Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Palju sul sääste on? (Säästude hulka lugege ka investeeringud välja arvatud praegune eluase ja pensioni II sammas) |
pole mul midagi, elan palgapäevast palgapäevani või ei oma regulaarset sissetulekut |
|
11% |
[ 29 ] |
vähem kui ühe kuu netosissetulek |
|
6% |
[ 17 ] |
1 kuni 2 kuu netosissetulek |
|
19% |
[ 49 ] |
3 kuni 4 kuu netosissetulek |
|
13% |
[ 34 ] |
5 kuni 6 kuu netosissetulek |
|
9% |
[ 23 ] |
6 kuni 12 kuu netosissetulek |
|
11% |
[ 28 ] |
rohkem kui 12 kuu netosissetulek |
|
27% |
[ 68 ] |
|
hääli kokku : 248 |
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
05.08.2018 19:03:28
|
|
|
Maksuamet näeb nii nagu paberites näitad, seda nimetataksegi optimeerimiseks. Asi see asendusauto 0€ siis arvele kirjutada. Pluss mingi leping ju ikka tehakse kui klient asendusauto saab.... vähemalt mina ei annaks oma autot küll võõra inimese kätte nii, et üldse mingit paberit ei vormista.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
05.08.2018 19:29:32
|
|
|
laurx kirjutas: |
ariklient@emta.ee sai päringu. kui vastus tuleb, pasteerin siia. |
Neile meeldib helistada mitte kirjutada. Kui helistavad, siis ütle et soovid vastust mailiga, neid jutte on küll kuuldud kus telefonis räägib üks ametnik üht ja teine teist ning tõestada pole millegagi kes mida rääkis kui jutt telefoni teel on.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
05.08.2018 19:38:32
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Neile meeldib helistada mitte kirjutada. Kui helistavad, siis ütle et soovid vastust mailiga, neid jutte on küll kuuldud kus telefonis räägib üks ametnik üht ja teine teist ning tõestada pole millegagi kes mida rääkis kui jutt telefoni teel on. |
Kui nad ka meili saadavd, pole see ikkagi neile siduv ehk lõplik tõde.
Aga asjast enesest: seni kuni selle autoga ei sõida oma töötajad, on kõik ok. Tuleb virma kaustikusse kirjutada selline paber, mis määrab asendusauto kasutamise (väljaandmise) korra ning selle, et auto kulum on kalkuleeritud teenuse hinna sisse vms.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
05.08.2018 19:58:39
|
|
|
p2ep kirjutas: |
napoleon kirjutas: |
Neile meeldib helistada mitte kirjutada. Kui helistavad, siis ütle et soovid vastust mailiga, neid jutte on küll kuuldud kus telefonis räägib üks ametnik üht ja teine teist ning tõestada pole millegagi kes mida rääkis kui jutt telefoni teel on. |
Kui nad ka meili saadavd, pole see ikkagi neile siduv ehk lõplik tõde.
|
Kui asi väga kurjaks läheb, siis selgub lõplik tõde nagunii (riigi)kohtus. Aga siiski on hea omada eeldatavalt pädeva ametniku kirjalikult taasesitatavas vormis vastust põhjendamaks oma käitumist.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.08.2018 14:46:38
|
|
|
Mida me sellistega peale hakkaksime? Ei suudeta meil tsiviilkasutusse mõeldud piirivalvekoptereidki hooldada-käigus hoida. Edu lätlastele. Need Black Hawkid on kindlasti võrreldes muude probleemidega prioriteet nr 1.
Samas jah, meite ministritel oleks ju kah sellisega märksa uhkem kusagile "töövisiidile" lennata
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
06.08.2018 18:53:15
|
|
|
Lätil on kiirelt vaja 2% ära kulutada. Hea kiire moodus. Trumpile meeldib ka, et USAsse läheb see raha.
