Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 378 ] |
Pigem ei |
|
27% |
[ 157 ] |
Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
hääli kokku : 576 |
|
autor |
|
salatoimik
HV Guru

|
25.05.2018 20:52:16
|
|
|
Krt arvuti jäi lahti ja tegi nagu nipsti update iseseisvalt ära.
Ja nagu tavaks, peale seda helikaarti kõlarid - klapid muutmine ei toimi, igast asendist vaid kõlarid. No eks softile taas reinstall ja toimib järgmise uuenduseni.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
25.05.2018 20:57:43
|
|
|
Mul eile ütles, et mingi uuendus on olemas. Vajutasin unusta ja hetkel ei leia enam kuskilt, isegi windows update ei näita
Endiselt veel 1709 versioonil.
|
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
26.05.2018 22:22:57
|
|
|
Kuidas krt ma saan selle klaveri keelevaliku sealt kella juurest ära ja et vaid est klaver jääks? koguaeg läheb mingit x pidi eng peale tagasi.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
tagasi üles |
|
 |
KyBer
HV veteran

|
26.05.2018 22:43:31
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
Kuidas krt ma saan selle klaveri keelevaliku sealt kella juurest ära ja et vaid est klaver jääks? koguaeg läheb mingit x pidi eng peale tagasi.  |
Järsku on abiks:
|
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
27.05.2018 00:28:14
|
|
|
Keegi oskab jagada otselinki build 1803'le? Eestikeelsele versioonile.
Hetkel tiritud EN-UK/EN-US .ESD fail, mille teisendasin ISO'ks, rookisin välja Education ja Education N versioonid ja üritan nüüd sisse masseerida eestikeele MUI'd. Ühesõnaga suht läbi ussimunni.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
27.05.2018 01:19:29
|
|
|
Kuidas krt ma saan selle klaveri keelevaliku sealt kella juurest ära ja et vaid est klaver jääks? koguaeg läheb mingit x pidi eng peale tagasi.  |
ALT-Shift ja vahetab keele ära. Tegelikult on mõlemad vajalikud, eesti keelt ei saa US paigutusega kirjutada ja proge koodi on jälle ebamugav EST paigutusega kirjutada.... vähemalt minul, kuna pole suutnud endale neid ALTGR kaudu sümboleid käe sisse saada
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
27.05.2018 01:24:52
|
|
|
No saab, mul on
Spoiler 
oli sama jama, siis mingi regiooni värk jne. lõpuks linnuke õigesse kohta ja voilaa
napoleon, see keel krt vahetub ise kui õigest kohast ära ei muuda. guugel aitab
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
27.05.2018 09:32:16
|
|
|
Omast arust proovisin sealt ja sealt sain "build 1507" iso, s.t kõige esimese väljastatud win10, mida siis pidi x-arv kordi võrgu kaudu uuendama. Inglisekeelse lisaks veel. Mitte et MIND inglise keel häiriks aga majas on teisi, kes seda ei jabla. Ja inglise- ning venekeelsete isodega jändamise asemel kasutaks pigem lihtsalt eestikeelset.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
27.05.2018 09:40:05
|
|
|
aht0, tirisin just media creation tooli. Avasin selle. Võtsin seal ühe linnukese maha ja andis mulle valikud valida keelt. Media creation tool ütleb versiooniks 1803.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
27.05.2018 10:44:48
|
|
|
aht0 kirjutas: |
Omast arust proovisin sealt ja sealt sain "build 1507" iso, s.t kõige esimese väljastatud win10, mida siis pidi x-arv kordi võrgu kaudu uuendama. Inglisekeelse lisaks veel. Mitte et MIND inglise keel häiriks aga majas on teisi, kes seda ei jabla. Ja inglise- ning venekeelsete isodega jändamise asemel kasutaks pigem lihtsalt eestikeelset. |
Kui veebileht saab aru, et arvutis vaatad, siis ei kuvata ISO allalaadimise valikut. Google Chromes näiteks võta "Developer tools" ning sealt "Toggle device toolbar", see näitab ennast kui mobiilset seadet ja saad ära laadida soovitud ISO faili. Või siis tõmba telefoni fail ja siis sealt arvutisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.05.2018 11:22:47
|
|
|
Vahur kirjutas: |
Omast arust proovisin sealt ja sealt sain "build 1507" iso, s.t kõige esimese väljastatud win10, mida siis pidi x-arv kordi võrgu kaudu uuendama. Inglisekeelse lisaks veel. Mitte et MIND inglise keel häiriks aga majas on teisi, kes seda ei jabla. Ja inglise- ning venekeelsete isodega jändamise asemel kasutaks pigem lihtsalt eestikeelset. |
Kui veebileht saab aru, et arvutis vaatad, siis ei kuvata ISO allalaadimise valikut. Google Chromes näiteks võta "Developer tools" ning sealt "Toggle device toolbar", see näitab ennast kui mobiilset seadet ja saad ära laadida soovitud ISO faili. Või siis tõmba telefoni fail ja siis sealt arvutisse. |
Tasuks ikka täpsemalt väljendada - annab kõige viimase versiooni:
Vaata pilti - kenasti kirjas, et 1803 ning kenasti näha, et valitud on eesti keelne install-ISO:
---------
Üks asi veel, kellel 1803-ga jamavad kas Inteli video või siis Inteli WiFi, siis:
Intel on välja lasknud mõlemale draiverite parandatud versioonid. Kellel vaja siis, leiab need Inteli enda kodulehelt.
