praegune kellaaeg 21.06.2025 16:36:46
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tauntz
HV vaatleja
|
21.05.2004 09:42:05
Random errorid jms.. p6hjustatud ehk vigasest rauast? |
|
|
Niih. Minu kui noobi jarjekordne probleem siis:
Paar paeva tagasi otsustasin omal arvuti ilusasti puhtaks teha, et siis uuesti otsast peale hakata (pohjuseks ka veel see, et winXP kaitus imelikult: mega aeglane oli, kuigi varem ei olnud ning koik mittevajalikud programmid ja serviced jms olid nagu kinni, teiseks ei lainud enam paljud programmid/mangud t88le, mis varem olid lainud).
Sai siis ilusti korralik WinXP proffessional plaat sisse pandud ning vana partitsioonid maha lastud. Siis kui uue parti teha tahtsin, siis nagu tegi selle uue 2ra ja teiseks tekkis 8MB\ne unpartitioned space, mida nagu kuidagi kasutada vms ei saand(vb on see normaalne ja nii peabki olema.. aga ma igaks juhuks mainin.. ehk on sellel mingit t2htsust). Niih.. esimene kord installeerus Windows normaalselt, kuid p2rast yles bootimist tuli varsti mingi error (a\la bal bla bla *v6is olla rpc, t2pselt ei m2leta kahjuks* service was terminated and windows will now shut down. ja siis hakkasid sekundid jooksme mingi 50\st alla poole.. ja siis tegi restardi). Niih siis l2ks ta korralikult t88le j2lle.. ja ma yritasin SP1\te installida. Sai nagu see windows update vahendusel tehtud ja p2rast booti selline asi: Win boodib ennast nii kaugele, kuni see log in screen vms peaks ette tulema.. seda aga ei tule ja arvuti restardib ilusti.. ja nii ta j2igi tegema mul.. safe mode ja last known good conf ei andud kah muid tulemusi.
Tegin siis k6ik otsast peale. Arvuti tyhjaks, windows uuesti peale. Seekord pangestus arvuti k6igil katsetel windowsi updateda. Nett pysis esialgu paar minutit j2rel ja siis kadus seegi. Aitas see, kui korraks vastav network connection disableda\enableda.
Tegin siis j2lle k6ik otsast peale. Seekordne probleem oli siis selline: hiir ei liikunud. T2hendab ta küll liikus 10 sekki.. siis seisis 5 sekki.. siis liikus 8 sekki... j2lle seisis 5 sekundit.. j2rgmine kord liikus juba ainult paar sekundit ja siis seisis suht kaua... kuni enam yldse midagi teha ei olnud v6imalik.
J2rgmine katse: Installi aeg mingi error mingi suht kahtlase tekstiga, mis meelde ei j22nud ja install edasi enam ei l2inud.
Niih.. nüüd ei osanud ma enam midagi edasi teha.. Arvasin ise oma lolli peaga, et m2lul ehk midagi viga. Muretsesin Memtesti ja jooksutasin seda a\la 4 tundi... yhtegi erroit ega muud seesugust.. k6ik nagu korras. Samas pole mul 6rna aimugi kui kompetentne see memtest on.
P2rast seda tuli pisike masendus juba ja m6tlesin, et v6tan kogu pahna omal korpusest v2lja ja puhastan 2ra. Hetkel panin siis tagasi ainult oma geforce2MX\i, mingi 20GB vint, v6rgukaart ja yks 256MB m2lu. Helikaarti, teist v6rgukaarti, teist m2lu ja teist hdd\d igaks juhuks tagasi ei pannud.. Winni install l2ks normaalselt siis seekord.. t88tab kah nagu normaalselt va see, et hiir vahetevahel *sakib*.
(Seda kah veel, et huvitav t2helepanek: Tahtsin omale 1,4GHz CPU\d.. jupid saatis mulle tuttav ja kokku pani yks teine tuttav.. ja ta nagu yltes, et ei ole 1,4GHz ... 1050 on.. ja siis see tuttav, kes mulle jupid saatis ütles kah, et no vb l2ks tal segamini.. see selleks.... igatahes on BIOSes CPU kiiruseks 1400MHz. Samas n2itab win ja ka k6ik muud programmid, et 1050MHz on. Kui ma nüüd BIOSES kiiruse 1050 peale panen, siis arvuti yles ei boodi vaid p2rast seda, kui ta on oma masterid ja slaved 2ra detectind ytleb, et CPU ei t88ta vms vms.. et ma chekkigu BIOSES softmenu alt, mis viga.. nu ma keerasin sealt siis 1400 peale tagasi ja nüüd t88tab j2lle.. win n2itab siiski kiiruseks 1050)
Loodan, et v2hemalt keegi sai mu segasest jutust aru. Ma nagu tahaks kuidagi j2lle normaalselt oma arvutit kasutada.. aga ma ei tea, mis jupp vms mul vigane on.. v6i kus mul see probleem on.. ehk hoopis laua ja arvuti vahel...
Windowsi plaat on terve.. v2hemalt pole teises arvutis probleeme olnud(sama plaadi pealt paar p2efva tagasi installitud)
Conf:
CPU: Amd Athlon 1050MHz
M2lu1: PQI SDRAM PC-133 128MB (hetkel v2ljas)
M2lu2: PQI SDRAM PC-133 256MB
Video: Geforce2MX 400
HDD1: Maxtor 2B020H1
HDD2: Segate ST340810A (hetkel v2ljas)
Emaplaat: Abit kt7a
|
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
21.05.2004 09:54:35
|
|
|
esimesed installid töötasid sul vigaselt sellepärast, et viiruseuss tuli kohe sisse niikui sa võrgu järgi panid (blaster näiteks). täpselt samal põhjusel ei saanud sa korralikult windowsupdate't teha.
Prose näitab valesti kuna siin on 100MHz peal, peaks aga olema 133 (133*10,5=1396,5). seda pead ümber tõstma emaplaadi pealt arvatavasti
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
metsaline
HV veteran

