Sai võetud juba AsRock B350M PRO4 + G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB
Las ta jääda - kui ma 4K asju taha hakkan toppima, siis küll ma ka uue videokaardi ostan. Praegu paariks aastaks piisab ka sellest, ma loodan.
Kindlasti palju nobedam kui mu profiilis olev kooslus
Olles siin BF3-e (ainuke, mida üldse vahel mängin) 1600x900? resol pelanud, low seaded... siis, käib kah. Tegemist pisikese upgradega ~400EURiku eest. Ei aja FHD max seadeid taga. SSD on Samsung 850, 250GB.
tl;dw
- 32-core epyc @ 4ghz, 1.45v, 500w
- jahutab chiller
- 8-channel ddr4-2666
- supermicro serveri emaplaadi vrm 91c cinebench runiga, mis 32-core @ 4ghz on päris kiire
- prime95 stable 3.5ghz, 1.2v, 200-250w. 4.0 peal ei saanud sest vrm kõrbes (cpu package power näitas see muidu 1000w, huvitav kas bug tänu nende lisarauale)
- cb r15: mt 6099, st 163/166 _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
huvi pärast otsisin tolle paljukirutud inteli 28-core @ 5ghz loo tulemuse. too sai 7334, mis tundub võrdluses kuidagi liiga suurena. _________________ - londiste
CB skaleerub suht ideaalilähedaselt, Inteli 28c oleks 4Ghz juures ~5800-5900p
seda ma silmas pidasingi. cb on zenile väga sobiv benchmark, eriti multithreaded. kui 28c @ 4ghz saab umbes 5750 punkti, siis on see samale corede hulgale taandatuna 10% parem tulemus. sellist vahet pole inteli prosed cinebenchis zeni vastu kunagi näidanud.
anubis kirjutas:
Muidu, Zen->Zen+ saab seal 4Ghz peal ühe mooduli voolutarbelt (lähtuvalt isiklikust R7 kogemusest) 30-40W võitu.
see muide matchib üsna hästi lingilt tabelite numbritega.
On küll abi. Sain omal 3200mhz mälud tööle paremini 2933@CL14 kui siis 3200@CL16 mis võiks olla def. Kuid millegipärast, ei ole nii hea ja stabiilne kui 2933@CL14 ja muud timingud. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
mis see on, mis x470 teeb paremaks kui b450? keelatud multi-gpu tugi piirab b450-t aga muidu? _________________ - londiste
"B350 motherboards support StoreMI through BIOS updates"
Kasutab ikkagi pool ssd'st, st kuni 250gb, 500gb ketta puhul. Nagu oli alguses x470 peal. Terve kasutust tahtsid siis pead juurde maksma. Lahtiühendamisel tasub täpselt järgi uurida, mul läksid mõlemad korstnasse. Kui lahti ühendad siis lihtsalt oota, pole teada kui kaua ta seda lahti ühendab aga ma ikka resasin mingi aeg
Nagu NVM-e RAID-0 süsteemikettaga mälu overclockimine. Peale timmungite muutmist ei tule ei lähe masin enam käima - clear cmos. Arvuti ei leia üheltki kettalt windowsi enam.
mälude osas on platedel üldse vahet? ma olen nüüd nii a320 kui b350 peal raven ridgega mälud 3200 peal tööle saanud aga ei grammigi enam. _________________ - londiste
ma olen nüüd nii a320 kui b350 peal raven ridgega mälud 3200 peal tööle saanud
Kas käima saanud või on ka kenasti käima jäänud ning töötab juba nädalaid muretult? Ning kui palju vaeva tuli näha - kas piiisas BIOSest mälukiiruse määramisest või pidi peenhäälestama, katsetama?
Hea küsimus, Hardware Unboxed peaks nädala lõpuks kõikidest plaatidest ülevaate välja laskma. Millegipärast arvan, et teised B450-d võiks 3400Mhz välja vedada, kuna Gigabyte BSOD, kui teised vapralt edasi lasksid...
Ma ei saagi aru, miks AMD ülevaadetes mõttetuid Firestrike ja Sandra teste lastakse, VRM temps ja RAM OC on kõige tähtsamad, eriti budget build puhul...
ma olen nüüd nii a320 kui b350 peal raven ridgega mälud 3200 peal tööle saanud
Kas käima saanud või on ka kenasti käima jäänud ning töötab juba nädalaid muretult? Ning kui palju vaeva tuli näha - kas piiisas BIOSest mälukiiruse määramisest või pidi peenhäälestama, katsetama?
käima jäänud ja töötab.
päris peenhäälestada ei proovinud. 3600c18 mälud. 3200c16 töötavad. 3400c18 tööle ei hakanud.
kui ei töötanud siis windows põhimõtteliselt kohe bluescreenis, enamasti üles laadimise alguses. _________________ - londiste
Mul sedasi nagu enamvähem toimis, pikalt pidin nikerdama selle saavutamiseks. Mingitel juhtudel jooksis veel kokku, kuid tundus pigem toore BIOSi ja/või videodriverite kalaga. Masin ise sai edasi antud, praegusel kasutajal on mälud XMP sätetel ning viimaste BIOSi ja driveritega siiani muretult sõitnud.
Kaevasin natuke ning jah, on ju olemas nii erinevad embedded lahendused kui GE-seeria - aga neil baseeeruvaid pisikesi karpe veel mitte. Kickstarteris mõni projekt isegi on, need on heal juhul aasta lõpus tulemas.
mälude osas on platedel üldse vahet? ma olen nüüd nii a320 kui b350 peal raven ridgega mälud 3200 peal tööle saanud aga ei grammigi enam.
Millegipärast töötavad CH7 peal 1 ja 3 pesades, veidike alla 3200mhz,
ning 2 ja 4 pesades üle 3200mhz@3466/14. Proovisin tagasi tõsta aga tulutult, jääb siis nii.
mälude osas on platedel üldse vahet? ma olen nüüd nii a320 kui b350 peal raven ridgega mälud 3200 peal tööle saanud aga ei grammigi enam.
ning 2 ja 4 pesades üle 3200mhz@3466/14. Proovisin tagasi tõsta aga tulutult, jääb siis nii.
Kahte pulka kasutades tulebki kasutada (eeldaks, et mõtled 2 ja 4 all) A2 ja B2 pesasid.
Kahte pulka kasutades tulebki kasutada (eeldaks, et mõtled 2 ja 4 all) A2 ja B2 pesasid.
Mul on b450 Tomahawk kolmandat päeva masinas ning probleeme pole olnud. Muidugi võiks olla Inteli LAN ja ALC1220, aga see oleks juba mitukümmend eurot kallim Gaming Pro Carbon
F4-3000C15D-32GVR hynix MFR jooksevad hetkel ilusti ettenähtud 3000MHz 15-15-15-35. Ryzen DRAM kalkulaatoriga sain ka 3200MHz pildi ette ja Windowsi buuditud, aga oli ebastabiilne. Väga palju kangutada pole viitsinud
laisk olen ja videot ei viitsi vaadata aga mis taktil jooksis? ja millega jahutas?
kui nagu paistab, et 4ghz, siis prosede voolutarve on tubli 1000w + kaod?
eelmine uudis 2990wx cb 5099p muidu näitab, et midagi on cb skaleerumisega katki nende corede hulga juures _________________ - londiste
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.