Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Eser
HV veteran

|
25.05.2004 07:13:28
|
|
|
tsitaat: |
olen vist ainus siin külas, lagedil...
|
loll jutt
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
26.05.2004 11:02:46
|
|
|
kaugel mängu disain, mootor ja 'game art' on?
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bad Sector
HV veteran
|
26.05.2004 12:02:18
|
|
|
mnjah, tehke oma tetris, pacman, boulder dash või midagi muud lihtsamat ja olge õnnelikud kui sellegagi hakkama saate (ma millegipärast ei usu, et teil niigi palju püsivust on et üks nendestki valmis saada)... vähemalt ei võta sellise lihtsa asjakese tegemine nii kaua aega, et väga ära tüdineda jõuate.
Kurb tõsiasi on see, et ühe korraliku mängu tegemiseks kulutavad tegijad 1000 korda rohkem aega, kui üks keskmine mängija seda mängu mängida viitsib... ehk siis kujutage ette olukorda, kus te olete sunnitud ühte ja sama mängu mängima 8h päevas 10 kuud (või 2 aastat ) jutti (lõbu upub väga ruttu rutiini) - niipalju siis oma lõbuks mängu tegemisest
3D unustage kohe ära... parem tehke üks kena 2D kui mingi mõttetu 3d käkerdis, mida keegi näha ei taha (niikuinii ei suuda te multimiljonidollarise eelarvega mängudega konkureerida - rõhk pange ideele, mitte graafikale ja võibolla lööte isegi läbi - näiteks tetris ei ole kunagi eriline graafiline ime on olnud, aga idee on kuratlikult hea ja mäng olenemata välimusest nakkav). Ja soovitavalt pange audio peale rõhku (selles mõttes, et korraliku audio, mitte mingi ebamäärase lurina) - ega ilmaasjata ei jäeta kommertsmängudel helide tegemine lõppu... see on suht lihtne ja mitte eriti aega nõudev tegevus (võrreldes graafikaga), eriti kui võtta arvesse kui palju head helid mängule juurde annavad (või kui põhjalikult sitad helid või helide/muusika puudumine hea mängu ära rikuvad).
Raha teenimine unustage ka ära - iga aasta tehakse tuhandeid (kui mitte kümneid tuhandeid) mänge - kulud teenivad nendest tagasi mõned sajad (või mõned kümned, kurat seda teab).
Ahjaa, üks soovitus veel - ärge pundis tehke... enne nokitsege omaette midagi kasulikku valmis ja saate endale kogemusi... kui võõrad inimesed kellel igaühel on 100 ideed (ja kellest pooled niisama räägivad, aga midagi teha ei viitsi/oska) omavahel maid jagama hakkavad, siis jäätegi omavahel MSNis fantaseerima
Ja võtke Ho Ho 'd kui hoiatavat näidist... see on ju väga vahva, et tal oma sõnade järgi on XComist 10X vingem graafikamootor, aga tundub et asi jäi soiku. Poolik mäng aga ei ole mäng, vaid ruumiraiskaja kõvakettal, millest kellelgi tolku pole (no offence Ho ho tee mingi demo valmis mitte ära räägi sellest, mis oleks võinud olla, kui oleksid viitsinud alustatu lõpule viia). Siiski, vähemalt oled sa alustanud ehk siis ideest esimesed sammud teostuseni teinud.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
2 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reimo005
HV kasutaja

|
28.05.2004 20:19:09
|
|
|
Teeks siis 3D multika
1) Mõelda vahva ide!
2) Siis teha vajalikud mudelid
3) Animeerida asi
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
28.05.2004 20:23:41
|
|
|
ma võin vabalt mängu soundi ja muusika teha
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
project
HV Guru