Endal läks neid vaja Ordi (Clevo) StyleNote Netbooki korral:
- videol puudus Sleep
- ning WiFi ei haakinud ennast võrku pärast Sleepist väljatulekut.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
27.05.2018 13:57:15
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Vahur kirjutas: |
Kui veebileht saab aru, et arvutis vaatad, siis ei kuvata ISO allalaadimise valikut. Google Chromes näiteks võta "Developer tools" ning sealt "Toggle device toolbar", see näitab ennast kui mobiilset seadet ja saad ära laadida soovitud ISO faili. Või siis tõmba telefoni fail ja siis sealt arvutisse. |
Tasuks ikka täpsemalt väljendada - annab kõige viimase versiooni:
Vaata pilti - kenasti kirjas, et 1803 ning kenasti näha, et valitud on eesti keelne install-ISO:
 |
Mida ma siis ütlesin???
|
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
27.05.2018 14:41:04
|
|
|
oki, tnx
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.05.2018 19:23:52
|
|
|
Huvitav nähtus. T460s ja Windows 10 viimane versioon. Kui System Tray peal akuikooni vajutada, avaneb aken, kus heledus 25% sammudega. Yoga 260, sama Windows, aga protsentide asemel Dark, Bright, Brighter jne. Millest selline erinevus? Mõlemad 10 Pro.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.05.2018 20:20:57
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Huvitav nähtus. T460s ja Windows 10 viimane versioon. Kui System Tray peal akuikooni vajutada, avaneb aken, kus heledus 25% sammudega. Yoga 260, sama Windows, aga protsentide asemel Dark, Bright, Brighter jne. Millest selline erinevus? Mõlemad 10 Pro. |
Ju siis sattusid mõne Windows 10-e 1803-"Buugi" otsa.
Aga ära võta südamesse - neid vigu on avastatud juba üksjagu. Järgmises loos peetakse seda 1803 Update-t üheks kõige vigasemaks versiooniks:
Windows 10 April 2018 Update Must Be Microsoft’s Buggiest Release in a Long Time
Way too many bugs, way too few official patches
https://news.softpedia.com/news/windows-10-april-2018-update-is-microsoft-s-buggiest-release-in-a-long-time-521270.shtml
------------
PS: Inteli video / heleduse / Sleepi probleemide korral võib aidata Inteli kodulehel oleva uusima videodreiveri installimine.
Endal läks seda Inteli versiooni vaja, et Sleepi-viga ära parandada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
28.05.2018 20:32:28
|
|
|
Kusjuures mul viimase versiooniga hakkas sleep jälle korralikult tööle.
Ennem oli juhe taga ja pooltel kordadel magama ei läinud läpakas.
Siis järsku koju jõudes avastan, et läpakas tulikuum läppari kotis ja aku hingeldab viimaseid hetki.
Hetke nüüd korras
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
tagasi üles |
|
 |
Estviik007
HV vaatleja
|
28.05.2018 21:28:25
Win 10 mured |
|
|
Otsinguga ma abi ei saanud.
Siin ehk mõni Win 10-ga rohkem sõbraks saanud kasutaja oskab aidata.
Minul 10-ga ei tööta mitte ükski netilehitseja korralikult (va Edge), vahel ei lae lehti ära, Edge-ga probleeme ei ole, huvitav on see, et kui avan samal ajal Edge ja sisestan sama aadressi, siis laeb koheselt ka teises lehitsejas lehe ära (proovinud olen Vivaldit, Operat, Chrome, Mozillat).
Kasutaksin 7-t edasi aga vana arvuti andis otsad ning uue riistvaraga 7 ei tööta.
Puhast installi enam ei jaksa teha, tahaks juba korralikult arvutit kasutatada, kahe nädalaga ei ole 10-t korralikult toimima saanud, programmid mis 7-ga töötasid, 10-ga ei tööta.