_________________ www.estonia1918.com |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
2 :: |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.08.2018 00:00:22
|
|
|
mul on emtaga päris huvitav kirjavahetus hetkel.  |
Mis sa õrritad, jaga siis meiega ka seda infot kui just vaikimisvannet pole andnud
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
07.08.2018 00:23:02
|
|
|
Ma pole ammu Depos käinud. Mis hinnaga sealt laminaati saab?
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
07.08.2018 21:23:59
|
|
|
üleval värskem, all vanem.
Maksu- ja Tolliamet (ärikliendi nõustamine)
08:58 (12 tundi tagasi)
saajale mina
Tere
Just. Seadusandlus käsitab erisoodustusena äriühingu töötajate erasõite, mitte eraisikute sõite.
Kui on vormistatud korrektsed dokumendid, olete käitunud vastavalt seaduses sätestatule.
Lugupidamisega
konsultant
telefon
Maksu- ja Tolliamet
www.emta.ee
Saatja: mina
Saadetud: 6. august 2018 23:18
Adressaat: Maksu- ja Tolliamet (ärikliendi nõustamine)
Teema: Re: ED: ED: autoremondifirma ja kliendile antava asendusauto kajastamine
Tere jälle.
Nagu ma Teie väitest aru saan, piisab eraklientidele tema sõiduki remondi ajaks asendusautoks B kategooria sõiduki tegemiseks juhatuse otsusest antud sõiduki kohta ning maanteeameti kodulehel teen selle sõiduki kohta märke " ainult töösõitudeks". ja vajalikud sõidud tehnoülevaatuspunkti nt teeb selle sama määramise otsuse teinud juhatuse liige. Veelkord, ma juhin tähelepanu sellele, et kõnealust sõidukit hakkavad kasutama oma sõiduki ettevõttele remontida toonud ERAISIKUD kes ERAISIKUTENA EI TEE eeldatavasti töö sõite. Mul puudub informatsioon selle kohta, et EV seadusandlus kuidagi reguleeriks eraisikute tööle sõitmist/selle kompenseerimist jms. mis antud juhul pole ka oluline. Minu päringu tagamaaks ennetada olukorda, kus EMTA inspektor / audiitor / menetleja avastab õhtul poe või jõusaali eest sõiduki mis kuulub küll autoremondifirmale kuid mida kasutab oma sõiduki remondifirmasse nt. mootori remondiks toonud eraisik kelle isikliku auto remont võtab töö keerukusest tulenevalt pikema aja kui tööpäeva.
Ma saan aru, et remondifirma on talitanud õigesti kui:
* teinud juhatuse otsusega sõiduki 1123ABC ainult remonti toodud sõiduki asendussõidukiks.
* märkinud maanteeameti kodulehel sõiduki 100% töösõitudeks eeldusel, et töötajad selle sõidukiga mitte mingisuguseid erasõite ei tee ning juhatuse otsuses on kirjas, et tehnoülevaatuspunkti sõidab sõidukiga juhatuse liige.
Tänan.
6. august 2018 15:31 kirjutas Maksu- ja Tolliamet (ärikliendi nõustamine) <ariklient@emta.ee>:
Tere
Asendusauto kasutada andmine vaid klientidele peaks olema kehtestatud ettevõtte enda sisekorra eeskirjaga, juhi otsuse/käskkirjaga või
mõne muu sarnase dokumendiga.
Kui aga teie remondifirma töötajad kasutavad asendusautosid erasõitude tegemiseks, siis tekib ka sellisel puhul erisoodustus.
Kui asendusautosid kasutatakse üksnes ettevõtluses, siis tuleb selle kohta teha autoregistris vastav märge.
Lugupidamisega
konsultant
telefon
Maksu- ja Tolliamet
www.emta.ee
Saadetud: 6. august 2018 11:09
Teema: Re: ED: autoremondifirma ja kliendile antava asendusauto kajastamine
Tänan.
