Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
indrpo
HV Guru
|
29.06.2018 07:35:27
|
|
|
JazZ kirjutas: |
Minule esitatud arvel on ainult üks rida:
Sidelahendus Kokku KM'iga 478,22
Teliale maksin lisaks tehniliste tingimuste eest 18.-
Seega kokku: 496,22
Telia hinnanguline pakkumine oli 5k. Kerge vahe nagu oleks, nii umbes 10 kordne. 50m kaabli vedamiseks 500 euri on oluliselt mõistlikum minu jaoks kui 5k.
Mis see täpne teadmine nüüd annab sulle? |
maast, õhust, kiikriga, kiikrita. millisest punktist samal hetkel pakkumised tehti jne. projektita on see igal juhul ja seda kas kaabel on kellegi hoolduskirjas, on hetkel teadmata.
vahet pole, tegelikult ei olegi võimalik seda tõestada kui mõlemat näidisarvet kõrvuti pole.
tõestust oleks vaja olnud selleks, et teemas see sõjakirves maha matta.
positiivne on see, et mõistliku raha eest on võmalik teenus kätte saada.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
29.06.2018 10:40:33
|
|
|
indrpo: Ma lihtsalt ei saa aru miks näidatakse kliendile sellist ulme numbrit isegi peale seda kui ma olen klikkinud et soovin täpsemat pakkumist? Ilmselgelt ei viitsinud keegi täpsemat pakkumist teha või üldse asja süveneda. Kui sulle 2x pakutakse mingi ulme number, siis kolmandat korda küll enam keegi küsima ei hakka samast kohast.
Mis vahet seal on kas maast, õhust, kiikriga, kiikrita. millisest punktist samal hetkel pakkumised tehti jne.? Seda infot ei sisaldanud ka Telia pakkumine ju, seega kus mina seda tean? Telia väljastas ju tehnilised tingimused ja nende järgi tehti töö. Lõppkokkuvõttes poleks Telia seda ise nagunii teinud ja tõenäoliselt sama alltöövõtjat kasutanud keda minagi kasutasin. Seega tulemus peaks ju mõlemal juhul sama olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
29.06.2018 12:05:50
|
|
|
JazZ, nagu juba nõustusin, umbkaudset numbrit poleks üldse vaja näidata.
kirjeldasin aga miks seda näidatakse. loeb hoolega ja mõttega läbi.
numbrit ei saa aga ka väiksemana automaadi poolt kuvada. ta peab arvestama kõikide riskidega mis kohapeal reaalse paigalduse käigus ette võivad tulla.
ütleme siis nii, et sinu paigaldaja võib ka laua taga ilma kohal käimata öelda 5000, täpsem kalkulatsioon andmebaasidega ütleb teise hinna ja kolmas kohapeal peale teostust kolmanda.
just seda lõpphinda ongi vaja võrrelda erinevate pakkujate poolt.
see kuidas teostatakse, on väga oluline, sest sellest sõltub ka hind. kas maasse või õhku, siin on juba võibolla 10x vahe.
pealegi peab kaabel seadustatud olema, muidu võib ise pandud nööri väljaspool krunti igaüks maha lõigata, samuti võiks olla tagatud hooldus, kui keegi teine tahab kaevata või rekkaga selle puruks sõita.
minu poolt on teema ammendatud, sai piisavalt selgeks, et suure numbri esmane pakkumine ei tähenda ainult tühja õhku.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
29.06.2018 12:10:35
|
|
|
cpuboy kirjutas: |
Just pakkumist ongi vaja ju küsida, ja tehnilisi tingimusi samuti, et oleks selge kes selle teeb ja kus on esimene võimalik liitumispunkt.
Kui pole tööde kohta projekti kes kurat siis tahaks su kaabli omale vastutada võtta?
Ja kui sa võtad pakkumise ettevõttelt kes on Teliaga töid teinud(ehk lubatakse Telia otstele ligi) siis minul pole küll olnud juhust kus Telia liitumise eest veel eraldi küsib.
Lisaks ju kõik mis jääb sinu krundilt välja nõuab eraldi kooskõlastusi, kas omavalitsuselt või maanteeametilt.