Win-l on kõige värskemad uuendused peal.
Kas on mingid seaded millele ma ei ole pihta saanud, et selline kala?
Eilsest ei saanud mingil põhjusel makseid digiallkirjastada, ära on tüüdanud see 10...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
28.05.2018 22:29:06
|
|
|
Estviik007, 7 töötab ka uue riistvaraga. Lihtsalt ise tuleb veidi nokitseda:
tsitaat: |
* USB3 pordid ei tööta windowsi paigaldamisel = USB3 draiverid tuleb integreerida installimeediasse või kasutada DVD lugejat, plaati ja PS/2 klaviatuuri.
* Integreeritud graafika ei tööta Inteli prosedel = Tuleb kasutada eraldi graafikakaarti.
* Windows keeldub uuendusi paigaldamast = Vaja patchida wuaueng.dll fail. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
Estviik007
HV vaatleja
|
28.05.2018 23:02:06
|
|
|
Mõtlesin, et teen uue installika koos uute riistvara draiveritega, et 7 peale panna aga mina netist ei suutnud leida draivereid 7-le uue riistvara jaoks, ainult 10-le.
Pusisin mis ma pusisin aga 7-t ma peale ei saanud.
Kuna mul on palju hobisid, siis on arvutivärk minu jaoks kaugemaks jäänud, vanasti sai palju tehtud, uus värske hobi oli
Tööd on ka palju ja juhe on koos.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
28.05.2018 23:31:46
|
|
|
Estviik007, Millisest riistvarast jutt käib? Kriitilisemad draiverid on nii Intelil kui ka AMD-l Win7 ühilduvad olemas. Vähemalt mainstream platvormidel. X299/X399 võib tõesti probleeme tekkida...
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.05.2018 09:00:03
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Estviik007, Millisest riistvarast jutt käib? Kriitilisemad draiverid on nii Intelil kui ka AMD-l Win7 ühilduvad olemas. Vähemalt mainstream platvormidel. X299/X399 võib tõesti probleeme tekkida... |
Pigem ikkagi juba olukord kus "install-mängu dikeerib UEFI" ning kus UEFI-sse on sisse kirjutatud "ainult Windows 10".
Ja ei ole nali - on olemas arvuteid (näiteks läppareid) kus Legasy on "välja visatud ning alles on ainult UEFI ja see siis määreb mida üleüldse installida saad.
Reaalne näide paari päeva tagusest asjast:
Ordi (Clevo) StyleNote Netbook:
- ei mingit Legasy-t enam.
- ning UEFI lubas installida ainult 64Bit Windows 10-t.
Kui katsetasin 32Bit Windows 10 installi, siis seda installi ei toimunud.
Ehk siis - tuleb valada 2 pisarat ning harjuma hakata, et Microsoft saadab vanemad Windowsid pidulikult "pensionile".
|
|
tagasi üles |
|
 |
Estviik007
HV vaatleja
|
29.05.2018 09:21:03
|
|
|
Emaplaat on Intel B360M kiibistikuga. Sellele ma 7. draivereid ei leidnud, ei emaplaadi tootja lehelt ega ka Inteli lehelt, ainult 10-le.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.05.2018 10:20:30
|
|
|
mu viimane kogemus oli ryzen 2200g/2400g prosedega (või siis soc, kuna hulk chipseti asju on ka seal sees). nende jaoks on ainult w10 draiverid.
tahanteada, mis mõttes uefi dikteerib? uefi-ga on vähemalt w7 kui mitte vistast alates masinad ja nii 32- kui 64-bit windowsid on nende peal elanud.
vanemate windowsite pensionile saatmisega tuleb küll harjuda, jah.
nii windows 7 sp1 kui ka 8.1 on mainstream supportist väljas, mis sisuliselt tähendab, et nende arendust enam ei toimu.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
29.05.2018 10:26:40
|
|
|
londiste, UEFI (st täis UEFI boot, mitte CSM/BIOS/Legacy) sunnib operatsioonisüsteemi samasse arhitektuuri, mis UEFI implementatsioon. 64b UEFI otsa ei saa 32b operatsioonisüsteemi paigaldada (Linuxi jaoks on mõned compat shim-id aga see on paras häkk).
Kuni Secure Boot saab välja lükata ja UEFI implementeerib mõned legacy komponendid (video ja vist veel midagi), peaks töötama 64b Vista ja 7. 8 oli esimene "puhas" UEFI implementatsioon, mis ka SecureBooti toetas - muuseas ka 32b UEFI toega, kuid selliseid seadmeid on vähe ning tüüpiliselt on need jõuetud tabletid jms odav saast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|