16.06.2018 15:26:28
Kas Nokia on tagasi? Uued Nokia nutitelefonid karbist välja, esmamuljed
Võtame karbist välja uued Nokia nutitelefonid.
Uued NOKIAd on kiidetud kui väga hea koostekvaliteediga ja lihtsasti parandatavad seadmed.
Operatsioonisüsteemiks on puhas Android ning läbuvara on minimaalselt ning ärkavad juba 90ndatest tuttava Nokia tune saatel.
Kõigil, peale alla 100€ maksva Nokia 1, on Zeissi optika ning jäädvustavad kerge vaevata äratuntavaid objekte.
Mõned päevad oleme testinud 7 ja 8, ning tegu on väga ok telefonidega.
7 mõnevõrra isegi parem, tänu madalamale hinnale on see oluliselt konkurentsivõimelisem.
8 sirocco on kõike muud kui kehv telefon, kuid selle hind paneb ootused üsna kõrgeks, arvestades konkurentsi Pixel2, S9 jne telefonidega.
Hetkel on veel vara öelda, kuid küsimus on tõsine: Kas Nokia on tagasi?
HMD Global Oy on Soome firma, mis mõnevõrra vana rasva peal toodab Nokia nime all telefone.
HMD arendatud telefonid valmistatakse FIH Mobile poolt, mis on Hon Hai tütarettevõte. Hon Hai on tavalisele tehnikahuvilisele tuntud kui Foxconn, ehk firma, mis toodab kõike (kindle, blackberry, Ipad, Xiaomi jne)
See miski Nokia poolt ostetud hype ? Zeiss on ainult lens ja muud midagi. Telefonid on vanade trendide välimusega, kus on palju bezelit ja raudvaraliselt on ka vanad. Samas hinnad on neil absurdselt kõrged.
Kergesti parandata ? Kui tahad et garatii kehtiks, ei tohi sa midagi ise seal parandada. Uued Nokiad ka ei saa iphone x trendist maha jääda ja juba on tulemas 2 mudelit millel on ka see jube notch keset ekraani üleval ääres.
Ja noo Nokia keskendub pigem Hiina ja India turu peale, kui Euroopa jne. Seega on pmst Hiinakas nagu muud brändid ja vahet pole et firma ja töölised on Soome omad.
Nagu Läti luts mis ise ei tooda ja tellib kõik hiinast nii osad kui ka kokkupanemise. Odava tööjõu kasutamine, et saada maksimum ja siis veel vana hea brändi nime eest ka veel maksimum küsida.
Raua poolest mis on mõistlik on juba telefonid firmadelt nagu Meizu ja Xiaomi 2 korda odavamad telefonid müügil. Neil puudub täielik innovatsioon ja ei tee peale kaamera softi suurt midagi ise.
Mul on enamus telefone olnud Nokia telefonid kuni windows phone-ni. Kuna nüüd on androidiga, siis ma pigem eelistan Xiaomit või Huaweid üle Nokia iga päev. Saab mõistliku hinnaga mõistliku raudvaraga telefoni.
See miski Nokia poolt ostetud hype ? Zeiss on ainult lens ja muud midagi. Telefonid on vanade trendide välimusega, kus on palju bezelit ja raudvaraliselt on ka vanad. Samas hinnad on neil absurdselt kõrged.
Kergesti parandata ? Kui tahad et garatii kehtiks, ei tohi sa midagi ise seal parandada. Uued Nokiad ka ei saa iphone x trendist maha jääda ja juba on tulemas 2 mudelit millel on ka see jube notch keset ekraani üleval ääres.
Ja noo Nokia keskendub pigem Hiina ja India turu peale, kui Euroopa jne. Seega on pmst Hiinakas nagu muud brändid ja vahet pole et firma ja töölised on Soome omad.
Nagu Läti luts mis ise ei tooda ja tellib kõik hiinast nii osad kui ka kokkupanemise. Odava tööjõu kasutamine, et saada maksimum ja siis veel vana hea brändi nime eest ka veel maksimum küsida.
Raua poolest mis on mõistlik on juba telefonid firmadelt nagu Meizu ja Xiaomi 2 korda odavamad telefonid müügil. Neil puudub täielik innovatsioon ja ei tee peale kaamera softi suurt midagi ise.