|
29.05.2004 01:34:39
|
|
|
hmm ma olen ühe 1D mängu valmis aretanud mingi valemiga (gamemaker oli äkki). Rohkem olen tegelenud Quake 2'le mappide tegemisega. kasutanud olen programme Tread3D ja worldcraft. hiljuti tahtsin jälle mappe tegema hakata aga siis oli see worldcraft maha võetud netist ja üks saatis mulle mingi uuema versiooni.. millega ma pole ära harjunud. kui mingi 3D ks läheb siis võin mappe äkki natuke proovida teha ... kui mulle vajaliku proge annate ja kui enne seda uurin. kui kellelgi juhuslikult on siis võiks mulle mingi vanemat sorti worldcrafti saata. A muidu oleks üsna tore kui te mingi Terep'i sarnase mängu valmis meisterdate.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.06.2004 14:51:30
|
|
|
XComist 10X vingem graafikamootor |
Vingeks teeb selle suhteline sõltumatus andmetest(uusi kaarte ja tilesette väga lihtne lisada ning kasutada) ning teoreetiline kaardi suuruse piirangute puudumine(p166 peal jooksis ladusalt 1000x1000 kaart, originaal mängus oli 60x60). Visuaalselt on parandatud ainult resolutsiooni. 10x vingem oleks see siis, kui ma oleks oma ideed ellu viinud, neid oli terve vihikutäis.
no offence Ho ho tee mingi demo valmis mitte ära räägi sellest, mis oleks võinud olla, kui oleksid viitsinud alustatu lõpule viia
|
none taken.
Pooliku versiooni panin demo asemel netti(rar sfx):
www.hot.ee/hoho/DaGame.exe
Seal failis kolm versiooni. Kaks algusaegadest ning üks mis on umbes 0.5 aastat vana. Päris viimast kahjuks hetkel pole kuid ega see väga palju seal olevast viimasest ei erine. Suurema resoga variantide graafika näeb suht nigel välja, sest ma võtsin originaal xcomi graafika ning venitasin selle 2x suuremaks ning ei teinud mingit antialiasingut.
Eks ta oli jah natuke liiga suur ettevõtmine. Ülikoolis oli aega nii vähe, et ei jõudnud suurt miskit teha. Samuti hakkas ilmnema 2d piiratus*. Hetkel uurin ja katsetan igasugu OpenGL'i vidinaid. Kui aega, viitsimist, oskusi ja kogemusi rohkem saab, ehk proovin uuesti, kuid hetkel ei hakka miskit nii suurt enam tegema.
Kuid siiski päris mahavisatud aeg see ka polnud. Tänu sellele sain ma poole aasta jooksul piisavalt kogemusi, et võita EIO'03 algajate arvestuses. Eelmistel aastatel olin ma tavaliselt viimaste seas. Tegelikult olen õppisin ma nii basicu kui pascali(ning praegu ka Java) ära nii, et tegin hello worldi ning järgmiseks miski ussi laadse. C++ korral üritasin sama, kuid ussi asemel võtsin 'veidi' suurema projekti.
*2d piiratus seisnes selles, et sõdurite tegemine xcomi stiilis oli jube jama: iga kehaosa tarvis oli vaja teha igas asendis eraldi animatsioon ning hiljem need miski loogika järgi õiges järjekorras joonistada. Keskmine xcomi sõduril koosnes umbes 250'st pildist.
Mina olen oma õppetunni juba saanud - Üksi ja ilma kogemusteta on miskit nii suurt sigaraske valmis teha.
Tegelikult oleksin pidanud umbes nii tegema(aastad on suhtelised 2002 suhtes):
aastal 0 alustan c++ õppimist
aastal 1 jätkan c++ õppimist, alustan Allegro uurimisega
aastal 2 teen miski ussimängu/tetrise laadset
aastal 3 miski platformikas, alustan OpenGL õppimist
aastal 4 lihtsam rollikas, mõned väiksemad GL demod
aastal 5 mingi lihtsam GL mäng
aastal 6 mingi natuke suurem GL mäng
Edaspidi võib juba hakata mõtlema miski suurema peale. mifa kambaga teha
Tegelikult oli mu olukord hoopis selline:
aastal 0 alustasin c++ ja allegro õppimist, õppevahendiks oli xcomi laadse mängu tegemine
aastal 0..1 paljude kuni kuu pikkuste lünkadega arendasin mängumootorit seda kolm korda nullist ümber kirjutades
aastal 2 ajapuuduses pole viimase poole aasta jooksul asja kordagi kätte võtnud. uurin natuke OpenGL'i, genereerin ideid uue ürituse jaoks.
Tõenäoliselt teen ma sel suvel miski lihtsama mänguv või muu kasuliku proge ning üritan lõpuks miskit ka reaalselt valmis saada. Kui see valmis, siis võibolla proovin uuesti xcomiga arveid klaarida.
Rahvas, õppige minust.
ÄRGE TEHKE NAGU MINA TEGIN kui on soovi miskit valmis saada. Kui aga lihtsalt progemist õppida, laske käia kuid ärge loodke miskit valmis saada.
viimati muutis Ho Ho 05.06.2004 11:50:01, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
01.06.2004 17:52:04
nonii |
|
|
nonii ma nokitsen siin Tetrise kallal, graafikat peab arendama (selleks olete teie), aga põhimõtteliselt töötab, tõmmata saab alfat www.hot.ee/vpro/zip.zip
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
geek
HV kasutaja
|
01.06.2004 22:48:03
|
|
|
miks liikumine nii halvasti töötab
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
03.06.2004 09:12:04
mix aeglane |
|
|
Se mäng töötab OpenGL-i peal (3d kiirendit kasutab) ja selle pärast tahab kobedat video-kaarti. Mul GeForce 4 MX400 oli nii:
Kõige aeglasemalt töötas nii:
Core Clock: 257MHz
Memory Clock: 389MHz
Aknas FPS: 50+
Fullscreen FPS: 70+
Kõige kiiremini (ilma ventikata videokaardil):
Core Clock: 311MHz
Memory Clock: 443MHz
Aknas ja fullscreen FPS: 80+
|
|
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
|
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
project
HV Guru

