Makita fännidele ja kellel puiduga tegemist, julgen soovitada veel sellist saage https://makita.ee/tool/57760/DUC302Z.html
tükeldasin metsas varem langetatud 10-15cm läbimõõduga puid. 4Ah akudega ~2,5h praktiliselt pidevat tööd. Kokku olin metsas ~3h ja osa aega läks tassimisele ka
laasimiseks on veel eriti mugav, kuna on nö ühekäe tööriist _________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha
mes tu om _________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
Makita fännidele ja kellel puiduga tegemist, julgen soovitada veel sellist saage https://makita.ee/tool/57760/DUC302Z.html
tükeldasin metsas varem langetatud 10-15cm läbimõõduga puid. 4Ah akudega ~2,5h praktiliselt pidevat tööd. Kokku olin metsas ~3h ja osa aega läks tassimisele ka
Just mõned tunnid tagasi võtsin maha 2 jämedat leppa. Ühe tükeldasin ära, teine jäi kõrvalpuu najale pidama, aga läks pimedaks ka.
Teema lõpuosas on soovitused uuema põlvkonna akusaagidele, hinnad on alanenud, peaks hakkama ka võimekamat vaatama.
mugavus on minu eelistusel akusael. Pole vaja mässata vedelikega. Ainult ketiõli, ja see kestab päris kaua _________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
Just mõned tunnid tagasi võtsin maha 2 jämedat leppa. Ühe tükeldasin ära, teine jäi kõrvalpuu najale pidama, aga läks pimedaks ka.
Teema lõpuosas on soovitused uuema põlvkonna akusaagidele, hinnad on alanenud, peaks hakkama ka võimekamat vaatama.
mina proovisin seda ka https://makita.ee/tool/57760/DUC303Z.html aga . Seda ikka väga ühe käega ei hoia _________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
Mingeid videosid vaatasin. Saeb küll ikka jube aeglaselt või siis oli mingi marutihe puu.
Samas jubedalt isutab. 302Z on K-rautas üsna mõistliku hinnaga hetkel, võiks ju täitsa ostule mõelda.
Black66, sul on kaks laadijat ka kohe käepärast vötta?
Akusid mul on, aga ühelaadijaga kaks akut laadida, maru lahe aja surnukslöömise viis _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Vaat ei mõista, Omal ka mingi powerplus junn, no ei kannata tööd sellega teha, tera kipub lahti tulema jne.
Seega mõttetu tööriist nagu?
tsitaat:
naelapüstol
viimistluspüstol
Neid asju pole töötegemiseks käes hoidnudki. Amet pole selline ja koju prooviks ju ei osta, et äkki lahe ja mugav asi _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
kaks _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 25.03.2018 12:45:10, muudetud 1 kord
kolm _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 25.03.2018 12:44:57, muudetud 1 kord
Vähemalt ei söö sind ära ja süüa ei nõua _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
B6, hakkasid ehitajaks järsku ? _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Sellest Makita akuhermeetiku püstoli demost oli Nurgakivis mingi klipp. Täppisdoseerimisega see hakkama ei saanud hästi. Ilmselt kasulik seade, kui vaja tuubide kaupa silikooni paigaldada. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Hiid, teab millest räägib
loomulikult ei sa täpsust, sa lihtsalt ei pea vajutama kätt vigaseks
noh jah üleüldse, akutrelliga ei saa ka igat kruvi nii täpselt
mis ma hakkan siis kõiki käsitsi sisse keerma vä
Vannitoa põrandakütte termostaat hakkab saba andma. Plõksib nagu segane.
Kas see põrandakaabel on kõikide termostaatidega kaasas või peab eraldi ostma?
On mõtet taimeriga jamada, et öösel näiteks ei kütaks (ise nagu otseselt vajadust ei tunne selle järele) _________________ This message was sent from space using stargate
kas andur on paigaldatud nii, et oleks võimalik vahetada
kindel, et termostaat ja mitte andur _________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
kas andur on paigaldatud nii, et oleks võimalik vahetada
kindel, et termostaat ja mitte andur
Ses suhtes nagu vahet pole mis C ma panen, temperatuuri saavutades hakkab plõksimise ralli pihta. Ma ei tea kumb see pekkis on.
Andur on on plastiktorus, suht porr on seda sinna sisse ajada, sest kusagil vist see nats muljuda saanud.
8 aastat tagasi ma muud moodi ei saanud seda lõpuni lükata kui toiduõliga määrisin kokku.
Samas ma olen 4 pealt 3 peale kolinud, et sama temperatuur oleks. 4 peal küttis liiga palju (või mulle lihtsalt tundub) _________________ This message was sent from space using stargate
Raske oleks anduril sedasi katki minna et plõksima hakkab, pane uus termostaat ja näed kas sobib. Kui ei sobigi siis on lihtsalt sees või väljas kogu aeg.
Kui see ei aita siis on hiired küttekaabli anduri kõrvale vedanud.
Anduri tüübi saab testriga kindlaks teha, 25C juures peaks ümmargust takistust näitama, 20k näiteks, selle järgi saab õige termostaadi. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Lihtsam vast termostaadi taha piiluda ja vaadata mudelit.
Hiiri vaevalt on kui nad just betooni sööma pole hakanud korterelamus _________________ This message was sent from space using stargate
Need andurid on NTC tüüpi ja neil pole nn. ümmargust takistus. Nende tajutav temperatuuri-takistus suhe on termoanduri mudelist sõltuv.
Vea kirjelduse põhjal arvan, et vigane on just temperatuuri juhtplokk ise. Kuna kirjelduse järgi ta sul ju töötab, aga alles temperatuuri saavutades hakkab ON-OFF plõksima.