Mul on enamus telefone olnud Nokia telefonid kuni windows phone-ni. Kuna nüüd on androidiga, siis ma pigem eelistan Xiaomit või Huaweid üle Nokia iga päev. Saab mõistliku hinnaga mõistliku raudvaraga telefoni.
Täpsustus:
Mitte niivõrd Hiina ja India turule. Vaid hoopis.... Aafrika turule.
Ja siin pole midagi imestada, Aafrikas on massiliselt riike kus IT areneb praegu ülikiiresti ning kus korraga on vaja sadu miljoneid "tavatelefone" ning nutitelefone.
Aafrika pole enam sugugi piirkond kus on ainult šamaanid ning trummipõrin.
Lugu ka sellest siis: New Nokia smartphones finally launch in South Africa
1. See miski Nokia poolt ostetud hype ?
2. Zeiss on ainult lens ja muud midagi.
3. Kergesti parandata ? Kui tahad et garatii kehtiks, ei tohi sa midagi ise seal parandada.
4. Uued Nokiad ka ei saa iphone x trendist maha jääda ja juba on tulemas 2 mudelit millel on ka see jube notch keset ekraani üleval ääres.
1. Ära otsi tonti, kus seal seda ei ole. Inimestel on jõhker paranoia, kuid reaalselt on Eestis kinni makstud uskumatult vähe sisu. Pigem rahastatakse oma projekte kuidagi teisiti. Paar portaali on, mis elavad sisuturundusest.
2. Tegele mõnda aega fotograafiaga ning mõistad, et optika teeb väga suure osa tööst.
3. Garantii kehtib aasta. Kui maha viskad, ei huvita kedagi garantii. Iphone X ekraani vahetus on kohutav töö, samas Nokia puhul on see üsna walk in the park.
4. Milliseid täpsemalt silmas pead? Ma sellist ei ole näinudki.
Kuid ma ei viskaks seda X-i kapsaaeda. Tehnoloogia on kahjuks selline: kui tahad sedavõrd suurt ekraani, on tarvis, kuhugi mahutada sensorid ja ega väga palju valikuid peale nn kulmu ei ole.
Olen kasutanud Nokia 6'te natuke vähem kui aasta ning senimaani vägagi rahul olnud makstud raha eest saadud tootega. Mingi telefonifriik ei ole ning seega iga asja kallal viriseda ka ei oskaks.
Ma enda 7 plus'iga olen küll sigarahul ja Scirocot nagu ei igatsegi.
lopes39, Xiaomi'l igatahes midagi samaväärset pakkuda ei ole.
Isegi A1 pole neil siiani Android 8.1'te saanud, ülejäänud mudelid on veel mõtetumad lutsud mingi hiinlaste enda treitud Androidi ja UI'ga, kuhu uuendusi tuleb veel harvem.
Ainus kes siin Hypet toodab, oled sa hetkel ise. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Jääb mulje et uuendused on enamuse jaoks olulisemad, kui telefon ise.
Ma ei vaevu seda isegi mitte kommenteerima...
Mõtle natuke, milleks neid uuendusi üldse ennekõike vaja on...ja miks oleks maru hea neid õigeaegselt saada. _________________ ...life is random...so am I...
Jääb mulje et uuendused on enamuse jaoks olulisemad, kui telefon ise.
Ma ei vaevu seda isegi mitte kommenteerima...
Mõtle natuke, milleks neid uuendusi üldse ennekõike vaja on...ja miks oleks maru hea neid õigeaegselt saada.
mul on senimaani android 4.4.4 ning tõesti, pangakontol on raha alles ning auto seisab ka endiselt majaees.
Mõnel on lihtsalt paranoia - android uuendusi ei saa, järgmine päev palja peega. Või kardate, et ostunimekiri häkitakse ära vms? _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Mõnel on lihtsalt paranoia - android uuendusi ei saa, järgmine päev palja peega. Või kardate, et ostunimekiri häkitakse ära vms?
