-1' -e ning selle koha, kus sa kaardi ostsid, näiteks weebi andmed klapivad sinu omadega, siis oled ka sina õige kaardi saanud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Club3D 9800PRO 256mb probleem ja küsimus:? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.