|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
| Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 381 ] |
| Pigem ei |
|
27% |
[ 158 ] |
| Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
| Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
| hääli kokku : 580 |
|
| autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
10.11.2018 22:20:13
|
|
|
| libe kirjutas: |
| laurx kirjutas: |
| suures plaanis ma ei heida inimestele sellist toimimist ette, sest antud juhul on ikka hirmus kui sellise tööriistaga peab igapäevaselt tööd tegema.. see, et pehme arvab ennast teadvata, mis tarkvara sulle hea on, olen siit varem ka näinud, nüüd juhtus kasutajal lihtsalt see, et pehme leidis, et inimesel pole seda töövahendit vaja. mesnager ja muu jurr, mis seal "poes" on, peaks ju asja ära ajama.. |
püsivalt võrku ka neid klikiaegseid ühendad |
NAT taga võib ju olla kui tihend töötab. Avalikult netti ei paneks ma win10-t ka või kui see hädavajalik on, siis on mingi väline tulemüür mis lubab väljast ainult sinna kuhu vaja must have.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
10.11.2018 22:27:07
|
|
|
| tsitaat: |
nüüd juhtus kasutajal lihtsalt see, et pehme leidis, et inimesel pole seda töövahendit vaja.
|
sama nali, mis mul enda helikaardi ja draiveritega juhtus.
ega pole teada kui vanad need installikad olid mis kaotsi läksid?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
10.11.2018 22:30:00
|
|
|
ei ole uurinud. atris technik lendas, installikas pidi olemas olema kaustas, mille ära kopeerisin. korra olen seda varem ka talle käima ajanud teises masinas.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
10.11.2018 22:47:00
|
|
|
noh jah, hetkel tean seda, et aastatast 2014 pärinev draiver on win10 arvates vana ja see kustutatakse.
mida ta siis samast ajastust pärilt rakendustarkvaraga teeb?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
10.11.2018 23:04:21
|
|
|
temameelest pole see enam vajalik..
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
11.11.2018 13:00:22
|
|
|
uus bios, uued draiverid..
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
11.11.2018 13:02:39
|
|
|
Tegemist on läpakaga jah.
Arvasin ise sama teemat - aga tänud. Panen hetkel 8.1 peale tagasi, et saaksin õige biose üles leida.
Pole dellidel varem biost uuendanud.
_________________ Need to hear louder! |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
11.11.2018 13:03:13
|
|
|
aku peab täis olema. exe teeb selle windowsi all ise ära.
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
11.11.2018 13:12:05
|
|
|
Voolujuhe peab lahti ühendatud olema?
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
11.11.2018 13:17:01
|
|
|
ei aga ta tahab, et aku oleks vähemalt mingi tasemeni laetud. kui sul kaob vool poole pealt ära, oled veits kollase ja haisva vedeliku sees..
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
11.11.2018 13:44:53
|
|
|
Nii enamasti BIOS uuendamise utiliidid käituvad jah, et ei lase tühja akuga uuendada. Samas lauakal polegi akut ja kui vool poole pealt kaob oled samamoodi selle kollase vedeliku sees, aga lauakal ju laseb uuendada
|
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
11.11.2018 13:47:50
|
|
|
Okei, huvitav miks ma ei leia delli kodukalt selle mudeli kohta infot....
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
11.11.2018 13:51:26
|
|
|
ilmselt otsid valesti. vaata kõhu alla ja otsi üles service tag. biosis on ka olemas see. selle järgi saad täpselt õige mudeli.
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
11.11.2018 14:26:14
|
|
|
Leitud. Viimane bios uuendus 2018, praegune on aastast 2013..... uhhh!
Ega mingeid vahepealseid uuendusi pole vaja võtta ju? Kohe kõige uuem...
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
11.11.2018 14:37:47
|
|
|
paaril hapeel on olnud vaja, sa saad kohe teada kui ekse käima läheb.
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
11.11.2018 15:22:34
|
|
|
Üks jama ajab teist taga. Peale uuendust ei tööta enam F2 - Biosse minekuks
Ei näita ka enam, et mis nupp töötab...