Ma küll järgmise päeva paranoiat ei harrasta aga uuendused võiksid jõuda ikkagi telefoni mõistliku aja jooksul. Muidugi kõik sõltub ka mida telefoniga teed ning mida seal hoiad. Isegi kui kergekäeliselt rakendsi ei installi, siis on tõenäosus, et üks hetk mõni neist "usaldusväärsematest" sisaldab ka ründekoodi, mida pole rakenduse enda autorid sinna pannud. Juhtumeid olnud küll. Asi muutub eriti meeldivaks, kui telefonis vana tarkvara millel on ohtralt teada-tuntud auke.
Nüüd kui sul on telefonis lisaks poenimekirjadele ka mõned olulised koodid märkmetes, mõned tundlikud pildid või seotud kontod igasugu portaalidesse ja süsteemidesse, siis võib see tõsiseks probleemiks kujuneda. Ja isegi kui sinul pole, sisi olgem ausad, suurel hulgal inimestel on üht koma teist.
Ma ütleks, et pigem 1 generatsioon vana riistvara kui telefon mille tarkvara uuendusi ei saa... korra kvartalis võiks ikka turvauuendus tulla, igakuine on muidugi nice to have aga kahjuks enamikele mitte kättesaadav.
Nokiast ka... emale sai nokia 5 (2017) võetud ja väga meeldiv kogemus teisega.. pole jamasid olnud, uuendused jooksevad iga kuu alguses sisse, puhas android ja ehituskvaliteedi poolepealt ei tundu nagu tahaks käes ära laguneda kohe (võrreldes nt ühe UMI hiinakaga mida sai proovitud).
Praegu ise vaatan, et kui enda Nexus 5X ära kooleb, siis Nokia X6 või 6.1 tundub mõistlik valik. Argumentideks peamiselt puhas android, 3,5mm pistik, hea ehituskvaliteet, mitte liialt suur, värske tarkvara ja mõistlik hind, et liiga kahju poleks kui hävineb. Muidugi huvi on näha mis keskklassi telefoni Google sügisel välja kuulutab, vähemasti kõlakad seda väidavad. Algselt vaatasin Xiaomisid ka aga nad otsustasid 3,5mm pesast loobuda. Samuti paljud neist on liialt suured.
Mu emal on LG Leon ja maksis miski 59 või 69 eurot. On ka vastupidanud oma 4 aastat vast juba. Ei saa ka kurta et see plastikust kuidagi kehva olekas ehituse poolest.
Töölt pakuti talle iphone vahepeal ja sellest ta keeldus. Ja no uut telefoni pole tal ka valida, kuna pole nii väikeseid telefone enam kahjuks.
Jajah, minu ema kasutab klahvidega telefoni ja on ka rahul.
Kas kõik peaks kasutama klahvidega telefoni selle pärast? Vaevalt.
Turvauuendused on teema.
Isegi Androidi versiooniuuendused ei ole nii olulised.
Aga kas seade saab uuendused iga kuu, kui google need välja annab või poole aasta pärast, vahe on.
Kui ainult helistad ja netis ei käi, ei ole tõesti vahet, kuid paljud siiski teevad seda ja sealt ka uuenduste vajalikkus.
Uuenduste kohapealt - Apple iPhone 5s saab sügisel tuleva iOS12'ne. Ehk siis me räägime sügisel 5 aastat saavast telefonist. HTC One, Moto X, LG G2, Sony Z1, Samsungi S4... mäletab keegi üldse veel enam neid androidiga tippmudeleid? Tootjad küll ei mäleta.
ullivilli, parem vaheta oma avatar ära, sealt videost saad sobivama... _________________ ...life is random...so am I...
google peaks lihtsalt telotootjatele tingimuse seadma et kasutate androidi, annate ka 5 aastat uuendusi vms iganes. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
google peaks lihtsalt telotootjatele tingimuse seadma et kasutate androidi, annate ka 5 aastat uuendusi vms iganes.
Vaikselt pressib peale.
Project treble https://www.am.ee/Android-Treble
Aga hetkel on see piisavalt lombakas, eks näis, kuidas läheb.
Teoorias on paljulubav.
Ise tava Nokia 8 peal (330€). Vägagi rahul vaadates et uus Snapdragon 845 mingi 10%, heal juhul 30% kiirem. Samas Siroccos ja 7's midagi erilist ei näe ,va et vastupidavalt kokku pandud.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.