|
04.06.2004 22:36:08
|
|
|
one small step for a human... a big step for mankind
ei no päris normaalne ju (2 minti pelasin .. siis viskas üle )
-------
see on põhiline et sa viitsisis selle ütle valmis teha... mul jäävad tavaliselt pooled quake 2 mapid unarusse.
|
|
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
DeathCommando
HV kasutaja
|
05.06.2004 00:42:39
|
|
|
project kirjutas: |
hmm ma olen ühe 1D mängu valmis aretanud mingi valemiga |
ühemõõtmeline mäng???!!!
kas see suht võimatu pole????
_________________ Nothing's eternal...
Vajad mõnda PHP/SQL rakendust? või hoopis tervet webi?
Võta ühendust.. |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
05.06.2004 01:03:56
|
|
|
Pole vigagi, Tetrilliumil ma mõtlen. Ainult et klahvidele reageerib halvasti minu masinas millegipärast?
Muide ma tegin ka omal ajal Tetrise... Asm & DOS
|
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
project
HV Guru

|
05.06.2004 14:16:48
|
|
|
DeathCommando kirjutas: |
ühemõõtmeline mäng???!!!
kas see suht võimatu pole???? |
no mitte 1d või noh ma mõtlesin nagu n. supaplex jne... sellised m2ngud
|
|
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
|
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
ekskavaator
HV kasutaja

|
06.06.2004 16:55:20
|
|
|
DeathCommando kirjutas: |
ühemõõtmeline mäng???!!!
kas see suht võimatu pole???? |
no mitte 1d või noh ma mõtlesin nagu n. supaplex jne... sellised m2ngud |
see on siiski 2d.
1d mäng on näiteks see, kus kaks mesilast lendavad teineteise poole ja võivad teha üks kuni kolm sammu. ja nii kordamööda. see kes teise ette/peale astub on võitnud (niiöelda suskab teist). näiteks.
_________________ param-paraa |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
06.06.2004 22:02:58
|
|
|
Khmm... mis moodi sa seda arvutil teostad? 1D'd pole ju võimalik ekraanil kuvada
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
06.06.2004 22:04:50
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Khmm... mis moodi sa seda arvutil teostad? 1D'd pole ju võimalik ekraanil kuvada  |
Aga liikumine on mööda ühte mõõdet. Tegelikult ei ole 3d'd ka võimalik 2d ekraanil kuvada. Puhas illusioon.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
2III7
HV veteran

|
06.06.2004 22:13:29
|
|
|
võiks teha oopis HV teemalise, HL või UT 2k4 modi mitte mingit uut mängu.
|
|
   |
143 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
06.06.2004 22:17:43
|
|
|
HV teemaline??? Mis moodi see peaks välja nägema? Et mäng esitab küsimusi ja antud vastuste põhjal otsustab kui palju positiivseid hinnanguid sa väärt oled?
Ohohh: sul on õigus, aga vähemalt on 3D illusioon tekitatav, 1D jääb ikka teooria tasemele (ehk siis saavutamatuks). Vähemalt ekraanil...
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
project
HV Guru

|
06.06.2004 22:21:17
|
|
|
vastad õigesti... saad ühe padruni juurde ja saad võimaluse vastast nottida... lihtne ja loogiline aint ei tea mis aja tagant või kuidas need küsimused esitama peaks. ja küsimusele siis võiks Vastusevariandid olla kah
|
|
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
06.06.2004 22:37:02
|
|
|
Khmm... huvitav mõte... "moderaator" annab sulle õigete vastuste eest võimalusi "n00be" suvaliste ettesattuvate vahenditega maha nottida... HV - the ultra violent core production right from the dark hearts of Estonias finest boys and girls - now avaliable in the local stores (not advisable for kids under 16 or so)
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
2III7
HV veteran

|
06.06.2004 22:38:45
|
|
|
aga tgelt võiks teha ju modi. tõsiselt ka. aga nüüd kysimus: mis mängule ning see võiks/peaks olema MP mitte SP
|
|
   |
143 |
|
tagasi üles |
|