Antud näites oleks olukord selline, et äriühing osutab autoremonditeenust ERAISIKUTELE mitte äriühingutele.
Lugupidamisega,
6. august 2018 10:52 kirjutas Maksu- ja Tolliamet (ärikliendi nõustamine) <ariklient@emta.ee>:
Tere
Kui kliendiks on äriühing, kellele on antud asendusauto ja äriühingust tööandja võimaldab töötajatel kasutada sõiduautot (ka asendusautot) isiklikeks sõitudeks, siis maksustab äriühing need erisoodustusena (TuMS § 48 lg 8 lg 8 1 lg 8 2 )
Lugupidamisega
konsultant
telefon
Maksu- ja Tolliamet
www.emta.ee
Saadetud: 5. august 2018 19:16
Teema: autoremondifirma ja kliendile antava asendusauto kajastamine
Tere EMTA.
olukord: on autoremondifirma, kes sooviks kliendi poolt toodud auto remontimise ajaks kliendile asenduseks sõiduki anda. Kuidas seda kajastada?
auto poleks N1,vaid tavaline B kategooria sõiduk, firma sõite tehtaks sellega minimaalselt, vaid vajadusel tankima ja ülevaatusele, eraisikust klient sõidaks sellega oma sõite, mis võivad olla ka puhkepäeval jõusaali ning tal pole kohustust oma marsruute krja panna, firma vormistab välja andmise korral ja vastuvõtmisel akti üleandmise ja vastuvõtmise kohta. siinkohal saavad mütted otsa.
Lugupidamisega,
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
07.08.2018 21:33:30
|
|
|
Vaata, et siis elukaaslasele seda remondiautot sõita ei anna
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.08.2018 21:45:01
|
|
|
laurx, no põhimõtteliselt ju sama jutt, mida sulle ütlesin. Pead ainult paberid korrektselt vormistama ehk kui kellelegi asendusauto annad, võtad allkirja ja muud andmed ja kui ta selle tagasi toob, vormistad samuti paberid, et auto on tagasi toodud.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
07.08.2018 22:00:16
|
|
|
loe nüüd mu jutud seal meilivahetuses uuesti üle. minu probleem ei ole see, et ma ei tea kuidas asju välja anda vaid see , kas eraisikust klient minu autoga jõukasse sõites maksaametnikule silma ei hakka. ma ei taha hiljem tõestama hakata vaid kohe asjad nii vormistada, et maksaametnikul maks valutama ei akkaks. sina ei öelnud mulle midagi.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
07.08.2018 22:08:25
|
|
|
Ma imestan et sulle üldse selline küsimus pähe tekkis. Tundud muidu arukamana.
Erisoodustus käib ju ettevõtte töötajate kohta, mitte selle klientide kohta.
Ehk mis palav ilm vms sulle üldse sellise kahtluseussi pähe ajas et seda (elementaarset asja) üldse küsima minna?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.08.2018 00:39:34
|
|
|
loe nüüd mu jutud seal meilivahetuses uuesti üle. minu probleem ei ole see, et ma ei tea kuidas asju välja anda vaid see , kas eraisikust klient minu autoga jõukasse sõites maksaametnikule silma ei hakka. ma ei taha hiljem tõestama hakata vaid kohe asjad nii vormistada, et maksaametnikul maks valutama ei akkaks. sina ei öelnud mulle midagi. |
Ütlesin ju, et põhimõtteliselt sama teema mis rendiautoga. Aga pead siiski jälgima, et oma töötajad sellega erasõite ei teeks kui erisoodustust maksta ei taha.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
08.08.2018 10:17:33
|
|
|
Vormistus ongi ju see auto üleandmise ja tagastamise akt. Või ei?
Sellega tõendadki pärast ära, kui keegi norib.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
08.08.2018 10:33:20
|
|
|
Seega vormistad auto asenduseks endale ja teedki firmaautoga erasõite. Asi siis see enda auto remonti vormistada
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|