Aga sulle peaks vist kopamees tulema ainult kütuseraha eest ja kaablimehed ainult kaabliraha eest, kõik muu on varastamine.
|
On näha, et inimene ei saa ikka aru, milles on probleem. no ei jõuagi kohale. seda kus asub esimene võimalik liitumispunkt seda ma ju tean isegi. miks peab tehniline tingimus seda veel omakorda topelt üle käima. jaluta suvalisse ärikunde teenindusse, vaatavad kaardilt järgi ja ongi olemas.
jutt ei ole MU (minu) kaablist, vaid jutt on puuduolevast LISA kaablist, mis tuleb riigimaal ühest sidekaevust teise kaevu ELASA trassil VEDADA, kuhu alles siis saab ühendada erakliendi krundil oleva kaabli - mida siis keegi kahjuks ei ole suuteline paigaldama. Miks seda ei suudeta vedada - aga sellepärast, et keegi unustas sellele mõelda, kui paigaldati põhitrassi, et oot poisid, kuidas siis me kunded sinna otsa paneme! kõik arvasid, et see juhtub iseenesest, või et õnnestubki igaltühelt 45k küsida. jutt ei ole üldsegi MITTE ÜHELGI KORRAL OLNUD - erakliendi kruntidest, maavaldustest jne. erakliendi krundil selge see, et teostab tööd eraklient ise ja ka maksab nende eest ise. kaht sidekaevu ühendav kaabel on riigimaal ja ei kuulu erakliendile, mistõttu eraklient selle eest ka EI MAKSA! tehniliselt on nii, et iga kaevikuke, ei oma liitumisvõimalust ja selleks tulebki ühendada ära kõigepealt omavahel liitumisvõimekusega kaevikud. mida jällegi eraklient tegema EI HAKKA. (te ju ka naabrinaise korteri kommkulusid ei maksa ja naabrimehele oma raha eest autot ei osta) Keegi ei keela samas ka otse ühest sõlmest läbi teise kaeviku omale kabla tuppa tuua. kui näiteks teisi liitujaid ei ole. Selle õnnetu lisakaabli OLEKS saanud paigaldada põhitööde käigus - näiteks uurides et kas te olete huvitatud (nii nagu see maakondlik weebikaardi projekt) ja võimaluse korral oleks saanud selle töö ära teha. Seda loomulikult ei tehtud. Iga sent on ju arvel, kuigi kaablimaksumus oleks olnud vaid marginaalne. Arvestades sedagi, et tehnika oli ju nagunii juba olemas.
Selliseid situatsioone muide on üle eesti tuhandeid ja elektrilevi hakkaks TÄPSELT SAMA gebiga otsast pihta. nii et kui keegi lootis sealt mingit kaablit - siis unistage tagasi.
kopamees tuleb kütuseraha+ töötund, samamoodi kaablimees tuleb kaabliraha+töötund. telia esitatud hinnapakkumistes muide polegi kunagi tööde lahtikirjutust, mina sain selle vaid suure nõudmise peale.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
29.06.2018 12:21:56
|
|
|
RCC, elasa=sideettevõtete võrk (mitte eraklientidele)
elektrilevi=eraklientide võrk (mitte sideettevõtete haruvõrk)
esimene ei pidanudki arvestama eraklientidega, teine peab, ja veel hajaasustuses kus puudub igasugune sidevõrk.
Sideettevõte saab pakkuda erakliendile teenust läbi elasa kaabli/toru lähimast liitumispunktist ja lähimast jätkukaevust, sinnani peab klient võrgu ise tellima ja rajama.
ainult loterii võb olla, kaugel on sinu soovitud kohast lähim jätkukaev. kaablit üldiselt suvalisest kohast ei lõigata, äärmisel juhul tehakse uus jätkukaev.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
29.06.2018 13:20:41
|
|
|
Aga seda ma ju kirjutangi, et lähimast jätkukaevust. lähim jätkukaev on ühel näitel 40cm. kuid see jätkukaev on TÜHI, lähim jätkukaev JÄTKUGA/ LIIDESEGA asub 1,7km kaugusel. Kuna klient EI SAA rajada oma sidevõrku elasa sidevõrku. siis tee mulle selgeks, mismoodi klient RAJAB võrgu lähima liitumiskaevuni (1,7km). Seesama teema, millest jaurame juba aastast 1806. ja mitte keegi pole suuteline paigaldama seda 1,7km kaablit. mitte keegi.
lisaks ei ole vaja teha ka uut sidekaevu, sest see on ju olemas.
Mis valemiga huvitav see elektrilevi siis seda kaablit - ühendust lähemale tooma hakkab? loodab, et miskit venib nagu kummi?
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
29.06.2018 13:32:27
|
|
|
Üheainsa kliendi pärast ei too keegi seda 1,7km kaablit muidugi. Kui on rohkem huvilisi siis vaadatakse tasuvust.