|
21.05.2004 19:26:13
|
|
|
hmm...
naabripoisil oli mul arvutiga sarnased jamad. mõttetud errorid, võrgukadumine, hiire seiskumine jne, jne. jne...
kõik asjad erinevad.
viga, oli partitsioonides. suur sõber ja IT-mees mingi tuttav oli vist elus esimeskorda parte teinud ja "mõned" asjad olid puudu. või vigased. enivei, 40GB-st sai kasutada 20GB.
see tuli muidugi alles pika katsetamise peale välja, tegin pardid ümber ja nüüd töötab stabiilselt. miks win update-de ajal pangestus->siit ka lihtne põhjus, temal ei tohtinud c: midagi kirjutada, sest siis, ei tulnud enam üles arvuti win-i, kui seisma panid. sama võib ka sul olla. proovi, tee pardid ümber või veel parem, kui väga asja ei tunne, et ära teegi neid ja vaata, kuidas on.
_________________ Ainus, mis jääb on BEAT! |
|
Kommentaarid: 118 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Troll
HV Guru

|
21.05.2004 22:40:39
|
|
|
Ei oska öelda, kas see aitab, aga kord olin ise samasuguses hädas. Mul oli põhjus kõvaketta MBR sektoris, aitas Win98SE bootdiskiga FDiski abil puhastamine, trüki sisse: fdisk/mbr. Siis võid veel proovida BIOSel ClearCMOS teha, Abitil peaks selleks eraldi jumper olema või võta emaplaadi patakas korraks välja.
_________________ TÜMPA, TÜMPA...EEST ÄRA, TROLL TULEB!!! |
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
McNeo
HV kasutaja

|
25.05.2004 13:08:16
|
|
|
memtest ei näita alati vigu, mõnikord leiabki katse-eksituse meetodil, et mälu vigane.
igaks juhuks mainin.. äkki ple märganud.. mälutestil on ka peale põhitestide pikemad testid, kas neid sai jooksutatud? ja mõnikord on ka nii, et näitab errorit alles peale kümnendat ringi. las testib kohe ööpäev läbi.
probleeme võib tekitada ka seadmete halvasti pesas istumine.. neid sa vist logistasid nagu aru sain.
... ja noh.. emaplaat annab kah teinekord mäluveale sarnanevaid erroreid
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|