Viitab see kontrollerisisese hüstereesi (ehk lülitamise täpsus) puudumisele, ehk siis see osa on katki läinud.
Lahendus, osta uus kontroller. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 27.03.2018 13:07:41, muudetud 1 kord
Ühendused on ka täiesti võimalik probleem. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Need andurid on NTC tüüpi ja neil pole nn. ümmargust takistus. Nende tajutav temperatuuri-takistus suhe on termoanduri mudelist sõltuv.
25C on enamasti referentspunkt ja selle takistusega andurit ka kirjeldatakse. Mõõtsin mingit danfossi, seal on 10k kasutuses. Muidugi temp sõltuvus on päris suureks aetud nii et kui mõni kraad on mööda siis tõesti väga ümmargune enam ei ole. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Eile võtsin lahti, piilusi 1 nurga pealt, teise nurga pealt, kõik oli nagu kinni, vb nats tolmune seest.....mingit firmanime ma ei leidnud.
Lappasin kokku tagasi, lükkasin seina ja hetkel nagu töötab termostaat. Eks paista, vaatab nädalavahetusel täpsemalt.
Juhtmetest ma küll aru ei saanud, nah neid nii palju seal on
See must on anduri oma igatahes
Spoiler
_________________ This message was sent from space using stargate
2 toiteotsa sisse, 2 toiteotsa küttekaablile, 2 anduri otsa.
Välja näeb nägu tüüpiline Eberle termostaat. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
2 toiteotsa sisse, 2 toiteotsa küttekaablile, 2 anduri otsa.
Välja näeb nägu tüüpiline Eberle termostaat.
Hmm, su jutus on loogika sees
Samas nime peal ei olnud, firma suhtes ei oska kommentaarida. Need kõik näevad sarnased välja.
Kas selle Eberle andur sobib vaid Eberle omadega kui vaid termostaat vahetada?
Devi omadel on kõigil kaabel kaasas, aga ma üldiselt ei tahaks vabatahtlikult seda vahetama hakata _________________ This message was sent from space using stargate
viimati muutis jeesus188 28.03.2018 12:49:44, muudetud 1 kord
jeesus188,
Juhtmei ei ole ju palju.
L ja N on toitesisendid, ehk pruun ja sinine juhe.
Heizung ehk siis põrandaküttekaabel on sinu pildil samuti pruun ja sinine
ning kolmas juhtmepaar on anduri kaks juhet.
Kokku kuus soont. Muidugi, võid selle heizungi ära jätta, hoida kokku kaablis ja säästad elektrienergiat _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Ma mudisin nats eelmist posti.... küsimusega _________________ This message was sent from space using stargate
jeesus188, ma pole väga neid andurite kaableid mõõtnud, kuid enamasti peaks kõigil elektrilise põrandakütte kontrolleritel sama tüüpi NTC kasutusel olema, ehk siis anduri jätad samaks, kui pole vajadust vahetada.
Temperatuurikontrollereid on täna poes väga palju erinevaid, kellaga ja selliseid lihtsaid, nagu sul kasutusel.
Soodsaimad nn. digitermostaadid, mil saad ise küttegraafikut kellaaegade ja nädalapäevade lõikes määrata algavad kusagil 30€ juba. Soovitan midagi sellist siis juba valida.
Edit. Neid termostaate on selliseid, sinu oma kulub samsse klassi, mis mõõdavad ainult põrandaanduriga põrandatemperatuuri.
Paremad on ruumitemperatuuri+põrandatemepertauuri anduriga. Ehk siis kui sul kontroller on samas ehk köetavas ruumis, siis kontroller ei reguleeri mitte põrandatemperatuuri järgi ruumi soojust, vaid mõõdab toasooja eraldi anduriga ja põrandakütet juhutakse selle järgi.
Põranda andur on siis selleks, et põranda temperatuuril ei lasta teatud piirist kõrgemale tõusta, kui ruumis sul näiteks aken lahti ja üritatakse meeleheitlikult põrandat edasi kütta. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 28.03.2018 13:01:39, muudetud 1 kord
Kas see reaalselt toob säästu kui ma näiteks öösel kella 00.00-06.00 ei küta?
Pärast peab ju seda kauem kütma, et temp saavutada
Boileriga selline taimeriga jamamine eriti ära ei tasu (sai kunagi siin lahatud seda teemat) _________________ This message was sent from space using stargate
Mittekütmist ei soovita jah, aga.., säästu toob see, kui temperatuuri kellaajaliselt alandad mõne kraadi võrra, mil ruumi ei kasuta.
Hommikul ja õhtul, kui pererahvas ruumi kasutab, panned omale sobiva temperatuuri paika. Öösel ja päevasel ,kõik koolis-tööl ajal, aga vähendad ruumis temperatuuri. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Mittekütmist ei soovita jah, aga.., säästu toob see, kui temperatuuri kellaajaliselt alandad mõne kraadi võrra, mil ruumi ei kasuta.
Hommikul ja õhtul, kui pererahvas ruumi kasutab, panned omale sobiva temperatuuri paika. Öösel ja päevasel ,kõik koolis-tööl ajal, aga vähendad ruumis temperatuuri.
tsitaat:
Paremad on ruumitemperatuuri+põrandatemepertauuri anduriga. Ehk siis kui sul kontroller on samas ehk köetavas ruumis, siis kontroller ei reguleeri mitte põrandatemperatuuri järgi ruumi soojust, vaid mõõdab toasooja eraldi anduriga ja põrandakütet juhutakse selle järgi.
E:
See tundub problemaatiline mudel olevat
http://www.ehitusfoorum.com/viewtopic.php?t=54134 _________________ This message was sent from space using stargate
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.