Aga su jutt on nii kuradi ümmargune kogu aeg, et lõpuks ei saa ikkagi mitte keegi asjast aru ega ka soovi korral aidata kuidagi.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
29.06.2018 13:36:32
|
|
|
selge see et ei too, järelikult ei saa ka elektrilevilt mingit netti või mistahes tulevaselt projektilt - olgu see palo oma, või maakondlik. ehk lõpptulemusena pole mõtet neid algatadagi ja saabki teema lõppenuks lugeda neile, kel seda netti (mis siis et kaabel 40cm kauguselt möödub) ei ole, ega tulegi.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
29.06.2018 16:53:10
|
|
|
indrpo kirjutas: |
ütleme siis nii, et sinu paigaldaja võib ka laua taga ilma kohal käimata öelda 5000, täpsem kalkulatsioon andmebaasidega ütleb teise hinna ja kolmas kohapeal peale teostust kolmanda.
just seda lõpphinda ongi vaja võrrelda erinevate pakkujate poolt.
see kuidas teostatakse, on väga oluline, sest sellest sõltub ka hind. kas maasse või õhku, siin on juba võibolla 10x vahe.
pealegi peab kaabel seadustatud olema, muidu võib ise pandud nööri väljaspool krunti igaüks maha lõigata, samuti võiks olla tagatud hooldus, kui keegi teine tahab kaevata või rekkaga selle puruks sõita.
minu poolt on teema ammendatud, sai piisavalt selgeks, et suure numbri esmane pakkumine ei tähenda ainult tühja õhku. |
Tõsi, Eltel tegi pakkumise ette antud tehniliste tingimuste põhjal mitte laest numbrit otsides. Samas Telia on ju tehniliste tingimuste väljastaja, seega neile oli see informatioon kättesaadav, nad ei pidanud lakke vaatama ja huupi pakkuma.
Tehnilised tingimused ju ongi see mis määrab selle kuidas seda tööd teostada tuleb (õhust vs maast ja kust kuhu). Või Sa tahad väita, et Telia koostab tehnilised tingimused erinevad, sõltuvalt sellest kas kogu töö on nendelt tellitud või kellegilt kolmandalt?
Loomulikult peavad väljaspool krunti tehtavad tööd olema kooskõlastatud, aga see kehtib ju sõltumata sellest kellelt mina töö tellin. Seega ma ei saa aru kuidas see hinda muudab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Alvaaro
HV Guru

|
29.06.2018 21:42:00
|
|
|
Kuhu seal Telias peab üldse pöörduma,et saaks konkreetsema pakkumise?
Mingi automaat vastus tuli,et ca 3k aga see esialgne vms pakkumine.
|
|
Kommentaarid: 216 loe/lisa |
   |
3 :: |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
29.06.2018 23:13:03
|
|
|
Alvaaro kirjutas: |
Kuhu seal Telias peab <b>ül<font color=red>d</font>se</b> pöörduma,et saaks konkreetsema pakkumise?
Mingi automaat vastus tuli,et ca 3k aga see esialgne vms pakkumine.  |
Tartu Aleks Kask Tähe 104a, Tartu 735 8610 aleks.kask@boftel.com eelneval kokkuleppel
Sellesama kalkulatisooni peale tuleb ka hilisem teade.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
30.06.2018 03:47:28
|
|
|
RCC kirjutas: |
Aga seda ma ju kirjutangi, et lähimast jätkukaevust. lähim jätkukaev on ühel näitel 40cm. kuid see jätkukaev on TÜHI, lähim jätkukaev JÄTKUGA/ LIIDESEGA asub 1,7km kaugusel. Kuna klient EI SAA rajada oma sidevõrku elasa sidevõrku. siis tee mulle selgeks, mismoodi klient RAJAB võrgu lähima liitumiskaevuni (1,7km). Seesama teema, millest jaurame juba aastast 1806. ja mitte keegi pole suuteline paigaldama seda 1,7km kaablit. mitte keegi.
lisaks ei ole vaja teha ka uut sidekaevu, sest see on ju olemas.
Mis valemiga huvitav see elektrilevi siis seda kaablit - ühendust lähemale tooma hakkab? loodab, et miskit venib nagu kummi? |
lihtsamast lhtsam, see kaev mis sul 40cm on, on lihtsalt vahekaev, mitte jätkukaev.
keevitus tehakse seal 1,7km kaugusel ja puhutakse kaabel teisest vabast torust sinu 40cm vahekaevu kust saab otsa majja viia.
samas see on tegevusvõimalus, kas elasa ja operaaatori tingimused sellega kattuvad, pole kursis, elasa trass pole eraisikute võrguks loodud, samas seal möönduseid on kui operaator rendib mõnele kliendile trassil kiudu või kaablit.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
30.06.2018 13:01:39
|
|
|
indrpo kirjutas: |
lihtsamast lhtsam, see kaev mis sul 40cm on, on lihtsalt vahekaev, mitte jätkukaev.