// Tööle hakkas.
|
| tagasi üles |
|
 |
pluto
HV kasutaja
|
11.11.2018 15:31:37
|
|
|
| arvutis anomaalia, desktopilt ei lase faile ega otseteid kustutada, mitte mingit veateadet, lihtsalt ei kustuta. Ka windows explorerit kasutades. Mõnda aega juba see. Admin õigustega sees.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
11.11.2018 16:41:22
|
|
|
Mõnda aega juba see. Admin õigustega sees.
|
Kontrolli ikka üle. Minul oli sama probleem, kui miski uuendusega tekitati juurde Home Users grupp ja otseloomulikult olin lisatud sinna gruppi. Nii et olin korraga kahes grupis Administrators ja Home Users. Too Home users ei lasknud praktiliselt mitte La peedki teha.
seda siis win7 ultimate peal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
11.11.2018 16:55:08
|
|
|
| libe kirjutas: |
Windows millenium edition töötas mul kulda, miskit võrreldes win 98ga oli vast juures, kuid kogu see nt teema ja vistad seitsmed ja muu huinjaa vajab eredat tuld  |
Huvitav, mul ME ikaldas, aga 98 SE töötas kenasti.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.11.2018 12:38:22
|
|
|
https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/11/13/windows-10-quality-approach-for-a-complex-ecosystem
TL;DR: Palju testimist on automatiseeritud (mis on ka loogiline kui sa koondad enamuse oma QA inimestest) mis seletab ka miks niivõrd tobedad bugid on lõppversiooni jõudnud. Kui inimene neid näeks oleks need parandatud. Jutus küll märgib, et töötajad kasutavad ise uusimaid builde aga mul pole sellese palju usku eriti kui jutt käib firmasisesest võrgust kus stabiilsus on tähtsam kui uusima buildi jooksutamine. Lisaks räägib, et eesmärk on kvaliteetne kood vs laialijagamise kiirus - jah umbes nii nagu 1809 millega skipiti mitu kriitilist release ringi sammu ja tulemused ei lasknud ennast kaua oodata. Lisaks ligi kahekuuline delay lõppversiooni väljalaskel.
See ka äärmiselt tobe, et "me peame 2x aastat uue feature update väljastama". Mis krt seal nii uuenduslikku peale tuleb, et 2x aastas peab major feature update tulema? Vanasti oli Service Pack-idega palju vähem muret ja need olid palju põhjalikumalt testitud päris inimeste poolt. Polnud sellist jama, et kaks kuud lükatakse asju edasi ja parandatakse tagantjärgi buge nagu nüüd.
Enamus inimesi kasutavad Win10 mitte seepärast, et see neile meeldib vaid seetõttu, et neil pole valikut kui seda surutakse peale söögi alla ja söögi peale. Kindlasti ka nooremad kelle meelest on kõik peale viimase versiooni antiikaeg. Ja siis lisaks veel need kes on õppinud pidevate bugide ja OS iseotsustamisega elama uues normaalsuses.
Quality Code my ass...
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.11.2018 12:45:42
|
|
|
firmasiseses võrgus viimase buildi kasutamine on täiesti normaalne.
see 2x aastas uus feature update iseenesest ei olegi nii saatanast, service packid eelmistele versioonidele tulid vist umbes kord aastas ja sealt edasi updateda oli tüütus.
küll aga on see mingi kaasaegne software developmenti kiiks, et kui juba uus regulaarne servicepack/featureupdate/releaseupdate/rollup on, siis peab seal ikka mõni uus feature olema, et asi klientidele maha müüa. isegi siis kui featurete lisamine ei oma mingit loogilist mõtet.
windowsi koha pealt tundub, et microsoft nüüd ikkagi üritab kvaliteediga tegeleda aga kui vahepeal pall ikka nii põhjalikult maha on pillatud, on see väga raske.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
14.11.2018 17:22:02
|
|
|
Teab keegi äkki Edge-st midagi?
Õde kasutab, tahtsin harjumusest uues tabis linki avada-tutkit.
Lingil pikalt sõrme hoides ei viska kontekstimenüüd lahti.
Ei tunne seda jurakat. Vaikselt susin, ehk soostub Chromega, aga seni...
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
15.11.2018 19:19:28
|
|
|
Kell peaks olema automaatne. Manuaalselt vahetada aega ei saa kuidagi või mis teema on.
Mul näitab kellaks praegu 09:43 kuigi peaks olema 18:12
Ma ei saa aru sellest pehmest nagu mismoodi nad selle kella jälle käkki keerasid. Mäletan et mõni aasta tagasi oli sama jama.
Edit: sain selle korda, aga keema ajab see windowsi kalamine isegi väiksemate asjadega nagu kell.
Kuidas nad ikka suudavad selle koguaeg katki teha. Samas kalkuleeris algul ikka tund aeg mööda ja siis ikka vaheta manuaalselt
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ErkiT
HV kasutaja
|
16.11.2018 00:41:18
|
|
|
Kas kellelgi on veel Onedrive-i ja Outlooki kontod peale restarti välja loginud? Pidevalt mingi jama sellega.