keevitus tehakse seal 1,7km kaugusel ja puhutakse kaabel teisest vabast torust sinu 40cm vahekaevu kust saab otsa majja viia.
samas see on tegevusvõimalus, kas elasa ja operaaatori tingimused sellega kattuvad, pole kursis, elasa trass pole eraisikute võrguks loodud, samas seal möönduseid on kui operaator rendib mõnele kliendile trassil kiudu või kaablit. |
a millest ma siis siiani kirjutanud olen? tule ja tee ära.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Stabby
Kreisi kasutaja
|
03.07.2018 21:32:59
|
|
|
Huvitav tulemus võrgurikke parandamisel:
SMS-i teel teavitati, et võrgukatkestuse probleem teie aadressil on lahendatud vms, samas tegelikult oli muutunud ka wifi SSID Elion-xxx => Inteno-xxx ja wifi parool oli muutunud default wifi parooliks
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalaluu
HV kasutaja

|
04.07.2018 19:05:21
|
|
|
Kuna DG301a läks kuu tagasi katki(kaks nädalat peale garantii lõppu muide ), siis ostsin asenduseks TP Link C50 v3.
Paar päeva tagasi võtsin prooviks 100se paketi(50lt 100le). Enne sain stabiilselt 45-50 kätte. Nüüd on lauaarvutiga mingi 70 ja üle wi-fi 40-45. Otse kaabel arvutis - 95-100 ehk siis Telia pole milleski süüdi. Mina muidugi väga rahul
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
04.07.2018 19:30:59
|
|
|
kalaluu, logi ruuterisse sisse ja pane Wifi band 20 asemel 20/40 , saad ehk isegi wifiga üle 80Mbit/s
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalaluu
HV kasutaja

|
05.07.2018 06:53:44
|
|
|
indrpo, no ei saa kuidagi, proovisin erinevaid kanaleid ja laiusi. Ikka mingi 50 kanti alla ja 90+ üles.
Homme suhtlen veel tehnikuga.
|
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
05.07.2018 08:53:09
|
|
|
kalaluu kirjutas: |
indrpo, no ei saa kuidagi, proovisin erinevaid kanaleid ja laiusi. Ikka mingi 50 kanti alla ja 90+ üles.
Homme suhtlen veel tehnikuga. |
Millest sa selle tehnikuga kavatsed suhelda, et ostsid suvalise ruuteri ja wifi hästi ei funka? See on ju AC ruuter, vastava võimekusega kaarti pole siis arvuti küljes?
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalaluu
HV kasutaja

|
05.07.2018 11:49:14
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Homme suhtlen veel tehnikuga. |
Millest sa selle tehnikuga kavatsed suhelda, et ostsid suvalise ruuteri ja wifi hästi ei funka? See on ju AC ruuter, vastava võimekusega kaarti pole siis arvuti küljes? |
Oh seda üllatust, ongi AC ruuter! Arvuti on ühendatud kaabliga. Tahvel on 5 GHz võrgus.
Toon nüüd prooviks DG400...
|
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
05.07.2018 17:38:14
|
|
|
Kui kaabliga nii vähe tuleb siis on midagi mäda jah. Ilmselgelt mitte ruuteri enda võimekus. 100 mahub tänapäeval suht igast künast läbi, vähemalt speedtesti tehes.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
07.07.2018 13:47:48
|
|
|
kui kodus ühendus tuleb eth`ga siis ju lihtne proovida, kas ruuter mängib rolli või mitte...arvuti otse neti kaabli külge ilma ruuterita ja vastused käes (vähemalt ruuteri osas)
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.07.2018 15:24:07
|
|
|
Otse kaabel arvutis - 95-100 ehk siis Telia pole milleski süüdi. |
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
07.07.2018 17:07:23
|
|
|
Netis kuidagi lepingut lõpetada ka saab? No ei jää selline asi iseteeninduses kuidagi silma.
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.07.2018 17:19:20
|
|
|
riaak kirjutas: |
Netis kuidagi lepingut lõpetada ka saab? No ei jää selline asi iseteeninduses kuidagi silma. |
saab, digiallkirjastatud avaldus saada neile meilile.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
vootele
HV vaatleja
|
09.07.2018 23:38:30
|
|
|
Mul selline nali, et Inteno DG301a ruuteriga on üks konkreetne linuxiga Dell laptop aeglane - 90kb/s venib välja ja ping on ka vahemikus 4-10s.
Ja aina kummalisemaks läheb, seesama läpakas töötab näiteks Huawei taskuruuteriga nagu kulda ja samuti töötavad kõik teised arvutid Inteno ruuteri otsas normaalselt.
Olen siin igasugu asju proovinud, wifi kanalit vahetada jne. Tulemus on ikka null.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|