Lisaks peale hibernate-i tuleb windows (Home) is not activated watermark ette. Viimasel ajal koguaeg mingid kalad...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
16.11.2018 08:21:17
|
|
|
Soovitus: uus arvut, lase ketas täielikult tühjaks ning pane "toores" Win10 peale
|
Mina vähemalt nii teengi. Kõik nulli, 2 parti (OS, kasutaja failid) ja elu lill.
Nõu endiselt vaja:
| Märt. kirjutas: |
Ei tunne seda jurakat. Vaikselt susin, ehk soostub Chromega, aga seni... |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ertai
HV veteran

|
16.11.2018 09:18:58
|
|
|
Soovitus: uus arvut, lase ketas täielikult tühjaks ning pane "toores" Win10 peale
|
Mina vähemalt nii teengi. Kõik nulli, 2 parti (OS, kasutaja failid) ja elu lill.
Nõu endiselt vaja:
|
dumb the edge ..
aga reaalselt FF ja chrome on paremad, milleks edge'i kasutada ?
ma proovisin seda algul.. aga ikka ei läinud peale. Lisaks chrome'is maru mugav sync ja extensions. Ilma enam ei saa.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
16.11.2018 09:38:20
|
|
|
| Ertai kirjutas: |
|
Nõu endiselt vaja:
|
dumb the edge ..
ma proovisin seda algul.. aga ikka ei läinud peale. Lisaks chrome'is maru mugav sync ja extensions. Ilma enam ei saa. |
Kõik õige, aga väimees kinkis oma ämmale elu esimese tahvli, Win ka veel ja ennegi arvutit ei kasutanud. Paraku sätiti teda just Edge kasutama. Ma siis nüüd proovin vaikselt teda arendada.
Chrome on mõttes panna, aga 61-aastast on veidi raske pöörata. Aga tean, et see õnnestub, sest kodus 77-ne ja 68-ne on hakkama saanud.
Aga hetkel ikkagi, hüva nõu tarvis.
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
16.11.2018 11:01:21
|
|
|
Lihtsalt omast kogemusest. Olen ka ise vahepeal jonni (või kogemuse saamise) pärast Edge'i pruukinud. Annan mõnele natuke vanemale arvutile "uue võimaluse" ja püüan võimalikult "õhukeselt" W10-t kasutada. Edge on nagunii olemas ja lisades FF või Chrome'i saad niigi vähesest ram-ist lahti, ka siis kui reaalseid neid brausereid ei kasuta hetkel. Võib rahustuseks öelda, et Edge on läinud järjest paremaks. isegi ID-kaardiga saab juba hakkama. Teades MS-i, ilmselt kui Edge lõpuks "valmis" saab, visatakse see minema, ehk siis surutakse järgmine üllitis peale, mida tarbija, kui odavaima testija abil parendama hakatakse...
_________________ - censored - |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
16.11.2018 13:18:51
|
|
|
|
Nõu endiselt vaja:
|
dumb the edge ..
ma proovisin seda algul.. aga ikka ei läinud peale. Lisaks chrome'is maru mugav sync ja extensions. Ilma enam ei saa. |
Kõik õige, aga väimees kinkis oma ämmale elu esimese tahvli, Win ka veel ja ennegi arvutit ei kasutanud. Paraku sätiti teda just Edge kasutama. Ma siis nüüd proovin vaikselt teda arendada.
Chrome on mõttes panna, aga 61-aastast on veidi raske pöörata. Aga tean, et see õnnestub, sest kodus 77-ne ja 68-ne on hakkama saanud.
Aga hetkel ikkagi, hüva nõu tarvis. |
https://www.tenforums.com/browsers-email/9385-how-do-you-automatically-switch-new-tab-when-opened-edge.html
selles kohas soovitatakse seadete kaudu alati uue tabi avada....ja neid näpunäiteid on internetis nagu kirjuid koeri
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.11.2018 13:22:26
|
|
|
|
Nõu endiselt vaja:
|
dumb the edge ..
Mul ema oli kunagi harjunud IE kasutama. Panin FF aga IE skinniga. Profit
Nüüd kasutab kogu pere FF.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
16.11.2018 17:27:33
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
|
Nõu endiselt vaja:
|
dumb the edge ..
Mul ema oli kunagi harjunud IE kasutama. Panin FF aga IE skinniga. Profit
Nüüd kasutab kogu pere FF. |
Mul kasutavad edukalt seda,.mida panen. Vanahärra masinas Lubuntu 18.04 ja Chromium,.enne oli Winni all FF
Aga too masin läks loojakarja ja praegusel Win oli tigu. FF aga Lubuntus kerimisriba hästi näha pole.
Saigi Chromium. Nüüd jookseb tal ka Elisa Elamus kui kulda.
Sõnaga,.kui soovitud asjad jooksevad, siis olgu või Lynx.
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
18.11.2018 08:49:42
|
|
|
seal nimekirjas on üks windowsi bug.
|
| tagasi üles |
|
 |
Ertai
HV veteran

|
19.11.2018 10:10:07
|
|
|
| Peab need update'id ära keelama ikka ja siis kuu ootama enne. Paistab, et neil ei tule ned bugid QAs enne välja.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
19.11.2018 12:22:07
|
|
|
1809
Network connections freeze. Those who depend on establishing remote desktop connections to other computers should save the program file mstsc.exe from version 1803 and overwrite the new mstsc.exe with the old one after the upgrade.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libu
Aeg Maha 1k
|
|
| tagasi üles |
|
 |
est11
Mees metsast
|
19.11.2018 14:04:32
|
|
|
| nii kinni et midagi teha ei saa ei jookse win10 ka kui just riistvara tuksis pole ,aga antud juhendist jäi vähe segaseks , et kuidas see tegumihaldur tulema peaks kui arvuti ühelegi nupule ei reageeri enam?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
19.11.2018 14:09:50
|
|
|
ctrl+alt+del reageeritakse vist siiani veidi teistmoodi kui muudele nupukombinatsioonidele. pealegi on "mitte ühelegi nupule reageerimine" pigem piltlik väljend. päris kokku windowsit ennast jooksutada on juba aastaid väga raske. rauahädad või veel enam draiver ajab hanguma või sinisele ekraanile küll aga windows ja soft reeglina mitte.
klaviatuuri otsetee task manageri on muide ctrl+shift+esc
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
19.11.2018 16:01:04
|
|
|
Herr note1, ehk aitab oma asjade promost?
See ristiretk on mõttetu, kuna igaüks kasutab seda, mida tahab või tarvis on.
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
19.11.2018 18:49:26
|
|
|
| libu kirjutas: |
| londiste kirjutas: |
ctrl+alt+del reageeritakse vist siiani veidi teistmoodi kui muudele nupukombinatsioonidele. pealegi on "mitte ühelegi nupule reageerimine" pigem piltlik väljend. päris kokku windowsit ennast jooksutada on juba aastaid väga raske. rauahädad või veel enam draiver ajab hanguma või sinisele ekraanile küll aga windows ja soft reeglina mitte.
klaviatuuri otsetee task manageri on muide ctrl+shift+esc  |
Ilmselt siis kirjutati see "kokkujooksmise värk" vanade aegade mälestuse tulemusena.
Muideks, mul on vana raud aga GNU/Linux ei lase ka seda kokku jooksutada. |
Üks võimalus windows kokku jooksutada on see, et keelad swapi ära või määrad selle manuaalselt liiga väikse. Kui mälu otsa saab, hakkab igasuguseid huvitavaid asju juhtuma. Nii nagu win95 ajal, et üks vigane proge suutis terve OS pangestada jah juba win2k-st alates eriti ei juhtu.
LLinux muutub suhteliselt õnnetuks, kui partitsioonid on valesti konfitud st. logid pole eraldi partitsiooni peal ja mingi asi nii palju logisse p_sandab, et juurikas täis saab. Kui mälu otsa saab, siis käib ka tõenäoliselt miskit külili.
Ühesõnaga OS kokkujooksutamine on teatud tingimustel võimalik küll olenemata sellest kas kasutada windowsi või linuxit.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kurv
HV kasutaja
|
19.11.2018 18:52:22
|
|
|
Herr note1, ehk aitab oma asjade promost?
See ristiretk on mõttetu, kuna igaüks kasutab seda, mida tahab või tarvis on. |
Ta terve linuxi foorumi täis kirjutanud igasugu jama.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
19.11.2018 19:34:27
|
|
|
Ma jälgin jah, vajadusel puhastan kah ja lillatäpitan.
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
20.11.2018 11:30:46
|
|
|
| LKits, vana rauda tahetakse kõrvale lükata, ametlik toetus vanadele graafikakaartidele on ära jäetud ja tore on seejuures installeri küündimatus sellest aru saada ja installist keelduda
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.11.2018 11:47:13
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
| LKits, vana rauda tahetakse kõrvale lükata, ametlik toetus vanadele graafikakaartidele on ära jäetud ja tore on seejuures installeri küündimatus sellest aru saada ja installist keelduda |
amd-d tuleb hd2000/hd4000 teemal peksta. viimased draiverid on win8 jaoks ja hea, et niigi kaua win10 all töötasid.
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
20.11.2018 11:55:28
|
|
|
| Lihtne küsimus. Kas w10 kohaliku admin kontot saab enableda ja parooli resettida mingi vabavaralise booditava vahendiga?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
20.11.2018 13:29:01
|
|
|